19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2014

~Terima Kasih 2014~



2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...
Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...


Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...


 
Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...

Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...


Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...

Satu persatu KAU bongkarkan...


 

Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...


Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...


Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...

Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...

Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...


2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...


Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...

MH370... Kami masih menantimu...
MH17... Kami harap kamu tenang di sana...
QZ8501... Dalam ingatan kami
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014...

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah.. Akhiri hidup kami dengan islam.. Akhiri hidup kami dengan membawa iman.. Akhiri hidup kami husnul khotimah.. Aamiin Ya Rob.. 


22 December 2014

~Selamanya Harimau Malaya~

We had so much fun.. thank you Malaysia!!!
Assalamualaikum.. Hollaaa... sound check sound check.. 1,2,3.. 1,2,3.. ahaks.. ade yang demam ka? almaklumlah.. balik dari stadium masing-masing kehilangan suara.. dh la hilang suara.. hilang kata-kata plak.. apapun, tahniah untuk pasukan Thailand.. u are deserve.. and to Malayasian Players.. Tahniah sebab uols memang berjaya buat kami merasakan games kelmarin tak berasa hambar.. setiap minit.. setiap serangan.. setiap pertahanan.. buat kami cukup teruja.. dari minit pertama sampai minit ke 90 perlawanan sangatlah menyakitkan jantung. tip top.. cuma hanya 10 minit terakhir tu.. hmmm.. susah nak cakap.. dh tertulis kan.. Thailand tiba2 bangkit.. 2 gol yang mereka dapat saat2 terakhir buatkan penyokong2 Malaysia rasa nak gugur jantung.. tapi apakan daya.. menang kalah kan adat bertanding.. mungkin di masa akan datang, mutu corak permainan player2 Malaysia akan lebih baik dari sekarang..  ewahhh.. sejak pandai tengok bola ni, tetiba pandai plak jadi pengulas sukan.. hahaha..
penyokong kuat dari anak Aminuddin dan Zaharah.. Adik sorang lagi je takde dalam ni.. klu tak dh cukup korum.. menchih! sokmo tak cukup.. iishhh..
Tapi kan tapi kan tapi kan.. uols rasa tak apa yang Ome rasa.. Ome rasa lepas Indra keluar, games terus jadi huru hara.. Ini pendapat peribadi Ome je tau.. walaupun kdg2 Indra ada tersasar dari corak permainan, tapi Ome rasa dia la yang paling banyak membantu pasukan skuad Harimau Malaya selain daripada Safiq Rahim, Shukor Adan dan Amri Yahyah.. tapi e2lah kn.. mcm yang Ome ckp tadi.. sudah tertulis yang Thailand akan menang.. so buat la macam mana pun.. keputusan tidak akan berubah.. Apapun, sebagai supporters Malaysia.. Hopefully kita semua dapat terus menyokong Harimau Malaya untuk selamanya.. ewahhhh.. terngiang2 Ultras Malaya pukul gendang, nyanyian seirama..  nak2 bila nyanyian lagu patriotik di nyanyikan bersama-sama hampir 100 ribu penyokong Malaysia.. terbaik!!! perghh.. menusok kolbu uols.. *tabik spring*

hubby kte ada service printing sendiri.. jadi kte guna hubby kte punya peralatan kerja.. ahaks.. Tq hubby! muahhh ciked!!!

Kesimpulan daripada apa yang Ome dapat daripada perlawanan akhir  untuk kali ni.. jom kte cekedot!

1. 1st time Me masuk stadium Bukit Jalil.. tengok bola plak tu.. i repeat! Tengok bola.. Bukan bola jaring.. bukan bola tampar.. bukan bola-bola api.. ahaks.. 

