19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 4)~

nah! kali ni Ome banje photo video dulu eh :D

Holllaaa... Assalamualaikum.. Jooommm! kte sambung story mory kte hari ni lagi.. peringatan mesraaaa... story mory hari ini panjang berjela disebabakn tragedi November yang takkan dilupakan.. hahaha..

08.11.2014 (Day4)

Disebabkan hari ke2 di Seoul.. so, kte tukar sedikit timing bangun.. biasa jam 4.30 dh kena bangkit.. tp sebab waktu solat 5.30 pagi dan badan ni terlalu letih, Ome bangkit lewat sikit dr hari sebelum2 tu.. umakngaih.. klu tak pk on dat day nak merentas jalan ke tempat yang penuh dgn aura CINTA.. ewahhhhh.. padahal mcm la tak penah pergi.. hihihi... semangat! semangat! kemaiiinnn.. bab jalan semangat.. cuba suh baca buku.. kelauttt.. keh keh keh.. 
 
we r happy kids! i love uols ketat2!
jam 6 pagi isikan perut dulu sebelum gerak.. dh nama dok negara org.. bedal aje stok makanan yang dibawa.. alas perut katanya.. ada yang bawa maggie bedal maggie pagi2 buta.. Ome plak tak bawa maggie..skali kat sana tercungap2 bila tak tau nak makan apa.. bawa roti habesss dikejekan en hubby.. hari ke4 nak makan roti dh tade.. so, makan la biskut kering.. pon sodapp.. hihihi.. bila semua dh ready..jom kte gerak! suhu time tu jgn ckp laa kan.. En. Hubby ada pesan.. tak bawa baju sejuk.. dgn slumber jawab.. ni.. jacket ni dh ok dh ni.. bleh tampung sejuk.. padahal malas nk berlari naik atas balik ambil shawl.. pakai glove siap2.. tak smpai 15 minit berjalan, satu badan menggigil.. nk patah balik hotel malas.. jalan punya jalan sampai naik subway.. perjalanan ke tempat bunga-bunga cinta tak lain tak bukan Nami Island la uols.. dari satu subway turun ke satu subway.. naik plak MRT.. jauh jgk perjalanan ke Nami Island.. dari Seoul nak ke Nami Island hampir 2 jam.. dari stesen MRT naik pulak teksi nak ke Nami Island.. manusia time ni jangan ckp la.. walaupun kami rs dh awal giler kami keluar.. rupanya org2 Korea ni dh berpusu2 sibuk keluar rumah.. hebakkk!! yang bestnya baya2 mak ayah atok nenek kte yang bersemangat waja.. dorg g hiking tu uols.. aigooo.. acane la kuat nau kudrat dorg ni kn.. 

