19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 November 2014

~Rania The Pinky Roumang~



Holla.. Anneyeoo.. Assalamualaikum.. hari jumaat hari segala penghulu hari.. n im blessed.. im still here.. I woke Up.. I am aLive.. I am Healthy.. n Im really really love it.. thank you bowdigat.. for this lovely gift.. daripada main2 rupanya btol2 dia belikan Ome this cute Roumang.. 

 I love it.. thank you.. :D
Im a  happy girl today.. terubat hati yang lara.. ehhh.. mcm best plak klu letak Rara.. tapi mcm sama plak dgn nama anak Scha & Awal.. hmmmm.. tukang bagi gift ni dia suh letak Roziah.. Roziah??? hhhhmm.. namo namo namo.. Ome nak letak Rozita.. keh keh keh.. dh mcm che'ta plak.. tukar tukar la.. tukar Rania.. hah!!! Rania.. sebab apa Rania.. sebab suka hati Ome la.. hihihi..


Khas untuk Lisz.. Dia tanya mana tempat letak tangan.. nah!!! Special video 4 u.. hahaha..

Thank you bowdigat.. sayanggggg ko ketat2.. dalam  keadaan hati tengah lara ni ko buat kejutan untuk aku kn.. that's y im always telling everyone.. u r my bestfriend 4eva.. thank you for being there.. anytime.. anywhere.. thank thank you thank you thank you.. im really appreciate it.. sayang ko ketat2.. ciummmm ciiikeetttt.. muahhh! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Everything gonna be ok.. Every miles we go through have a reason.. Trust Him.. Trust Him.. Trust Him.. insyAAllah.. daaaaaaaaaaaaa.. #kbye

Keep Calm and Keep Smiling.. Trust Him.. InsyaAllah..


 

26 November 2014

~Terbaik Bagimu~

kesinambungan dari cover album terdahulu.. hahaha..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *percaturan Allah itu lebih baik dari kemahuan dan keinginan kita sendiri.. setiap kepahitan pasti ada kemanisan.. indeep my heart.. akan ku simpan setiap memori dengan kemas.. insyAAllah..

lisma.. aku nak up jugak en3 kali ni.. layaan habesss.. :D

~Team Kieran VS Team Liza~

Hollaaa.. Assamualaikum.. Selamat Pagi.. hmmmm.. hari ini baru ada mood untuk berkarya kembali.. hahaha.. poyo! berkarya la sangattt kan.. hihihi.. corat coret untuk hari ini dijadikan kenangan untuk hari esok.. yang mana pahit dijadikan pengajaran dan pembelajaran untuk mendewasakan.. yang mana manis tu dijadikan memori terindah yang akan dikenang hingga hujung nyawa.. live life laugh love.. that's it! 

Dari Dia Kita Datang.. Dari Dia Kita Pergi..
Ok.. hari ni Ome nk story mory pasal last weekend.. Ome dapat call dari Hot FM.. katanya Ome terpilih untuk join explorace di Sunway Lagoon bersama Team Liza.. rezeki jangan ditolak.. musuh jangan dicari.. Disebabkan dorang mtk bawa seorang kawan, mcm biasa.. Ome angkut la bowdiiigaaddd ku yang masyam tu sekali kn.. masa sampai tu.. abam2 sado team Kieran muncul.. mmg ketaq jgk la kepala lutut ni.. lawan tetap lawan! walaupun kudrat kami tak sehebat kudrat abam2 sado.. we fight for our pride.. ecewahhh.. poyooo sgt plak rs kan.. dalam 1 jam setengah aje..  pihak Sunway Lagoon berikan kami masa untuk settlekan 10 task.. umakngaih.. jgn ditnya susah ke tak task2 yang diberi.. dh nama pun explorace.. klu tak berlari bukan explorace namanya kn.. dari 10 task yang diberi.. hanya 7 task aje team Liza dapat selesaikan.. almaklumlah.. kudrat kami ni x sehebat kudrat abam2 sado.. nk2 kebetulan sorang kakak ni baru lepas czer bersalin rasanya.. so, agk terbatas aktiviti di situ.. tapi takpe.. can u see abam2 sadoo.. wlupun kurang sihat kami tetap bersemangat.. hehehe.. antara task yang Ome xkn lupa of coz Vuvuzela.. mula2 je Ome buka mata.. lepas tu.. lepas tu.. kbye.. tamo cite dah.. klu bleh keluar anak tekak ni rs dh tersembul keluar dh anak tekak.. huhuhu.. 


Kemenangan berpihak pada abam2 sado.. dh nama pun abam2 sado kn.. dorang dpt selesaikan 9 tugasan.. tapi jangan risau.. kami tak pulang dengan tangan kosong hokay.. abam2 sado menang dapat 4k.. Walaupun tak menang, kami dapat 1k.. okeylah.. lepas la claim minyak dari putrajaya - Sunway Lagoon - Shah Alam - Putrajaya kan.. hehehe..  hah! balik dari berexplorace laju2 g jumpa Muslim.. Muslim anak my bff Angah.. congrats Angah & Cumei.. 2 minggu lepas angah bersalin di Hospital Shah Alam.. alhmadulillah.. Allah naikkan pangkat dari seorang isteri kepada seorang ibu..Firas Muslim Al- Fateh x silap Ome nama anaknya.. disebabkan permintaan angah and husband.. tak dapat la tepek pic muslim kat sini.. sbb dalam islam pun selagi umur baby xsampai 44 hari.. tak boleh di tunjuk pada public.. apa ya angah ckp ritu.. ada satu perkataan yang disebutnya.. Ome tak ingat.. oooo.. baru Ome tau.. bila dh tau kena praktik! peringatan untuk diri sendiri.. mana tahu tahun depan Ome pregnant.. aamiin.. Muslim.. doakan untuk mummy and Uncle Mijie ya.. teringin nak bagi nama kat anak.. Farisya Anatasia Binti Tarmizi.. Muhammad Faeq Aakif bin Tarmizi.. mampu?? belum ada baby dah pk nak bagi nama anak.. hehehe.. biarlah kan.. atleast berangan lebih mulia dari menabur janji manis.. #AAK *tangan tonjol2*

Friendship isn't about who you've known the longest.. Its about who walked into your life said 'Im here for you and prove it'.. Tq sahabat..

13.4.2015.. perghh.. macam jauh lagi je tarikh tu kan.. padahal lagi satu bln je kte akan menghampiri tahun baru.. takpe.. takpe.. 8 thn bleh tunggu takkan tak sampai 8 bln tak boleh tunggu kan.. mana tau dengan cara ini Allah berikan kami rezeki yang ditunggu-tunggu.. insyAAllah.. the best feeling i will never give up.. im feeling determine! mudah2an Allah permudahkan urusan kami suami isteri.. aamiin ya Rob.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Never let banana fruits two times.. selfie lebih mulia dari selfish. jangan ikutkan hati kelak merana diri.. mulut puaka boleh di longkangkan mulut manis ??? ada udang disebalik mee.. lu pk la sendiri!!!! daaaaaaaaaaaa.. #kbye

awak kat mana awak kat mana? haha.. lagu yang paling rare di abad ini.. pffttt..





20 November 2014

~Knock! Knock!~

Berlari.. dan terus berlari.. mengejar mimpi yang tidak pasti.. mimpi jangan sekadar mimpi.. berlari dan terus berlari mengejar impian yang pasti dimakbulkan ILahi kerana Janji Allah Itu Pasti

 Bulan bintang kau janjikan
Tidak aku teruja
Cakap memang mudah
Semuanya mampu

Kata manis kau beri
Ku terpikat belum tentu
Cakap memang murah
Oh, kau pun tau

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One, two ku sayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock knock
Mahuku perhatian
Knock knock
Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock knock
Ku berikan semua
Knock knock
Ku buktikan diriku
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Tetiba macam terasa best plak lagu ni.. terlayan plak.. terbuat video syok sendiri plak.. tergoda kerkk?? puihh! salam sayang teramat sayang KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! kadang2 perkataan yang keluar dari bibir tidak selari dengan perbuatan.. kerana apa? kita manusia biasa yang tidak lekang dari buat kesilapan.. bak kata Fifi.. dh buat salah mari kita tebus dengan berkelana.. ewahhhh.. berkelana ke mana tu Fifi? saya nak ikut!!! Next year turn Jepun ya Fifi! I followwwww.. eehhhh.. #kbye




~Autumn in My Heart (Finale)~

Hollaaa... Anneyeoo.. Assalamualaikum.. yeahh! Finally! Finally!! Slot terakhir untuk e3 story mory di Korea.. yeahh! slottt la sgt kn.. jenuh nak menghabeskan corat coret sepanjang di sana.. syukur.. alhamdulillah.. nk habes dah.. hahaha.. ini baru 6 hari di Korea.. klu sebulan??? x jenuh nak menaip?? silap hb assignment pun kelauttt.. ehhh ckp psl assignment satu hape pun tak ready lagi untuk Intenasif tahun depan.. matilanakkk.. mana pergi nya semangat berkobar2 awal sidang hari tu.. this is final year Ome! wake up!!! huhuhu..

