19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 5)~

Assalamualaikum.. Ewahhhhh.. Story mory kte hampir ke penghujung jalan.. phewwww.. jenuh nak menghabiskan story mory ni.. panjang berjela plakkan.. xpe.. xpe.. mana yang berminat ke Korea, boleh jadikan panduan uols nanti k.. nak2 yang backpackers tu.. seriously.. dengan membaca dari en3 dan pengalaman orang lain boleh jadikan panduan uols ketika di sana nanti.. mana yang baik uols follow k.. yang kurang baik tu jadikan sebagai pengajaran untuk kte sesama.. hihihi..

klu korang tengok ni mampu nak telan??? huhuhu

Day 5th (09.11.2014)

Kte teruskan misi di hari ke5.. disebabkan esknya dah nak pulang ke pangkal jalan mmg masing2 gagahkan diri jgk untuk terus melangkah dan melangkah untuk melihat kebesaran dan keindahan dari negara orang lain.. walaupun masing2 ada yang dh start demam.. ada yang dh start migraine.. esp adik ipar Ome yang baru kahwin bln 9 tu.. orgnya pregnant dh ye uols.. tahniah Cikda & Annas.. mmg gagah segagahnya.. e2 belum lagi Ome story hari terakhir di airport.. mmg betol2 dia tunjukkan kehebatan dia masa di sekolah dulu sebagai pelari pecut negara.. nasib baby takde apa2.. Ida.. Ida.. lawak btol awk nih.. Seperti biasa jam 6 pagi kami semua dh get ready.. gagah kan diri selagi boleh.. lepas breakfast terus gerak menuju destinasi yang seterusnya.. kali ni we ols naik bas je.. tak naik subway dah.. sbb naik bas trus direct ke tempat yang dituju.. next destination is Deuksugung Palace di City Hall Seoul.. tengah2 bandaraya Seoul.. kat situ la ada pelbagai tempat2 pelancongan yang sangat menarik dan Nandaemun Market jugak berhampiran dengan kawasan sekitarnya.. dari hotel nak ke City Hall almost 1 jam jgk la Ome rasa perjalanan.. sebab Ome perasan pergi dan balik klu nak ke City Hall kami semua pakat  tido.. hihihihi..  

sotong Vs me.. omg!
Sampai di City Hall, jam baru menunjukkan 8.30 pagi.. disebabkan Deuksugung Palace  belum buka (punyala excited sgt kn) kami decide jenjalan di Nandaemun Market.. jalan punya jalan dh stuck kat situ.. dkt 3 jam jgk la kami shopping.. sakan sgt kn.. pastu bila dh membeli belah masing2 ternganga sbb xtau nk bawa mcm mana brg2 tu.. esp Ome la.. dok beli seaweed bawa blk Malaysia.. sakan sgt kn.. hamikkk! pastu dok gado dgn En. Hubby.. sbb dia dok bebel2 Ome beli brg x hengat.. kah kah kah.. disebabkan kami kelaparan terus zassss makan tghri.. niat asal nak masuk Deuksugung Palace bertukar bilamana masing2 pakat takmo masuk.. bahahaha.. amik pic kat luar istana je.. tapi sblm gerak ambil gambar luar istana, kte g makan dulu!!!! jalan punya jalan Fifi jumpa ada restoran jual makanan seaafood.. kat sana mmg kami dok bedal seafood je uols.. siapa yang alah dgn seafood tu mmg geget jari je la.. nk makan ayam daging mmg tak laaa kn.. tara!!! saksikkan dulu video ni.. tau x punyala kami pening bila tgk sotong ni.. nk kesian tak boleh..harammm ooo makan makanan yang dikesiankan.. masing2 telan air liur.. nk tak nak telan aje woiii.. telan aje.. hihihi..

mampu??? hihihi..

Ome rasa.. e2lah 1st time Ome menyaksikan sotong di masak hidup2.. serious seriauuu Ome dibuatnya.. yang mana bleh telan kasi habes mmg habes la.. yang mana tak bleh telan sbb kembang tekak, makan sekadar isi perut.. Ome, Hubby dengan Zairi mmg awal2 dh serender.. 1st skali benti makan En. Hubby.. Ome mmg letak nasi setengah mangkuk kecik tu je.. Zairi plak mmg tengah makan dia trus ckp "tak boleh g dah".. hahaha.. yang lain2 tu? tibaiiiii.. senak perut dibuatnya tengok sotong tu mengulit2 dlm sup tengah2 panas tu.. huhuhu.. next destinantion is Deuksugung Palace.. kebetulan masa kami lalu tu, dorang tengah buat pertukaran guard istana.. xdpt nk tgk dr mula.. kami sampai tu acara pertukaran guard istana dh hampir selesai.. sedey.. next time klu dpt peluang g Korea lagi, Ome nk tgk dari awal.. almaklumlah.. bab2 cenggini mmg iols suka uols.. gediks kn.. nk2 berkaitan dengan seni ni.. i loikee! hihihih.. oh ye.. disebabkan bleh pakai baju tradisional Korea ni secara percuma, Ome dgn yang lain2 bergambar sakan la kn.. tp yang tak bestnya baju yang nak dipakai ni bukan semua orang boleh pakai.. katanya ada saiz.. klu badan kecik sgt pun tak boleh.. rendah sgt pun tak boleh.. yg peliknya liz dan wawa tak de saiz katanya.. sedangkan ida yang lebih kurang besar dorang ada plak saiz.. ntah hape2.. Ome pun tak tau dorang tgk ukuran dari segi apa.. 