1st time g Stadium! Selalu g Stadium Bukit Jalil tu g Sure Heboh je.. kali ni kte kasi gegear stadium.. ahaha..
2. Naik LRT mcm dok dalam tin sardin.. Umakngaih.. nasib  baik la 2 stesen je nak sampai ke Stesen Bukit Jalil tu.. klu 10 stesen? Pengsan.. Ome park kereta kat Bandar Tasik Selatan.. jam 2.30 ptg Ome dh keluar dari rumah.. padahal jam 8 malam games baru start.. e2pun masa kami sampai kat stesen LRT BTS tu manusia dah start memenuhi ruang2 LRT.. mcm mana tu??? giler kentang putar semangat warga2 Malaysia ni kn.. huhu..

bayangkan kami yang macam ikan sardin  dalam LRT.. pfffttt..

3. Tujuan utama ke stadium memang niat nak melompa,t melonjak, terkinja-kinja, menjerit dan merasa sendiri debaran di dalam stadium.. tapi tak sangka uols.. macam disampuk dek setan bila dok dalam stadium.. tetiba masing2 bagaikan histeria.. kat umah nk tgk cenggitu? Comfirm! Kena sound dengan en hubby.. kah kah kah.. Lulz.. 
 
tara!!! bowdigat me yang muncul di saat2 akhir.. ahaks.. Thank you bowdigat!
4. Jangan tanya Ome pasal referee malam tu.. kte mmg sakit hati wak.. tapii.. xpe.. bak kata Prof Madya Muhaya.. Jangan salahkan orang lain..Jangan tunding jari pada orang lain..  nama pun manusia..  Apapun, Maafkan saya En Ref.. mlm tu kte byk maki awk.. rsnya berbakul2 awk dpt makian dari kte.. astagfiruhalazim.. maafkan saya.. please 4gv me.. huhu.. 

Faghani Alireza Mohammad.. Referee yang banyak membuatkan penyokong Malaysia naik hantu.. ahahaha..
5. Sumpah!!!  Happening giler kat stadium ni.. 5 jam dok dalam stadium tu x rs lnsg.. rs mcm skejap sgt masa berlalu.. thank you Ultras Malaya.. thank you supporters Malaysia.. u rock!!! Disebabkan mereka2 ini la games tak jadi hambar.. Disebabkan mereka2 ini jugaklah rasanya player2 Malaysia cuba berjuang berhabis-habisan.. dan kerana mereka2 inilah rasanya player2 Thailand tak dapat beraksi dengan baik pada permulaan games.. siapa setuju???? muahhhh ciked! hehe..

Bila ada Ome disitulah Juna.. Buddy takkan terpisah katanya.. puihhh!
6. The truth is kan.. Tengok bola kat stadium lagi sakit jantung dari tengok kat umah.. klu kat umah kte bleh lari2 g mana la, boleh tukar channel tv ikut suka hati kte.. bleh g buang hajat besar dan kecil.. mcm2 boleh dibuat utk TIDAK memikirkan sgt dengan games yang sangat la mendebarkan.. TAPI kat stadium nak pergi toilet pun uols akan pk 10 juta kali.. klu bleh tamo berganjak langsung mata ni dr tengok setiap aksi setiap game yang di tonjolkn oleh player2.. baik player malaysia mahupun player Thailand sendiri.. oppss.. sy peminat Indra.. sblm dorang gembar gembur pasal si Chilas ni Ome mmg dh beli tiket final hokay.. no no no.. bukan sbb si Chilas Ome g stadium.. eh.. apa ke namanya? main taram je Me ni kan.. Haha.. apapun, tak dinafikan.. player no 7 tu mmg handsome oiii.. klu sesiapa yang cakap dia tak handsome tu.. mmg mata uols spedo.. terima je la kenyataan yang mamat tu handsome.. ahaks.. 

