19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 August 2014

~Ku Jejak Jalan Yang Berliku~

Nah! Banje sikit pic.. hehe :D

Hollaaaa.. Assalamualaikum.. Semalam Ome ada banje video teaser yang we ols g ride sabtu lepas tu kn.. Hari ni Ome banje satu lagi video.. Kali ni video ni di ambil dari sisi belakang setiap rider plak.. hahaha.. mcm2 aksi.. mcm2 gelagat.. sabar je la.. 


amacam?? ada yang berminat nk join Uni R Biker group? setakat ni kwn2 dalam group ni semua tade masalah.. semua baik2 belaka.. setakat ni semua gila2 remaja gtu.. mcm video ni gak.. rasa tacing habesss kn bila dgr lagu ni.. tp hakikatnya  kami sgt enjoy dengan ride kali ni.. klu rs x puas tengok video ni, next en3 Ome banje video dari sisi depan plak eh.. video masih dalam editor.. hehehe.. Tq editor2 yang tak bertauliah.. Hafiz.. Grim.. Eddy.. mmg tacing habesss ar video kali ni.. mengabadikan kenangan kami yang bw scramb ni ya??? kena sangattttt dh tu.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ready back to school.. cuakkkk.. final year is comingg.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye







26 August 2014

~Teaser Endurance Ride~

Hollaaa.. Selamat Pagi.. Hari ni nak belanja teaser endurance sabtu yang lalu.. adik2 masyam Ome dok edit2.. tak tau plak rupanya ada camera setiap motor dorang ni.. tp mana yang Ome perasan orang tengah pegang hp tu.. e2 yg terkinja2 atas motor tu.. yang mana tak tau tu.. mmg tak tau dorang sebenarnya tengah rakam aksi2 rider bawa motor.. nasib la setakat dorang edit ni tak ternampak lagi aksi2 over acting atas highway or layan corner.. keh keh keh.. jaga-jaga uols.. ada yang memerhati.. ngeh3x..

video

jom layan sikit teaser dari story mory last week.. yang penuh akan muncul.. dh nama pun teaser kan.. so, teaser ni kebanyakkan dari video2 hp je.. yang aksi2 atas highway or layan corner akan di kemaskini dari semasa ke semasa.. terbaikk! akak suka adik2 masyam.. uols mmg super duper sweeper terbaik! sayang uols ketat2.. hihihi.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *may God bless us.. ameenyarobalamin.. Friends 4 Eva guys.. daaaaaaaa #Kbye

25 August 2014

~4 Endurance Challenge~

Holllaaaa.. Assalamualaikum.. Hari ini Ome nak story mory pasai 4 Endurance Challenge yang telah kami redah pada hari sabtu yang lalu.. 23.8.2014 sekali lagi terukir kenangan yang mana kenangan ni tak ada dalam mana-mana buku.. Bak kata Sis Sarina Pengalaman baru tiada dalam buku tapi boleh di jadikan buku cerita.. E2 yang Ome nk story mory dengan uols.. im happy and enjoying with this ride. Im gonna miss this ride.. Walaupun mission incompleted..  Macam-macam halangan dan cabaran di lalui sepanjang ride kali ini.. sebanyak 17 biji motor yg follow ride kali ni.. mcm2 jenis.. termasuk la kuda kenonet kami #babyfoxieboo Ome dgn #babyfoxiebee Juna.. 

U & I R Bikers T-Shirt.. tomey!
Disebabkan Ome dari Putrajaya.. Ome decided untuk RV di Petron Sg Buloh je.. jam 8.30 we ols dh terpacak kat Petron Sg Buloh tu.. janji dgn depa jam 9 pagi.. .dari Putrajaya around 7.45 pagi.. Bayangkan lah punya excited kn.. lagipun takut tertinggal dengan abg2 kakak2 bikers. kuda kami ni cenonet.. paling laju pun setakat 120km/j.. e2pun ada sorang kawan sekolah menengah Ome kata ternampak Ome atas highway.. laju giler Ome bawa katanya.. e2 baru 120 wei.. klu tengok dorg bawa superbike dorang ni.. zassssss.. putus urat kentut dibuatnya.. paling2 pun 200km/j tu normal je bagi dorang.. huhuhu.. 

