19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2015

~Demam Dilwale Part 2~

Holllaaa.. Assalamualaikum.. 

Hahaha.. Kemain awaaa ye Ome.. Story mory Jejak Jepun Ome pun tak nampak bayang.. Demam Dilwale sampai part 2.. hahahaha.. jadah sangat kan.. adeh.. tak boleh nak anjak lagi la demam dilwale kali ni.. terbayang-bayang setiap scene movie ni.. ehh.. awaaa.. semalam bowdigat buka movie ni thru online.. ntah mana dia dapat ntah.. can u seeeee? bowdigat Me over!!! dah la ajak tengok movie ni lagi.. yang tak tahan tu hari-hari dok dengar lagu dari filem ni.. can u seeee? can u? huaarghhh.. parah sgt dh bowdigat me ni.. huhu..


Disebabkan dah parah sangat si bowdigat me.. me hadiahkan lagu versi Bahasa Melayu pulak.. hahaha.. kelako pulak dengar  Kilafairy ni nyanyi .. perlu nyanyi macam penyanyi hindustan gak eH? adehh.. . salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH .. peace! kalau tak menggangu hidup Me tak boleh eh? tengah piyet lettew.. emosi tak tentu hala.. semak!!! #kbye


28 December 2015

~Demam Dilwale~


Hollaa.. Assalamu'alaikum.. wah wah wah.. 4 hari cuti sakan ye uols.. amacam cuti-cuti uols? happy ke idak? best kan hadap jem strawberry nutella bagai.. hahaha.. ada member kata nak g Cameron je pun 10 jam perjalanan? huuuuuwaaahh!!! 10 jam tu kalau g Korea tambah pergi balik baru 12 jam.. ehh. Korea jugak yang disebut2 ye.. hahaha.. nak buat cemana.. Korea dan Me berpisah tiada.. lalalala.. alhamdulillah.. cuti-cuti Ome dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang telah di rancang dari awal.. actually, cuti panjang kali ni tak kemana pun.. bz dengan rancangan family..

ade sesiapa nak bertanya? soalan akan ditapis sekiranya mengjengkelkan.. hahaha.. #kbye

Weekend hari tu bz dengan persiapan aqiqah anak buah me yang ke4.. syukur alhamdulillah.. majlis berjalan dengan lancar.. dengan lafaz bismillah Ome kenalkan anak buah Me yang ke4 dan diberi nama NAUREEN NIA SORAYA BINTI MUHAMMAD ANNAS.. syukur.. semuanya berjalan dengan lancar.. semoga Nia membesar dengan sihat.. menyenangkan hati semua orang terutama ibu ayah Nia.. dan menjadi anak yang solehah buat keluarga Nia ya.. mama love u sayang.. muahhh!!!

Assalamu'alaikum acik-acik.. nama saya Nia.. :D
My Love Patzi :p
pozing itu perlu.. ehh.. hye Nia! hahaha.. 
bowdigat Me! kacak kan dia pakai tudung.. hihihi :

Semalam pulak Ome teman bowdigat buat part time job.. jaga butik vendor di Bangi Sentral.. owner Vendor tu kawan bowdigat masa belajar dulu.. dia minta tolong bowdigat jaga kedai sementara dia nak holiday dengan anak-anak nya sekeluarga.. sebagai peneman memang takde keje la kan jwbnya.. syyyy.. jangan bgtau orang tau.. habes 1 butik tu Ome try baju-baju yang ada.. huhu.. klu ada CCTV tu maafkan saya ye Puan Ollie.. saya try je.. kot2 ada yang berkenan.. semuanya baju blouse dgn skirt.. tapi atlast baju gigirl jgk yang Ome pilih.. adehh.. bila la nk tukar personaliti keibuan kan.. huhu.. apapun, semalam satu pengalaman yang menarik.. we ols try jugak promote our product.. tapi sayangnya semalam tak ramai customer.. mungkin ramai yang balik kampung agknya.. its ok.. its alright.. bukan senang nak senang kan.. adatla berniaga.. ada masa naik.. ada masa turun.. ada masa kang naik balikk.. ada masa turun plak dah.. xpe.. xpe.. rezeki Allah yang beri.. siapa kte nak menidakkan rezeki yang DIA berikan.. syukur alhamdulillah.. yang penting pengalaman itu sendiri.. yeahh!!

hye little poney.. little poney.. habes poney anak Vendorise Butik tu Me kejekan.. aduyai..
jangan kecam Me.. Me bosan time ni.. hehe.. 
Vendorise Butik Aras 2 Bangi Sentral
kacau bowdigat buat keje.. lalala.. 