#throwback #Jeju2014 #1stday #SeoulJejuSouthKorea
Ok2.. hari ni citer laju2.. pastu nk focus untuk assignment yang tertunggak.. jom!!! kte terjah last day in Korea.. bismillah..
 

10.11.2014 (Day 6)

phewww.. seperti biasa bangun seawal 5.30 pagi.. liatnya ya tuhann.. nasib 6 hari je.. sumpah!!! kangen bangat sama Malaysia.. walaupun Ome ni suka dengan negara Korea.. tapi untuk stay lama2 kat sana idak la saya.. cukuplah setakat 6 hari.. e2pun rasa lama sgt dh.. i miss nasi lemak! i miss roti canai! i miss my parents! i miss all about Malaysia!!! hahaha.. nampak tak kat situ betapa ku merindui tanah airku.. dimana bumi dipijak disitu langit kujunjung.. ecewahhh.. bermadah pulak kte kat situ kn.. Misi diteruskan di hari terakhir di tanah Korea.. should be penerbangan pulang ke tanah air jam 8.30 pagi.. tp disebabkan kekangan keadaan, Air Asia telah tukarkan penerbangan kami di jam 4.25 ptg.. ewahhh.. ada masa untuk beronok2 sebelum pulang ke tanah air kan.. so, mmg dh plan pg2 tu nak g Nandaemun Market semula.. sebabnya masih ada sourvenier dan kiriman dari kawan2 yang belum dibeli.. wlupun penat, gagah tetap gagah.. tapi macam biasa la.. En. Hubby me je yang takmo pergi.. faktor usia agaknya.. almaklumlah.. dia yang paling senior dikalangan kami.. muka je bajet babyface tapi hakikatnya kudratnya sebab atok2 face.. hihihi.. ampun... ampun.. haipp! tak baik derhaka Ome.. sekeh pale lutut kang! hihihi..

Kasih daddy kepada arjuna nya.. #nephew #brother #AmizahFamily

Ni nak story pasal budak kenit yang namanya Awisy.. kat sana mmg dia jadi perhatian orang.. smpai la pagi terakhir we ols nk keluar g shopping kat Nandaemun Market.. ada satu awek Korea ni punya la suka sangat dengan budak bam bam ni... berapa kali dia keluar masuk dari bilik dia semata2 nk tengok Awisy.. sampaila we ols keluar dari hotel tu, baru mummy Awisy ckp dia masuk bilik dia.. siap tunjuk perut dia.. xtau la samada dia nk baby or dia mmg tgh pregnant.. yepppooo.. yeopppo.. aigoooo.. pastu yang tak tahan tu.. dia siap guna hp dia translit balik apa yang dia nk bgtau kte tu.. nak bgtau la apa yang dia nk ckp.. nk ckp english  mmg tak la kn.. sbb bukan semua orang sana fasih berbahasa inggeris.. Ome rs bodoh2 org Malaysia ni, pandai lagi orang kte.. hahaha..  tp kan tapi kan mmg awek ni cantikk.. berkenan sungguh dia dgn Awisy.. siap bagi duit kat Awisy.. mcm kte la kn.. nmpk baby kdg2 kte hulur duit kat baby tu.. dia punya takut kte fikir lain, siap translit bgtau konon2 duit tu sebagai penghargaan dia.. untuk baby.. lebih kurang mcm tu la ayat dia.. daddy awisy?? gigit jari leeerr.. tak dpt bergambar dgn awek korea.. bahahaha..

peminat Awisy.. cun kan awek ni.. geram nau dia ngn Awisy.. yeppooo..yeoppoo.. katanya. hehehe..
Seperti hari sebelumnya ambil bas 602 ke City Hall.. sampai je sana terjah satu kedai roti.. Paris Baquette tak silap nama kedai tu.. Fifi dah warning awal2 nak beli tu make sure bukan Bab ayam or daging.. klu berkaitan dgn makanan seafood takpe.. bleh makan.. yang penting jgn was2.. cari port area2 berdekatan, bersila, bismillah.. ngap dan terus ngap.. kebetulan pagi tu suhu sekitar 2 darjah celcius.. ya tuhan.. sejuknya tuhan je yang tahu.. sampai ke tulang.. acane nk dok luar negara cenggitu kn.. blum masuuk musim winter tau.. baru autumn tu.. e2 pun dh gigil2 tulang lutut.. idak la saya nk dok luar negara tu lama2.. klu terpaksa, e2 lain cerita kn..  Lepas makan, terus jalan laju2 ke Nandaemun Market.. laju2 kami g shopping apa yang patut untuk di bawa pulang ke Malaysia.. oh ye.. uols jgn terkejut la klu penjual2 kat sana muka mcm cincaicoboeng.. serious.. muka dorang rs mcm nk kena hempuk dgn kaki.. beza hokay dgn penjual2 kat Bandung.. n klu korang rs takmo beli jgn dok parking kat dpn kedai dorg.. mmg kena halau.. dorang tak mcm China.. x macam Indon.. xpyh nk tawar harga sgt.. klu takmo beli, jangan harap dia layan.. klu e2 harga dia letak, e2lah harga dia.. xpyh nk berlakon2 konon2nya takmo nk merajuk bagai.. dorang pedulik hape.. klu nk beli..beli! klu takmo beli sudah! e2 mmg style dorang ye uols.. majoriti cenggitu.. bukan Ome kata semua tau.. majoriti.. klu dpt yg ok.. mmg ok.. mcm ada seorang uncle ni jual t-shirt Korea.. 3 helai baru 10k.. klu kedai lain paling murah 5k sehelai.. jgn la mtk kurang.. mmg tak dapatt.. hahaha.. 

budak bam bam yang tomey to the max.. kesayangan kami semua.. muahhh! Muhammad Darwisy Rizkin bin Muhammad Mua'dz.. aktif kemain dia lagi.. #nephew

Dalam jam 10.30 pagi, selesai aje shopping, kami terus ambil bas untuk pulang ke hotel.. sampai di hotel sekitar jam 11.30 pagi.. laju2 kemas beg dan sekitar jam 1 petang kami check out.. lunch siap2 dengan berbekalkn saki baki makanan yang dibawa.. dari area kawasan kami menginap nak ke Incheon Airport dalam sejam perjalanan.. so, masing2 pakat qadaq tido.. ngntok ooo.. tiap2 hari bangun jam 5 pg.. tido mcm biasa hampir 12 mlm.. mau tak pengsan setiap kali ada peluang..  smpai di Incheon Airport sekitar 2.30 ptg.. Fifi bahagi2kn beg supaya bila check in memudahkan urusan di kaunter luggage.. tapiiiiiii lain yang jadi.. dari Ome tak duduk dpn kaunter, terpaksa melangkah ke kaunter sbb rs lama sgt.. bleh plak dorg kata Fifi hanya beli luggage dlm 60kg sedangkan Fifi dh beli luggage untuk 120kg.. tetiba utk luggage Fifi dia kata xcukup lagi 20kg.. hanya 100kg.. ya tuhan.. terpksala keluarkan brg2 liquid yang ada dalam bag hand carry untuk di bawa masuk kabin ke dalam luggage yang nk diletakkan di bawah perut kapal.. penjaga kaunter suh masuk ikut emergency lane.. sbb kami dh lambat.. kaunter tutup jam 4.05 ptg kami jam 4 ptg kami masih di luar kawasan imigresen.. bila smpai kat laluan imigresen, imigresen tak bagi masuk.. katanya kami dh lambat.. ya tuhan.. Ome dh panas hati dh.. Ome explain kat dia yang masalah tu bukan berpunca dari kami.. kami dh smpai awal.. penjaga kaunter tu yang terkebil2 dok buat keje.. time kami smpai tu la time tu la dia nk ngajar budak praktikal.. time tu la dia terhegeh2 check in luggage kami.. pdhal kaunter satu lagi tu dtg sekumpulan group dr Malaysia pun settle lebih awal dari kami.. bila dh lambat nk masuk ke kaunter terus kami disuruh berlari.. nk masuk ke gate tu plak bleh sesat.. penjaga kaunter tu bg arahan salah.. should be ke kanan tapi dia suh kami ke kiri.. nasib tak sampai hujung.. tnya kaunter pertanyaan.. mmg btol sah direction yang dia bagi kat kami salah.. berlari lari lari lari.. smpai jumpa transit train ke gate.. sampai je ke tempat yang dituju perlu berlari plak naik eskelator.. ingat dh sampai.. bygkn la dari kaunter luar tu hny tggl dlm 10 minit untuk kami smpai ke gate untuk masuk ke perut kapal.. naik eskelator smpai kat tingkat 3 nk ke gate tu plak punyala hujung dunia gate tu.. ya tuhan.. smpai je kat gate tgk semua orang baru nak beratur.. achikk dia la.. klu tau la passanger baru nk masuk dalam perut kapal tak perlu la kami tunjukkan kehebatan kami pelari pecut masa kat sekolah dulu kn.. puiihhh! hah! masa ni la ibu mengandung pun tak ingat yang dia tengah pregnant.. hahaha.. yg kelakarknya plak tu, dia yang beriya berlari ke depan, suami dia yang tak pregnant tu bleh wat relax berlari anak kat belakang.. tak terkejut laki dia tgk bini dia mcm watson nyambek.. hahaha.. Ida.. ida.. bila kami smpai je, masing terduduk2.. nk air pun tak de.. sbb dh kena amik dgn lalun checking imigresen kat dpn kn.. last2 nasib Wawa bawa air untuk Awisy.. bagi la sikit kat ibu mengandung tu.. Air awisy pun awisy la.. yang penting tak tercungap2.. hahaha.. sabar ajelah..e2 belum citer masa nk masuk laluan imigresen tu passport Fifi je yang takde.. berlari balik ke kaunter.. tnya mana passport dia.. rupanya dia bleh tak check in passport Fifi.. no wonder tak cukup lagi 20 kg.. hantu btol.. mmg masa smpai gate tu masing2 tercungap2 mcm baru merentas desa.. ya Tuhan.. klu terlepas la flight balik tu, mmg kami tak kira.. AA bagi pampasan.. takmo byr ticket lain.. siapa suruh staff sana buat keje mcm taik hidung.. geram tau kte dgn awak ni.. rs nk picit2 je biji mata tu.. mslhnya dorg tau dorang buat salah.. mcm biasa. no say sorry langsung.. bolehhhh?? biadap! eeee..

Alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. disinilah memori tercipta.. Thank Semua.. Thanks a Exciting journey.. Bestfriend4eva.. muahhh!



 geram tau  kte.. geram tau.. budak2 ni seme ckp bila Ome dh start marah, Ome akan membebel.. bila dh start membebel Ome akan buka balik memori terindah masa kat Busan.. sumpah! jauh beza hokay keadaan Busan dgn Seoul.. klu kat Seoul huru hara.. keje dorg asyik sepak kaki org je kejenya.. klu kat Busan.. tenang setenangnya.. org nye pun baik2..  apapun, alhamdulillah.. jam 10.25 mlm kami touch down di KLIA 2.. perjalanan dari Incheon ke KLIA berjalan dengan lancar.. syukur padaMu Ya Rob.. dalam perut kapal masing2 memang lena habesss.. especially Ome.. lepas makan terus ZzzzzZzzzzz.. walaupun pelbagai ujian onak rintangan di tempuhi.. kami selamat kembali ke Malaysia.. syukur.. Malaysia masih aman.. ehhhh.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Kesalahan pertama adalah pengalaman dan pelajaran, kesalahan kedua adalah kebodohan manakala kesalahan selanjutnya adalah kehancuran.. sekian.. #kbye

Khamsahamnida chingua.. Till We Meet Again.. We r happy kids!!


~Autumn In My Heart (Part 5)~

Assalamualaikum.. Ewahhhhh.. Story mory kte hampir ke penghujung jalan.. phewwww.. jenuh nak menghabiskan story mory ni.. panjang berjela plakkan.. xpe.. xpe.. mana yang berminat ke Korea, boleh jadikan panduan uols nanti k.. nak2 yang backpackers tu.. seriously.. dengan membaca dari en3 dan pengalaman orang lain boleh jadikan panduan uols ketika di sana nanti.. mana yang baik uols follow k.. yang kurang baik tu jadikan sebagai pengajaran untuk kte sesama.. hihihi..

klu korang tengok ni mampu nak telan??? huhuhu

Day 5th (09.11.2014)

Kte teruskan misi di hari ke5.. disebabkan esknya dah nak pulang ke pangkal jalan mmg masing2 gagahkan diri jgk untuk terus melangkah dan melangkah untuk melihat kebesaran dan keindahan dari negara orang lain.. walaupun masing2 ada yang dh start demam.. ada yang dh start migraine.. esp adik ipar Ome yang baru kahwin bln 9 tu.. orgnya pregnant dh ye uols.. tahniah Cikda & Annas.. mmg gagah segagahnya.. e2 belum lagi Ome story hari terakhir di airport.. mmg betol2 dia tunjukkan kehebatan dia masa di sekolah dulu sebagai pelari pecut negara.. nasib baby takde apa2.. Ida.. Ida.. lawak btol awk nih.. Seperti biasa jam 6 pagi kami semua dh get ready.. gagah kan diri selagi boleh.. lepas breakfast terus gerak menuju destinasi yang seterusnya.. kali ni we ols naik bas je.. tak naik subway dah.. sbb naik bas trus direct ke tempat yang dituju.. next destination is Deuksugung Palace di City Hall Seoul.. tengah2 bandaraya Seoul.. kat situ la ada pelbagai tempat2 pelancongan yang sangat menarik dan Nandaemun Market jugak berhampiran dengan kawasan sekitarnya.. dari hotel nak ke City Hall almost 1 jam jgk la Ome rasa perjalanan.. sebab Ome perasan pergi dan balik klu nak ke City Hall kami semua pakat  tido.. hihihihi..  

sotong Vs me.. omg!
Sampai di City Hall, jam baru menunjukkan 8.30 pagi.. disebabkan Deuksugung Palace  belum buka (punyala excited sgt kn) kami decide jenjalan di Nandaemun Market.. jalan punya jalan dh stuck kat situ.. dkt 3 jam jgk la kami shopping.. sakan sgt kn.. pastu bila dh membeli belah masing2 ternganga sbb xtau nk bawa mcm mana brg2 tu.. esp Ome la.. dok beli seaweed bawa blk Malaysia.. sakan sgt kn.. hamikkk! pastu dok gado dgn En. Hubby.. sbb dia dok bebel2 Ome beli brg x hengat.. kah kah kah.. disebabkan kami kelaparan terus zassss makan tghri.. niat asal nak masuk Deuksugung Palace bertukar bilamana masing2 pakat takmo masuk.. bahahaha.. amik pic kat luar istana je.. tapi sblm gerak ambil gambar luar istana, kte g makan dulu!!!! jalan punya jalan Fifi jumpa ada restoran jual makanan seaafood.. kat sana mmg kami dok bedal seafood je uols.. siapa yang alah dgn seafood tu mmg geget jari je la.. nk makan ayam daging mmg tak laaa kn.. tara!!! saksikkan dulu video ni.. tau x punyala kami pening bila tgk sotong ni.. nk kesian tak boleh..harammm ooo makan makanan yang dikesiankan.. masing2 telan air liur.. nk tak nak telan aje woiii.. telan aje.. hihihi..

mampu??? hihihi..

Ome rasa.. e2lah 1st time Ome menyaksikan sotong di masak hidup2.. serious seriauuu Ome dibuatnya.. yang mana bleh telan kasi habes mmg habes la.. yang mana tak bleh telan sbb kembang tekak, makan sekadar isi perut.. Ome, Hubby dengan Zairi mmg awal2 dh serender.. 1st skali benti makan En. Hubby.. Ome mmg letak nasi setengah mangkuk kecik tu je.. Zairi plak mmg tengah makan dia trus ckp "tak boleh g dah".. hahaha.. yang lain2 tu? tibaiiiii.. senak perut dibuatnya tengok sotong tu mengulit2 dlm sup tengah2 panas tu.. huhuhu.. next destinantion is Deuksugung Palace.. kebetulan masa kami lalu tu, dorang tengah buat pertukaran guard istana.. xdpt nk tgk dr mula.. kami sampai tu acara pertukaran guard istana dh hampir selesai.. sedey.. next time klu dpt peluang g Korea lagi, Ome nk tgk dari awal.. almaklumlah.. bab2 cenggini mmg iols suka uols.. gediks kn.. nk2 berkaitan dengan seni ni.. i loikee! hihihih.. oh ye.. disebabkan bleh pakai baju tradisional Korea ni secara percuma, Ome dgn yang lain2 bergambar sakan la kn.. tp yang tak bestnya baju yang nak dipakai ni bukan semua orang boleh pakai.. katanya ada saiz.. klu badan kecik sgt pun tak boleh.. rendah sgt pun tak boleh.. yg peliknya liz dan wawa tak de saiz katanya.. sedangkan ida yang lebih kurang besar dorang ada plak saiz.. ntah hape2.. Ome pun tak tau dorang tgk ukuran dari segi apa.. 

