19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 March 2014

~Hilarious Parody.. Oemji #LetItGo~

Assalamualaikum.. Morning.. Hollaa.. Happy Monday uols.. 


Version lelaki korea yang nyanyi.. best jgk.. but Ome nk tnjuk yang the other video yang boleh buat uols gelak guling2x mcm Ome.. hahaha.. this is so hilarious.. #gelakguling2




Memang guling2 Ome dibuatnya.. The best part yang snowy tu.. ya Robbi.. n yang berlari kat atas tangga tu.. *pengsan*.. good job la.. seriously tgk je video ni bleh menceriakan hari uols.. keh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *close ur eyes.. clean ur heart.. Let It Go.. #kbye

Opi!!! :D


26 March 2014

~MH370 always in our heart~

Assalamualaikum.. Hari ini makin sebak pulak rasa hati ini.. buka je berita psl MH370 mula la air mata bergenang.. Allahurabi.. banyak sangat spekulasi dari sehari ke sehari.. N sehingga lah DS Najib buat pengumuman kelmarin masih makin menjadi-jadi pulak spekulasi yang dibuat terutama media-media asing.. hailahhh.. sebak nya hati bila mengenang ahli keluarga yang mencoret isi hati di laman-laman sosial.. baik anak kepada pramugara.. mahupun isteri kepada pramugara.. semuanya sangat menyentuh hati.. 



Kita sebagai orang luar yang tiada kena mengena dengan penumpang pun dh rasa sebak, apatah lagi waris penumpang.. Hanya Allah yang lebih mengetahui apa yang berlaku pada pesawat MH370.. Apapun, MH370 always in our heart.. Salam takziah kepada semua penumpang dan marilah kita sedekahkan al-fatihah kepada penumpang-penumpang yang beragama islam.. Dari DIA kita datang, dan kepada DIA kita kembali.. Janji Allah itu pasti.. 

*sebak* #alfatihahkepadapenumpangislam

 
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hargailah orang-orang tersayang.. sebelum mereka melangkah pergi untuk selamanya.. #pray4MH370


25 March 2014

~Let It Go~

Assalamualaikum.. semalam satu dunia dikejutkan dengan berita yang telah disampaikan oleh PM Malaysia DS Najib.. sebak plak rasa hati ni semalam.. nak2 dgr salah seorang ibu kepada penumpang yang tengok PC semalam.. "makcik tak faham bahasa inggeris".. Allahurabi.. dah la dia dok sorang2 kat rumah tu.. ms DS Najib umum dia tak faham apa yang DS sampaikan.. call salah seorang pegawai berita dari Astro Awani.. tanya apa yang DS Najib sampaikan.. mula2 makcik tu mcm tak fhm jgk.. sebab pegawai berita pun seperti tak sampai hati nak maklumkan.. atlast makcik tu menangis teresak di talian.. Allah.. Allah.. Allah.. luluh hati.. cuba bygkn kte salah seorang waris warga penumpang... Ome rasa sebagai umat islam kita telah di ajar untuk menerima Qada' dan Qadar yang telah ditetapkan olehNya.. menipu la Ome kata selagi belum jumpa mayat atau kebenaran dari peristiwa ni, rasanya semuanya masih berharap semua penumpang dan ank kapal selamat.. apapun, kte semua berbalik la pada ajaran masing2.. terima dengan redha.. inshAAllah.. klu kata ianya telah pergi.. relakan pemergiannya.. semoga tenang disana wahai hamba2 Allah.. #alfatihah

