19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 December 2014

~#Throwback~

Anneyeooo.. huhu.. Hello Disember.. Goodbye November.. walaupun dh 4hb Disember.. teeetaapp Ome nk update en3.. pedulik!! sebab bln Disember ni la bulan terakhir bagi tahun 2014... banyak kenangan manis dan pahit dilalui dari sehari ke sehari.. banyak kenangan yang terukir.. banyak halangan.. banyak cabaran.. tapi alhamdulillah.. setakat ini Ome masih mampu bertahan.. selagi nyawa dikandung badan.. selagi tu Ome akan berdiri teguh.. eceewahhhh.. dh mcm YB.. puiihhh! *kolkolah 10 harkat* hahaha..

Setiap cerita.. ada memorinya..
Errmmm.. bila masuk je Disember.. mesti kte semua akn terkenang segala memori yang terjadi tahun ni kan.. begitu jgk bagi Ome.. untuk tahun 2014 pelbagai kenangan suka duka dilalui.. antara kenangan yang Ome takkan lupa yang masih dalam ingatan 1st skali of coz la kerana Ome dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.. walaupun Ome tahu tahap prestasi Ome takdela sebagus orang lain, tapi alhamdulillah.. klu dh org kata rezeki.. mmg rezeki tu takkan kemana kan.. setelah berkhidmat selama 7 thn akhirnya masih ada lagi insan2 yang menghargai diri ini.. Ome rs penghargaan ini diberi kerana berkat keikhlassan kte bekerja dengan orang lain.. rezeki Ome tidak berpihak di jabatan lama tetapi di sini akhirnya Ome diberi penghargaan untuk terus melakar memori terindah.. syukur ya Allah..

Alhamdulillah.. rezeki Allah luaskan.. #throwback
Selain daripada tu, Ome bersyukur jgk kerana Ome mampu memiliki harta sendiri.. wlupun tak semewah hidup mcm orang lain, tapi bila kte bekerja kerana Allah Taala, ianya juga satu ibadah kan.. syukur.. Ome dapat beli motor Ome sendiri.. motor apa lagi klu bukan my #babyfoxieboo .. klu orang lain mampu pakai superbike.. Ome mampu pakai scrambler je.. orang kata mengukur baju biar di badan sendiri.. am i right?? biarlah motor tu tak bleh bawa laju pun.. sekurang2nya i can feel when i ride with my own 'bike'.. feel seorang rider tu dapat diselami.. keh keh keh.. sumpah! Ome memang minat bidang permotoran ni dari dulu uols.. klu dulu popular dgn TZM kan.. klu tgk abam2 sado bawa bike cenggitu, memang melopong gak la mulut ni.. bukan tgk abam2 sado.. tp teruja dpt tengok motor2 bike tu.. klu bleh buat pusingan 360 darjah, mmg dh berpusing2 agknya kepala ni kn.. selagi bayang2 bike tu x hilang mata ni tak lekang dari pandangan.. huhu..

Inilah kekasih hati kita.. Cik Babyfoxieboo.. cayang dia ketat2! #throwback
bowdigat me.. terima kasih sentiasa ada bersama Me.. thank you.. muahh! #throwback
Selain daripada tu, tahun 2014 juga tahun penambahan ahli keluarga baru bagi Amizah Family.. Alhamdulillah.. tahun ni kami dapat seorang lagi adik ipar.. comey lotey org nye oiiii.. dan ini adalah perkahwinan terakhir untuk adik beradik Ome.. semua dh berkeluarga.. ayah ibu dah boleh tarik nafas lega.. syukur alhamdulillah.. 


Adik Beradik Ome.. 2 lelaki 2 perempuan.. #throwback
This is my love patzi.. Amizah Family.. #throwback
Last but not least.. throwback mcm la hari ni dh 31.12.2014 kan.. hahaha.. the best memory ever.. wlupun dh 3x menjejakkan kaki ni dibumi Korea.. Bumi Korea jugak yang menjadi pilihan untuk bercuti.. aishhh.. bila dapat jumpa Lee Jun Ki ni??? geram plak kte dengan awok nih.. 3x tau kte sampai Korea.. xpernah sekali pun kte jmp awokk.. trip kali ni trip adik beradik namanya ye uols.. almaklumlah.. sebahagian yang pergi trip ni adik bradik ipar duai Ome.. nasib la kakak Ome tak pergi.. klu tak satu keluarga nk hangkut skali.. hahaha.. 


Seoul - Jeju Island Korea Selatan 05.11.2014 - 10.11.2014 #throwback
Tragedi November di Nami Island.. pfftt..  #throwback
Miss this moment so much.. bila dapat repeat balik??? nexxxtttt.. #throwback

Act banyak kenangan dan memori yang tak mungkin dapat dilupkan sepajang tahun 2014.. segala memori yang tercipta akan disematkan sehingga akhir hayat Ome.. baik memori terindah mahupun memori yang tidak terindah skalipun.. ianya tetap akan jadi kenangan untuk diabadikan.. nexttttttt.. apa plan tahun depan? act banyakkk.. mcm2 benda dalam kepala ni nk buat.. kte tengok dan lihat aje ye.. sebaik baik perancangan manusia perancangan Allah SWT tu adalah terbaik.. I Trust Him! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *apabila umur semakin meningkat tahun kematian semakin pendek.. semoga kita semua dipulangkan kepadaNya dalam keadaaan yang baik.. aamiin.. #kbye


How do u feel today??? Jangan marah hah.. sejak dari kecik kte suka bergambar.. #04.12.14




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...