Ada satu tourist dari Jepun rasanya.. masa we ols sibuk bergambar tetiba dia datang minta bergambar bersama.. yer.. yer.. kami mmg keje kat situ.. part time.. hahaha.. sabar ajelah.. dorg ingt we ols staff situ agknya..

Kredit to Fifi! Thank for the pic Fifi! gigih ni.. dah bagi kat Whatsapp forward plak kat FB.. lebiuhh Fifi! :D

settled bergambar terus laju2 naik bas.. perjalanan balik ke hotel sejam.. so, kasi hilang penat skejap tido dalam bas.. sampai hotel masing2 mandi2 solat.. disebabkan En. Hubby tak berapa nk selera sgt masa makan tghri tu, Ome belikn nasi instant.. just panaskan dalam oven.. pastu En. Hubby makan dengan sambal hitam yang Ome bawa dari Malaysia.. bukan main selera dia makan..  we ols smpai hotel pun dh nk masuk maghrib.. mandi2.. solat.. jam 6.30 ptg kami keluar balik.. 6.30 ptg tu klu kat Malaysia dh jam 8.30 mlm ye uols keadaan cuacanya.. sana jam 5.30 ptg tu dh masuk maghrib.. tapi yang tak bestnya.. En. Hubby bila dh sampai hotel memang dh malas nk keluar.. nk rest katanya.. cisss.. so, we ols mmg pantang di ajak Fifi.. nk2 next destination ni mmg tempat yang Ome tunggu.. Hello Kitty Cafe!!! hahaha.. wlupun Ome tak suka Hello Kitty padahal Ome kan pencinta anak2 bulus kn.. tapi Ome pun sdnri pelik..  Ome tak tau nape kartun Hello Kitty ni bukan fav Ome.. musykil jgk.. tp bila dh sampai Hello Kitty Cafe tu masing2 jadi excited.. comeyyy pulak ku nengokkan.. haruslah dh smpai sana selain bergambar sakan mestilah kena masuk dalam cafe sambil feeling2 kn.. mcm biasa.. photographer thorbaikk dari ladang di terbangkan khas dari Malaysia.. dia sorang je yg bawa camera besar.. e2 yang masa lompat2 kat Nami Island, sekali shoot dh jadi.. pakai hp Ome.. 10x kena lompat2.. tapi bagus apa.. exercise!!! hahaha..


Abaikan tajuk video ni.. salah nama pulak.. pffttt.. malas nk edit.. Nama sebenar Deuksugung Palace ye.. hihihi..

kebetulan area2 situ ada satu deretan jualan.. sebab Hello Kitty Cafe ni berdekatan dengan University di Seoul.. tak ingt plak apa nama University ni.. so, kebanyakan pengunjung dari student2 di situ jgk.. tak nmpk pun org2 tua.. kebanyakkan remaja muda belia.. jam 10 lebih sampai hotel terus packing2 brg.. disebabkan esknya hari terakhir berada di Korea dan pagi2 esknya ada misi terakhir sebelum pulang ke Malaysia, siap2 kemas beg.. En. Hubby?? jangan di tanya.. penat dia tu mcm keje buruh.. sabor aje lah.. siapa yang nk kemas beg klu bukan isterinya ini.. klu mtk dia kemas bag Ome rs bukan 1 beg.. 10 beg pun blum tentu muat.. faham2 ajelah org lelaki klu wat keje kan.. nak tak nak gagahkan diri kemas2 beg.. hampir jam 1 baru dpt rehatkan diri dan ZzzzzZZzzz.. 

Hello Kitty Cafe

salam sayang teramat sayang .. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *this week ada explorace pulak.. x hilang penat balik dari ber teambuilding minggu ni ada aktiviti explorace.. hopefully team Ome berjaya.. doakan kami! yeahh.. tiap minggu tak dok umah.. alhamdulillah.. Allah berikan peluang untuk 'enjoy' dulu sebelum sibuk menguruskan anak.. ye dak?? think positive Omeanat!!! kunfayun! daaebak! daaaaaaaaaaaa.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...