Blessed :D
Eh.. nak story mory dgn uols.. ada satu kisah ni.. masa tengah berdiri dalam subway ni.. Ome ckp dgn Lis.. Lis.. ko tengok dorang ni.. tido dh serupa Juon.. sekali entah mcm mana.. Ome saje nk amik pic si Liz ni dok sebelah budak2 tido ni.. sedang elok nak amik pic.. dia bleh wat muka scary cenggini.. kebetulan plak hp Ome time ni set flash.. punggahhh!!! kantoi di situ.. nsb tak kena maki ngn budak2 sekolah tu kn.. Liz kata budak2 tu tersedar.. sbb Ome pnya flash hp.. kawan dia cuit bahu kawan sebelah.. kawan sebelah lagi cuit yang dok sblh liz tu.. haduyaii.. maaf ye adik2 ni.. niat akak nak amik pic sebab nak tunjuk cara sopan org2 Korea ni je (ye ker? hahaha).. sbb Ome tgk masing2 tido style cenggitu.. klu org Malaysia dh ternganga mulot dh.. takpun kepala mesti akan landing kat org sblh kn.. tp style dorang semua pakat macam juon.. nk2 yg berambut panjang.. tak sangka plak si senget ni bleh plak wat muka scary ni cenggini.. puihh!!! hahahah.. oh.. ni la budak nya..  klu Me ambil pic.. klu tak muka dia yang masuk, tangan kaki dia naik nak interprem jgk.. asal boleh ko ni kan kak! eeeeeee..  keji! nah! Me tepek sini.. budak keji! hahaha..
nampak tak orang sebelah lis yang tgh pegang kertas tu.. rupanya orang sebelah dia tu tengah belajar bahasa Malaysia.. boleh???? pfftttt.. $#@!
2 jam perjalanan ke Nami Island! Finally.. sampai jua.. bila tengok balik area sini tak banyak mana pun berubah.. cuma masa Ome sampai tahun 2011 time tu musim bunga.. tapi bunga tak bunga sgt la.. daun2 pun masih banyak yang tak tumbuh lagi.. hanya pokok2 berbekalkan ranting2 kayu.. tapi... bila pergi time Autumn.. hamikkkk... im feeling in love uoolsss.. no wonder autumn is a peak season.. n disebabkan peak season ni la ada satu tragedi yang Ome dan geng takkan lupa sampai bila.. ya tuhan.. meh Ome nk story.. peringatan untuk backpacker yang macam kami ni.. untuk lain2 tempat Ome mmg bleh tahan sabar lagi bila org2 Korea ni berperangai biadap.. jalan langgar orang jangan harap nk say sorry..  gedebukkk.. langgar orang lagi.. nk berpaling pun tidak apatah lagi say sorry.. bilamana beratur tunggu bas tetiba bas datang dari belakang masing2 berlari mengejarkan bas.. buta mata ke apa oooi??? nk2 yang dok berlari tanpa beratur tu baya2 mak ayah uols.. rs nk seligi pun tak sampai hati.. Allahuakhbar.. kejadian ni berlaku bila mana kami semua dh get ready untuk pulang ke Seoul lepas bergambar sakan di Nami Island.. kami beratur punya panjang nak tunggu bas untuk balik.. kali pertama kami sabar.. semua dok kerumun bas sedangkan dh ade line up untuk beratur.. kali ke2 diaorg buat lagi.. nk2 yang wat prangai zaman ortodok ni org dia sendiri.. apa uols rasa? kali ke3 kami pakat2 tak bagi peluang.. nak tunggu dari satu bas ke satu bas tu lama uols..  nk2 di area Nami Island tu jem dgn kereta bas keluar masuk.. kawasan Nami Island tu bukan besar mana pun.. nk cari teksi mmg time2 cenggitu mmg tak jumpa uols.. klu pemandu2 teksi Malaysia, time2 jem tu la dorang cari peluang sbb tau dorang akan dpt byaran lebih.. tp berbeza dgn teksi2 Korea ni uols.. Ome pun tak tau apa yang dorang dok kejar.. naik teksi mcm naik keta drift.. punyala laju diaorg bawa.. nk cepat sampai katanya.. phewwww.. ehhh.. tak habes story lg pasal bas.. kali ke3 mmg Fifi dah bagi hint.. dia kata bas sampai je kte rempuh.. bila bas sampai je kami tak bagi peluang.. ewahhh.. nk lawan dgn orang Malaysia sgt kan.. nk lawan tahap fit mmg kami tak mampu.. tp klu nk lawan kekuatan tenaga,..meh sini.. mmg pantang nenek moyang keturunan kami tau.. org biadap cenggini perlu di ajar.. masa ni x kira dah.. nenek ke atok ke.. pakcik ke.. makcik ke.. baya2 mak ayah ke.. tak bagi peluang langsung.. hiking bleh plak ada kekuatan kan.. xkn nk beratur tunggu bas tak boleh?  klu kami tak buat cenggitu mmg tak naik2 la bas untuk balik.. xkn nk tunggu sampai malam baru nk naik bas untuk pulang kan.. masa tu tuhan je yang tahu perasaan Ome.. klu bleh siku pale lutut masing2 ms tu mmg nak buat.. bygkn stroller nephew Ome yang besar tu bleh jadi kecut.. nasib tak patah.. ya tuhan.. tak sangka orang Korea ni biadap.. Ome geram tgk yang baya2 mak ayah kte tu.. klu kat sini kte sgt hormat orang tua kn.. klu kat sana tak bleh lnsg nk hormat dorg.. rs nk smackdown sorg2.. aiggoo.. nsb la anak2 remaja dorang tak seteruk prangai dorang.. mungkin dh di ajar subjek moral masa di sekolah kn.. budak2 muda nampak lebih hormat orang lain dari yang tua bangka ni.. patutla pepatah kata melentur buluh biar dari rebungnya.. Fifi terpksa tarik we ols satu2 sbb takmo ada yang tertinggal bas.. Ome paling cuak sbb En. Hubby dgn adik Ome xnaik2 masa Ome dh smpai atas.. paling kesian anak buah Ome si Awisy bam bam tu.. nsb ayahnya besar gabak.. bodyguard Zairi mmg dh bukak kuda2 nak halang dari orang belakang dok tolak2 nk rempuh bas tu.. huarghhhh.. Fifi! lepas ni klu nk dtg Nami Island kte sewa Van Persiaran eh.. tak sanggup dh bertolak2 mcm sakai..xkesah berjalan turun naik bas subway tapi tak sanggup nak bertolak2 dengan manusia zaman ortodok cenggini.. rs mcm dorg ni baru keluar dari zaman batu.. klu kat Malaysia buat prangai cenggitu mmg kena maki dah.. aishhh.. mana la letaknya adab dan moral orang2 Seoul ni eh.. weyoooo?? beza ooo masa Ome mula2 smpai dulu.. masa tu pergi dengan travel agent.. semuanya disediakan.. tp bila pergi sendiri.. hamikkkk.. tak sanggup dah nak jejakkan kaki ni kat Nami Island klu keadaannya cenggitu.. tobat!!! hahaha