Wahhhh! tajuk lain.. cerita panjang lebar lain.. boleh? hahaha.. ok2.. kte berbalik pada main point story mory hari ni.. Dilwale Dulhania Lejayenge.. ewahhh.. siapa pernah tengok movie bollywood era 90 an dulu? Ome rasa movie tu tahun sekitar 1996 - 1998 kan? Ome tak ingat.. tp yang pasti time tu memang demam hindustan melanda negara Malaysia ni.. Dil to Pagal Hai.. Kaho Na Pyar Hai.. Dulhan Hum Le Jayenge.. Maan, Har Dil Jo Pyar Karega.. ewahhh.. kemain ingat ko ye Ome segala tajuk hindustan.. cuba tanya kisah para nabi.. aaa aaa aaaa.. gagap gagap tergagap gagap.. huhuhu.. bukan tak tau.. tak ingat.. (alasan lettew).. hahaha.. hari rabu lepas Ome ajak bowdigat teman Me layan bollywood.. tak pernah abad dok layan hindustan kat panggung wayang kan.. tak pasal-pasal bowdigat pun terjebak sama layan movie ni.. keh keh keh.. siapa suh kawan dengan Ome.. disebabkan En. Hubby refused takmo tengok movie ni, bowdigat jadi mangsa keadaan.. nasib la bowdigat Me boleh sama-sama layan..Ome tanya gak dia, sblm ni kawan2 dia pernah ajak tgk cite hindustan.. dia kata xpernah.. hahaha.. nasib mu la bowdigat... nak wat cemana.. dari kecik sampai besor memang segala jenis hindustan Ome layan.. sebab masa Ome duk kat umah pengasuh, setiap hari sabtu pengasuh suka tengok movie bollywood kat TV3.. jadi disebabkan dah imune dengan hindustan, sampai ke besar la trus demam hindustan kan.. klu tanya Ome pelakon bollywood mana yang Ome suka.. sudah tentulah Amir Khan dan Kajol.. tak tau la kenapa dan bagaimana.. mungkin dorang ni lain dari yang lain kot.. ntahlah.. taste Ome ni pelik2 sket.. so, jangan di tanya kenapa.. klu orang lain suka, blum tentu Ome suka.. klu orang tak suka belum tentu Ome tak suka.. jadi, siapa yang pernah Ome suka tu, maksudnya ada la tu yang special pada korang yang Ome tertarik.. klu bukan sebab rupa paras, mesti lebih kepada dalaman.. tp klu sebab rupa paras selalunya tak lama.. paling-paling pun 6 bulan je.. lepas tu.. hye hye bye bye.. kalau lebih dari 3 tahun tu, anggapla uols memang special di mata Ome.. siapa yang dah kawan dengan Ome lebih 3 tahun??? u r the best!!! in shaa Allah.. we r friend 4 eva. muahhhh!!  



So kengkawan, mana yang nak layan bollywood tu, dipersilakan.. Nora bagi 5 bintang untuk filem SRK dan Kajol ni.. serious kelakar!!! dari awal hingga akhir ketawa aje.. part sedih? jangan di tanya.. dah nama pun hindustan.. babak hujan panas petir kilat tu haruslah ada bila time nyanyi.. jangan la tanya Ome ade ke tak scene nanyi2 dalam filem bollywood ni kan.. klu xde scene2 nyanyi tu bukan bollywood namanya.. cuma Ome nak pesan pada ibu ayah yang ada anak kecik2 lagi tu.. kesian la kat kami yang bayar tiket ni.. kalau dah tau anak tu kecik2 lagi, silalah bawa anak2 tonton filem yang lebih sesuai.. sekarang ni ada cerita Alvin and the chipmunk kot.. bawa anak2 g tengok cerita tu kan bagus.. ini tak.. anak-anak dok nanges main tangga keluar masuk panggung.. kte yang nak tgk pun jadi tak fokus.. jangan la selfis sgt kn.. tauuu.. uols tak sabaq nak tgk SRK dan Kajol kembali ke layar perak.. tapi masalahnya anak2 hangpa tak mo tengok.. dok teriakk 1 panggung.. aiyarkkk.. kesian tau dak.. kesian kat kami ni jgk.. tolong nah.. hopefully lepas ni lebih sensitif pada persekitaran k.. kesian kat anak angpa jugak.. hangpa jgk tak senang nk tgk dari a - z.. tetiba saja angpa tgk kat h.. la tu tak tau siap jahat siapa baikkk.. tak ke rugi duit hangpa dok beli tiket tu.. kan kan kan.. rasa nak repeat lagi.. siapa rasa nak repeat kte geng! jom! siapa nak join Ome kali ni? huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * tak sabaq nak p bercuti.. semoga dipermudahkan urusan kami.. bismillahirahmanirahim.. see yaaaaaa.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye


17 December 2015

~JEJAK JEPUN OME~

Assalamualaikum..
Holla.. holla...holla..
Semalam Ome dah zanzi kan nak story mory pasal Jejak Jepun Ome bersama-sama kawan-kawan baik Ome ketika di Politeknik dulu.. we ols ber5 (Ome, Fifi, Lisma, Ido dan Yana).. act plan ni setahun jugak la we ols plan nak together2 reunion di Jepun.. Jepun ooo..Jepun.. alhamdulillah.. setelah hampir 10 tahun menamatkan pengajian di peringkat di Diploma di Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam dengan bantuan dan kepakaran Ms Feeza Sabri aka Fifi dapatlah kami terbang bersama-sama melihat negara yang maju dari segi kehidupan mereka.. wa tabik spring arh! walaupun hakikatnya suatu ketika dulu mereka telah menjajah negara Malaysia.. agk2 klu Ome bgtau penduduk dorang, dulu negara dorang pernah jajah Malaysia, agak2 dorang percaya tak? agak2 dalam matapelajaran sejarah dorang ada tak cerita pasal Malaysia? haruslah tak ada kan? klu ada meh sini tunjuk kat Ome.. nak tau jgk dorang story mory apa kat anak cucu cicit dorang dalam buku sejarah tu kn.. ke kat sekolah dorang tak belajar pasal sejarah? huhuhu.. mungkin jugak kan.. apapun, Ome bangga kerana melihat majunya negara Jepun dan yang penting nilai-nilai dan adat budaya mereka tidak lupakan.. wa tabik spring!!!


Sebenarnya banyak cerita nak story pasal Jepun ni.. tapi memandangkan hari ni macam tak sempat je nak story telling percutian 5 hari 4 malam ni, Ome tepek dulu pic-pic yang sempat Ome dan kawan-kawan click click click.. uols cekedot dulu eh.. next time Ome sambung story mory..

hello Tokyo.. Miss U.. 
Sahabat-sahabat Me di Politeknik.. miss uols guys..
Tara!!! En Husband kita ada la uols.. dia ikut trip kali ni.. 
hah! cuba teka kteorang main apa time ni.. haha
bawaaa.. aku pergi.. :p
HRC Tokyo yaw!
Nampak tak? Gunung Fuji.. 
Tata!!! panjang umur jumpa lagi Tokyo! tq.. Trip yang Osem!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * sejak rambut boleh ikat tocang ni, rasa nak potong rambut balik.. nak buat style apa eh? Rosnah Mat Aris? acah-acah hipster gittew.. lalala #kbye





15 December 2015

~ I Did What I Want To Do.. ehh.. #kbye~

Assalamualaikum.. Hollaa.. Hollla.. Hollllaaa..
Ewahhh.. kemain ceria lagi ko ye Ome.. apehal? alaaa.. nak ceria2kn diri sendri pun salah ke? takkk kaan? sementara Allah berikan nikmat gembira.. kte bersyukur la dengan segala nikmat yang telah diberikan.. jangan nak merungut 24 jam.. Allah tarik satu2 nikmat nanti.. baru ada akai kan..


Hari ni rasa nak story telling pasal throwback.. ewahh.. meh sini kte throwback sikit-sikit apa yang telah Ome lalui sepanjang Ome tak berapa nak aktif menceceh kat en3 ni.. lama kan Ome menyepi lately ni.. almaklumlah.. bz katanya.. bz la sangat.. apapun, hari ni Ome start dengan entertaiment yang Ome sempat pergi.. jangan nak sentap sgt.. bukan tak mo hajak.. tapi semuanya last minute planning.. hehehe.. kte start dengan throwback semalam k..anyway, sebelum tu nak ucap terima kasih kepada Bahagian Khidmat Pengurusan kerana selama 5 tahun ni, mereka banyak mengajar Ome erti kerjasama di pejabat.. mereka dah macam sebahagian keluarga Ome.. Terima kasih kepada Mr Wong Tin Song yang akhirnya menerima Ome seadanya sebagai PA nya.. klu tak kena marah atleast sekali dengan dia, bukan Mr Wong namanya.. salam perkenalan katanya.. hahaha.. yang ke2nya, of coz terima kasih buat kawan baik Me di pejabat.. klu g mana-mana kursus mmg Ome sebilik dgn dia klu dia ada.. dua2 sawan bila berjumpa.. tapi tak boleh blah klu dia bersengkongkol dgn bowdigat Me.. pernah depa ber2 ni kenakan Ome dok baling belon air kat Ome.. dushhh.. setepek kena badan.. dr jauh tgk bowdigat dok gelak2kn Ome.. haremonnnn sungguh.. tq Norazlina binti Yusoff kerana mung meme arh antara kawan ofis terbaik Me.. thank youuuu.. muahh muahhh.. lebiuhhh!!! n terima kasih juga buat kawan-kawan seperjuangan yang lain terutama kak Fais, Ecah, Kak Liza (hat ni pencinta kucing macam Ome), kak Wani , kak Yati , Kak Nanu dan yang lain-lain tu la sekali.. uols mmg the best!!! sayang semuaaa!!!