Ada satu tourist dari Jepun rasanya.. masa we ols sibuk bergambar tetiba dia datang minta bergambar bersama.. yer.. yer.. kami mmg keje kat situ.. part time.. hahaha.. sabar ajelah.. dorg ingt we ols staff situ agknya..

Kredit to Fifi! Thank for the pic Fifi! gigih ni.. dah bagi kat Whatsapp forward plak kat FB.. lebiuhh Fifi! :D

settled bergambar terus laju2 naik bas.. perjalanan balik ke hotel sejam.. so, kasi hilang penat skejap tido dalam bas.. sampai hotel masing2 mandi2 solat.. disebabkan En. Hubby tak berapa nk selera sgt masa makan tghri tu, Ome belikn nasi instant.. just panaskan dalam oven.. pastu En. Hubby makan dengan sambal hitam yang Ome bawa dari Malaysia.. bukan main selera dia makan..  we ols smpai hotel pun dh nk masuk maghrib.. mandi2.. solat.. jam 6.30 ptg kami keluar balik.. 6.30 ptg tu klu kat Malaysia dh jam 8.30 mlm ye uols keadaan cuacanya.. sana jam 5.30 ptg tu dh masuk maghrib.. tapi yang tak bestnya.. En. Hubby bila dh sampai hotel memang dh malas nk keluar.. nk rest katanya.. cisss.. so, we ols mmg pantang di ajak Fifi.. nk2 next destination ni mmg tempat yang Ome tunggu.. Hello Kitty Cafe!!! hahaha.. wlupun Ome tak suka Hello Kitty padahal Ome kan pencinta anak2 bulus kn.. tapi Ome pun sdnri pelik..  Ome tak tau nape kartun Hello Kitty ni bukan fav Ome.. musykil jgk.. tp bila dh sampai Hello Kitty Cafe tu masing2 jadi excited.. comeyyy pulak ku nengokkan.. haruslah dh smpai sana selain bergambar sakan mestilah kena masuk dalam cafe sambil feeling2 kn.. mcm biasa.. photographer thorbaikk dari ladang di terbangkan khas dari Malaysia.. dia sorang je yg bawa camera besar.. e2 yang masa lompat2 kat Nami Island, sekali shoot dh jadi.. pakai hp Ome.. 10x kena lompat2.. tapi bagus apa.. exercise!!! hahaha..


Abaikan tajuk video ni.. salah nama pulak.. pffttt.. malas nk edit.. Nama sebenar Deuksugung Palace ye.. hihihi..

kebetulan area2 situ ada satu deretan jualan.. sebab Hello Kitty Cafe ni berdekatan dengan University di Seoul.. tak ingt plak apa nama University ni.. so, kebanyakan pengunjung dari student2 di situ jgk.. tak nmpk pun org2 tua.. kebanyakkan remaja muda belia.. jam 10 lebih sampai hotel terus packing2 brg.. disebabkan esknya hari terakhir berada di Korea dan pagi2 esknya ada misi terakhir sebelum pulang ke Malaysia, siap2 kemas beg.. En. Hubby?? jangan di tanya.. penat dia tu mcm keje buruh.. sabor aje lah.. siapa yang nk kemas beg klu bukan isterinya ini.. klu mtk dia kemas bag Ome rs bukan 1 beg.. 10 beg pun blum tentu muat.. faham2 ajelah org lelaki klu wat keje kan.. nak tak nak gagahkan diri kemas2 beg.. hampir jam 1 baru dpt rehatkan diri dan ZzzzzZZzzz.. 

Hello Kitty Cafe

salam sayang teramat sayang .. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *this week ada explorace pulak.. x hilang penat balik dari ber teambuilding minggu ni ada aktiviti explorace.. hopefully team Ome berjaya.. doakan kami! yeahh.. tiap minggu tak dok umah.. alhamdulillah.. Allah berikan peluang untuk 'enjoy' dulu sebelum sibuk menguruskan anak.. ye dak?? think positive Omeanat!!! kunfayun! daaebak! daaaaaaaaaaaa.. #kbye

18 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 4)~

nah! kali ni Ome banje photo video dulu eh :D

Holllaaa... Assalamualaikum.. Jooommm! kte sambung story mory kte hari ni lagi.. peringatan mesraaaa... story mory hari ini panjang berjela disebabakn tragedi November yang takkan dilupakan.. hahaha..

08.11.2014 (Day4)

Disebabkan hari ke2 di Seoul.. so, kte tukar sedikit timing bangun.. biasa jam 4.30 dh kena bangkit.. tp sebab waktu solat 5.30 pagi dan badan ni terlalu letih, Ome bangkit lewat sikit dr hari sebelum2 tu.. umakngaih.. klu tak pk on dat day nak merentas jalan ke tempat yang penuh dgn aura CINTA.. ewahhhhh.. padahal mcm la tak penah pergi.. hihihi... semangat! semangat! kemaiiinnn.. bab jalan semangat.. cuba suh baca buku.. kelauttt.. keh keh keh.. 
 
we r happy kids! i love uols ketat2!
jam 6 pagi isikan perut dulu sebelum gerak.. dh nama dok negara org.. bedal aje stok makanan yang dibawa.. alas perut katanya.. ada yang bawa maggie bedal maggie pagi2 buta.. Ome plak tak bawa maggie..skali kat sana tercungap2 bila tak tau nak makan apa.. bawa roti habesss dikejekan en hubby.. hari ke4 nak makan roti dh tade.. so, makan la biskut kering.. pon sodapp.. hihihi.. bila semua dh ready..jom kte gerak! suhu time tu jgn ckp laa kan.. En. Hubby ada pesan.. tak bawa baju sejuk.. dgn slumber jawab.. ni.. jacket ni dh ok dh ni.. bleh tampung sejuk.. padahal malas nk berlari naik atas balik ambil shawl.. pakai glove siap2.. tak smpai 15 minit berjalan, satu badan menggigil.. nk patah balik hotel malas.. jalan punya jalan sampai naik subway.. perjalanan ke tempat bunga-bunga cinta tak lain tak bukan Nami Island la uols.. dari satu subway turun ke satu subway.. naik plak MRT.. jauh jgk perjalanan ke Nami Island.. dari Seoul nak ke Nami Island hampir 2 jam.. dari stesen MRT naik pulak teksi nak ke Nami Island.. manusia time ni jangan ckp la.. walaupun kami rs dh awal giler kami keluar.. rupanya org2 Korea ni dh berpusu2 sibuk keluar rumah.. hebakkk!! yang bestnya baya2 mak ayah atok nenek kte yang bersemangat waja.. dorg g hiking tu uols.. aigooo.. acane la kuat nau kudrat dorg ni kn.. 

