19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 September 2014

~My Destination #OnTheBike~

Holllaaa.. Assalamualaikum.. Uols sihat?? rasa mcm dh bersawang plak en3 ni.. lama nau rs x update blog.. almaklumlah.. bz woman.. huhu.. Ok.. Jom kte cekedot.. story mory kali ni.. Uols pun dh tahu kn minat/hobi Ome skrg ni jalan-jalan tengok rama2 dengan geng2 bikers.. wlupun CC kecik, ada Ome kesah??? hahaaha.. almost sebulan jgk la bercuti dari ride2 santai disebabkan kekangan masa dan keadaan..

my babyfoxie boo.. kecil2 cili padi.. bak kata Apiz.. nasi goreng Cili padi satu kak.. kakak tu blur..  Nasi goreng Cili Api la Apiz.. dengar mcm sama tapi berbeza kan kan kan.. hahaha
Route kali ni bertukar.. Putrajaya - KL - Karak- Bukit Tinggi - Janda Baik - Genting - Awana - KL - Putrajaya.. completed! dari breakfast bawa ke lunch, lunch bawa ke dinner.. walaupun route tak jauh mana.. tapi mcm biasa la.. nama pun tengok rama2 kn.. wlupun tak ramai join ride kali ni.. tapi tetap meriah.. cukupla ada apiz panjang dengan apiz kecil.. nak2 last destination Pian dah tunggu kat genting.. pergghhh.. membakar2 kalori dibuatnya.. rider cecah lutut tu der.. sakit plak hati kte nih.. hahaaha.. 

layan perasaan.. sengal tapi comel.. kan kan kan..? bluweerkkk ;p
Brothers & Sisters.. Thanks Guys..
Mula2 dari tol gombak naik highway Karak semuanya behave je.. follow sis.. sampai pertengahan Karak, masing-masing tade nafsu nak bersabar.. nk2 sis bagi green light.. ewah ewah Juna.. tau la motor baru lepas kasi setting kan.. bodosup poieee.. wlupun max 130 km/j je.. tapi e2 pun rasa mcm nk tertanggal helmet dibuatnya.. bila naik genting lagi la nafsu keimanan semakin kurang.. tgk rider2 kental dok cucuk2 lutut plak kn.. Tapi jangan risau.. we ols xsanggup cecah lutut.. walaupun mmg dh ready dgn seluar ride yang siap dgn padding.. kami masih sayangkan nyawa.. berlakon sikit2 sudeyyy.. yg penting laaaayaaann..  hehehe.. bak kata sis.. kami sayang lutut! banyak kegunaan lutut.. keh keh keh..

thank you.. after 3 years u still here with me.. my bowdigat!

Ride Santai Tengok Rama2 bertukar jadi Ride Cecah Lutut.. gara2 Pian kasi bakar kolestrol.. pfffttt..
Biila turun genting tu.. tetiba ada masalah sikit pada motor Juna.. Break pad bocor katanya.. Juna kena naik dengan Apiz.. sebab Ome takut bw penumpang turun dr genting.. masa turun tu Ome follow je la Apiz Panjang dgn Abang Piian.. sekali masuk Karak Highway, tak sampai 10 Minit depa hilang bagaikan misteri nusantara.. pfffftttt..  Ome toleh kiri kanan,  tengok Ome sorang2.. Apiz Panjang dgn Abang Pian msg2 bawa Z8 der.. tak terkejar dibuatnya.. pandang side mirror belakang tengok yang lain2 tade.. pelik jgk mana yang lain2 kan.. disebabkan takut kena tinggal, mmg kasi tarik la trotter.. takut ooo sorang2 atas highway.. nk2 kejadian bilamana ada satu lori treler ni panjang giler bawa laju giler mcm highway tu daddy dia yang punya.. ewah ewah kauuu.. bukan main lagi kan tak kasi cannn langsung wa nak rempit..  lg beberapa KM nak sampai tol Gombak,  pandang side mirror nmpk Apiz Kecik kat belakang Ome..Juna kat belakang mmg tak boleh blah.. sampai je tol Gombak.. turun dr motor, melepet dia skejap.. gigil2 tgn.. bila tanya kenapa, rupanya Apiz Kecik bawa 17 sebab nk mengejarkan Ome.. mana Ome tau.. Apiz Kecik dok ngejar Ome.. Ome bajet dorang dh ke depan ke.. dorang tinggalkan Ome.. rupanya Sis dengan Eira jauh kat belakang.. melayan perasaan katanya.. tengok rama2.. hampesss.. Yang kte ni takut kena tinggal,  kasi tarik la trotter.. nk kejar 2 orang senget malaun tu mmg tak dapat laaa kn.. Disebabkan Juna trauma skejap, Juna naik dengan Ome bila dh sampai kat Tol Gombak.. dengan alasan.. takut helmet tertinggal kat belakang.. keh keh keh.. hah!!! baru ko tau nikmatnya kn.. kn.. hahaha