hye chilas! awk memang ensem.. sado.. congrats! :p
7. Hah!! Cakap pasal makan dan minuman.. Minuman berbotol tidak dibenarkan masuk ke dalam ye uols.. habes air2 botol yang kononnya dibawa dari luar stadium terpkasa di kuarkan.. so, next time klu nak g tengok bola, melenggang kangkung je.. xpyh beriya2 bawa air yang dalam botol.. mmg tidak dibenarkan langsung.. kat dalam mmg ada orang jual air minuman dan makanan.. tapi harganya.. nauzubillah.. no wonder orang selalu sebut BURGER stadium mmg "terbaik" dari ladang.. roti, sos, daging.. RM3..  Air mineral kosong yang diletakkan dalam cawan plastik RM3.. mampu??? nasib baik time kteorg beli tu air mineral dalam cawan tu dia jual RM1 je.. klu Rm3 mmg rasa dapat siku kot.. achik dia mahal.. tapi jangan risau.. bila balik seme jadi murah.. konon2 penghabisan stok la kan.. ppfffffftt.. 
Inilah dia.. tukang ambil video yang nampak sangat Me histeria bagaikan dirasuk setan..  konghajo Mu ni kan.. xpe.. xpe.. next time tade maaf bagimu.. Meh seligi sket gigi tu.. biar tercabut braces tu.. hahahaa..
8. Terima kasih Ermira Hashim dan suaminya Zul sebab 'cop kan'  tempat duduk untuk kami.. asalnya zanzi dengan Mira nak jmp kat stadium jam 3.30 petang.. bygknlah jam 3.15 tu still kat Bandar Tasik Selatan.. stuck dekat LRT sebab manusia penuh dalam LRT.. 2, 3 kali train lalu, baru dapat masuk dalam LRT.. e2pun mmg sardin.. jam 4.30 baru sampai stadium..  klu ikutkan, jam 4 petang bila pintu dh buka, penyokong2 Harimau Malaya dh boleh masuk.. so, pasangan sherasi bershama ni la yang masuk stadium dulu dan 'cop kan' tempat kteorang.. dorang la dulu yang masuk stadium carikan tempat terbaikkk untuk kami tonton sepanjang perlawanan.. klu depa ni takde, silap hari bulan mmg duduk kat tangga la jawabnya.. ada tu plak,  tak dapat tengok dari dalam stadiu pun uols.. ada yang xdpt masuk langsung tgk bola.. padahal ade je tiket.. yang tu Ome tak faham.. dorang jual tiket ikut seat ke ikut suka hati mak ayah atok sebelah nenek tiri adik beradik dia eh??? haishhh.. musykil.. musykil..
Pasangan Sherashi Bershame.. Thank you guys..
9. Penat! Kecewa! Tapi kami gembira.. player2 Malaysia dah buat yang terbaik.. Malaysia menang tapi tewas di saat akhir.. should be, kte semua sepatutnya menyokong Harimau Malaya untuk selamanya..kerana inilah Tanah Tumpah Darah Air Kita.. Yang penting jugak Malaysia tewas bermaruah..proud to be Malaysian! muahhhh cikedd lagiiii!!!

muka2 kecewa.. uhuk uhuk uhuk..
10. Apapun semuanya telah berakhir..menang kalah adat bertanding.. kepada pemain2 Thailand.. syabas diucapkan..  kepada player Malaysia.. u always in our heart.. sayanggg Malaysia ketat2..  kekalkan prestasi kurangkan kontroversi bermain dengan penuh semangat jati diri.. ewahhh.. insyAAllah.. jumpa lagi pada tahun 2016 klu Malaysia dapat ke final.. serious! x serik langsung.. lepas ni klu ade game2 best cenggini akan Me jejakkan kaki ini ke stadium ini lagi... yeahhaakk! go Malaysia go! Aaaaummmm.. 

Congrats Guys.. Well Done!
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *missing all the memories.. let it go.. let it go.. let it go... daaaaaaaaaa.. #kbye



17 December 2014

~Pak Belang Do Ur Best!~

Nah!!! Kepada semua rakyat Malaysia.. today is the day.. Me takut + Excited!!! huhu.. alahaii.. malam ni tak dapat tengok sampai habes.. tuntutan dari En. Hubby.. nak tengok fav movie dia malam ni.. huarghh.. xpe.. Sabtu ni kte ngedate ye pemain2 Malaysia.. apapun, kepada player2 Malaysia.. pls do ur best!!! kami di sini sentiasa doakan kalian.. kalah menang adat bertanding.. yang penting buktikan kesungguhan dan semangat yang tinggi bila beraksi di sana ya.. trust Wak Dol.. Wak Dol tahu apa yang terbaik untuk strategi hari ini.. Wake Up Harimau Malaya! Wake Up!!! *gogah2*