Dah macam adik badik dh kami ni.. WE CARE EACH OTHER..
Sempoi Bak Angg

Bak kata sis Sarina.. group ni sesiapa pun nak join boleh join.. tade masalah.. sbb dorang ride santai.. tengok rama2 katanya.. keh keh keh.. santai la sgtttt.. dalam 10 Minit je Ome bleh follow dia.. bawa Z10 der.. tak terkejar #babyfoxieboo Ome.. tp jgn risau.. dorg dh siap briefing awl2.. dorg akn tunggu setiap check point yg dh diberi.. 2nd check point R&R Tapah.. satu setengah jam dari R&R Jejantas Sg Buloh.. habes trotter Ome dok pulas.. haduyaiii.. tapi nasib baik sepanjang perjalanan ada je yang guard.. dalam 30-45minit Wak Lu guide Ome.. ewah ewah ewah.. tunjukkan betapa santainya awak ye Wak Lu..  yang Eira plak jangan ckp la.. dia dh cucuk2 Sis kat dpn.. mmg 'santai' habesss (santaiiii sgttt awk tu Eira.. hahaha).. bw kuda pinky.. dari jauh dh bleh kenal kuda pink dia.. dalam 30 Wak Lu dok santai2 dgn Ome, .lepas tu  KY plak amik alih..  dalam 15 - 20 minit gak la dia bersantai2 dgn Ome.. Yang Wak Lu plak disebabkan dia dh lama sgt bersantai dengan Ome,  turn Wak Lu plak nk asah bakat jadi Valentino Rossi,, xsampai 5 minit hilanggg dari pandangan.. ala2 misteri nusantara.. #Jangan biarkan hidup anda diselebungi misteri..  keh keh keh.. Wak Lu.. Wak Lu.. 

Mencekik dulu.. laporrr.. org yang paling makan banyak tapi tak besar2.. KY! pffttt..
Lepas KY guard, abg Sha datang dari belakang.. Abg Sha lead sampai la kat R&R Tapah.. walaweiii.. jgn tanya boring ke tak.. mmg boring sgttt.. beza sgt bila layan corner dgn jalan atas highway.. klu tau la boring mcm tu.. mmg awl2 dh tutup lubang telinga dengan earphone.. mcm2 lagu Ome dok nyanyi.. nasib tak terbelahak.. bak kata Eddy.. klu terbelahak takut visor di tutupi dengan kabuss.. keh keh keh.. tapi jangan risau.. no worry la klu kena tinggal.. sweeper selalu je dok belakang.. klu bukan belakang kte pun dia akan make sure lg 15 minit nk smpai checkpoint dorg dh kat belakang.. mcm chipsmore.. e2 la tanggugjawab sweeper.. thorbaikk sweeper2 ni.. dorg jg kte mcm kakak2 abg2 dorg sendiri.. tq marshal2 ride U & I R Bikers.. luv uols ketat2.. hihihih :)

Adik2 masyam saya.. ehhh.. Marshal lah.. Dari Kiri Eddy, Rabbit, Hafiz Panjang dan Hafiz Kecik.. syg uols ketat2 dik.. hero2 akak.. hihihi :D
Klu nak story mory dari A-Z sampai esok tak habes.. tapi ride kali ni mmg sgt2 mencabar.. pagi2 Ome keluar rumah.. dkt jam 1 pagi esknya baru sampai umah..  within 20 hours jgk la ride kali ni.. e2pun 2 bukit kena skip.. tak dapat nk diteruskan gara-gara kekangan masa dan keadaaan.. kte hanya merancang.. Tuhan yang menentukan segalanya..  Kecederaan..  Ketidaksihatan.. Kesejukan..  Its hard but alhamdulillah.. kami hadapi cabaran bersama.. Dari siang bawa ke malam.. Dari cerah bawa ke hujan lebat.. dari jalan rata bawa ke bukit bukau.. walaweeii.. jgn tanya Ome tak penat ke??? penat mmg penat..wlupun Ome cedera sikit, tahap kekentalan dan semangat perlu ada.. jgn tnya mcm mana boleh cedera.. panjang ceritanya.. tapi yg pasti Ome enjoying this ride.. disebabkan kental dan semangat nk truskan endurance ni, xpsl2 dh dh dpt gelaran.. and officially dorang bg tittle.. BikeR Gugurl Kental.. *nyorok belakang langsir*.. group ni dh mcm adik badik.. bergelak ketawa sedih sakit rasa sama2.. msg2 ada tanggungjawab masing-masing.. we care each other.. sorg jatuh.. semua akn tunggu.. sorang tak sihat.. semua akan tunggu.. klu rs tak mampu tunggu e2pun atas sebab musabab yang penting.. bukan selfish ye.. bayangkan la jam 10 malam baru turun dari Fraser Hills tu.. klu sorang2 mmg tak dapat laaaa..  e2 yang masing-masing memang kental habes.. hahaha..

