19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 3)~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Im Back!!! phewwww.. belum habes lelah qada' tido dari Korea.. last weekend plak kena ber teambuilding di Gambang Resort, Kuantan Pahang.. 3 hari 2 malam berjauhan lagi dari katil empuk lagi kenyalku.. hohoho.. tamo buang masa.. story mory teambuilding tu nanti2 Ome story k.. kte sambung story mory kte di South Korea.. 

Day 3 (07.11.2014)

Macam biasa.. pagi2 we ols kena cargas bangun.. sbb flight pulang ke Seoul dari Jeju Aiport sekitar 9.30 pagi.. jam 6 pagi (waktu Malaysia jam 5 pagi ye uols) we ols dh gerak menuju ke Jeju Aiport.. nak x nak gagahkan diri jgk la kn.. kang kena ber running man lagi.. sehal plak.. 9.30 pagi kami berlepas pulanag semula ke Incheon Aiport.. macam biasa.. sejam perjalanan dari Jeju Airport ke Inchecon Aiport.. kali ni group kami berpecah 3.. group pertama Ome, Mijie, Muadz, Wawa dan Awisy.. group ke 2 Zairi dan Annas.. isterinya Ida terpaksa di asingkan untuk sementara waktu.. hihihi.. group ke 3 Fifi, Liz, Ido dan Ida.. Disebabkan beza jarak waktu group Ome dgn Zair tak beza sgt.. group Ome 9.30 pagi group Zairi 9.50 pagi xsalah Ome.. group Fifi plak flight nya sekitar 12.00 tgh.. tapi ntah mcm mana masa kami kat dlm tengah tggu flight ke Incheon, dapat Whatsapp dari Adik Annas.. katanya stuck sbb nama Zairi bertukar dgn nama ayahnya.. ntah mcm mana la org Korea ni buat keje.. e2 blum Ome story telling hari terakhir we ols nk check in.. nyaris2 terlepas flight.. gara2 'kebijaksanaan' dorang ni.. geram je rs.. klu bleh tenyeh rs nk tenyeh2.. huhuhu.. dari Incheon Airport kami naik bas.. dalam setengah jam perjalanan dari Incheon Aiport ke hotel yang Fifi telah sediakan.

Hari pertama di Seoul xbyk story yang bleh di story mory.. sbbnya nk dkt jam 3 ptg baru kami bleh check in.. disebabkan group Ome dan group Zairi sampai dulu, kami terus menuju ke tempat penginapan yang telah Fifi booking.. tnya pakcik bas suruh dia letakkan kami di kawasan berdekatan dengan hotel.. sampai je kawasan hotel, masing2 pening kepala baca maps.. sudahhh.. tnya punya tnya.. dkt 15 minit berjalan akhirnya jumpa jgk hotel kami.. nsb tak jauh mana.. tp jenuh jgk la sbb nk mengangkut beg yang mcm guni beras tu kn.. masuk2 hotel konon dalam kepala ni bleh gak check in awal.. dpt landing2 atas katil sementara tunggu group Fifi smpai.. sekali bleh staff hotel tu katanya kena check in dalam jam 3 ptg.. huarggghh.. lg 3 jam wei.. nk wat apa 3 jam dok tercongok kat situ kn.. atlast tunggu punya tunggu.. Fifi sampai.. sedang elok kami decide nk pergi makan tetiba dia bg kami check in awal stgh jam.. okeylah.. agknya sbb dia tgk beg2 guni kami bersepahan kat lobby hotel tu agknya.. nk2 kami ckp nk pergi makan dulu.. dan dan bagi check in kn..katanya dh siap kemas.. cisss.. bedebah.. letak barang, buat solat jama' dalam jam 3.30 ptg kami keluar jalankan misi mencari makan.. lapor oii lapor.. 