go malaysia go!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * ehhh.. salah info la plak.. KL Bike Week 2014 bukan kat Bukit Jalil la.. tapi kat Lanai Matic Jalan Ampang KL.. patut rasa mcm hari tu Kak Alyn ade sebut.. tapi lupa.. cissss.. bowdigat!!!! jom kte terjah.. pleaseeeeeeeeeee.. huhu.. *hentak2 kaki* #kbye

dedicate to all players!!! #sayateamMalaysia


15 December 2014

~Aummmmmm~

Bangun... bangun.. bangun harimau bangun... ewahhhh.. xcited pulak kte hari ni.. ahaks.. 1st time ni nk mengaum kat stadium Bukit Jalil hari sabtu ni.. siapa yang dh beli tiket??? angkat kaki!!! hehehe.. tak tau nape kali ni semangat kesukanan berkobar2.. teringat last 4 years.. Harimau membaham Garuda.. masa tu Ome tengok sorang2 je kat hall umah.. En. Hubby? ade.. dok dalam bilik main game bola dia.. mana dia nak layan games Malaysia.. nama pun tengok bola kan.. wlu sorang2 pun menjadi gak la gila me time tu.. menjerit tak hengat donia.. ms tu rs mcm single mingle..padahal laki dalam bilik.. tetiba En.hubby kuar bilik.. dengan muka sememeh dia ckp kat Me.. bleh jangan jerit tak? diam sket boleh??? ya Allah.. sentapnya rasa masa tu.. dh la tade semangat kesukanan.. pastu marah org tengok bola plak.. pfffttt.. sjk tu klu tengok bola tak tengok dpn2 dia.. takut kena marah punya pasal.. pendam je hasrat tengok bola dpn diaa.. sakit hati kte wakk.. nampak??? perbezaan me dgn dia.. nampak?? haha..

saya sudah.. anda??? jom!!!
N now.. Harimau bakal bertemu dengan Gajah Putih.. ewahhh.. disebabkan nak rasa sendiri ngauman harimau Malaya.. redah jgk la kali ni.. dengan minta keizinan dari En. Hubby,.. Tq hubby!!! finally!!! i got the ticket.. yabedabeduuu!!! 1st time hokay g stadium tengok bola.. masa semi final hari tu terpk gak la nk tengok kat Stadium.. tapi disebabkan rakyat Malaysia ni ada yang sangattttt 'beradab' jadi takut plak nk tengok  kat stadium time tu.. tp kali ni.. takut ke tak takut ke tolak tepi.. yang penting bolosss aje dinding itu.. pakat2 ajak kwn2 yang dh biasa turun stadium.. esp Mira.. Mira ni time pregnant pun sanggup turun stadium hokay.. time tu dh la pregnant anak pertama.. giler kentang.. kebetulan laki dia ada.. dia dgn laki dia sama je.. giler bola..  tp me sedih.. kali ni my bowdigat tak dapat join bersama sabtu ni.. 1st time hokay bowdigat me takde klu me g buat aktiviti2 gilak cenggini.. sedih pun ada.. tp nk buat mcm mana.. takkan la 24 jam dia nak follow me kn.. dia pun ada life dia jgk.. takpe bowdigat.. me bagi cuti rehat k.. belajar rajin2.. sambil mentelaah buku tu make sure doakan Malaysia menang tau... oleh kerana bowdigat sado me tade.. kte ganti dgn kakak sado kte.. siapa lagi klu bukan kakak Me.. dia punya xcited lagi teruk dr Me tau.. dari awal hingga la final ni.. dia la pengulas sukan kat FB ..  nak tahu menang kalah g je page FB dia or wechat.. comfirm ade status terkini.. me takut siapa yang kena jaga siapa je nanti.. dia punya xcited tu tak bleh dijangka.. ahaks :p