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *my next destination??? hmmmmm.. #kbye














18 September 2014

~Kebetulan Ke Dik?~

Perbualan dua anak beranak di klinik :-

Anak: Mak, Farah dah ada anak.. comel anak dia..
Mak : Jumpa kat mana?
Anak : Tak la.. tengok dalam facebook.. 
Mak : Jangan dikenang perkara yang sudah.. Orang tu dh kahwin..
Anak : Ish.. tak adalah.. kawan aje lah.. orang dh malas nak fikir.. salah orang jgk.. waktu tu tak bersedia.. tak reti la nak jiwang2 ni.. 
Mak : Dah tu.. kumpul duit.. nanti bila dh jumpa boleh kahwin.. 
Anak : Alaaa.. orang nak kahwin orang pinjam la dulu duit mak.. 
Mak : Ehhh. tak kuasa la aku.. yg ko pinjam pun tak byr2 lagi..
Anak : Orang takmo fikir lagi la mak.. tapi kan orang sekarang nk cari yang namanya Syuhaidah / Shuidah/ Syuhaida (something like lebih kurang nama ni la dia sebut)
 Mak : Siapa pulak tu? dh jumpa ke orangnya???
Anak : Ntah.. tak tau siapa.. tak jumpa lagi.. tengah mencari yang namanya tu.. ok tak mak?
 Mak : Ntah hape la ko ni.. dah.. xpyh nak pk sgtt.. cari keje.. simpan duit.. dh ada calon bleh kahwin..

Eh.. uols faham tak kisah di atas ni??? tak faham?? hahaha.. seriously masa Ome dok tunggu nama Ome di panggil tu.. dalam hati ni dok tergelak2 perbualan dua beranak ni.. anaknya datang ke klinik sebab kakinya luka.. nak cuci luka rasanya.. dok la sebelah Ome.. yang kelakarnya Ome tak kenal langsung dua beranak ni.. datang-datang duduk sebelah Ome.. serious.. lawak hokay.. nama ex gf dia Farah.. n tetiba nak cari calon isteri namanya Syuhaidah/ Shuhaida/ Syuhaida (lebih kurang sama je bunyinyakan?).. dalam hati Ome cakap ape.. Dik.. akak dh kawen dik.. klu tak boleh gak adik isi borang.. huhuhu.. nasib la nurse tu  panggil nama dia dulu.. klu Nurse tu panggil nama Ome dulu agk2 terkedu tak dua beranak tu??? FARAH SYUHAIDAH BINTI AMINUDDIN.. masukkk... agk2 apa reaksi dua beranak tu? hihihi..Tapi sangat terhibur gak la sambil tunggu nurse panggil masuk tu.. Ome kat sebelah sambil main game sambil senyum sorang2 mcm orang gilak.. pdhal main game je kn.. dok pasang telinga dua beranak berbual psl masa depan anak.. suratan atau kebetulan?? hihihi.. 

cerita semalam.. release tension katanya ye my bowdigat.. that's y i love u Juna.. selera ko mcm selera gajah.. burger byte! mmg bergembira sungguh.. kelaut diet! happy belly.. *usap2 perut lawan arah jam* #squat100x
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * I hate this feeling.. kenapa wahai jantung hatiku?? jangala macam ni sayang.. dok tak keruan tak tentu pasal.. behave k.. behave.. sayaangggg dia ketat2.. muahhh.. ehhh.. #kbye




15 September 2014

~Congratulations Both Of U~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni Ome kena keja.. padahal klu cuti bleh direct smpai esk kn.. esk kan Public Holiday.. Cuti Hari Malaysia.. huargghh.. cuti Me tinggal nyawa2 cipanzi ni.. bln 11 nak bawa buku merah.. mmg kena save cuti la.. klu cuti byk lagi mmg hari ni Ome cuti.. huhu.. takpelah.. keep smiling and happy working je k.. moh kte keje sekueknya.. apa ada hal..  staff pun tak ramai hari ni.. kte ontok2 skejap..  Keje dh selesai dari awal pagi.. hari jumaat lepas Ome cuti.. so masuk je keje hari ni, tunggang langgang gak la tgk meja ku ini.. ewah ewah ewah.. baru sehari tak de orang ganti.. klu seminggu takde orang ganti, memang huru hara agknya.. wlupun kdg2 Me ni orang tgk mcm tade keje.. tp orang tak tau sebaliknya.. ehhh.. biarlah apa orang nak kata.. yang penting Me cari rezeki yang halal.. yang lain Me tolak tepi.. and I happy with my life.. #IamSecretary

