19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 October 2014

~TripleMoon~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Uols sihat? Ome sihat walafiat.. hari ini OMe nk story mory short vacation Ome.. Ome pergi dengan kawan baik Ome siapa lagi klu bukan Juna kan.. BFF merangkap bowdigat yer.. BODYGUARD!!! Bukan hamba abdi.. Bukan kuli batak... and yang paling penting dia bukan setakat BFF tetapi dia jgk dh mcm adik badik Ome sendiri.. Bukan sahaja kami ber2 sahaja yang ke sana, tetapi termasuk seorang kawan Juna.. asalnya trip ini 6 orang.. last minute yang lagi 3 orang tu tetiba tak boleh nak ikut.. Homestay dh siap booking ni.. klu tak pergi kang rugi sangat2 kn.. so, nak tak nak.. tinggal lagi kami ber3 membawa diri ke sana.. Trip ni bukan sahaja untuk bercuti tapi kawan Juna ada misi dan visi.. So, kami ni just followwwww aje.. kebetulan Ome dan Juna mmg plan jgk nk buat short vacation.. almaklumlah.. bln 11 ni Juna tak follow Ome ke Korea.. so kena la upah dia bawa g jenjalan.. ehhh.. nampak word Korea kan..  Korea lagi??? yeee.. Korea lagi.. hahaha.. sila jangan terkejut.. nak buat camne.. Korea tetap dihati.. keh keh keh.. anyway. tQ juna.. Tq Nan.. Im so happy.. Tq.. tq.. tq.. muahhh!

 thank guys for this trip
especially u!!! hei u!!! u laaa! uuuuuuuu...... thank youuuu sooo muchhh!!! nahhh.. flying kisss.. hahaha..
Asalnya nak bertolak pagi sabtu.. jam 3 pagi nak bertolak dari KL.. tp last minit jgk tukar planning.. kami bertolak 11  pagi dari KL.. sampai di Pangkor around 3 ptg.. smpai je jeti trus sewa motor.. sewa motor untuk 24 jam hanya RM35.. dh nama pun bajet trip.. so, selagi bleh jimat, kte jimat.. hihihi.. sampai sana trus check in hotel.. hari pertama tak byk aktiviti yang kami buat.. g makan pastu jenjalan kat pantai pasir bogak.. tenang.. tak ramai pun pengunjung yang dtg kat area sini.. laut pun lebih bersih.. dh nama kaki selfie.. kebetulan time kami sampai tu dh hampir senja.. dpt la snap pic yang cantik2.. mmg ditunggu2 pun.. sunset yang sangat laaa cantik.. SubhanAllah.. rugi la klu pergi laut tak snap pic sunset kan.. Besar sungguh KuasaMu Ya Rob.. 

SubhanAllah.. hanya kata-kata ini saja yang mampu ku titipkan.. *blessed*
On the bike! skuter pun skuter la.. hihihi..
muka excited! hahaha
Malam tu kami pergi makan seafood.. ada satu restoran seafood ni sgt la terkenal kat Pasir Bogak tu.. Restoran Seafood Ye Lin nama kedai makan tu.. kami order udang mantis, butter prawn, ikan stim cili padi, home made tauhu,dgn bihun goreng singapore.. mmg terbaik!!! N fyi, Restoran ni dh dpt anugerah dari Menteri Besar Perak.. Restoran Terbaik di Pangkor.. Tq Nan.. terbaik la.. next time kte repeat lagi eh.. seriously terngiang2 makanan yang kte semua makan tu.. murah pun murah.. worth it la orang kata.. balik dari makan tu, ingt nak g jenjalan.. isi minyak nk dkt full tank.. konon saje la nak menghabiskan minyak.. tapi apakan daya.. tak sampai 15 minit atas motor tu,  Ome pun dh start menguap2.. giler tak penat.. ptg tu dh buat aktiviti laut.. n yang buat lagi mata ni mengantok sbb malam2 sebelum tu Ome memang tido lambat.. nak menyiapkan tempahan untuk Tar Printing Collection.. e2 yang mata dh tak boleh nk buka.. takut nnt ada yang tergolek dog plakkan cepat2 balik Homestay.. mmg balik dari makan tu tersadai terus.. huhuhu..