Bangun.. Bangun.. Bangun.. Harimau Bangun.. meooww.. ehhh.. #kbye
ni ape cite plak ni?? puihhh! hahaha..
jangan tanya mana En. Hubby kami.. nak wat camne.. bini2ku 'gangster' ni lagi excited dari En.2 suami..  yang penting En. Suami tahu dan izin kan... bukan g mana pun.. bagi semangat pada skuad Malaya Harimau... tapi orang kata.. jangan excited sangat.. takut kalah satu hal.. takut ada halangan dan rintangan pun yer gak kan.. apapun, segala perancangan Allah itu kan perancangan yang terbaik.. btol tak.. kalah menang adat bertanding.. insyAAllah.. mudah2an skuad Harimau Malaya dapat beraksi dengan lebih cemerlang gemilang dan terbilang di kedua2 negara nanti.. 1st pusingan di Bangkok Thailand manakala pada 20hb di Stadium Bukit Jalil KL.. Bismillahirahmanirahim.. semoga segalanya dipermudahkan Allah.. aamiin.. ppstt.. dgr kata ada event big bike di tempat yang sama kan? macam menarik jew.. hmmmm.. sob sob sob.. nape la time2 cenggini bowdigat me exam.. :(

Finally! ada guna jgk jersi ni Ome beli 2 thn lepas tak silap.. masa tu g holiday dgn my love patzi.. masa tu ibu pun still bleh berjalan.. windu giler waktu tu.. pusing satu perlis.. ade 2 jersi Ome beli time tu.. jersi MU dengan jersi Malaysia ni.. Ome pun tak tau nape jersi Malaysia ni Ome beli.. dh la jarang pakai kn... tp yang geramnya sekali sakala pakai pun lambang Malaysia tu punah dek seterika.. pffttt.. mampu??? jersi pun ko nk gosok.. motip??? hahaha.. takpe.. malam ni kasi otter.. nak letak nama kat belakang dgn sisi lengan.. nampak??? acane nk wat lex wat peace ni??? pffttt.. #Kbye
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *jumpa uols di sana.. disana.. disanaaaa... daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

nah!!! to sweet talker.. janji manismu katanya.. puihh!







11 December 2014

~Warung Bunian~

Hollaaaaa..  hari ni Ome nk share dengan uols satu kedai makan di area Sg. Merab Kajang.. Kedai makan ni terpencil.. padahal nama asal kedai ni Kedai Makan Tapak Sulaiman.. pandai-pandai je dorang ni dok panggil warung bunian.. konon2 misteri sgt lettew.. cehh.. hahaha.. apapun,  yang pasti kedai ni mmg thorbaik!!! Ome bagi 5 bintanggggg!!! ahaks :p

contact person.. selamat mencuba!
Act sebelum2 ni Ome pergi makan waktu lunch je.. e2pun setiap kali nk g makan sini, wajib booking tempat ye uols.. jangan nk gedik2 datang berlenggang.. nan hado nya tempat duduk.. full house!!! klu dulu walau x booking jam 1 lbh dtg pun tetap ada lauk pauk.. depends on nasib.. tp skg ni.. nan hadoo!!! apapun kena reserve tempat dulu ye uols sebelum datang.. sebab apa kedai makan ni ramai orang??? sebab lauk pauk yang disajikan mmg terbaikk! kampung style.. and yang penting harganya berpatutan.. bagi Ome klu lauk pauk ada 4/5 jenis dan seorang hanya perlu bayar dalam RM10- RM15 seorang (depends on lauk pada hari tersebut) still worth it kn.. yang specialnya kedai ni misi utamanya fair & square.. sebab apa Ome ckp fair & square?? sebab lauk yang disajikan pada sekian-sekian hari adalah sama dengan orang lain makan.. kiranya mcm ni..  klu uols tengok meja sebelah makan sama dengan lauk yang uols makan..  contoh hari isnin lauk nya ikan masak sambal, ayam masak lemak cili api, sayur kangkung goreng belacan, ulam2, sambal belacan, so meja lain pun akan makan lauk yang sama.. fair and square kan.. e2 belum lagi citer psl ketam dia.. waaallaaa.. n setiap hari lauknya adalah berbeza.. Ome tak pasti sabtu ahad kedai ni buka atau tidak sebab Ome tak pernah pergi on weekend.. bg Ome worth it..