Blessed :D
Eh.. nak story mory dgn uols.. ada satu kisah ni.. masa tengah berdiri dalam subway ni.. Ome ckp dgn Lis.. Lis.. ko tengok dorang ni.. tido dh serupa Juon.. sekali entah mcm mana.. Ome saje nk amik pic si Liz ni dok sebelah budak2 tido ni.. sedang elok nak amik pic.. dia bleh wat muka scary cenggini.. kebetulan plak hp Ome time ni set flash.. punggahhh!!! kantoi di situ.. nsb tak kena maki ngn budak2 sekolah tu kn.. Liz kata budak2 tu tersedar.. sbb Ome pnya flash hp.. kawan dia cuit bahu kawan sebelah.. kawan sebelah lagi cuit yang dok sblh liz tu.. haduyaii.. maaf ye adik2 ni.. niat akak nak amik pic sebab nak tunjuk cara sopan org2 Korea ni je (ye ker? hahaha).. sbb Ome tgk masing2 tido style cenggitu.. klu org Malaysia dh ternganga mulot dh.. takpun kepala mesti akan landing kat org sblh kn.. tp style dorang semua pakat macam juon.. nk2 yg berambut panjang.. tak sangka plak si senget ni bleh plak wat muka scary ni cenggini.. puihh!!! hahahah.. oh.. ni la budak nya..  klu Me ambil pic.. klu tak muka dia yang masuk, tangan kaki dia naik nak interprem jgk.. asal boleh ko ni kan kak! eeeeeee..  keji! nah! Me tepek sini.. budak keji! hahaha..
nampak tak orang sebelah lis yang tgh pegang kertas tu.. rupanya orang sebelah dia tu tengah belajar bahasa Malaysia.. boleh???? pfftttt.. $#@!
2 jam perjalanan ke Nami Island! Finally.. sampai jua.. bila tengok balik area sini tak banyak mana pun berubah.. cuma masa Ome sampai tahun 2011 time tu musim bunga.. tapi bunga tak bunga sgt la.. daun2 pun masih banyak yang tak tumbuh lagi.. hanya pokok2 berbekalkan ranting2 kayu.. tapi... bila pergi time Autumn.. hamikkkk... im feeling in love uoolsss.. no wonder autumn is a peak season.. n disebabkan peak season ni la ada satu tragedi yang Ome dan geng takkan lupa sampai bila.. ya tuhan.. meh Ome nk story.. peringatan untuk backpacker yang macam kami ni.. untuk lain2 tempat Ome mmg bleh tahan sabar lagi bila org2 Korea ni berperangai biadap.. jalan langgar orang jangan harap nk say sorry..  gedebukkk.. langgar orang lagi.. nk berpaling pun tidak apatah lagi say sorry.. bilamana beratur tunggu bas tetiba bas datang dari belakang masing2 berlari mengejarkan bas.. buta mata ke apa oooi??? nk2 yang dok berlari tanpa beratur tu baya2 mak ayah uols.. rs nk seligi pun tak sampai hati.. Allahuakhbar.. kejadian ni berlaku bila mana kami semua dh get ready untuk pulang ke Seoul lepas bergambar sakan di Nami Island.. kami beratur punya panjang nak tunggu bas untuk balik.. kali pertama kami sabar.. semua dok kerumun bas sedangkan dh ade line up untuk beratur.. kali ke2 diaorg buat lagi.. nk2 yang wat prangai zaman ortodok ni org dia sendiri.. apa uols rasa? kali ke3 kami pakat2 tak bagi peluang.. nak tunggu dari satu bas ke satu bas tu lama uols..  nk2 di area Nami Island tu jem dgn kereta bas keluar masuk.. kawasan Nami Island tu bukan besar mana pun.. nk cari teksi mmg time2 cenggitu mmg tak jumpa uols.. klu pemandu2 teksi Malaysia, time2 jem tu la dorang cari peluang sbb tau dorang akan dpt byaran lebih.. tp berbeza dgn teksi2 Korea ni uols.. Ome pun tak tau apa yang dorang dok kejar.. naik teksi mcm naik keta drift.. punyala laju diaorg bawa.. nk cepat sampai katanya.. phewwww.. ehhh.. tak habes story lg pasal bas.. kali ke3 mmg Fifi dah bagi hint.. dia kata bas sampai je kte rempuh.. bila bas sampai je kami tak bagi peluang.. ewahhh.. nk lawan dgn orang Malaysia sgt kan.. nk lawan tahap fit mmg kami tak mampu.. tp klu nk lawan kekuatan tenaga,..meh sini.. mmg pantang nenek moyang keturunan kami tau.. org biadap cenggini perlu di ajar.. masa ni x kira dah.. nenek ke atok ke.. pakcik ke.. makcik ke.. baya2 mak ayah ke.. tak bagi peluang langsung.. hiking bleh plak ada kekuatan kan.. xkn nk beratur tunggu bas tak boleh?  klu kami tak buat cenggitu mmg tak naik2 la bas untuk balik.. xkn nk tunggu sampai malam baru nk naik bas untuk pulang kan.. masa tu tuhan je yang tahu perasaan Ome.. klu bleh siku pale lutut masing2 ms tu mmg nak buat.. bygkn stroller nephew Ome yang besar tu bleh jadi kecut.. nasib tak patah.. ya tuhan.. tak sangka orang Korea ni biadap.. Ome geram tgk yang baya2 mak ayah kte tu.. klu kat sini kte sgt hormat orang tua kn.. klu kat sana tak bleh lnsg nk hormat dorg.. rs nk smackdown sorg2.. aiggoo.. nsb la anak2 remaja dorang tak seteruk prangai dorang.. mungkin dh di ajar subjek moral masa di sekolah kn.. budak2 muda nampak lebih hormat orang lain dari yang tua bangka ni.. patutla pepatah kata melentur buluh biar dari rebungnya.. Fifi terpksa tarik we ols satu2 sbb takmo ada yang tertinggal bas.. Ome paling cuak sbb En. Hubby dgn adik Ome xnaik2 masa Ome dh smpai atas.. paling kesian anak buah Ome si Awisy bam bam tu.. nsb ayahnya besar gabak.. bodyguard Zairi mmg dh bukak kuda2 nak halang dari orang belakang dok tolak2 nk rempuh bas tu.. huarghhhh.. Fifi! lepas ni klu nk dtg Nami Island kte sewa Van Persiaran eh.. tak sanggup dh bertolak2 mcm sakai..xkesah berjalan turun naik bas subway tapi tak sanggup nak bertolak2 dengan manusia zaman ortodok cenggini.. rs mcm dorg ni baru keluar dari zaman batu.. klu kat Malaysia buat prangai cenggitu mmg kena maki dah.. aishhh.. mana la letaknya adab dan moral orang2 Seoul ni eh.. weyoooo?? beza ooo masa Ome mula2 smpai dulu.. masa tu pergi dengan travel agent.. semuanya disediakan.. tp bila pergi sendiri.. hamikkkk.. tak sanggup dah nak jejakkan kaki ni kat Nami Island klu keadaannya cenggitu.. tobat!!! hahaha

Autumn always in my heart :D
Bila dapat turun dari bas tu bila sampai kat stesen tu mmg lega habesss.. tetiba masa tunggu orang lain turun ntah mana dtg makcik ni gedebab langgar awisy.. terduduk budak tu dibuatnya.. nasib tak terpelangkup budak tu dikejekannya.. ya tuhan.. apa yang dikejarkan sgt pun tak tau la.. yg kelakarnya si Liz la.. dia jenis cool relax jalan2.. ooii kak.. kat malaysia ko bleh relax cool.. klu kat Korea jgn ko buat lagi cenggitu eh.. gunakan trademark keji ko tu.. hahaha.. brp kali kak kaki ko kena sadung?? hahaha.. lawak plak bila Fifi ajar we ols cara2 nk sadung kaki dorang balik.. serious lawak! yang si Liz ni pun konon2 nk mencuba la buat contoh kat fifi.. tapiiii tak menjadi.. nampak nau lakonan ko tak mantap kak! hahaha.. nasib baikla bila godek2 balik pic masa kat Nami Island tu semenya cantik2.. worth it la orang kata perjalanan yang sgt jauh.. bertolak bagai nak naik bas.. worth it!!! tq Fifi.. no wonder la autumn mmg peak dgn manusia.. ehhh.. masa kat sini la nk jumpa orang2 Malaysia punyala ramai.. sbb kawasan tumpuan pelancongan kan.. sumpah!!! ramaiii giler.. satu lagi kawasan ramai orang Malaysia yang we ols jmp kat Nandaemun Market..  ramai rupanya orang2 Malaysia ni minat Kpop.. hihihi..

wehuuu!!!

with Chinta Hati Beta :D
Balik dari Nami Island semuanya terdampar kepenatan.. masing2 konker tempat duduk.. perjalanan balik mengambil masa hampir 2 jam untuk pulang ke City Hall Seoul.. masa ni mmg tak kira dh org tua ke muda ke yang naik train tu.. penat wei.. penat giler.. yang menjadikan we ols penat sebab prangai annoying dorg ni..  bukan nk hormat sgt orang tua ke muda ke.. lgpun dorg dh ade sediakan seat khas untuk org2 OKU, orang2 tua, ibu2 mengandung dan seangkatannya.. so seat2 yang lain tu dorg x kira dh... sesiapaun yang nk duduk, boleh duduk..  mcm kte ada timbang tara lagi bila nmpk org2 special cenggini kn.. tp dorang.. mmg takkk la dorg nk bg peluang orang lain duduk.. disebabkan kte kat Korea.. yang baik kita ikut.. yang tak baik pun kte ikut gak.. pedulik! jahat giler kn statement.. hahaha.. geram tau kte dengan awk2 ni.. indah khabar dari rupa je dorang ni uols.. biadap! eeee.. geramm! hahaha.. to all backpacker.. sabar yer.. balik Malaysia jgn wat prangai tak senonoh cenggini keh.. xpsl muka terpampang dalam Facebook.. femes satu Malaysia.. hehehe..