Alhamdulillah.. selesai majlis di sebelah perempuan.. syukur ya Allah..
Hari ni Ome nk story telling wedding adik Ome last weekend.. alhamdulillah.. semua urusan telah dipermudahkan Allah.. walaupun ayah terlupa bawa wheel chair ibu ( ayah excited dpt menantu gojes tu..hahaha) nasib la kat masjid tempat mereka nikah tu ada sediakan kerusi roda untuk ibu yang tak boleh berjalan jauh sgt... setakat sekangkang itik tu gagah jgk ibu nk berjalan.. tapi masalahnya sekangkang gajah.. bygknlah itik dengan gajah bila berjalan.jauh beza kan.. hahaha.. apapun, kami semua bersyukur sgt2.. dengan 2x akad nikah (afdal katanya hokay.. hihihi), adik bongsu ku kini menjadi hak milik Nurul Shahieda.. syukur alhamdulillah.. Terima kasih Ieda.. sebab menerima adik kami dengan seadanya.. welcome to our family.. semoga dengan bertambahnya ikatan ini dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara kami sekeluarga... aamiin..

Ini cerita my lovely ayahanda & ibondaku.. depa nak habaq apa lagi kn.. finally.. anak2 semuanya dh kahwin.. lps ni dorg bleh g honeymoon ber2 plak.. ke nk jgk bw kami ayah? Ayah klu g mn2 dengan ibu jarang sgt x bw kami adik bradik.. dr kecik smpai dh kawen ni pun still ajak g bercuti bersama2.. tade makna istilah honeymoon.. e2lah ibu dan ayah.. they are always in our heart.. luv u ibu.. luv u ayah.. deep inside.. love both them until jannah.. insyaAllah.. Ya Allah.. panjangkan umur ibu dan ayahku.. luaskan rezeki mereka.. lapangkn hati mereka.. dan lindungi mereka dari azab api nerakaMu.. muahhh!
Ini pulak cerita kami adik beradik.. kami ber4.. 2 lelaki 2 perempuan.. alhamdulillah.. syukur.. kami semua dh berkeluarga.. completed! Finally.. adik bongsu dh bersatu dan ditemukan jodohnya.. yang penting ibu ayah bleh tarik nafas lega bilamana mereka dpt melihat semua anak2nya sudah berkeluarga..
Ini pulak cite pasal pengantin lama.. absolutely dh dpt halal certificate.. 8 thn melayari bahtera alam rumahtangga.. pelbagai dugaan onak duri ditempuhi.. ini la lelaki yang menjaga me sepanjang 8 tahun ni.. yang melayan karenah Me dari dulu hingga kini.. oh ye.. lelaki ni x berapa suka bergambar.. klu suh bergambar mmg mukà dia poyo cenggini.. nampak kan muka dia bila bergambar kebanyakan standard je kan kan kan.. terima kasih En Suami kerana menyayangi Me seadanya..

Ini cerita kawan baik Me.. She still single and available.. agk2 berkenan and nak masuk meminang tapi malu nk direct pm dia.. uols boleh pm me laju2.. ciri2 lelaki idaman.. sederhana.. sedap mata memandang.. xkaya sgt pun xpe yang penting bertanggungjawab dalam menjaga amanah yang dipertanggungjawabkan.. yg pntg.. hormat ibu bapanya dan boleh membimbingnya ke syurga.. ecewahh.. yang nk kawen Me ke dia? Bahaha.. :p

This weekend insyaAllah.. resepsi sebelah kami.. semoga segala urusan dipermudahkan Allah.. last wedding sebelum ibu ayah dapat menarik nafas lega.. alhamdulillah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Nampak kan mata me yang mcm dracula tu... hah!! nak nampak lain punya pasal oMe pakai contact lense dari Auramawarlensjb.. Ome pakai jenis Prada Brown..sesiapa yang berminat boleh direct pm this beautiful lady.. comment dari me? Apa yang me rasa tentang contact lense ni? Honestly, contact lense ni tak mengeringkan biji mata mcm contact lense sebelum ni yang OMe penah pakai.. contact lense sebelum ni mmg kena spare eye more sbb contact lense tu akn menyebabkan mata Me kering.. yang paling penting Me selesa.. tak memedihkan.. Inilah versi tampak comel mcm dracula.. uols hade? tade kan.. #kbye