video
Nampak tak kat situ.. dh la langgar pantang.. order sampai 3.. orgnya ade 2 saja.. hahaha.. tamak!!! *nasi lemak share*

e2 baru mukadimah story pasal lauk tengahari.. la ni Ome nk story pasal menu bfast yang disajikan.. hari ini plak 1st time Ome bfast di sini..   disebabkan hari ni bowdigat cuti (public holiday birthday sultan selangor) so, Ome ajak dia teman Ome bfast.. dh lama giler rs nk g makan bfast kat sini.. alhamdulillah.. hari ni dpt jgk merasa.. ewahhh.. mcm ade isi je.. aamiin.. mudah2an kn.. makbul doaku di hari khamis yang mulia ini.. mcm mengidam plak bunyinye ye.. hahaha..  mau tak mengidam.. lately ni ramai plak yang dok selfie makanan dari kedai warung bunian ni.. hari2 dok ngadap benda yang sama.. siapa tak teruja kn.. mmg kampung style habesss oo.. nasi lemaknya waallaaa.. habes diet Ome.. konon no nasi on weekdays.. tengok nasi lemak tadi terus lupa daratan.. kah kah kah.. balik ni buat push up 100x .. haipp!!! bese nih.. langgar pantang.. huhuhu.. selain dari nasi lemak, kat sini juga ada jual roti canai.. bagi Ome klu roti yang berjenis2 tu mungkin tak berapa sedap kot.. tp klu makan roti canai kosong dia sedap!!! pelik tak pelik.. lain daripada yang lain kan.. i told u.. *usap perut lawan arah jam*

tersandar kekenyangan.. berghhhh.. alhamdulillah.. :D
Dan Disebabkan lama dh tak ride kemana disebabkan kekangan waktu dan keadaan.. untuk kasi lepas rindu punya pasal, Ome ajak bowdigat ride dkt2 dgn babyfoxie.. mcm biasa la kn.. berdua lebih baik.. mmg saje huru harakan perut hari ni.. heavennn!!! hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peaace! *awan berarak mendung.. hujan menyembah bumi.. alhamdulillah.. syukur kepadaMu ya Rob.. akhirnya dia kembali kepangkuan orang yang sebelum ini.. welcome back to ur "life".. take care.. have a great life..  daaaaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye


04 December 2014

~#Throwback~

Anneyeooo.. huhu.. Hello Disember.. Goodbye November.. walaupun dh 4hb Disember.. teeetaapp Ome nk update en3.. pedulik!! sebab bln Disember ni la bulan terakhir bagi tahun 2014... banyak kenangan manis dan pahit dilalui dari sehari ke sehari.. banyak kenangan yang terukir.. banyak halangan.. banyak cabaran.. tapi alhamdulillah.. setakat ini Ome masih mampu bertahan.. selagi nyawa dikandung badan.. selagi tu Ome akan berdiri teguh.. eceewahhhh.. dh mcm YB.. puiihhh! *kolkolah 10 harkat* hahaha..

Setiap cerita.. ada memorinya..
Errmmm.. bila masuk je Disember.. mesti kte semua akn terkenang segala memori yang terjadi tahun ni kan.. begitu jgk bagi Ome.. untuk tahun 2014 pelbagai kenangan suka duka dilalui.. antara kenangan yang Ome takkan lupa yang masih dalam ingatan 1st skali of coz la kerana Ome dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.. walaupun Ome tahu tahap prestasi Ome takdela sebagus orang lain, tapi alhamdulillah.. klu dh org kata rezeki.. mmg rezeki tu takkan kemana kan.. setelah berkhidmat selama 7 thn akhirnya masih ada lagi insan2 yang menghargai diri ini.. Ome rs penghargaan ini diberi kerana berkat keikhlassan kte bekerja dengan orang lain.. rezeki Ome tidak berpihak di jabatan lama tetapi di sini akhirnya Ome diberi penghargaan untuk terus melakar memori terindah.. syukur ya Allah..