Lina pilih Pink sebab dia tau Me gilak Pink.. tq na.. sayang ko!!!
Thank you guys.. muahhh!!
Semalam makngah Ome yang tinggal kat Sepang tu ajak Ome sekeluarga g tengok Magic Show kat Sunway Pyramid.. so, disebabkan sepupu Ome punya wife ni bekerja dengan Sunway Group, dia dapat tiket free yang banyak.. Makngah pun ajak la kami sekeluarga.. yang dapat pergi semalam kakak Ome sekeluarga dan Ome je.. disebabkan En. Husband standby, macam biasalah.. kte hangkut la kte punya bowdigat merangkap kakak, girlfriend, sahabat dan kesayangan hamba ni jugak kan.. rugi oooo En Hubs tak pergi.. meleleh air liuq dia klu tengok.. bukan takat dia buat magic.. selingan dari magic tu ada plak persembahan ala-ala penyanyi gabret.. pergghhh.. gabret sgt bunyinya kan.. for me, klu dewasa je nengok takpe.. boleh dimaafkan lagi.. tapi kanak-kanak yang tgk rs mcm x sesuai pulak.. adehhh.. takesima kte dibuatnya.. bak kata kakak sepupuku.. rasa mcm di Las Vegas kaaauu.. curlass.. hahaha. tapi apapun, anak-anak yang dtg happy je tgk muka depa.. bukan anak-anak je.. bapakkkk nye lagi happy.. rsnya mmg tido lenaaa kot depa malam td.. hahaha.. tq makngah sekeluarga! sebab beri tiket free utk kami.. sorry tak dapat nak celebrate sama2 birthday cucu makngah Shamir sebab kami masing-masing dah menguap2 ngntok tahap gaban lepas habis show tu.. Ome yang sampai umah solat isya', terus tdo.. tak bleh nak pk apa dah.. sebab mmg mengantok tahap dewa.. Happy Birthday Shamir.. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan baik yang berpanjangan, diberikan cerdik pandai yang berkekalan, dan menjadi anak yang soleh kepada Ummi dan Walid.. Have a blast nephew.. muahhhh!!!

tq makngah.. next time klu ada tiket free lagi habaq mai nah.. hihihi.. 
Sabtu lepas Ome lepas gian jumpa adik-adik Ronin.. depa ajak TT kat Puchong.. woiii rindu babyfoxieboo woiii.. rinduu tahap cipanzi.. huhu.. tgk depa dok konvoi dgn kuda masing-masing terus rasa nak g terjah kedai motor la ni jgk.. tgk la eh.. klu ada rezeki Ome, kuar la satu jentera berkuda Ome.. masih lagi dok riki2 sama ada kuda 250, 300 or 390 punya cc tu.. mesti uols tertanya2 nape tak amik bike trus.. nape amik cc kecik2 je.. x main ar cc kecik2 ni kan.. e2 pandangan orang la.. helloo.. nak beli sesuatu tu biar ukur di badan sendiri hokay.. tak payah nak ikut sgt org lain punya pandangan.. lagipun Ome memang minat motor motard je setakat ni.. bagi Ome motard ni nampak lebih klasik, gagah dan aummm bila dibawa bersama penunggang yang kacak mcm Ome.. hahaha.. kacakk sgtt.. bowdigat arh ni.. suka sgt panggil Ome si kacak.. jadah sgttt.. mentang2 dari pandangan luaran Me nampak gagah perkasa kan.. xpe xpe.. ko tengok ar si kacak ni beraksi nanti.. jangan kata abang kacak tak payung.. eh eh eh.. berangan lebih tu.. jangan takburr riakk ye Omeanat.. Allah bagi nikmat untuk disyukuri.. bukan untuk riak sana sini ye.. husnuzdon Ome.. husnuzdon.. ehhhh.. tp husnuzdon tu bersangka baik la ngeng.. hahaha.. #kbye