Untuk tatapan peminat di Malaysia.. dapatkan album dari New Girlz.. Khas untuk peminat dari DSK B 2004/2006 yang merindui kemunculan kami.. salam sayang dari kami.. muahhh.. hahaha.. Puas dok melompat.. dok bergambar ber4.. ya Tuhan.. dulu kini dan selamanya.. sengetnya kami! hahaha.. 
Perjalanan diteruskan ke Seoul Festival Lantern di Seoul.. asalnya nak singgah 2 tempat.. satu lagi Hello Kitty Cafe.. tapi disebabkan masing2 ada yang nak pengsan plus cuaca yang sgt sejuk to the max lepas aje kami menjelajah kawasan Seoul Festival Lantern, kami terus balik hotel.. kan Ome ckp Ome lupa nk bawa shawl.. disebabkan cuaca sejuk sampai ke tulang.. terpaksa Ome pinjam shawl dari Fifi.. lilit tekak ni kasi bedung.. haduyaii.. menyesal tak dgr kata En. Hubby.. tak sangka cuaca makin sejuk cenggitu.. apa yang ada kat Festival Lantern ni? hmmmmmm.. honestly klu tanya Ome, tak semenarik Nami Island.. hahaha.. okeylah.. tp klu diberikan peluang untuk ke sana lagi, Ome takmo dh g sini..hihihih.. jahat tak statement saya Fifi? klu tau saya ajak awk g Hello Kitty Cafe tu.. bleh makan2.. so, mlm esknya boleh g tempat lain plak.. keh keh keh.. tapi serious.. cuaca sejuk2 cenggini mmg lapor saje.. nasibla seimbang perjalanan kn.. lepas makan jalan.. lepas jalan makan.. so rasa seimbang jgk la badan ni.. balik je hotel mmg tak pk panjang.. mandi2 solat terus kebabommmm.. pengsaaannnn smpai ke pagi.. ZzzzZzzz..

Seoul Festival Lantern 2014
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *KITA masing-masing ada sejarah silam.. baik yang buruk mahupun yang baik.. jangan memperkotakkatikkan sejarah silam seseorang hanya untuk kesedapan sesebuah jalan cerita.. nak2 yang tidak tahu hujung pangkalnya bila lahirnya sebuah cerita itu hanya bila berada ditengah2 persimpangan.. yang baik jadikan pedoman.. yang buruk dijadikan pengajaran.. bukan disensasikan untuk kepuasan.. deep insdie my heart.. aku maafkan kamu wahai insan.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye

Ya Allah Ya Tuhanku.. Aku Mohon KepadaMu.. biarlah nanti ku dikembalikan kepadaMu dalam Husnol Khotimah.. Im Blessed.. Alhamdulillah..











 

17 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 3)~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Im Back!!! phewwww.. belum habes lelah qada' tido dari Korea.. last weekend plak kena ber teambuilding di Gambang Resort, Kuantan Pahang.. 3 hari 2 malam berjauhan lagi dari katil empuk lagi kenyalku.. hohoho.. tamo buang masa.. story mory teambuilding tu nanti2 Ome story k.. kte sambung story mory kte di South Korea.. 

Day 3 (07.11.2014)

Macam biasa.. pagi2 we ols kena cargas bangun.. sbb flight pulang ke Seoul dari Jeju Aiport sekitar 9.30 pagi.. jam 6 pagi (waktu Malaysia jam 5 pagi ye uols) we ols dh gerak menuju ke Jeju Aiport.. nak x nak gagahkan diri jgk la kn.. kang kena ber running man lagi.. sehal plak.. 9.30 pagi kami berlepas pulanag semula ke Incheon Aiport.. macam biasa.. sejam perjalanan dari Jeju Airport ke Inchecon Aiport.. kali ni group kami berpecah 3.. group pertama Ome, Mijie, Muadz, Wawa dan Awisy.. group ke 2 Zairi dan Annas.. isterinya Ida terpaksa di asingkan untuk sementara waktu.. hihihi.. group ke 3 Fifi, Liz, Ido dan Ida.. Disebabkan beza jarak waktu group Ome dgn Zair tak beza sgt.. group Ome 9.30 pagi group Zairi 9.50 pagi xsalah Ome.. group Fifi plak flight nya sekitar 12.00 tgh.. tapi ntah mcm mana masa kami kat dlm tengah tggu flight ke Incheon, dapat Whatsapp dari Adik Annas.. katanya stuck sbb nama Zairi bertukar dgn nama ayahnya.. ntah mcm mana la org Korea ni buat keje.. e2 blum Ome story telling hari terakhir we ols nk check in.. nyaris2 terlepas flight.. gara2 'kebijaksanaan' dorang ni.. geram je rs.. klu bleh tenyeh rs nk tenyeh2.. huhuhu.. dari Incheon Airport kami naik bas.. dalam setengah jam perjalanan dari Incheon Aiport ke hotel yang Fifi telah sediakan.

Hari pertama di Seoul xbyk story yang bleh di story mory.. sbbnya nk dkt jam 3 ptg baru kami bleh check in.. disebabkan group Ome dan group Zairi sampai dulu, kami terus menuju ke tempat penginapan yang telah Fifi booking.. tnya pakcik bas suruh dia letakkan kami di kawasan berdekatan dengan hotel.. sampai je kawasan hotel, masing2 pening kepala baca maps.. sudahhh.. tnya punya tnya.. dkt 15 minit berjalan akhirnya jumpa jgk hotel kami.. nsb tak jauh mana.. tp jenuh jgk la sbb nk mengangkut beg yang mcm guni beras tu kn.. masuk2 hotel konon dalam kepala ni bleh gak check in awal.. dpt landing2 atas katil sementara tunggu group Fifi smpai.. sekali bleh staff hotel tu katanya kena check in dalam jam 3 ptg.. huarggghh.. lg 3 jam wei.. nk wat apa 3 jam dok tercongok kat situ kn.. atlast tunggu punya tunggu.. Fifi sampai.. sedang elok kami decide nk pergi makan tetiba dia bg kami check in awal stgh jam.. okeylah.. agknya sbb dia tgk beg2 guni kami bersepahan kat lobby hotel tu agknya.. nk2 kami ckp nk pergi makan dulu.. dan dan bagi check in kn..katanya dh siap kemas.. cisss.. bedebah.. letak barang, buat solat jama' dalam jam 3.30 ptg kami keluar jalankan misi mencari makan.. lapor oii lapor.. 

Kedai makan yang sangat romantik.. tengok menu.. adehh.. apa la yang tekak ni bleh telan kn.. order punya order.. tibai aje lah.. yang penting perut kenyang kn.. tamo sesakkan pale otak.. sbb perut pun dh cukup sesak.. huhuhu.. hasil dari pemilihan.. tara!!!!

my 1st meal in Seoul.. cara tak?? hmmmm..
hah! amacam? nampak sedap kn.. padahal rasa... tawar hebey.. patut la org2 dia kurus.. minum air suam.. makanan seme tawar hebey.. no wonder org2nya sihat walafiat.. klu tengok org2 tua baya atok nenek kte kot.. tp g hiking.. ko mampu dekkk? klu hakakkk panciiit dikk oit.. punyala fit atok nenek dorg ni kn.. haduyaii.. bab tu mmg Ome respect habes lah.. acane dorang bleh telan makanan tu bila tawar hebey je rs masakan dorg.. hmmmm .. Nextttt... kami gerak ke stesen subway yang berhampiran.. hampir tak hampir sgt laaa.. Ome rs klu dok sbln kat Korea, dengan life cenggitu, comfirm arh bleh kurus kering.. lepas makan jalan lepas jalan makan.. e2 je la keje kami.. balik hotel, mandi2 solat terus kebabommmm.. pengsan.. ehhh.. bila masa nk buat anak ni?? klu masing2 pengsan bila blk hotel..  tetttttttttt.. #kbye

Nampak mangga banyak2 belakang tu.. ku kunci cintaku katanya.. En. Mijie? hmmm.. jgn ditnya.. e2 yg gigi jari sorang2 tu.. hahaha..

lepas makan jom kte jalan lagiiii.. masa untuk kuruskan kaki.. keh keh keh.. dari restoran we ols makan tu dlm 10 - 15 minit berjalan ke stesen subway.. we ols plan nak ke Namsan Tower.. lepas ambil subway kami naik bas menuju ke Namsan Tower.. beku jgk la kami sementara menunggu bas tu.. sejukkkk..  jalan punya jalan.. finally! yeahhh.. sampai.. punyalah excited kn.. tapiii.. sejuknya kemain.. masa ni klu bleh bawa selimut dari rumah nak jgk bawa.. nk kasi bedung ketat2 kn.. pfftt.. nak ke Namsan Tower ni kena mendaki pun satu hal.. tp daki punya daki pun tak dpt nak panaskan badan.. klu kat Malaysia, dh berpeluh ketiak rsnya.. sejukkk to the max.. menyesal plak tak bw sweater pakai 2,3 lapis.. cisss.. lepas bergambar sakan.. lepas dpt tunaikan hajat nak sampai tempat ku kunci cintaku guna mangga tu terus cepat2 turun cari bas untuk pulang ke hotel.. sebenarnya masa kat area mangga byk2 ni, ingt nk la jgk buat satu kn.. tp bila tengok harga mangga tu.. rs x worth it plak.. lgpun laki dh ade dpn mata.. jadah sgt nk ku kunci2 cintaku kn.. membazir! cukupla sekadar bergambar kenangan.. kan kan kan.. walaupun aktiviti hari tu tak banyak kemana, tapi penatnya tuhan je yang tau oiit... nsb la hakak ni kategori fit lagi dikk.. kalau takkk... pancitttt.. huhuhu.. 