Alhamdulillah.. rezeki Allah luaskan.. #throwback
Selain daripada tu, Ome bersyukur jgk kerana Ome mampu memiliki harta sendiri.. wlupun tak semewah hidup mcm orang lain, tapi bila kte bekerja kerana Allah Taala, ianya juga satu ibadah kan.. syukur.. Ome dapat beli motor Ome sendiri.. motor apa lagi klu bukan my #babyfoxieboo .. klu orang lain mampu pakai superbike.. Ome mampu pakai scrambler je.. orang kata mengukur baju biar di badan sendiri.. am i right?? biarlah motor tu tak bleh bawa laju pun.. sekurang2nya i can feel when i ride with my own 'bike'.. feel seorang rider tu dapat diselami.. keh keh keh.. sumpah! Ome memang minat bidang permotoran ni dari dulu uols.. klu dulu popular dgn TZM kan.. klu tgk abam2 sado bawa bike cenggitu, memang melopong gak la mulut ni.. bukan tgk abam2 sado.. tp teruja dpt tengok motor2 bike tu.. klu bleh buat pusingan 360 darjah, mmg dh berpusing2 agknya kepala ni kn.. selagi bayang2 bike tu x hilang mata ni tak lekang dari pandangan.. huhu..

Inilah kekasih hati kita.. Cik Babyfoxieboo.. cayang dia ketat2! #throwback
bowdigat me.. terima kasih sentiasa ada bersama Me.. thank you.. muahh! #throwback
Selain daripada tu, tahun 2014 juga tahun penambahan ahli keluarga baru bagi Amizah Family.. Alhamdulillah.. tahun ni kami dapat seorang lagi adik ipar.. comey lotey org nye oiiii.. dan ini adalah perkahwinan terakhir untuk adik beradik Ome.. semua dh berkeluarga.. ayah ibu dah boleh tarik nafas lega.. syukur alhamdulillah.. 


Adik Beradik Ome.. 2 lelaki 2 perempuan.. #throwback
This is my love patzi.. Amizah Family.. #throwback
Last but not least.. throwback mcm la hari ni dh 31.12.2014 kan.. hahaha.. the best memory ever.. wlupun dh 3x menjejakkan kaki ni dibumi Korea.. Bumi Korea jugak yang menjadi pilihan untuk bercuti.. aishhh.. bila dapat jumpa Lee Jun Ki ni??? geram plak kte dengan awok nih.. 3x tau kte sampai Korea.. xpernah sekali pun kte jmp awokk.. trip kali ni trip adik beradik namanya ye uols.. almaklumlah.. sebahagian yang pergi trip ni adik bradik ipar duai Ome.. nasib la kakak Ome tak pergi.. klu tak satu keluarga nk hangkut skali.. hahaha.. 


Seoul - Jeju Island Korea Selatan 05.11.2014 - 10.11.2014 #throwback
Tragedi November di Nami Island.. pfftt..  #throwback
Miss this moment so much.. bila dapat repeat balik??? nexxxtttt.. #throwback

Act banyak kenangan dan memori yang tak mungkin dapat dilupkan sepajang tahun 2014.. segala memori yang tercipta akan disematkan sehingga akhir hayat Ome.. baik memori terindah mahupun memori yang tidak terindah skalipun.. ianya tetap akan jadi kenangan untuk diabadikan.. nexttttttt.. apa plan tahun depan? act banyakkk.. mcm2 benda dalam kepala ni nk buat.. kte tengok dan lihat aje ye.. sebaik baik perancangan manusia perancangan Allah SWT tu adalah terbaik.. I Trust Him! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *apabila umur semakin meningkat tahun kematian semakin pendek.. semoga kita semua dipulangkan kepadaNya dalam keadaaan yang baik.. aamiin.. #kbye


How do u feel today??? Jangan marah hah.. sejak dari kecik kte suka bergambar.. #04.12.14




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...