yeahh!!! WE did It!
Next ride??? dorg ajak jgk 6 Sept ni.. tapi.. Ome dh ckp awl2.. bln 9 ni Ome bz dgn urusan belajar dgn family.. Ome bagi laluan pd abg2 kakak2 kental untuk habeskan misi yang tak tercapai.. hopefully dorg berjaya la kali ni.. act sebelum Ome join dorg dh pnh cuba nk ride untuk 4 endurance tu.. tp still tak bleh nk completed kn mision.. almaklumlah.. nama pun group santai.. mmg tak bleh nk bajet timing.. lepak makan  sejam.. mmg santai habess.. mcm mana nk complete kn mission kn..  hahaha.. mcm2 peel.. mcm2 ragam.. mmg baru kenal.. tapi dh mcm lama giler kenal budak2 nih.. yg mana jenis friendly tu mmg ramah habess.. no worry la.. semua satu kepala.. boleh ' in' ..  yg penting hormat menghormati esp hormat pada yg lebih tua dan otai-otai seperti abg Sha dan Sis Sarina.  They just like my brother and sister.. sentiasa berikan ilmu yang berguna untuk kami.. kata-kata nasihat yang diberikan akn kami simpan.. promise!


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *next time nk  ride sampai Cameron Ome tunggu uols kat R&R Tapah terus k.. klu tak nanti ada orang nanges kena tinggal.. keh keh keh.. sorry #babyfoxiebee tade niat nak tinggalkanmu.. tapi me pelik nape mu tak bleh nk kejar #babyfoxieboo.. klu tak bleh kejar 650 Ome faham gak.. nasib abg Sha tak tarik guna tali.. bahaha.. klu  nk suh kejar 650 pun mmg terkincit Ome dibuatnya..  haduyaii.. daaaaaaaa.. #kbye




20 August 2014

~Raya BKP 2014~

Hollaaa.. Selamat Pagi Uols. Assalamualaikum.. Hari ni dh hari rabu.. kejap je rasa masa berlalu.. rs mcm semalam panjat bukit bukau.. Sabtu ni bakal memanjat lagi bukit bukau.. tgk Abg Sha update status.. '' Pilot 1 & Sweeper dah ready... Anda bagaimana??? 4 Highlands Endurance with U &I R bikers within 20 hrs''.. what?? 20 jam??? 12 jam tu pun dh kematu muntot dibuatnya.. perghh.. ada tak senaman yang boleh mengentalkan otot2 muntot ni?? klu ada habaq mai kat Ome.. nk get ready.. huhu.. 


Anyway, hari ni nk story mory psl Raya BKP semalam.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. makanan pun byk tak habis.. semua pakat bawa balik tapau.. main course Ome tak usik semalam.. dok bedal aiskrim goyang.. walaweii.. jakun sgt rs.. dok tengok adik tu dok goyang2kn aiskrim tu.. mcm2 perisa Ome bedal.. Ome rs ada 5 batang aiskrim Ome dok balun.. benda lain makan cuit2 je.. tak lalu.. takde selera.. mungkin terlalu byk sgt makanan sampai tak tau nk makan apa.. atlast lemang dan rendang je yang menjadi pilihan.. rojak buah sikit.. buah2an sikit.. kek batik sikit.. air kelapa 2 gelas.. enough! #dietkelaut

Meriah Bak Angg..
Warga BKP.. ni je yang sempat selfie bersama.. huhu..
Plan hari ni nk sambung puasa.. pun tak jadi jgk.. insyAAllah.. esk Ome start sambung puasa balik.. mudah2an diberikan kekuatan untuk berpuasa.. 6 hari lagi nk hadap uols.. takmo jd mcm tahun lepas.. ni pun fidyah tak byr lagi.. malas sungguh nk g pusat zakat.. hopefully bleh settlekan dalam masa terdekat.. insyAAllah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. PEACE! * Im glad u had found the new one.. good luck.. take care.. and have a blast day.. daaaaaaaaaaaaaaa.. #Kbye



19 August 2014

~Happy 8th Anniversary My Dear Hubby~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Pagi ni kena laju2 type sebab hari ni ada Majlis Sambutan Hari Raya Unit BKP KeTTHA.. kira unit ni dibawah Bahagian Ome la.. yeahh!! Hari ni kte makan makan makan je ye.. Bdw, sebelum nk laju2 g cari buah-buahan, Ome nk wish Happy Annivesary yang ke 8 tahun.. yer.. 8 tahun.. huhuhu.. pejam celik pejam celik rupa2nya dh 8 tahun Ome menjadi hak milik sementara kepada Tarmizi Abdullah..