tasaabar Family Day Ronin.. yeahhh!!!
Ni plak cerita teater muzikal.. sebenarnya 24 ratus ribu kali dok pk nak up ke tak en3 ni.. sebab takut ada yang sentap dengan en3 kali ni..  hopefully takdala yang gila vavi dok sondol2 serang tak tentu pasai kan.. bila fikir2 balik, ehh.. sukahati Me la kan.. en3 Me.. bukan Me kacau kucing dia berak pun kan.. klu Me kacau kucing dia berak, mmg patut la dia marah kan kan? ke cemana.. ahhhhh.. lantakkk!!! suka hati la.. jangan nak sondol2 je eh.. tak suka skip! jangan baca... so, berbalik pada entertaiment ke3 ni.. Ome dan semestinya bowdigat Ome pergi layan teater Mok Cun di Istana Budaya.. fine! dah kata.. mesti ada yang sentap nanti.. alaa.. alaaa.. relax arh.. chill! bukan tamo hajakkk.. tapi dah kata pun LAST MINUTE PLANNING kan.. btol.. x tipu.. kebetulan masa tu kte tertengok ASK2015 .. dorang dok promote teater mok cun melalui persembahan di dalam ASK tu.. tetiba2 ckp dgn bowdigat! jom!!! kte g serang Istana Budaya.. rugi plak rasa tak p tgk.. wlu time tu duit pun tinggal saki baki, gigih jugak click click gara-gara lagu dalam teater Mok Cun tu.. sumpah! suka sgt dengan lagu MEROYAN dalam teater tu.. terbaik dari ladang.. bijak btol Eirma Fatima ni klu buat drama/movie/teater.. cuma terkilan sebab Ome xdpt duduk kat seat area bawah.. sebab harga tiket nya umakngaihhh.. sodeyy!!! so, kteorg ambil tiket yang paling murah je.. disebabkan tiket paling murah, kteorang duduk seat kat stall paling atas.. okeyla.. setakat tgk je kan.. xpuas hati sebenarnya sbb ada part yg we ols tak bley nk tgk sebab terlindung dek border yang ada.. tapi apapun, kte harus bersyukur dengan apa yang Allah dah berikan ye uols.. yang penting dapat tengok.. dan yg penting dapat gelak-gelak hilangkan rasa duka di hati.. rasa lara di hati.. dpt la jgk hilangkan stress gara-gara lakonan Mok Cun dan anaknya si Atul ngn si Aton tu..lawak habesss.. Nora bagi 4 setengah bintang untuk teater Mok Cun kali ni!!! daebakkk!!! Teater bawang putih bawang merah je tak sempat nak g terjah.. e2pun arahan Eirma Fatima katanya.. hailahh.. rugi plak tak dapat nak tengok teater ni.. xpe.. xpe.. kte tunggu next teater arahan Eirma Fatima ni eh.. for me, setakat ni, tak de lagi nurkilan Eirma Fatima yang Ome xsuka.. karya-karya dia memang the best!!! go Kak Eirma.. goooo!!!

Tq bowdigat.. sentiasa bersama Me sepanjang perkenalan ni.. tqsm! muahh!
kte dpt bergambaq dengan Mok Cun!!! yeahh!
Atun dah kuwus banyak! shantek.. 
Okey.. cukupla setakat ni.. next en3 Ome nak story pasal Jejak Jepun Ome.. kalau ada masa la eh.. and klu Ome still ingat.. hahaha.. almakumlah.. umur makin meningkat.. banyak benda asyik la lupa.. memory lost katanya.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * mula-mula rasa gak la bersalah.. nak-nak bila siap sumpah seranah bukan main macam takde agama.. tapi tak tahan guna nama Allah bagai.. tapi bila dapat story sebenar.. dapat cerita sebenar yang sahih.. jadi btol la instinct selama ni.. YA ALLAH.. bersyukur nya diriku kerana apa yang aku lakukan ini adalah yang terbaik untukku.. my instinct mmg tepat!!! aku percaya setiap apa yang ALLAH telah takdirkan untukku adalah jalan yang terbaik dan tersembunyi hikmah yang kita tak sedar sebenarnya.. TERIMA KASIH ALLAH.. kerana menyelamatkan aku dari syaiton yang direjam.. SYUKRANJAZILAN.. assalamualaikum.. daaaaaaaaaaaaaaa... #kbye

11 December 2015

~Retreat Sektor Air 2015~

Assalamualaikum WBT.. Salam Jumaat uols.. 

Semoga segala amalan dan ibadah kte diterima olehNya..

Allahuma Aamiin..

Holllaaaa... hari ni nak story mory pasal Retreat Sektor Air bagi tahun 2015.. Ome xingat Ome ada update tak yang Ome dah bertukar department di KeTTHA ni.. alhamdulillah.. sudah hampir 2 bulan Ome ditukarkan di department ni.. and tipu la kalau Ome cakap Ome x rindukan department lama Ome nih.. and Ome masih lagi cuba menyesuaikan diri Ome dengan persekitaran yang baru dan cara kerja yang baru.. kalau dulu Ome lebih banyak mendiamkan diri (anti social) katanya.. tapi di sini Ome kena belajar untuk lebih mendekati persekitaran disini.. alhamdulillah.. im still trying.. huhu..

and last week Ome di bawa lagi sekali ke Langkawi.. Retreat sektor Air kali ni lebih kepada aktiviti teambuilding.. memperkasakan organisasi katanya.. sumpah!!! rasa pack gler trip office kali ni.. takde la istilah honeymoon katanya.. nak2 bendera merah berkibar2 kan.. walaupun hakikatnya persekitaran bilik sangat la aaummmm.. eh eh eh.. namo namo.. namo pk bukan-bukan.. hahaha