Esk pagi2nya kami keluar ngadap pantai.. misi untuk snorkeling!!! hahaha.. tp jgn nk expect la kte bleh nmpk Nemo mcm kat Redang kan.. byr untuk snorkeling pun rm20.. why do u expect more than that right.. boleh la setakat nk bagi makan ikan dalam laut.. tgk ikan keliling.. tapiiiii lepas buat aktiviti snorkeling we ols buat aktiviti lagi mencabar kepala otak.. lg giler dari naik roller coaster la Ome rasa..  kteorang dok blasah main permainan dalam laut yang di panggil Outrigger.. sayangnya time ni mmg tade pic la plak.. sbb tade sape yang nak snap pic.. serious mmg giler! lg giler dr banana boat.. haduyaii.. nasib tak muntah dalam laut.. klu tak ada yang lari.. keh keh keh.. ni keje dua orang tu la.. sibuk nk main sgt kn.. next time katanya nk try 3 game trus.. klu nk try 3 game mmg kena kasi kental habes2an dulu eh.. takut ada yang check in hospital Pangkor.. hahaha..

 Otb nak g snorkeling! hihihi..

duyung VS dugong.. ehhh.. #kbye
Disebabkan aktiviti sgt la padat.. balik dari pantai terus cepat2 check out.. haduyaii.. mmg masa sgt mencemburui.. mandi pun mandi kerbau.. lantak la.. check out lambat sket dari sepatutnya.. terus laju2 terus pulangkan motor sewa naik ferry.. kebtulan ferry mmg tgh menunggu.. smpai aje kat tanah besar terus g cari makan untuk lunch.. walaweeii.. laparrrr ooo.. berendam dalam laut mau tak lapar kn.. lepas makan terus zasss balik.. tapi we ols tak ikut highway.. kami ikut jalan dalam.. dari lumut, turun sitiawan, turun sabak bernam, sg besar, sekinchan, kuala selangor, Setia Alam and last guna NKVE highway untuk hantar Nan balik.. dari perjalan amik masa 3 jam, nk dkt jam 9mlm baru smpai umah.. mmg santai habes... hhuhuhu.. odw nk blk KL tu kami ternampak ada satu bendang sawah.. walaweiii.. jakun siakk.. sanggup tengah2 panas tu dok bergambar kat situ.. ada gak beberapa kereta dok hon2 kami.. hahaha.. sorry ye.. saya ni mmg jakun sket.. nk2 dpt view yang cantik cenggitu.. mmg release habesss.. dr panas rs sejuk je mata ni melihat keindahan ciptaan Allah.. hebat kan sang Pencipta.. betapa uniknya dunia ni.. *blessed*

I love This Pic.. seriously mmg kelakar gilak.. buat drama tgh2 panas tu kn.. bahaha.. LOL!
Inilah Cik Nan.. haipp!!! tengok apa??? hahaha..
lompat si katak lompat.. lompat la tinggi.. cepatlah adik cepat.. bangun pagi gosok gigi.. lalalala.. exercise di tengah bendang sawah.. hahaha..

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *congratulations Annas & Cikda.. im happy for both of u.. siapa kita untuk menidakkan kuasa Allah.. rezeki korang ber2.. insyAAllah.. klu ada rezeki turn akak akan menyusul.. klu takada anggap itu takdir Allah.. tak payah nk persoalkan hidup orang lain.. diri sendiri pun tak cukup sempurna, sibuk nak persoalkan hidup dan takdir orang lain.. puihhh!!! ehhhh.. #kbye 

The Less U Care The Happier U Will Be.. the one and only.. Omeanat Aminuddin.. 