19.08.2006
Ya Allah.. terima kasih kerana meminjamkan kepadaku seorang suami yang sabar.. bertanggungjawab.. istiqamah dalam mencari agamamu.. baik hati.. cuma dia tak berapa nk romantik.. hahaha.. tapi ku bersyukur kepadamu ya Rob.. atas limpah kurniaanMu kepadaku.. Terima kasih.. TErima kasih.. Terima kasih.. Kepada En. Hubby.. Terima kasih kerana saling melengkapi hidup kita berdua.. Terima kasih kerana sentiasa bersabar melayan kerenah isterimu ini.. Terima kasih sentiasa berusaha untuk menjadi suami yang bertanggungjawab dalam melaksanakan perintahNya.. Terima kasih En. Hubby.. insyAAllah.. many more years to go.. semoga kita berdua dapat melayari bahteria ini hingga ke garisan penamat.. insyAAllah..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *anak.. andaikata mama tidak diberikan kesempatan untuk memiliki mu didunia ini.. mama harap kita dapat bertemu di pintu syurga kelak.. insyAAllah.. #blessed 


18 August 2014

~On The Bike~

Assalamualaikum.. Hollaa.. Uols sihat?? Ome?? tak berapa nak sihat.. mungkin sebab main hujan hari sabtu lepas.. tapi im happy!!! hehe.. mesti uols terpk kan tajuk hari ni mcm gempaQ sgt.. padahal.. Ome bukannya bw superbike.. Scramb  je.. e2pun 150cc je uols.. tapi Ome nk story mory jgk dengan uols.. how happy i am on last saturday.. seriously.. pembelajaran yang tak dapat dilupakan.. best and enjoyed! hIhihi..
Kepala2 kami! :D
Act Ome segan sgt2.. sbb my #babyfoxieboo bukan superbike 650cc mcm orang lain.. but!!! one of superbike kental tu kwn USM Ome.. dr start Ome beli #babyfoxieboo tu dia ajak Ome g ride.. katanya dorang ride santai (santai la sangattt kan Eira..90km/j je ye?? nk kena geget nih.. ahahaha).. dorang ride tak kira CC.. bila dh byk kali ajak, kte plak lama2 jd malu.. last2 Ome decided follow jgk.. tp dalam hati ni tuhan je yang tau.. in deep my heart.. rs mcm kecik sgt2.. hahaha.. tapi yang bestnya.. bila dorg tgk kteorg bw scramb.. dorg plak nmpk xcited tgk kteorg bw scramb yang kecik kenonet tu.. hahaha.. jarang kn kat sini tgk perempuan bw scramb.. 

Ni la abg2 kakak2 adik2 yang dah jadi sebahagian warna warni kehidupan Ome.. Thanks guys.. See Ya Next Ride
My 1st attempt di sambut baik dgn biker2 kental nih.. bak kata Juna walaupun kuasa kuda kami tak setanding dorg, tp dorang tak tinggalkn kami terkapai2 makan asap.. bahaha.. dari Gombak - Bentong tu Sis  Sarina lead kami.. Abg Sha plak jaga kat belakang.. almaklumlah.. kuasa kuda kami kecil.. Abg Sha pun 1st time bw kami.. so, abg sha xbg we ols bw lelaju.. nk2 kami ni kanak2 ribena yang baru nk belajar how to ride.. dalam sekitar 90km/j je hokay.. nama pun ride santai kn.. tapi sampai je kat kaki bukit Fraser time untuk kte layan corner.. kali ni Abg Sha plak lead.. yang jd sweper mcm biasa abg2 kental.. eh silap..adik2 kental.. nmpk je mcm bapak orang tapiiiiii adik2 lagi ye uols.. pandai adik2 jaga kakak.. like uols ketat2 la.. haha.. abg sha suh ikut je.. klu ke kiri ke kiri.. klu ke kanan ke kanan... sampai je Fraser Hills abg sha tnya.. ewah ewah.. abg saje test.. btol2 korang mengikut ye.. abg laju korang pun laju.. abg amik lap korang pun amik lap ye... kteorg takut jgk Abg Sha marah kn..  rupanya dia suka and tak tau sebenarnya brp laju motor tu bleh pegi.. nk2 tgk kteorang yg paling relax layan corner tu.. adik kental Eddy dh cramps kaki.. tak tau kuasa kuda kami ni nmpk je kecil.. tapi diorang punya suka tengok kteorang layan corner.. bak kata sis Sarina.. kuda kecil tapi hati besar.. hahaha.. 