 #kbye
Cuba teka.. cuba teka.. we ols kena buat apa.. hah!! pandai.. skytrex time!!! daebak!
ceritanya Ome nak buat tangan bentuk love mcm org korea selalu buat tu.. tapii.. tapiii.. huarghhh..  xsangka plak photographer ni g ambil pic ntah hape hape ni.. tgk tu.. gigih kan muka Ome paksa dia buat bentuk love tu.. nanges kte wakkk.. huhuhu.. 
Cabutan Bertuah Uols.. 1st time kte dapat hadiah grand prize.. no bertuah kte 217 wakkk..
bertuah sangat rasanya.. keh keh keh.. 
Apepun, trip kali ni mmg mendekatkan lagi ikatan persaudaraan Ome dengan warga kerja Sektor Air ni.. and Ome lebih mengenali bos Ome yang baru ni.. senget juga orangnya kalau kat luar organisasi.. bos dan PA sama-sama senget.. keh keh keh.. tp luar organisasi je ye.. bila dalam organisasi be profesional la.. baru la dapat saling bekerjasama antara satu sama lain kan kan.. terima kasih Sektor Air.. untuk trip yang best ni!!! bilik kami memang osem!!! Aseania Resort and Spa memang terbaik!!! Nora bagi 4 bintang.. wuwuwuwu..
Hancur hatiku.. Mengenang dikau.. eh eh eh.. #kbye
Oh ye.. dh alg2 Ome update jugak news terbaru utk bisnes printing kami.. Ome kenalkan anak syarikat baru Tar Printing Collection.. OJ Illussion Enterprise.. OJ Illusion Enterprise akan ambil tugas-tugas untuk printing tshirt sahaja.. khas untuk printing t-shirt akan dikendalikan oleh anak syarikat iaitu OJ Illusion Enterprise.. if uols nak tau lebih lanjut berhubung syarikat ini, Ome akan update dari semasa ke semasa ya.. thank you Allah.. im blessed!
Allahuma Aamiin.. Semoga dipermudahkan segala urusan kami Ya Rob.. 
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Hikmah! Baik yang kita sangka.. Baik yang kita fikirkan.. Baik yang kita doakan.. Baik juga yang kita dapat.. in shaa Allah..


02 December 2015

~My Day - Happy Me - Konvokesyen USM~

Holllaaaa... Assalamualaikum.. Im coming home.. im coming home.. lalalalala.. berkeladakkk rupanya en3 ni.. punyala bz nau nau nau kan.. sampai sebulan lebih dah rupanya blog ni senyapp tupahh (kuar dowh ganu khitee).. hahaha.. almaklumlah.. baru kelik dari na na na na... Ganuuu kiteee.. motip?? ehh.. mestilah kena bagitahu satu dunia!!! kte baru balik dari Terengganu.. bila balik dari Terengganu automatically loghaat kte kasi tukarrr.. gittewww.. ppffftttt...

nikmat apa yang kamu dustakan? ehhh.. takde kena mengena.. lalala.. 
Uols.. uols.. alhamdulillah.. Me dh graduate pada 19hb November yang lalu.. syukur alhamdulillah.. 4 tahun me berhempas dan pulas untuk selesaikan pengajian Me ke peringkat Ijazah, finally!!! syukur syukur syukur.. syukur ke hadrat Allah SWT.. Terima kasih ibu ayah, keluarga tercinta, suami tersayang dan juga sahabat-sahabat (u know who u are) yang sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebaikan Me.. hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalas jasa-jasa dan doa kalian.. Terima kasih Semua... sayaaaangg semua!!!

Congrats Omeanat! yeah! (wish kat diri sendiri boleh?haha)
awaaa.. kte masih boleh pakai baju nikah kte.. 9 tahun awaaa baju ni.. kali ke3 kte dpt pakai baju ni.. keh keh keh..
sila percaya.. kte maintain hokay.. #kbye
Cinta Hati Beta.. Tulang Belakang Me selama 9 tahun ini.. Tq En. Hubby..
Kasih Seorang Ayah Bawa Ke Syurga.. Sayangggg Ayah Hingga Hujung Nyawa..
Kasih seorang Ibu.. Bawa Hingga ke SyurgaMu Allah.. lebiuhh Ibu.. 
kakakku kandungku yang kuat membebel.. ehh.. hahaha.. muahhh!!
Anak-anak buahku.. always support their mama! sayaaaanggg korang ketat2!!
Uols sihat tak?? Me? alhamdulillah.. sihat.. kadang-kadang je ada masa-masa rasa tak sihat.. mental fizikal rasa tak sihat.. huhuhu.. tp jangan risau.. belum tahap kena dihantar ke Tanjung Rambutan lagi ye.. coiiii!! selisih!!! puiihhh puiihhh puuiihh.. nauzubillah.. hari ni xmo ceceh banyak-banyak.. dok dang nok wat kije kekgi.. ni pong wase bersaloh doh kat blog ni.. lame benar wase dok tubik citer kanggg.. hehe..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *banyok mende wase nok cite.. tapi biar kte simpan dalam memori kte jah.. klu tubik kat sining kang ade gok meroyang tok tetu hala.. kekgi.. kte jugokkk yang kena.. kte jugokkk yg jadi mangsa.. ehhh ehhh.. jangan nak terasa sangat.. #kbye