14 October 2014

~Happy Birthday Ibondaku~

Weekend bersantai-santai di tepi sungai with my love Patzi.. . act dh lama dh teringin nak pergi mandi manda kat sungai.. lama sgt kot tak buat aktiviti cenggini.. last minute planning tetiba ayahanda ku hantar message.. bila ayah dh offer terus reply msg bgtau "i followwwww" (muka excited).. padahal tak tanya kat En. Somi pun lagi.. boleh?? berghak nanang.. nasib la En. Somi jenis tak kesah.. Yang penting me tak buat benda2 x elok.. mmg every weekend  akan ke rumah ibonda ayahanda.. so, ayah tukar angin ajak anak beranak berkelah.. yahoo!!! Ayah siap bagi tugas kami adik bradik.. Kekna bawa nasi lemak.. Ome bawa nugget dengan ayam goreng.. Muadz bawa buah2an dan kekacang.. Adik Annas bawa sandwich.. BBQ tak sempat nk prepare.. lgpun orang kuat tengok2kan api tak ada.. Abg Yan dgn En. Somi kena keje plak.. sob sob sob..

kesayangan saya.. muahhh!
oh ye.. hari ini besday my lovely ibondaku yang tercinta.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan ibondaku Zaharah.. Allah Selamatkan kamu.. Ala doakan ibu sembuh seperti sediakala.. ibu sihat walafiat seperti dulu.. rindu masakan ibu.. rindu nak borak2 dgn ibu mcm dulu.. rindu nak g jenjalan dengan ibu mcm dulu.. skg ni nk  buat apa pun terbatas.. almaklumlah.. ibu tak kuat mcm dulu.. ibu tak boleh jln lama2 mcm dulu.. apapun, Ala doakakn ibu sentiasa bahagia dunia akhirat bersama ayah.. luv u so much mom! may Allah bless both of u until jannah.. 

berendam time! sejukkk sgttt airnya oiit..
they are my love.. sayaaaang ketat2!!!
Klu uols perasan, besday ibu dengan ayah beza seminggu je.. senang kan.. celebrated together2 skali je.. hahaha.. insyaAllah panjang umur nak wat short vacation.. sementara mereka masih ada ni kn.. sementara masih diberikan peluang kami untuk mengembirakan ibu dan ayah.. sambil tu dpt merehatkan diri dari kesibukan diri.. quality time with my love patzi.. andai kata salah seorang kami ditarik kembali ke pangkuan Yang Maha Esa, atleast dapat titipkan kenangan untuk diingati.. ye dak??? *kesat air mata*


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Fill in the blank.. #kbye

#mangkukkutub


07 October 2014

~Sambut Menantu #Throwback~

Hollaaa.. Hari ni up lagi story mory.. Disebabkan hari ni bos cuti.. So, ada masa sikit nak ontok2.. tau ontok2 tu ape? cari dalam kamus dewan bahasa dan pustaka muka surat 152 baris ke 69.. hahaha.. *pok pale sendiri*.. tade.. tade.. Ome sendiri tak tau mana datangnya perkataan ni.. hehe.. :D

terasa kekurangan disitu kan kan.. hmmm.. time ni En Hubby balik rumah sekejap.. hantar kakak ipar yang nak balik ke Terengganu.. terpaksa la berlakon jadi anak dara sekejap.. puihhh! dara la sangat.. #kbye

Story mory hari ni tentang sambut menantu.. yeahh! alhamdulillah.. selesai urusan kami sekeluarga.. alhamdulillah.. Majlis Sambut Menantu sebelah lelaki telah selesai.. Ome sekeluarga nak ucapkan ribuan terima kasih yang hadir memeriahkan majlis ni.. mana yang tidak dijemput tu.. mohon maaf dari hujung rambut hingga tumit kaki ya.. sebab mungkin terlepas pandang untuk jemput kawan2 yang mengenali Ome.. kalau ada kekurangan sepanjang majlis tersebut.. kami sekeluarga ingin memohon maaf.. apapun, terima kasih kerana sudi menghadirkan diri.. khamsahamnida.. 

selfie with love.. luv them ketat2!
Angelz in the house.. yeah! time ni semua berkumpul.. walaupun hanya sekejap je dapat berkumpul.. but we r so happy.. bila la dapat berkumpul mcm ni lagi.. rinduuuu nk hang out dengan angelz.. rindu nak buat aktiviti2 bujang dengan angelz.. winduuuuuuuuu sgt2..