hah!! inila awek cun yang ajak Ome dengan Juna ride tu.. Inspektor Zuhairah.. sorry.. single but not available.. hehehe.. :D
 
bygkn la kteorg kuar umah jam 11 pagi.. start on the bike jam 1.30 ptg.. dari garage abg Sha & sis Sarina  kteorang start gerak.. act warm up (warm up la sgtt kn) sepatutnya ke Cameron.. tp disebabkan hujan, abg sha decided panjat Fraser Hills je.. sebab masa sgt mencemburui kami.. e2pun jam 11 malam baru Ome sampai umah.. 12 jam hokay.. perasaan Ome??? bercampur baur.. happy!! excited! enjoyed! tapi umakngaihhh.. sakit muntot bak angg.. wlupun sisa2 pepejal ni masih melekat kat muntot Ome ni, tapi tak mampu nk tampung kerakusan seat motor tu mengigit2 muntot ni.. hahaha.. nampak tak situ.. Ome dh kurus.. nampak?? ehhh.. #kbye

rider2 kental.. happy nau muka tu Ome! pfftt..
Berhenti makan durian.. tukang selfie tu tak makan durian.. busuk katanya.. bahaha..sabar je la..
Ini la ladies2 yang join this ride.. see ya this week kakak2ku.. muahh!

Apapun, Ome nk ucap terima kasih pada Eira.. sebab dia la kami dpt merasai nikmat 'On the bike'..  terima kasih sifu2 bikers yang sgt kental.. terima kasih buat bodyguard2 kami.. terima kasih buat kakak2 abang2 yang join this ride.. seriously!!! im so happy.. pengalaman dan sesi pembelajaran yang takkan dilupakan.. terima kasih sgt2 uols.. we are really appreciate it.. yes!!! kteorang tak rasa pun asap2 tu.. cuma dpt rs mkn asap Sis Sarina dgn Abg Sha.. sebab kami follow dia dari belakang.. dpt la rs aura2 sifu tu.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *next endurance.. 4 bukit nak kena panjat.. sempat ke nk panjat empat2 bukit tu?? klu tiada aral melintang sampai la kami.. kalau tak.. Allah lebih tahu sebaik2 perancangannya.. btol tak?? apapun, we r so happy brother and sista.. bak kata eddy.. we r brotherhood and sisterhood.. bak kata Eira #pedulikanapaorangnakkata #usahatanggakejayaan and Ome plak kata #peacenowar #kbye :D

kampung durian kot nama tempat ni.. tp mmg kiri kanan org jual derian.. menyesal plak tak makan.. tp mmg time ni tekak takmo menerima.. klu paksa jgk, rsnya ada yang muntah tgh jln.. nk2 nk lyn corner plak pastu.. mampu??? oh no..
#babyfoxieboo Vs #babyfoxiebee yang paling kenonet.. hihihi :p
yah yah yah.. sampai jgk akhirnya.. hehe :)

 

11 August 2014

~RIP Sunkiss~

Assalamualaikum.. Hollaa.. Weekend yang sgt padat! dpt g raya sebuah rumah je setiap hari.. aktiviti hari sabtu tergendala.. dapat selesaikan urusan Chinta je.. siapa Chinta??? ooo..kesayangan En. Hubby Ome.. Chinta perlu di service.. n yg buat aktiviti tergendala gara-gara Chinta.. service untuk yang ke 50k .. major service hokay.. dr jam 11 pg smpai jam 3 ptg baru settled! Lepas tu bawa plak Chinta g tukar stokin baru..  sabar ye En. Hubby.. lepas2 raya ni plak kan Chinta ni mcm2 hal.. nasib 2 belah je dpn je botak.. klu empat2 stokin koyak rabak mmg botakkk terus pale En. Hubby Ome kot.. ngeh3x..

pic tade kena mengena ngn Chinta.. gambar perhiasan semata2.. peace!