kte suka dengaq lagu meroyan ni.. bila nak kuar eh? klu kuar album kte antara org yg terawal p beli.. pffttt..


16 October 2015

~Salam Maal Hijrah 1437H~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Salam Maal Hijrah 1437 Hijrah.. Im back!!!!  Terasa seperti lama sudah tidak update en3 ni kan.. mood pun swing swang swing swang.. ntahlaa.. hormon tak berapa nak stabil  lately ni.. berangin moody tak tentu hala.. pffftttt.. nak story mory vacation pun takde mood.. tunggu la mood Me kembali menerjah ya.. sebab klu nk story mory mesti kena mood stabil.. sebab banyak benda nak di story mory kan..

Salam Maal Hijrah 1437H /2015
Just nak share pic 3 hari lepas.. buat pertama kali Me join perarakan Maal Hijrah untuk tahun ni mewakili Ofis Me.. yang kelakarnya siap kena interview dengan wartawan dari TV3.. katanya untuk siaran MHI semalam.. siapa ada tengok Me masuk tv semalam? kah kah kah.. Me rasa mcm kembang semangkuk je bila masuk tv.. patut la celebrity Malaysia ni nk kurus kan.. padahal dorang pun bukan la besar sangat.. tapi bila masuk tv.. ya Ampun.. rasa mcm raksasa dari angkasa jatuh ke bumi.. uargghhh.. senduuuu.. senduuu.. 


Sesi Interview.. Me maluuuuu hokay.. #kbye
Me paling murung bila kena pakai shawl.. masa dapat tudung ni Me murung setengah jam.. siap tengok tutorial utube cara2 pakai shawl.. me rs selekeh bila pakai shawl.. huhu..
Ok.. tak tau dah nk story apa lagi.. yang pasti.. minggu ni minggu senduuuu.. menduuu.. murungg.. hahaha.. give me back my  peace plssss!!!!  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * it's time to move on.. keep calm.. keep calm.. #kbye


01 October 2015

~Short Vacation With My Sayagness!~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. im back!!! bz nau mengalahkan Perdana Menteri lately ni kan.. padahal takde mood nak menaip panjang lebar.. boleh? hmmmm.. Disebabkan minggu ni dapat merehatkan diri seketika.. dapat melapangkan fikiran dari bandaraya Malaysia.. Me nak story mory sket pasal short vacation last weekend yang lepas.. sebelum long vacation bermula.. Ome story dulu short vacation eh.. supaya balik nanti tak tertindan dengan long vacation.. huhu.. long vacation? long la sangat.. padahal 5 hari je.. huhuhu.. ok2.. next en3 Ome story hat tu k.. skrg ni just nk story pasal our short vacay.. wooohaa!!!!

Actually asalnya this week bestfriend Me Achu (Angelz) adik dia kahwin.. sebelah lelaki di buat pada minggu ni.. tapi disebabkan minggu ni Ome takde, Ome kenalah pergi sebelah perempuan.. kira ala2 menghantar la kononnya.. yang bestnya wedding tu di Pantai Merdeka Kedah.. hahaha.. senyum kamben la Ome bila cakap pasal utagha kan.. sejak habis study di USM Pulau Pinang, ceq xtau nak habaq lagu mana.. im in luv dengan utagha.. makanan depa kat sana sedap2 bak ang.. awat 4 thn lepas belajar, baru tau utagah tu best? huhu..

And yang bestnya short vacay ni bukan Ome dengan En. Hubby je yang pergi.. of coz my bowdigat also pergi sebab Achu jemput dia jugak.. termasuk Angah (Angelz).. tapi sayangnya kali ni Angelz tak cukup korum.. Alang tak dapat nak join disebabkan kekangan keadaan yang tidak dapat dielakkan.. sedih gak la.. tapi nak wat cemana.. bila masing2 dah berumah tangga ni.. tak boleh nak pentingkan diri masing-masing kan.. masing-masing ada tanggungjawab untuk keluarga.. so, pergila kami ber6 termasuk dak kenit little muslim anak angah.. ehh.. haruslah hubby Angah pun ikut.. naik 1 keta senang.. sesi penjimatan perlu dilakukan disaat ekonomi negara yang tengah sakit.. hailah Malaysia.. #malasnak fikir


Angelz.. Angah.. Along.. Achu.. 4eva.. in shaa Allah..
Terima kasih sahabat..
Kalau tak wefie bukan kami namanya.. hihihi.. Sayang korang deep deep..