Namsan Tower Seoul South Korea
nexttt en3 Ome story mory psl the place full of love eh.. ewah.. kemainnn lagiii.. hew hew hew.. dh jd Fifi plak.. suka nau sebut kemain.. apa yang kemain sgt tu Fifi? hihihi.. oh ye.. klu sampai Seoul tak pergi ni, mmg rugiii oiii.. alhamdulillah.. 2x Ome diberikan peluang utk ke sini.. syukur.. see ya next en3.. en3 seterusnya lagi havoc dari story sebelum ni.. tungguuu... salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nk tgk org Korea yang beradab kat Busan.. Klu kat Seoul.. biadap!  gerammm plak kte dengan awk ni.. huhuhu.. daaaaaaa  #kbye







14 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 2)~

Hollaaa.. Aneyeohaseyeo.. Assalamualaikum.. hah! dh tengok kn teaser yang Ome banjer kelmarin... teruja tak??? hahaha.. 1st of all Ome nk ucapkan terima kasih pada one of my sahabat dunia akhirat Ome.. cik Feeza Sabri aka Fifi.. Terima kasih Fifi kerana menjadi tour guide yang sangat la tip top.. walaupun pelbagai dugaan dan rintangan yang dihadapi sepanjang di sana.. dialah satu-satunya tour guide yang sentiasa berfikiran positif.. tak melenting sesuka hati dia.. dan sentiasa menjaga kebajikan kami ketika di sana.. thank you Fifi!!! sayang awak ketat2! oh ye.. Fifi still single and available.. klu ada sesiapa yang berkenan boleh la masuk meminang.. sumpah! tak rugi pun dpt jadikan dia seorang isteri.. ewah.. ewah.. mesti sat gi dia comment "kemain" .. hahaha.. yg penting apa Fifi??? look a like korean kan Fifi? yeerr.. inilah satu2nya sahabat yang die hard fan dengan Korea.. ckp Korea pun boleh.. apa aje yang dia tak tau pasal Korea.. tanya aje.. semua dia tau.. sbb tu nk cr calon suami pun ala2 Korea.. hihihi.. saya doakan hajat awak dimakbulkan sahabat.. siapapun yang menjadi pasangan awak.. dialah lelaki yang paling beruntung di dunia ni.. muahhh!! sayang Fifi ketat2!
Ni la Fifi.. comel kan.. pstt.. abaikan tangan orang yang tak bedung tu.. next chapter Ome akan dedahkan siapakah gerangan tangan tak bedung tu.. keji! hahaha
 
05.11.2014 (Rabu)

Bermula la destinasi pertama kami.. jam 5 pagi Ome dh keluar dari rumah menuju ke KLIA2.. tapi sebelum tu singgah umah ayah dulu sbb ayah yang menghantar kami KLIA 2.. act Ome janji dgn dorang jam 4 Ome bertolak dari rumah.. tp disebabkan jam 2 pagi baru dpt tido gara2 menyiapkan tempahan printing dari customer, gagahkan diri jgk bangun jam 4 pagi.. berkali2 adik bradik Ome call tnya Ome kat mana.. terpaksa membongak bgtau odw odw padahal baru nk keluar rumah.. keh keh keh.. ampun.. ampun.. jam 6 pagi Fifi and the gang pun smpai.. we ols check in luggage, solat subuh and jam 7 terus masuk imigresen.. uols tahu tak nk ke gate masuk perut kapal terbang tu jauh??? Ome rs dlm setengah jam jgk la nk we ols kena menapak sampai gate yang dituju.. ya Tuhan.. punyalah besar KLIA 2 tu.. nsb la we ols check in awal.. e2pun masa kami sampai tu semua passenger dh naik kapal.. we ols smpai2 tak sempat nak tarik nafas terus terjah masuk perut kapal.. 8.25 pagi kami terbang ke Seoul Korea Selatan.. Ini kali ke2 Ome ke Seoul.. perasaan tak se excited mcm masa mula2 pergi dulu.. cuma kali ni more happier than b4 sbb yang pergi kali ni sebahagian dari keluarga Ome.. hahaha.. kali ni keluarga Amizah yang konker.. cuma kakak Ome je yang x follow this trip.. klu dia follow mmg habess anak2 Amizah ke Korea kte katanya.. hihihi.. sebahagian plak lagi sahabat2 Ome.. 

Tepat jam 3.30 ptg.. kami tiba di Lapangan Incheon Seoul.. tapiiiiii.. kami ber5 (Ome, Hubby, Muadz, Wawa & Awisy) kena ber 'running man'.. sebab flight ke Jeju around 5.55 ptg.. pada asalanya flight ke Jeju jam 6.30 ptg.. tapi ntah mcm mana dorg reschedule balik jadual penerbangan.. nk tak nk kenalah ber 'running man'.. dari Inchecon nak ke Gimpo Aiport lebih kurang dalam 30 minit kerana kami perlu naik subway ke Gimpo Airport untuk ambil flight ke Jeju.. dari Incheon Airport nk ke subway tu uols bukan dekat yer.. lbh kurang 15 minit jgk berjalan.. e2pun kami berlari2 anak.. masa ini la kami menggunakan kudrat.. mengimbau kenangan pelari pecut sekolah.. haipp! jgn tak caya.. hahaha.. nsb la yang berlari ni semenya kecik2 (kecil la sgtttt).. sampai di Gimpo Airport around 5.15 ptg.. terus check in bag dan kami berlepas lebih kurang 6.15 ptg.. cissss.. klu tau flight delay, xpyh nk ber 'running man' sgt kn.. hampesss.. oh ye.. mesti uols pelik.. nape kami ber5 je.. mana yang lain kan? yang lain tu flight dorang lambat sket dari we ols.. clash flight dengan dorg..  2nd group Fifi, Afifah, Lis, Ido, Zairi, Annas & Ida terbang jam 7.30 mlm.. alhamdulillah perjalanan mengambil masa satu jam sahaja.. kira hari pertama x byk story mory.. 1st day mmg hanya cite psl perjalanan saje.. 7 jam on flight.. sebu rs perut.. sementara tunggu 2nd group smpai, kami lepak2 di Airport Jeju.. tak jauh beza sgt pun rs sbb kami dpt rest lebih sket sbb dh semput ber 'running man' sebelum tu kn.. 2nd group sampai terus ambil bas ke satu kawasan untuk sewa kereta.. Ome tak tau apa nama tempat sewa kereta ni.. yang pasti sepanjang 3 hari 2 mlm di Jeju kami naik van mpv.. muat untuk 12 seater.. check in guesthouse around 11 mlm.. jauh jgk la dari Airport Jeju nak ke guesthouse tu.. Ome rs dlm sejam jgk perjalanan.. serious mmg 1st day kami penat travel je.. dari pagi bawa ke malam.. sempuuuutttttt.. kami check in di Kodak Kodak Guesthouse.. sampai je guest house terus perut dh nyanyi syahdu.. xsempat nk g makan.. sbbnya time we ols smpai tu seme kedai dh tutup.. Fifi la yang berhempas pulas g cari sesuap makanan untuk we ols alas perut.. dpt la makan Kimbap.. En. Mijie plak bab makan dia mmg memilih.. so, dia decide makan roti.. lepas makan, mandi2 solat tido.. zzzZZZzzz.. time to melepet.. sbb pagi esknya jam 6 pagi dh nk bertolak ke destinasi pertama di Jeju.. jam Korea beza sejam awal ye uols.. klu jam 6 pagi di Korea, di Malaysia baru jam 5 pagi.. so, uols pk eh mcm mana Ome nk setting blk masa tido Ome.. sepanjang di sana, Ome bleh ckp paling lama Ome tido 4 jam je.. sbbnya kte dh biasa tido lambat.. jam 12 mlm baru masuk tido kn.. bila smpai sana pun tido dkt 12 mlm.. bangun jam 4,5 pagi.. tak ke jem pale otak? hahaha.. 

06.11.2014 (Khamis)

Happy Birthday To You.. Happy Birthday To You.. Happy Birthday  To En Hubby.. Happy Birthday to youuuuuuu.. ewahhh.. celebrated birthday di perantauan thn ni uols.. hihihi.. selain dari celebrate birthday we ols celebrate anniversary ke 8 tahun ni.. pejam celik pejam celik rupanya dh 8 thn Ome jadi isteri kepada En. hubby.. mcm tak caya je.. sekejap nau rs masa berlalu..  alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. B.. orang doakan abang di panjangkan umur, diluaskan pintu2 rezeki, sentiasa dalam rahmat dan dilindungi Allah SWT.. saengil chuka haamida oppa!