oooyye.. Dalam kesibukan Ome selesaikan urusan Chinta.. ptg tu Ome perasan Sunkiss tade.. Naluri En. Hubby ternyata sahih lagi membenarkan.. ketuk2 umah jiran, jiran bgtau suami dia terlanggar Sunkiss.. Allahurabi.. luluhnya hati Ome.. walaupun Sunkiss dan Sunny hanya kucing straycat yang Ome bela.. tp sayangnya pd dorang dh mcm anak2 bulus Ome sndiri.. kat dpn jiran Ome tu jgk tersedu sedan dibuatnya.. Dengan jiran2 Ome tu skali nanges beregu.. Nak wat mcm mana.. Tak salahkan pun jiran Ome tu.. Cuma terkilan sebab hari tu Ome tak sempat pun nk hadap budak2 tu.. terngiang2 petang sebelum kejadian Ome main cak-cak dengan Sunkiss.. terasa sgt sebab Sunkiss ni lebih lincah lebih noti dari Sunny.. dia la tempat Ome lepaskan geram sebab dpt gomol kaw kaw punya.. dia bleh wat bedekkk je klu Ome dok gomol dia.. Mummy redha sunkiss.. Cuma mummy kesian kat Sunny.. Asyik la nginyau cari Sunkiss.. luluh hati mummy tgk Sunny dok la cari Sunkiss.. skg ni dia dh tade kwn tempat bergurau.. Sunny lebih manja lately sejak Sunkiss dh tade.. takpe Sunkiss.. Mummy akan jaga Sunny elok2 na.. and mummy rs ur mom Si Sentil dh pregnant blk Sunkiss.. boleh??? jeng jeng jeng.. hopefully klu keluar biarlah sebijik mcm Sunkiss.. Mummy rindu Sunkiss.. RIP sayang mummy..

RIP Sunkiss.. Mummy gonna miss U..
Hello.. Saya Sunny.. budak makin manja sejak abangnya tade.. sayaang dia ketat2

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * rinduuuu ooo nk ride.. layan corner best jgk ni.. ermm.. adik Ome kata join geng2 dia.. boleh?? adik kakak sama naik.. En. Hubby.. sila bersabar.. tunggu Apirilia keluar kte kasi lenjan together2 k.. bolehh? #kbye


OOTD hari ini.. SecretaryKu seorang rider.. ibarat cucur kodok rangup diluar lembut di dalam seperti donut.. bahaha.. ehh.. rs mcm boleh buat tajuk novel..keh keh keh..



08 August 2014

~IM THINKING NOW~

Hollaa.. Esk cuti! yeahh.. tapi setiap kali weekend, memang jadual Ome pack!  ni belum start kelas ni.. klu dh start kelas??? hmmmm.. oh ye.. Hari ni Ome dapat email dari Lect dri USM.. alhamdulillah.. niat untuk habiskan study tahun ni telah diluluskan oleh Timbalan Dekan.. klu ikutkan Ome tak boleh submit lebih daripada 36 jam kredit.. tapi.. sebab Ome ada perjanjian dengan JPA sebab Ome dapat offer dari JPA untuk Pinjaman Boleh Ubah (PBU) pada tahun yang lalu, so, by hook or by crook Ome kena settlekan jugak dalam masa 4 tahun.. insyALLAH.. this my last final year.. 11 subjek to go!!!! yahooooooo!!! Daebakkk!!!


oh ye.. Hari ni jgk, dapat email daripada Dr Hasmi.. Dr Hasmi ialah penyelaras untuk subjek JTW 480 Projek Pengurusan.. Minta datang ke USM Pulau Pinang untuk perjumpaan bersama-sama student final year akhir bulan ni.. Untuk  perbincangan antara penyelaras dengan student2 yang dah reg dgn Dr Hasmi dr last year.. Kira ini Projek Paper la ni.. tetiba jantung berdegup dengan pantas dan tuntas.. Oeeemjii.. rs mcm tak caya nk habiskan belajar.. from now.. i have to more struggle.. since.. this is my final year.. let's do this!!! but! 1st, i think.. Ome nak ketong rambut ni kasi pendek! supaya sel- sel otak ni dapat berhubung dengan gembira.. hahaha.. please... En. T.. setahun je lagi.. lepas tu insyAAllah, promise!! sayang bela balik rambut ni mcm puteri kayangan k.. serious! skg ni pun dh rs serabot sangat kepala otak ni.. byk sgt di fikirkan.. n mimpi pun bukan2.. oooeemejiii.. tak boleh nk cite kat sni.. serious bgn2 tido terus ngucap.. cukuplah pengalaman2 yang lalu.. enough is enough.. no more anymore.. serik!!! #mimpihanyaigauansyaitonkan?

