19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 December 2014

~Selamanya Harimau Malaya~

We had so much fun.. thank you Malaysia!!!
Assalamualaikum.. Hollaaa... sound check sound check.. 1,2,3.. 1,2,3.. ahaks.. ade yang demam ka? almaklumlah.. balik dari stadium masing-masing kehilangan suara.. dh la hilang suara.. hilang kata-kata plak.. apapun, tahniah untuk pasukan Thailand.. u are deserve.. and to Malayasian Players.. Tahniah sebab uols memang berjaya buat kami merasakan games kelmarin tak berasa hambar.. setiap minit.. setiap serangan.. setiap pertahanan.. buat kami cukup teruja.. dari minit pertama sampai minit ke 90 perlawanan sangatlah menyakitkan jantung. tip top.. cuma hanya 10 minit terakhir tu.. hmmm.. susah nak cakap.. dh tertulis kan.. Thailand tiba2 bangkit.. 2 gol yang mereka dapat saat2 terakhir buatkan penyokong2 Malaysia rasa nak gugur jantung.. tapi apakan daya.. menang kalah kan adat bertanding.. mungkin di masa akan datang, mutu corak permainan player2 Malaysia akan lebih baik dari sekarang..  ewahhh.. sejak pandai tengok bola ni, tetiba pandai plak jadi pengulas sukan.. hahaha..
penyokong kuat dari anak Aminuddin dan Zaharah.. Adik sorang lagi je takde dalam ni.. klu tak dh cukup korum.. menchih! sokmo tak cukup.. iishhh..
Tapi kan tapi kan tapi kan.. uols rasa tak apa yang Ome rasa.. Ome rasa lepas Indra keluar, games terus jadi huru hara.. Ini pendapat peribadi Ome je tau.. walaupun kdg2 Indra ada tersasar dari corak permainan, tapi Ome rasa dia la yang paling banyak membantu pasukan skuad Harimau Malaya selain daripada Safiq Rahim, Shukor Adan dan Amri Yahyah.. tapi e2lah kn.. mcm yang Ome ckp tadi.. sudah tertulis yang Thailand akan menang.. so buat la macam mana pun.. keputusan tidak akan berubah.. Apapun, sebagai supporters Malaysia.. Hopefully kita semua dapat terus menyokong Harimau Malaya untuk selamanya.. ewahhhh.. terngiang2 Ultras Malaya pukul gendang, nyanyian seirama..  nak2 bila nyanyian lagu patriotik di nyanyikan bersama-sama hampir 100 ribu penyokong Malaysia.. terbaik!!! perghh.. menusok kolbu uols.. *tabik spring*

hubby kte ada service printing sendiri.. jadi kte guna hubby kte punya peralatan kerja.. ahaks.. Tq hubby! muahhh ciked!!!

Kesimpulan daripada apa yang Ome dapat daripada perlawanan akhir  untuk kali ni.. jom kte cekedot!

1. 1st time Me masuk stadium Bukit Jalil.. tengok bola plak tu.. i repeat! Tengok bola.. Bukan bola jaring.. bukan bola tampar.. bukan bola-bola api.. ahaks.. 

1st time g Stadium! Selalu g Stadium Bukit Jalil tu g Sure Heboh je.. kali ni kte kasi gegear stadium.. ahaha..
2. Naik LRT mcm dok dalam tin sardin.. Umakngaih.. nasib  baik la 2 stesen je nak sampai ke Stesen Bukit Jalil tu.. klu 10 stesen? Pengsan.. Ome park kereta kat Bandar Tasik Selatan.. jam 2.30 ptg Ome dh keluar dari rumah.. padahal jam 8 malam games baru start.. e2pun masa kami sampai kat stesen LRT BTS tu manusia dah start memenuhi ruang2 LRT.. mcm mana tu??? giler kentang putar semangat warga2 Malaysia ni kn.. huhu..

bayangkan kami yang macam ikan sardin  dalam LRT.. pfffttt..

3. Tujuan utama ke stadium memang niat nak melompa,t melonjak, terkinja-kinja, menjerit dan merasa sendiri debaran di dalam stadium.. tapi tak sangka uols.. macam disampuk dek setan bila dok dalam stadium.. tetiba masing2 bagaikan histeria.. kat umah nk tgk cenggitu? Comfirm! Kena sound dengan en hubby.. kah kah kah.. Lulz.. 
 
tara!!! bowdigat me yang muncul di saat2 akhir.. ahaks.. Thank you bowdigat!
4. Jangan tanya Ome pasal referee malam tu.. kte mmg sakit hati wak.. tapii.. xpe.. bak kata Prof Madya Muhaya.. Jangan salahkan orang lain..Jangan tunding jari pada orang lain..  nama pun manusia..  Apapun, Maafkan saya En Ref.. mlm tu kte byk maki awk.. rsnya berbakul2 awk dpt makian dari kte.. astagfiruhalazim.. maafkan saya.. please 4gv me.. huhu.. 

Faghani Alireza Mohammad.. Referee yang banyak membuatkan penyokong Malaysia naik hantu.. ahahaha..
5. Sumpah!!!  Happening giler kat stadium ni.. 5 jam dok dalam stadium tu x rs lnsg.. rs mcm skejap sgt masa berlalu.. thank you Ultras Malaya.. thank you supporters Malaysia.. u rock!!! Disebabkan mereka2 ini la games tak jadi hambar.. Disebabkan mereka2 ini jugaklah rasanya player2 Malaysia cuba berjuang berhabis-habisan.. dan kerana mereka2 inilah rasanya player2 Thailand tak dapat beraksi dengan baik pada permulaan games.. siapa setuju???? muahhhh ciked! hehe..