Kedai makan yang sangat romantik.. tengok menu.. adehh.. apa la yang tekak ni bleh telan kn.. order punya order.. tibai aje lah.. yang penting perut kenyang kn.. tamo sesakkan pale otak.. sbb perut pun dh cukup sesak.. huhuhu.. hasil dari pemilihan.. tara!!!!

my 1st meal in Seoul.. cara tak?? hmmmm..
hah! amacam? nampak sedap kn.. padahal rasa... tawar hebey.. patut la org2 dia kurus.. minum air suam.. makanan seme tawar hebey.. no wonder org2nya sihat walafiat.. klu tengok org2 tua baya atok nenek kte kot.. tp g hiking.. ko mampu dekkk? klu hakakkk panciiit dikk oit.. punyala fit atok nenek dorg ni kn.. haduyaii.. bab tu mmg Ome respect habes lah.. acane dorang bleh telan makanan tu bila tawar hebey je rs masakan dorg.. hmmmm .. Nextttt... kami gerak ke stesen subway yang berhampiran.. hampir tak hampir sgt laaa.. Ome rs klu dok sbln kat Korea, dengan life cenggitu, comfirm arh bleh kurus kering.. lepas makan jalan lepas jalan makan.. e2 je la keje kami.. balik hotel, mandi2 solat terus kebabommmm.. pengsan.. ehhh.. bila masa nk buat anak ni?? klu masing2 pengsan bila blk hotel..  tetttttttttt.. #kbye

Nampak mangga banyak2 belakang tu.. ku kunci cintaku katanya.. En. Mijie? hmmm.. jgn ditnya.. e2 yg gigi jari sorang2 tu.. hahaha..

lepas makan jom kte jalan lagiiii.. masa untuk kuruskan kaki.. keh keh keh.. dari restoran we ols makan tu dlm 10 - 15 minit berjalan ke stesen subway.. we ols plan nak ke Namsan Tower.. lepas ambil subway kami naik bas menuju ke Namsan Tower.. beku jgk la kami sementara menunggu bas tu.. sejukkkk..  jalan punya jalan.. finally! yeahhh.. sampai.. punyalah excited kn.. tapiii.. sejuknya kemain.. masa ni klu bleh bawa selimut dari rumah nak jgk bawa.. nk kasi bedung ketat2 kn.. pfftt.. nak ke Namsan Tower ni kena mendaki pun satu hal.. tp daki punya daki pun tak dpt nak panaskan badan.. klu kat Malaysia, dh berpeluh ketiak rsnya.. sejukkk to the max.. menyesal plak tak bw sweater pakai 2,3 lapis.. cisss.. lepas bergambar sakan.. lepas dpt tunaikan hajat nak sampai tempat ku kunci cintaku guna mangga tu terus cepat2 turun cari bas untuk pulang ke hotel.. sebenarnya masa kat area mangga byk2 ni, ingt nk la jgk buat satu kn.. tp bila tengok harga mangga tu.. rs x worth it plak.. lgpun laki dh ade dpn mata.. jadah sgt nk ku kunci2 cintaku kn.. membazir! cukupla sekadar bergambar kenangan.. kan kan kan.. walaupun aktiviti hari tu tak banyak kemana, tapi penatnya tuhan je yang tau oiit... nsb la hakak ni kategori fit lagi dikk.. kalau takkk... pancitttt.. huhuhu.. 

Namsan Tower Seoul South Korea
nexttt en3 Ome story mory psl the place full of love eh.. ewah.. kemainnn lagiii.. hew hew hew.. dh jd Fifi plak.. suka nau sebut kemain.. apa yang kemain sgt tu Fifi? hihihi.. oh ye.. klu sampai Seoul tak pergi ni, mmg rugiii oiii.. alhamdulillah.. 2x Ome diberikan peluang utk ke sini.. syukur.. see ya next en3.. en3 seterusnya lagi havoc dari story sebelum ni.. tungguuu... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nk tgk org Korea yang beradab kat Busan.. Klu kat Seoul.. biadap!  gerammm plak kte dengan awk ni.. huhuhu.. daaaaaaa  #kbye







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...