pelakon korea En. T la.. lalalala.. klu tunjuk pic ni dia bagi tak agak2? keh keh keh :p
ke macam nI?  tak nampak mcm ibu2 sgt ke?? ke muka dia yg nmpk mcm ibu2? alalalala..
hah!!! nmpk teenagers sgtt kn.. tapi En. T bagi ka?? hmmmm.. boleh diusul tak agk2??? huhuhu..
Ermmm.. Memandangkan tahun ini memang kerap la ngadap USM, doakan perjalanan Ome selamat pergi dan balik sehingga tamat belajar ye uols.. cuak takut segala mak nenek ada.. dh la tahun ni Ome sorang-sorang je yang ambil final year.. kengkawan lain semua pakat extend setahun lagi.. klu bukan sebab perjanjian dengan JPA ni, memang Ome buat jugak 5 tahun.. takpelah.. 3 tahun dah hadap, tinggal setahun je lagi kan.. marilah kita hadap dengan gembira ye Ome.. pleaseeee.. this year jangan main2 hokay.. ni je la masa untuk pushhhhhhhhhhh segala tenaga dan otak yang ada untuk dapatkan result sebaik mungkin.. please pray 4 me.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Some people come into our lives and quickly go.. Some stay for a while, leave footprints on our hearts and we are never ever the same.. -xoxo- #kbye




~Jom Baca Surah Al-Kahfi~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Uols.. Salam Jumaat.. hah!!! Disebabkan hari ini hari Jumaat, apa kata kte reramai baca surah Al-Kahfi.. Uols tau tak banyak kelebihan membaca surah Al-Kahfi ni di Hari Jumaat.. Nak tahu apa kelebihannya?? Jom kte cekedot!


( H.R Baihaqi) : Rasulullah bersabda: Barang siapa yang membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka Allah akan meneranginya dengan cahaya dari Jumaat yang dia baca kepada Jumaat yang berikutnya.”
(HR Hakim 3349) : “Sesungguhnya barangsiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, nescaya ia akan diterangi oleh cahaya antara dua Jumaat.”
(HR Ahmad) : Daripada Muaz Ibnu Anas Al-Juhari, daripada bapanya, daripada Nabi SAW baginda bersabda:

“Sesiapa membaca dari Surah Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya daripada kepala hingga kakinya dan sesiapa yang membaca keseluruhannya, maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi.”

(HR Ibnu Katsir) : Daripada Umar beliau berkata, Nabi SAW telah bersabda:
“Sesiapa membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya daripada bawah kakinya hingga ke langit, untuknya di hari kiamat dan diampunkannya antara dua Jumaat.”

(Tafsir Nur Ats-Tsaqalayn 3: 243) : Rasulullah saw bersabda:“Barangsiapa yang menjaga sepuluh ayat dari surah Al-Kahfi, ia akan memiliki cahaya pada hari kiamat.” Hadis ini bersumber dari Abu Darda’.
Imam Ahmad berkata yang daripada Abi Darda’ ra. yakni daripada Nabi saw, Baginda SAW bersabda:

“ sesiapa yang menghafaz 10 ayat permulaan surah Al-Kahf maka terhindar daripada dajjal” dan Imam Ahmad berkata, daripada Abi Darda’ ra. bahawa Nabi saw bersabda : “sesiapa yang membaca 10 ayat akhir daripada surah al Al-Kahf maka terhindarlah ia daripada fitnah dajjal.”

Semoga kita semua tergolong dari orang yang dirahmati Allah dan berusaha mendekatkan diri kepada Allah, hendaklah kita ingat dengan sabda Nabi saw yang bermaksud : “sesungguhnya Allah tidak melihat gambaran lahir kamu tetapi Allah melihat batin (hati) kamu.” Sama kita amalkan pada setiap hari Jumaat.
Wallahua’alam


Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Jadikan Malamku Lebih Indah.. Jadikan Siangku lebih terang.. Biarkan bungaku mewangi.. selamanya.. daaaaaaaaaaaaa.. #kbye

 