 Saengil Chuka Hamnida Oppa! muahhh! 
video 
Pagi jam 6 we ols dh terpacak luar guesthouse.. suhu sekitar 5 darjah celcius.. jgn la tnya sejuk ke tak.. mahu tak sejuk.. klu Malaysia pun pagi2 cenggitu paling tinggi pun 20 darjah celcius.. apatah lagi negara 4 musim.. nk2 time we ols smpai ni sedang elok musim luruh.. mmg autumn in my heart sungguh.. tp cuaca di Jeju panas berbanding Seoul.. klu tengahari tu xpyh pakai jacket tebal2.. cukup sweater.. klu nk pakai t-shirt semata2 silakan.. tp yg tu comfirm kulit buaya.. lemak2 tepu mesti bermaharajalela sungguh dalam badan.. sejukkkk oooo.. nk2 waktu pagi dan malam.. klu tenghari tu boleh la pakai sweater nipis.. sbb cuaca dh start panas sikit bila masuk tenghari..  

1st destinasi kami ke Mysterious Road.. hahhhhhhh.. nmpk mcm misteri sungguh jalan ni kn.. agk misteri jgk la bila mana ada some areas tu bila kita matikan enjin kereta dan gear dalam kedudukan "N" dan  yang pasti jalan tu memanjat bukit automatically kereta still lagi boleh lagi berjalan.. sebab apa?? sebabnya area situ di panggil Jalan Misteri kerana ada kesan graviti.. osem kan! see.. kuasa Allah.. siapa kte nak menidakkan kuasaNya.. sebab tu kte digalakkan melihat negara-negara orang lain sambil memuji kuasa dan kebesaran Yang Maha Esa.. sbb tu Ome suka terbang negara orang.. xpyh lama2.. cukuplah setakat 4, 5 hari.. lps tu comfirm nk blk Malaysia.. tak boleh tahan ooo lama2 dok negara orang.. esp yang susah nak dpt makan.. makanan banyakk.. tapi halal dgn tak halal.. mampu dgn tak mampu je nk telan.. pergi la sejauh mana pun.. dimana bumi di pijak di situ langit ku junjung.. ecewahhhh.. ko hade??? hahaha..

Mysterious Road With Love
2nd destination kami ke Jungmun Daepo Columnar Jointed Lava @ Jusangjeolli Cliff.. hahhh!! panjang kauuu nama tempat ni.. daebakk! tak berbelit2 jari ni nk menaip pulak kan.. kat sekitar sini kami puas bergambar sbb berlatar belakangkan laut yang sangat la cantik.. n yang penting kat sini ada satu tebing yang dulunya lava gunung berapi.. tapi lava tu dh musnah and akhirnya jadi tebing.. mmg klu uols tgk tebing ni hitam legam.. nampak la kat situ kesan lava.. puas jgk la kteorg berjalan dari satu tempat ke satu tempat.. tapiiii.. klu tnya Ome mana lagi best dgn Busan.. of coz hati Ome tetap dgn Busan.. sumpah! walaupun namanya Busan tapi tak Bosan langsung.. jauh beza hokay.. klu uols tnya Ome which one yang better.. Ome akan suggest Busan! Busan tetap dalam ingatan.. 
We r Happy Kids
3rd destination on that day.. makan time!!! kat sana kami makan seafood je.. tak makan ayam.. tak makan daging.. BaB lagi la haroooommmm di makan kan..  jgn nk darurat sgt eh g makan benda2 alah tu seme.. selagi ada pilihan.. pilih yang halal.. walaupun makanannya tak kena dengan tekak orang melayu.. nk tak nk telan aje lah.. nsb la Ome awal2 bw sambal hitam.. terubat la sikit tekak ni bila dpt rs sikit makanan melayu.. nk2 kampung style.. ewah.. mix & match gtu.. telannn jgn tak telan.. lapar punya psl.. pedulik.. asalkan halal.. hahaha.. 

sambal hitam ori dari Pahang.. walllaa!
Gendang gendut tali kecapi kenyang perut??? jom jalan lagi.. yeahakkk! kat sini tade istilah rehat ye uols.. selagi boleh jalan kte kasi jalan.. bukan senang nk pergi negara orang.. wlupun vacation tapi vacation ni akan di penuhi dgn aktiviti.. klu pergi dgn Fifi uols takkn rs bosan.. sebab keluar pagi buta balik plak malam.. smpai je guesthouse mandi2 solat terus melepettt.. penatttt.. tapi enjoy jgn kata.. setiap saat dipenuhi dgn aktiviti.. nk2 geng2 yang pergi ni mmg satu kepala belaka.. oh ye.. Ome tak story mory psl gabungan meletops iols dgn roomate2 Ome masa di Politeknik dulu kn.. e2 next entry k.. mmg kami dtg sni nk buat kwn2 seangkatan yang sm2 belajar dulu rs nk sekeh2 pale kami.. bergabung meletops gtu.. tapi sayang tak cukup lagi sorang.. insyAAllah next time boleh plan lagi pergi ber5 plak.. kan yana kan.. kami sgt merindui ko.. Me, Lisma, Fifi, Idora dan Yana sahabat merangkap roomate di Politeknik Sultan Idris ShaH Sabak Bernam.. we ols dulu amik course Diploma Sains Kesetiausahaan.. 2004 - 2014.. 10 years kami berkawan dan tetap akan berkawan sampai bila2.. wlupun kami tak bersua disebabkan kekangan keadaan dan masa, tapi insyAAllah persahabatan ni akan terus kekal hingga jannah.. 4 orang punya karakter tersndri.. Lisma dengan trademark "ada aku kesah???" nya.. Fifi dengan trademark "ayu & brutal" nya, Ido plak lebih kepada "kreatifnya" nya dan Yana dengan trademark  "hati lembik bak sutera tapi penyayang".. hahh!!! gtuuu.. Ome??? tnya ar kengkawan Ome, Ome jenis mcm mana.. org yg btol2 fhm Ome tau dan kenal siapa Ome.. hihihi..

Jeju Island
Nextttt.. kisah satu hari punyala panjang berjela kn.. Ome dh kata.. sehari punya citer ni tak habes disini.. perut dh kenyang kan?? hah! masa untuk exercise! we ols menuju ke Muzium Buah Oren.. mmg sepanjang berada di Jeju dpt tgk banyak giler pokok2 buah oren di tanam sepanjang perjalanan disana.. orang kata Jeju syurga buah oren.. sbb kawasan tanahnya yang subur untuk tanaman buah oren.. sbb tu klu uols pergi Jeju, mana yang peminat buah oren tu.. boleh beli borong kat sana.. ada stgh manis.. ada stgh tu masam.. tgk pd nasib.. tp klu uols peram 2,3 hari lama2 buah tu jadi manis.. menyesal plak tak beli.. Ome nk makan rembat adik Ome punya je.. puas jgk la mencekik buah oren tu.. pg2 buat pelawasan dgn telan buah oren.. mampu??? pastu satu hal plak nk cari toilet.. dh la toilet jenis tade paip air.. air hanya di sinki.. klu uols nk tahu, kemana aje we ols pergi.. mesti dalam beg masing2 ada sebotol mineral water yang kosong.. untuk apa??? pk la sndiri.. hahaha..

satu2 susu yang boleh Ome telan.. susu pisang!!! dapppp ehh.. hari2 dok telan air ni masa kat sana.. melawas katanya.. hehe..
Sebelum balik ke guesthouse.. we ols solat di area muzium tu.. nk solat dgn selesa dalam bilik surau yang disediakan mmg tak jmp la kn.. so kte solat aje di kawasan tanaman buah oren.. agk2 tempat tu diyakini bersih, solat.. islam itu mudah kn.. yg penting cukup syarat! settled! sebelum balik guesthouse, we ols singgah di satu market.. kat situ mcm2 di jual.. terutama buah2an.. klu tgk buah2an yg dijual mmg gerammm.. besar2 uolss.. puas makan.. tp pk malas nk mengangkut batalkan hasrat yang terpendam.. jalan2 cuci mata.. cuci perut.. sebelum blk dpt rembat sepasang kasut yang sgt comel! hahaha.. klu kat sini Ome tak pnh jmp lagi.. so, dh alg2 kn.. Ome bw kasut pun sepasang aje.. mmg dh niat dari Malaysia.. klu dtg Korea nk beli kasut! sbb kasut dorang murah giler! 10k bersamaan dalam RM35.. ok la kn??  

tomey tak kasut kte? hihihi :D
selesai untuk hari ke2 di Jeju Island.. keluar gelap balik pun dh gelap.. mmg lembikk lutut dibuatnya.. tapi enjoy!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! nextttt.. start story mory di Seoul.. apa yang berlaku di Seoul.. banyakkk ooo story mory di Seoul.. esp nk citer psl cover album New Girlz.. ehhhh.. #kbye








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...