Alhamdulillah.. selesai urusan yang ditunggu-tunggu.. En. Aminuddin dan Puan Zaharah boleh tarik nafas lega sebab ke4 anak-anaknya telah pun menukarkan status dari bujang kepada berkahwin.. syukur kehadrat Allah SWT.. ibu ayah dah boleh tarik nafas lega.. so, dorang boleh enjoy!!!  skrg ni mereka hanya perlu melihat cucu-cucu membesar.. insyAAllah dipanjangkan umur, mana tau dorang boleh lihat cucu dorang ke jinjang pelamin plak kn.. mcm atok Ome.. alhamdulillah.. masih mampu melihat cucut lahir ke dunia.. 5 generasi.. can u imagine? Ome dh ada cucu.. aiggooo.. anak buah pertama sebelah ibu Ome dh ada baby girl.. nak panggil Ome apa?? ermmm.. kena pk kn satu nama yang sesuai.. tamo nenek.. takmo tok mama.. how about nanny? oemjiii.. namo namo.. ehhh.. mama sudeyyy.. tak peduli.. takmo ada word nanny tu.. tamo..tamo.. hahaha.. *pok pale lagi*

Pengantin bersama tetamu.. alhamdulillah.. syukur.. Majlis berjalan dengan lancar.. boleh dikatakan majoriti saudara mara dari Selangor dan Johor datang meraikan pengantin.. syukur..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *i think i need some short vacation sebelum my long vacation on November.. where my next destination? OTB? hiking? menyelam didasar laut? berenang kuak lentang? feeling2 di hutan hujan tropika? ermmmm.. #kbye

selfie lebih mulia dari selfish.. jadi saya memilih selfie.. #kbye

~Happy Birthday Pakcik Aminuddin Bin Omar~

Hollaaaa.. gudddmorninggg..  ewah ewah ewah.. ramai lagi yang bercuti  raya Haji ni.. almaklumlah.. semalam stuck dengan jem ye.. so hari ni amik EL kan kan.. mcm Ome tak tau.. hahaha.. takpe..takpe.. mana yang bercuti lagi tu happy resting.. mana yang bekerja mcm Ome ni.. let's fighting!!! marilah kita keje sekueknya.. hari ni bukan hari isnin ye.. tak payah nak monday bluess sgttt.. hihihi 

Anyway, en3 hari ni dedicate khas untuk our hero.. one and only.. Aminuddin Bin Omar.. satu-satunya ayah kandung kami adik beradik.. En. Aminuddin Bin Omar.. Allah Selamatkan Kamu.. Allah Selamatkan Kamu.. Allah Selamatkan Ayahandaku.. Allah Selamatkan Kamu.. Sengil Chukha Hamnida Ayah.. Walaupun dah call pagi tadi.. Walaupun dah tepek kat Fb.. Ala nak tepek jugak kat en3 ni.. atleast kalau ada yang membaca, mereka juga mendoakan ayah.. kan kan kan.. Ala doakan ayah sentiasa dibawah perlindunanNYa .. semoga dipanjangkan umur.. semoga diberikan kesihatan yang baik.. semoga diperluaskan pintu-pintu rezeki dan berbahagia dunia akhirat bersama ibondaku yang tercinta.. Terima kasih kerana menjadi ayah yang terhebat di alam ini.. Terima kasih kerana sentiasa memberikan kasih sayang yang tidak berbelah bahagi untuk kami merasai nikmat kasih sayang seorang ayah..  Terima kasih kerana sentiasa berada di samping ibonda kami.. pengorbanan mu tiada bandingan ayah.. inilah makna sebuah pengorbanan di hari raya korban ni.. insyaAllah.. u always inside of our heart.. lebiuhhhhh ayah... 

Inilah Hero Kami.. #sweet58 #HeroNo1 #Lovethemuntiljannah
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *bajet cun? bajet hooooxxtt? nak test market lettew.. *mata ke atas tangan di bahu*  ermmmm.. ehhhhh #kbye

 orang melayu kata ada aku kesah??? syuhh syuhh syuh.. main jauh2..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...