Jangan main giler dengan Ome eh.. Ome garang hokay.. tak caya??? tak caya sudah.. hahaha.. jangan garang2 eh.. jangan marah2.. nnt muka byk kedut2.. tak shantek! #kbye



08 September 2014

~Putrajaya-Penang-Putrajaya~

Holla.. Selamat Pagi.. Assalamualaikum.. Hari ni Ome nk story telling kat uols psl last sabtuday.. hoohohooh.. tak pernah lagi Ome pergi balik hari je ke Penang semata-mata mengejar ilmu demi masa depan yang cemerlang, gemilang dan terbilang.. hahaha.. epik sgt la rsnya.. bilamana jam 2 pagi dh kena bangun.. dalam hati ni hanya tuhan je yang tau.. masa nk bangun tu dok pikiaq napa la kena bgn pg2 buta ni.. haduyaii.. huhuhu..

windunyaaaa kat penang
Disebabkan tahun ni berkemungkinan besar akan kerap naik Penang, so Ome decided utk kesana dengan kwn2 seangkatan.. sesi berjimat cermat perlu dilakukan.. Ome pergi sana dengan abg mie dan khairul naik satu keta..  oleh sebab Ome sorang-sorang je perempuan, Ome mintak Juna temakan Ome.. nama pun bodyguard kan.. jam 2 pagi bersiap2 ke rumah abg Mie..  Jam 3.15  Pagi dh keluar rumah.. Jam 4 Pagi, Park keta umah abg mie trus naik keta abg mie je.. nasib baik la dorang yg bergilir2 drive.. kami kat belakang jd mem je.. terima kasih abg mie.. terima kasih khairul.. keluar rumah masih bergelap sampai rumah pun dh bergelap.. almost 20 jam jgk la perjalanan kali ni.. lebih kurang g ride dgn Uni R Biker Team mcm hari tu.. bezanya kami naik keta.. dan yang penting dapat la jgk tido2 ayam.. ngntok gilak kot.. nasib la semalam tak ada apa2 yang perlu dibuat.. mmg heaven sgt bila dpt dok umah.. lama giler dh rs tak dok umah.. klu tak every weekend ade je aktiviti.. ade je benda nk kena buat.. e2lah rutin minggu Ome.. klu bukan psl family, mesti ada kena mengena ngn belajar.. harapannya pengorbanan ni berbaloi.. aamiin.. 

Bodyguard Aka My Best Friend 4eva.. thank Juna.. sayangmu ketat2..
Taklimat dari Dr Hasmi.. Pening nakk.. nasib baik la datang taklimat ni.. alhamdulillah.. dapat la jugak sedikit sebanyak ilmu.. Terima kasih Dr..
oh ye.. this week adik bongsu Ome kahwin.. semoga dipermudahkan segalanya.. to both of u.. Annas & Cikda.. Akak doakan kalian bahagia hingga hujung nyawa.. semoga dapat mengemudi bahtera alam rumahtangga yang penuh onak ranjau dan duri.. semoga kalian tabah dalam mengharungi liku-liku sebagai hamba Allah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *setiap martial art yang dipelajari seperti MuayThai, Taekwando, Karate or what eva la martial art pun.. belajar dengan niat kerana untuk protect diri sendiri.. bukan untuk balas dendam or whateva la yang dalam kepala hotak tu.. esp kalau rasa busuk hati or nak pedajalkan orang lain..klu ada hati yang suka ganggu awek/bf orang ka.. tunang orang ka.. bini/laki orang ka.. bini orang ank 4,5,6,7, 8,9, 10 ka (ni memang tahap kronik plus desperate nak mampusss).. pesanan ikhlas dari Omeanat Aminuddin.. jaga diri elok2 na.. mana la tau.. orang nk rogol ka (balas dendam ganggu hidup orang lain).. nk rompak ka ( show off diri tu hebat).. kena raba ka (gatal tahap tenuk).. e2lah guna martial art.. ok! #reminder4myself #malaysianiadaundang2 #pesananikhlasdariinspektorMelahdariKontinjenBukitAman #kbye


05 September 2014

~TTS With UNI R Bikers~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi Jumaat Yang Penuh Barkah.. alhamdulillah.. masih lagi diberikan nafas untuk terus berada di muka bumi Allah SWT.. syukur kepadamu Ya Rob.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam... Tiada ungkapan selain dari bersyukur dengan nikmat dan setiap yang berlaku dalam hidup ini.. setiap kejadian yang berlaku ada hikmah disebaliknya.. setiap yang  berlaku telah terungkai segalanya.. klu tupai melompat dari satu dahan ke satu dahan..  klu dh ditetapkan dia jatuh dia tetap jatuh.. gedebab!!!! pnh dgr org selalu sebut tergolek dog?? ibarat nya cenggitu la.. klu diri sendiri yang lakukan kesalahan tapi di tuduh orang lain yang buat kesilapan yang dilakukan itu nk panggil apa??? klu panggil bodoh piang jangan marah la eh..  nampak nau sel-sel otak tak berhubung dengan baik.. puihhh!!!