07 August 2014

~Raya 2014~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Im back!!!  amacam uols? dh puas beraya? puas dh makan lemang, ketupat, rendang? klu dh puas jom!!! kte puasa sunat pulak.. xpun bg yg ladies mcm Ome ni.. jom kte pakat ramai2 gantikan puasa kte yang tertinggal tu.. ewah ewah.. jgn2 wat lupa ya.. jgn jadi mcm Ome.. last year 3 hari tak sempat ganti.. konon nk settlekan sebelum puasa.. sekali! hamiikkauuu.. tetiba tak boleh ganti sebab munasabab yang sama tak puasa di bulan ramadhan.. bendera Jepun berkibar2 di saat akhir.. lg 5 minit je nk berbuka, sekaliiii.. pftttt.. sedeyyy nyahh.. atlast thn ni kena ganti ye uols.. jgn wat2 lupa hokay.. ehh.. tetiba terngiang2 lagi meatball Ikea.. gara-gara craving giler nak makan meatball.. sanggup ni redah KL cari jalan yang paling cepat untuk sampai ke IKEA.. alhamdulillah.. berkat puasa agknya, dalam masa 45 minit je ambil masa untuk sampai ke IKEA Damansara tu.. walaweeii.. ptg2 weekdays tak pernah ayat,  boleh hadap KL semata2 nk makan meatball.. ada isi ka??? adaa.. adaa.. isi perut.. hahaha.. takde makna ye.. jgn buat spekulasi.. insyAAllah.. one find day... Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk ku dan suami.. kte happy hokay.. En. Hubby kte melayan kte.. nasib la dia nk ikut.. klu tak kempunan la Ome.. huhuhu.. dapp bakk ang.. rasa mcm dh bertahun2 tak pergi Ikea.. ok.. hujung bln nk repeat! tak kira.. sapa nak follow? jom! hahaha.. 

haduyaii.. asal sedap sgt ko ni meatball??
Raya 2014 thn ni Ome beraya bersama Family In Law Ome di Kuala Terengganu.. mcm beselah.. setiap tahun mesti bergilir2.. disebabkn tahun lepas tak balik, tahun ni En. T nk jgk blk Terengganu walaupun tahun ni adik beradik yang kahwin luar semua balik rumah mertua masing-masing.. Seperti  tahun2 sebelum ni juga, klu raya di Terengganu, memang akan solat sunat raya.. tak mcm di sini, Ome tak sempat nk mandi pun sebab sibuk di dapur.. tolong orang dapur kemas mengemas katanya.. kat sana takde istilah dapur.. sebab kat sana malam raya akan sibuk bantu ipar duai siapkan tempahan ketupat palas.. yer.. Mok Tua kita jual tupak palass.. setiap tahun klu 5k tu paling sikit ye uols.. klu anak beranak semua balik, 10K tu biasa dah.. mmg berhempas dan pulas masing2 bantu mok tua siapkan tempahan.. hahaha.. mcm Ome mmg dilahirkan semula jadi tangan tak berapa nk bedung, so, hanya bantu buka daun tupat, potong2 apa yang patut.. tp klu tgk adik bradik hubs Ome, termasuk ank2 buah Ome yang dh biasa tolong tok nye buat ketupat palas, mmg tangan tu ibarat mesin.. zup zap zup zap.. siap!!! hebakk hebakk.. moral of the story, make sure ank2 anda dibedung tangannya.. klu tak jd cam Ome.. tak berapa nk kreatif..  tapi klu bab lain.. insyAAllah.. keh keh keh..
Keluarga Besar In Law di Terengganu.. Baru setengah ye.. ada lagi 6 Family tak balik lagi time ni.. adik bradik hubby kte ada 12 orang semuanya.. Hihihi :D
Muka sememeh sebab En. Hubby jual mahal tamo selfie.. sakit tau hati kte.. eeeeee..
Kalau di tanya juadah pagi raya di Terengganu.. mak mertua Ome selalu tempah.. kalau tak pun, buat nasi minyak makan dengan gulai atau ayam masak merah.. Nasi dagang wajib ada ya.. tp kali ni Ome buat sedikit kelainan.. Ome buat rendang.. tp rendang kali ni tak berapa nk menjadi la.. mungkin sebab dapur orang kot??? bleh?? bg alasan mcm tu.. hahaha.. apapun, rendangku tetap habes... ok! nextttt year kena tingkatkan prestasi.. daebakk! Apapun, tak terlambat kan Ome nk wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin buat semua umat islam yang menyambut Hari Raya Aidilfitri.. Kosong-kosong k! Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *ehhh.. next month dh start kelas.. omejiii.. malasnya nk hadap buku.. malasnya nk hadap assignment.. huhuhu.. daaaaaaaaa.. #kbye






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...