Bila ada Ome disitulah Juna.. Buddy takkan terpisah katanya.. puihhh!
6. The truth is kan.. Tengok bola kat stadium lagi sakit jantung dari tengok kat umah.. klu kat umah kte bleh lari2 g mana la, boleh tukar channel tv ikut suka hati kte.. bleh g buang hajat besar dan kecil.. mcm2 boleh dibuat utk TIDAK memikirkan sgt dengan games yang sangat la mendebarkan.. TAPI kat stadium nak pergi toilet pun uols akan pk 10 juta kali.. klu bleh tamo berganjak langsung mata ni dr tengok setiap aksi setiap game yang di tonjolkn oleh player2.. baik player malaysia mahupun player Thailand sendiri.. oppss.. sy peminat Indra.. sblm dorang gembar gembur pasal si Chilas ni Ome mmg dh beli tiket final hokay.. no no no.. bukan sbb si Chilas Ome g stadium.. eh.. apa ke namanya? main taram je Me ni kan.. Haha.. apapun, tak dinafikan.. player no 7 tu mmg handsome oiii.. klu sesiapa yang cakap dia tak handsome tu.. mmg mata uols spedo.. terima je la kenyataan yang mamat tu handsome.. ahaks.. 

hye chilas! awk memang ensem.. sado.. congrats! :p
7. Hah!! Cakap pasal makan dan minuman.. Minuman berbotol tidak dibenarkan masuk ke dalam ye uols.. habes air2 botol yang kononnya dibawa dari luar stadium terpkasa di kuarkan.. so, next time klu nak g tengok bola, melenggang kangkung je.. xpyh beriya2 bawa air yang dalam botol.. mmg tidak dibenarkan langsung.. kat dalam mmg ada orang jual air minuman dan makanan.. tapi harganya.. nauzubillah.. no wonder orang selalu sebut BURGER stadium mmg "terbaik" dari ladang.. roti, sos, daging.. RM3..  Air mineral kosong yang diletakkan dalam cawan plastik RM3.. mampu??? nasib baik time kteorg beli tu air mineral dalam cawan tu dia jual RM1 je.. klu Rm3 mmg rasa dapat siku kot.. achik dia mahal.. tapi jangan risau.. bila balik seme jadi murah.. konon2 penghabisan stok la kan.. ppfffffftt.. 
Inilah dia.. tukang ambil video yang nampak sangat Me histeria bagaikan dirasuk setan..  konghajo Mu ni kan.. xpe.. xpe.. next time tade maaf bagimu.. Meh seligi sket gigi tu.. biar tercabut braces tu.. hahahaa..
8. Terima kasih Ermira Hashim dan suaminya Zul sebab 'cop kan'  tempat duduk untuk kami.. asalnya zanzi dengan Mira nak jmp kat stadium jam 3.30 petang.. bygknlah jam 3.15 tu still kat Bandar Tasik Selatan.. stuck dekat LRT sebab manusia penuh dalam LRT.. 2, 3 kali train lalu, baru dapat masuk dalam LRT.. e2pun mmg sardin.. jam 4.30 baru sampai stadium..  klu ikutkan, jam 4 petang bila pintu dh buka, penyokong2 Harimau Malaya dh boleh masuk.. so, pasangan sherasi bershama ni la yang masuk stadium dulu dan 'cop kan' tempat kteorang.. dorang la dulu yang masuk stadium carikan tempat terbaikkk untuk kami tonton sepanjang perlawanan.. klu depa ni takde, silap hari bulan mmg duduk kat tangga la jawabnya.. ada tu plak,  tak dapat tengok dari dalam stadiu pun uols.. ada yang xdpt masuk langsung tgk bola.. padahal ade je tiket.. yang tu Ome tak faham.. dorang jual tiket ikut seat ke ikut suka hati mak ayah atok sebelah nenek tiri adik beradik dia eh??? haishhh.. musykil.. musykil..
Pasangan Sherashi Bershame.. Thank you guys..
9. Penat! Kecewa! Tapi kami gembira.. player2 Malaysia dah buat yang terbaik.. Malaysia menang tapi tewas di saat akhir.. should be, kte semua sepatutnya menyokong Harimau Malaya untuk selamanya..kerana inilah Tanah Tumpah Darah Air Kita.. Yang penting jugak Malaysia tewas bermaruah..proud to be Malaysian! muahhhh cikedd lagiiii!!!

muka2 kecewa.. uhuk uhuk uhuk..
10. Apapun semuanya telah berakhir..menang kalah adat bertanding.. kepada pemain2 Thailand.. syabas diucapkan..  kepada player Malaysia.. u always in our heart.. sayanggg Malaysia ketat2..  kekalkan prestasi kurangkan kontroversi bermain dengan penuh semangat jati diri.. ewahhh.. insyAAllah.. jumpa lagi pada tahun 2016 klu Malaysia dapat ke final.. serious! x serik langsung.. lepas ni klu ade game2 best cenggini akan Me jejakkan kaki ini ke stadium ini lagi... yeahhaakk! go Malaysia go! Aaaaummmm.. 

Congrats Guys.. Well Done!
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *missing all the memories.. let it go.. let it go.. let it go... daaaaaaaaaa.. #kbye



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...