#Aamiinyarobal'aalamin
sebenarnya nk story mory psl TTS with UNI R Bikers.. klu budak2 bike dorang panggil Teh Tarik Session.. tapi Ome ngn Juna prefer paggil Air Jagung Session.. AJS katanya.. keh keh keh.. sebab kedai yang kteorang g minum2 ni air jagungnya sgt la maveles.. sedapppp.. klu orang lain depa suka bw motor.. tp kami seme bleh dikatakan bw keta je.. motor simpan utk ride ye.. bak kata Eddy.. "saya ada R1 bang".. bila tengok budak2 rempit dok rem2 motor nk tnjuk lagak depa.. lawak hokay.. sabar aje lah.. mcm mana bleh terkeluar dari mulut dia pun Ome tak tau.. terbahak-bahak kami dibuatnya..  dalam group ni ada pak lawak.. ade je bahan yang nk dijadikan citer.. bak kata eira.. we are just like family.. no heart feeling hokay.. tak main istilah sentap2 ni.. n jgn katalah.. Ome pun kdg2 jadi bahan kat depa.. hampess.. tp seperti yang Ome ckp td.. no heart feeling.. habes kat situ je.. xpyh nk sentap sgtttt.. kat situ pun ada nasi lemak sedap katanya.. next time boleh try n.lemak nya plak.. hr tu tak brapa nk berselera sgt.. order chicken chop pun tak habes.. nasib bodyguard sentiasa ada.. dia la tukang perabih.. hahaha.. Tq my bodyguard .. sentiasa ada dikala suka dan duka..  hahaha.. #hugsketat2.. 

Brader and Sister.. Tq Guys..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. Peace! *bodoh piang bertubi2.. stay away from me G!G*^0 klu rs takmo dpt makian bertubi2.. demn!!! pffftttttt.. #kbye






03 September 2014

~Tepi Sikit~

#Deep
Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni tak ada ungkapan lain yang boleh di ucapkan selain daripada alhamdulillah.. Terima kasih Ya Tuhan.. akhirnya ketemui sebuah jawapan.. Ku bersyukur atas nikmat yang Engkau berikan kepadaku.. Terima kasih.. Terima kasih.. Terima kasih..

Learning from the mistake..
#ameenyarobalamin
 Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * PSS? TBS? ILB?  e2 je???anything else??? what should i call u? bitchy..  hahaha.. what a joke??? puihhhh.. #kbye



02 September 2014

~Matahari~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Pagi ni dh hari selasa ye uols.. so jangan nk monday bluess sgtt.. anyway, alhamdulillah.. hari ni masih diberikan nafas untuk menghirup udara segar yang Allah berikan.. past is past.. mana yang kelam serabut selekeh serabai tu.. kte tinggalkan k.. look 4wd to live our life.. banyak lagi halangan rintangan dugaan ujian yang bakal kte hadapi.. insyAAllah.. selagi mana ada kudrat.. selagi mana diberikan kekuatan.. let's fighting!!!

Tuan Tanah Kedaung.. Sedih.. Happy.. Sakit.. Sihat.. Up and Down.. Let's Fighting!
Last weekend tade story mory yang nk ditepekkan kat sini.. act semalam ada pertandingan Ladies Biker Mini GP dekat ELITE Plus Speedway USJ.. should be Ome dengan Juna nk jd pom pom girl sorak untuk lady2 kental Uni R Bikers.. tapi apakan daya.. ada job printing yang perlu di siapkan.. tapi tengok dari whatsapp abg2 dan sis2 yang hantar kat group semalam.. dorang enjoy giler.. congrats KY, Wak Lu dan Qaswa.. ewah ewah.. skg main litar pulak ye kakak2 ni... daebak!

We ols support dari rumah.. Comey Eddy.. hahaha..
Next time klu ada lagi event cenggini, tiada kekangan Ome dengan Juna pasti support uols.. rugi ooo tak g semalam.. tapi takpe.. next time Ome follow k! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! This week nak ke Penang.. urusan belajar.. semoga dipermudahkan segala urusan.. ameenyarobalamin.. Penang!!! aku datangggg.. gulp!! Ready to Fight! #kbye




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...