Autumn always in my heart :D
Bila dapat turun dari bas tu bila sampai kat stesen tu mmg lega habesss.. tetiba masa tunggu orang lain turun ntah mana dtg makcik ni gedebab langgar awisy.. terduduk budak tu dibuatnya.. nasib tak terpelangkup budak tu dikejekannya.. ya tuhan.. apa yang dikejarkan sgt pun tak tau la.. yg kelakarnya si Liz la.. dia jenis cool relax jalan2.. ooii kak.. kat malaysia ko bleh relax cool.. klu kat Korea jgn ko buat lagi cenggitu eh.. gunakan trademark keji ko tu.. hahaha.. brp kali kak kaki ko kena sadung?? hahaha.. lawak plak bila Fifi ajar we ols cara2 nk sadung kaki dorang balik.. serious lawak! yang si Liz ni pun konon2 nk mencuba la buat contoh kat fifi.. tapiiii tak menjadi.. nampak nau lakonan ko tak mantap kak! hahaha.. nasib baikla bila godek2 balik pic masa kat Nami Island tu semenya cantik2.. worth it la orang kata perjalanan yang sgt jauh.. bertolak bagai nak naik bas.. worth it!!! tq Fifi.. no wonder la autumn mmg peak dgn manusia.. ehhh.. masa kat sini la nk jumpa orang2 Malaysia punyala ramai.. sbb kawasan tumpuan pelancongan kan.. sumpah!!! ramaiii giler.. satu lagi kawasan ramai orang Malaysia yang we ols jmp kat Nandaemun Market..  ramai rupanya orang2 Malaysia ni minat Kpop.. hihihi..

wehuuu!!!