Al-fatihah bagi yang beragama islam *sebak*
Walau dalam keadaan sebak semalam,  Ome juga terima berita gembira.. dari salah seorang dari adik Ome iaitu Angah Angelz.. alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. tiada yang hebat selainMU ya Rob.. Angah adik Ome aka sahabat baik Ome memaklumkan yang dia preggy.. Allahurabi.. besar sungguh kuasaMu ya Rob.. Im happy for u my dear.. jaga kandungan elok2 k.. jangan buat keje berat utk mula2 ni.. i know ukenduittt!.. tolong doakan turn along dan mijie ye yang.. inshAAllah.. Along percaya semua ketentuan yang telah ditetapkan olehNya mesti ada hikmah di sebalik apa yang telah tercatit sedari luh mahfuz.. apapun, again.. congrats my dear Angah.. yeahhh! dapat anak buah lagi.. yabedabeduuu.. #hugs

congrats my dear angah.. cumei! jaga adik along k.. *hugs*
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *i get another gift from my lovely Juna.. tq yayang.. katanya sbb jaga dia sakit hari tu.. puihhh! ko xpyh nk repay sgt la.. aku bagi tamparan buaya  baru tau.. hahaha.. anyway, tqsm.. i love red!!! merah itu seksi.. hahaha *krek krek kreK* #kbye
if u never know me dont judge me.. if u want to be friend with me please learn how to be a good friend.. otherwise, i kick u out of my life.. aummmm!
 Let It Go.. He knew the best for us.. TQ Allah..
 

18 March 2014

~Coretan Hari Ini~

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum WBT.. fuiyooo.. last updated 20hb Feb 2014.. Hari ni 18 Mac 2014.. Dekat sebulan rupanya diri ini tidak mencoret sebarang isi hati yang terkandung dalam kepala otak dan hati ni.. ye ye ye.. dh lama rupanya.. naik sawang dh en3 me kali ni.. 


 ok2.. berbalik pd keadaan semasa.. dunia semua tahu MH370 hilang entah ke mana.. ntahla.. pelbagai spekulasi yang timbul.. belum habis kes pesawat MH370 hilang, Malaysia dikejutkan pula dengan kematian 6 orang pengunjung yang menghadiri Konsert baru2 ini.. Allahurabi.. mcm2 la kan.. Allah sedang menguji kte semua.. DIA ingin mendengar kita merayu memohon meminta (berdoa) padaNYA..apapun, sebagai rakyat Malaysia Ome mohon pada DIA Yang Maha Esa.. Perkenankanlah doa kami Ya Rob.. Hanya DIKAU tempat kami mengadu.. Hanya DIKAU tempat kami berserah.. pulanglah wahai MH370.. kami semua sedang menantimu..

Bila nak balik? tak rindukan Malaysia ke? meh la balik.. semua orang tengah tunggu ni.. meh la.. meh la..

Oh ye.. sebelum Ome cau cin cau.. Ome nk updated sikit perkembangan terkini psl Ome.. last week Ome hadir teambuilding ofis di Permaisuri Resort Port Dickson.. umakngaihhh.. dimana stamina Ome? boleh pulak masa hiking di Batu Putih Tanjung Tuan, Ome stuck btol2 kat tgh batu yang tinggi mencerun tu.. sebab ape? sebab Ome nk muntah? seriously.. klu salah seorang budak lelaki ni tak tarik Ome cecepat.. mmg hye hye bye bye la jawabnya.. Kepala dah pening2.. perut rasa mual2.. salahkan diri sendri sebab tak makan sebelum hiking tu.. konon2 kental sgt la kan.. skali hamikk!! dush dush dush.. ok! next week boleh g gym blk.. stresss btol bila rs diri ini semakin tidak kental seperti dulu.. huhuhu.. semuanya semakin rapuh.. faktor umur ka? panggg! terima la hakikat.. im gonna to 3 series.. ppffttt... 

see.. sampai kasut pun rosak.. mmg tak expect langsung kena hiking punyala tinggi mcm tu... lalalala.. n bijaknya pergi bw kasut futsal.. lalalalalla.. *tunjal pale sendiri*


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * oh ye.. psl tok moh yang telah memalukan Malaysia tu.. im speechless!!! gedegang!! tetiba tok moh ni muncul dengan rs yang tidak bersalah.. nk kata apa kan.. teringat kata kwn Ome ni.. niat tidak menghalalkan cara.. betol niat dia baik.. tapi.. tapi.. kenapa dia tanya siapa yang boleh buktikan apa yang dia buat tu khurafat? Allahurabi.. pelik.. pelik.. pelik.. daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...