19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 December 2014

~Warung Bunian~

Hollaaaaa..  hari ni Ome nk share dengan uols satu kedai makan di area Sg. Merab Kajang.. Kedai makan ni terpencil.. padahal nama asal kedai ni Kedai Makan Tapak Sulaiman.. pandai-pandai je dorang ni dok panggil warung bunian.. konon2 misteri sgt lettew.. cehh.. hahaha.. apapun,  yang pasti kedai ni mmg thorbaik!!! Ome bagi 5 bintanggggg!!! ahaks :p

contact person.. selamat mencuba!
Act sebelum2 ni Ome pergi makan waktu lunch je.. e2pun setiap kali nk g makan sini, wajib booking tempat ye uols.. jangan nk gedik2 datang berlenggang.. nan hado nya tempat duduk.. full house!!! klu dulu walau x booking jam 1 lbh dtg pun tetap ada lauk pauk.. depends on nasib.. tp skg ni.. nan hadoo!!! apapun kena reserve tempat dulu ye uols sebelum datang.. sebab apa kedai makan ni ramai orang??? sebab lauk pauk yang disajikan mmg terbaikk! kampung style.. and yang penting harganya berpatutan.. bagi Ome klu lauk pauk ada 4/5 jenis dan seorang hanya perlu bayar dalam RM10- RM15 seorang (depends on lauk pada hari tersebut) still worth it kn.. yang specialnya kedai ni misi utamanya fair & square.. sebab apa Ome ckp fair & square?? sebab lauk yang disajikan pada sekian-sekian hari adalah sama dengan orang lain makan.. kiranya mcm ni..  klu uols tengok meja sebelah makan sama dengan lauk yang uols makan..  contoh hari isnin lauk nya ikan masak sambal, ayam masak lemak cili api, sayur kangkung goreng belacan, ulam2, sambal belacan, so meja lain pun akan makan lauk yang sama.. fair and square kan.. e2 belum lagi citer psl ketam dia.. waaallaaa.. n setiap hari lauknya adalah berbeza.. Ome tak pasti sabtu ahad kedai ni buka atau tidak sebab Ome tak pernah pergi on weekend.. bg Ome worth it..

Nampak tak kat situ.. dh la langgar pantang.. order sampai 3.. orgnya ade 2 saja.. hahaha.. tamak!!! *nasi lemak share*

e2 baru mukadimah story pasal lauk tengahari.. la ni Ome nk story pasal menu bfast yang disajikan.. hari ini plak 1st time Ome bfast di sini..   disebabkan hari ni bowdigat cuti (public holiday birthday sultan selangor) so, Ome ajak dia teman Ome bfast.. dh lama giler rs nk g makan bfast kat sini.. alhamdulillah.. hari ni dpt jgk merasa.. ewahhh.. mcm ade isi je.. aamiin.. mudah2an kn.. makbul doaku di hari khamis yang mulia ini.. mcm mengidam plak bunyinye ye.. hahaha..  mau tak mengidam.. lately ni ramai plak yang dok selfie makanan dari kedai warung bunian ni.. hari2 dok ngadap benda yang sama.. siapa tak teruja kn.. mmg kampung style habesss oo.. nasi lemaknya waallaaa.. habes diet Ome.. konon no nasi on weekdays.. tengok nasi lemak tadi terus lupa daratan.. kah kah kah.. balik ni buat push up 100x .. haipp!!! bese nih.. langgar pantang.. huhuhu.. selain dari nasi lemak, kat sini juga ada jual roti canai.. bagi Ome klu roti yang berjenis2 tu mungkin tak berapa sedap kot.. tp klu makan roti canai kosong dia sedap!!! pelik tak pelik.. lain daripada yang lain kan.. i told u.. *usap perut lawan arah jam*

tersandar kekenyangan.. berghhhh.. alhamdulillah.. :D
Dan Disebabkan lama dh tak ride kemana disebabkan kekangan waktu dan keadaan.. untuk kasi lepas rindu punya pasal, Ome ajak bowdigat ride dkt2 dgn babyfoxie.. mcm biasa la kn.. berdua lebih baik.. mmg saje huru harakan perut hari ni.. heavennn!!! hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peaace! *awan berarak mendung.. hujan menyembah bumi.. alhamdulillah.. syukur kepadaMu ya Rob.. akhirnya dia kembali kepangkuan orang yang sebelum ini.. welcome back to ur "life".. take care.. have a great life..  daaaaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...