with Chinta Hati Beta :D
Balik dari Nami Island semuanya terdampar kepenatan.. masing2 konker tempat duduk.. perjalanan balik mengambil masa hampir 2 jam untuk pulang ke City Hall Seoul.. masa ni mmg tak kira dh org tua ke muda ke yang naik train tu.. penat wei.. penat giler.. yang menjadikan we ols penat sebab prangai annoying dorg ni..  bukan nk hormat sgt orang tua ke muda ke.. lgpun dorg dh ade sediakan seat khas untuk org2 OKU, orang2 tua, ibu2 mengandung dan seangkatannya.. so seat2 yang lain tu dorg x kira dh... sesiapaun yang nk duduk, boleh duduk..  mcm kte ada timbang tara lagi bila nmpk org2 special cenggini kn.. tp dorang.. mmg takkk la dorg nk bg peluang orang lain duduk.. disebabkan kte kat Korea.. yang baik kita ikut.. yang tak baik pun kte ikut gak.. pedulik! jahat giler kn statement.. hahaha.. geram tau kte dengan awk2 ni.. indah khabar dari rupa je dorang ni uols.. biadap! eeee.. geramm! hahaha.. to all backpacker.. sabar yer.. balik Malaysia jgn wat prangai tak senonoh cenggini keh.. xpsl muka terpampang dalam Facebook.. femes satu Malaysia.. hehehe..

Untuk tatapan peminat di Malaysia.. dapatkan album dari New Girlz.. Khas untuk peminat dari DSK B 2004/2006 yang merindui kemunculan kami.. salam sayang dari kami.. muahhh.. hahaha.. Puas dok melompat.. dok bergambar ber4.. ya Tuhan.. dulu kini dan selamanya.. sengetnya kami! hahaha.. 
Perjalanan diteruskan ke Seoul Festival Lantern di Seoul.. asalnya nak singgah 2 tempat.. satu lagi Hello Kitty Cafe.. tapi disebabkan masing2 ada yang nak pengsan plus cuaca yang sgt sejuk to the max lepas aje kami menjelajah kawasan Seoul Festival Lantern, kami terus balik hotel.. kan Ome ckp Ome lupa nk bawa shawl.. disebabkan cuaca sejuk sampai ke tulang.. terpaksa Ome pinjam shawl dari Fifi.. lilit tekak ni kasi bedung.. haduyaii.. menyesal tak dgr kata En. Hubby.. tak sangka cuaca makin sejuk cenggitu.. apa yang ada kat Festival Lantern ni? hmmmmmm.. honestly klu tanya Ome, tak semenarik Nami Island.. hahaha.. okeylah.. tp klu diberikan peluang untuk ke sana lagi, Ome takmo dh g sini..hihihih.. jahat tak statement saya Fifi? klu tau saya ajak awk g Hello Kitty Cafe tu.. bleh makan2.. so, mlm esknya boleh g tempat lain plak.. keh keh keh.. tapi serious.. cuaca sejuk2 cenggini mmg lapor saje.. nasibla seimbang perjalanan kn.. lepas makan jalan.. lepas jalan makan.. so rasa seimbang jgk la badan ni.. balik je hotel mmg tak pk panjang.. mandi2 solat terus kebabommmm.. pengsaaannnn smpai ke pagi.. ZzzzZzzz..

Seoul Festival Lantern 2014
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *KITA masing-masing ada sejarah silam.. baik yang buruk mahupun yang baik.. jangan memperkotakkatikkan sejarah silam seseorang hanya untuk kesedapan sesebuah jalan cerita.. nak2 yang tidak tahu hujung pangkalnya bila lahirnya sebuah cerita itu hanya bila berada ditengah2 persimpangan.. yang baik jadikan pedoman.. yang buruk dijadikan pengajaran.. bukan disensasikan untuk kepuasan.. deep insdie my heart.. aku maafkan kamu wahai insan.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye

Ya Allah Ya Tuhanku.. Aku Mohon KepadaMu.. biarlah nanti ku dikembalikan kepadaMu dalam Husnol Khotimah.. Im Blessed.. Alhamdulillah..











 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...