Kami bertolak jumaat malam.. lepas office hour.. ambil angah kat Shah Alam.. terus berdosupp naik ke Kedah.. jam 2 pagi sampai di Kedah.. bermalam di rumah penginapan yang telah pihak perempuan sediakan.. esoknya bangun siap2 check out, terus ikut rombongan lelaki.. makan2.. ambil lgambar.. terus ke check point seterusnya.. ehhh.. dah nama short vacay kan.. xkn nak terus balik KL.. dah alang-alang berada di utagha, marilah terjah Penang.. check point pertama kami haruslah char kuey tiaw Penang.. kali ni Cumei hubby Angah yang ambil alih tugas En. Hubby Me drive di area Penang.. sebab apa? hahaha.. 4 tahun Ome blaja kat Penang tu.. satu je yang Ome belajar dari orang Penang ni.. "hang koajaq dengan aku, aku koajaq balik dengan hang".. gittew.. malas arh nk ckp.. uols sendiri la drive kat sana.. En. Hubby 1st time drive kat sana dia stress yang amat..bila dia stress yang jadi mangsa siapa??? Ome jugakk.. Ome dh ckp awal2 kat dia.. next time p Penang, biar Ome yang drive.. Ome xkn bagi dia pegang sterring tu.. pfftttt!  

So, bila sampai Penang, tempat pertama dituju adalah char kuey tiaw.. xtau la celah mana Cumei bawa kedai tu.. kawan dia orang sana pulak.. siap masuk dapur terus.. bagi menu special.. sedapp bakk ang.. kebetulan hujan pulak.. perut tengah lapar.. hahaha.. lepas makan laju2 plak cari homestay yang dah di tempah awal.. takut pulak takde penginapan kan.. so, kenalah tempah awal.. i loike!!! serious homestay ni sangat selesa dan ekonomi sangat.. nampak luar mcm tak berapa nak menarik.. tp bila masuk dalam.. wahhh!! Dengan harga RM200 semalam, rasanya berbaloi kot.. homestay ni ade 3 bilik dan 2 bilik air.. Setiap bilik disediakan sebuah aircond.. berbaloi kan? i told u.. mmg berbaloi.. kalau rasa nak buat tempahan homestay (click this) ni, boleh call Kak Kay ye.. yang bestnya homestay ni dekat sangat dengan USM Pulau Pinang.. Untuk graduation day nanti, mmg Ome dah book homestay ni.. hehe.. dah!!!  xpayah nak call buat kepastian ye.. sebab Ome dah booking awal2 dengan Kak Kay.. hihihi.. #kbye

CKT sedappppp dari CKT Ipoh.. hahaha.. btol.. tak tipu.. sedapp bak ang.. see.. ternganga mulut muslim tengok Mommy.. hihihi..
 
Highly Recommended!
Check point ke2.. destinasi melantak sebelum tido... haruslah kena cari nasi 7 Benua.. memang itu yang ditunggu2 oleh ku.. hahaha. gegeeehh! mandi2.. siap2.. terus kuar.. En. Hubby dah xlarat katanya.. so, kami ber5 je la pergi terjah kedai ni.. tau sebab apa Ome pilih Homestay ni? sebab Homestay ni dekat sgt dengan Kedai Nasi 7 Benua ni..  hahaha.. teringin sangat punya pasal kan.. apa tu nasi 7 Benua??? nasi ni ade 7 jenis.. nasi lemak, nasi putih, nasi minyak, nasi lemuni, nasi hujan panas, nasi kacang dan  nasi tomato.. kalau tanya Ome sedap tak? haruslah sedap!! comey giler scoop nasi nye tu.. kecikkk tau dakkk.. kecik.. tapi Ome tak berapa gemar nasi lemuni dan nasi kacang.. mungkin tak kena selera tekak Ome.. yang hat lain Ome suka.. jangan risau.. kalau rasa tak suka boleh tukar dengan nasi-nasi yang lain.. contoh klu tak makan nasi lemuni dan nasi kacang, boleh amik 2 mangkuk nasi lemak dan nasi 2 nasi putih).. takut gemok??? ekk eelleyy.. uols jangan risau ler.. 7 nasi tu sama besar portion nye dengan nasi ayam satu mangkuk yang uols selalu makan tu.. ntah2 nasi2 lagi sikit portion nye kan.. yang pasti Ome puas hati! yeah! Terima kasih awaaaaa awaaaa sebab teman kan Me makan.. muahhhh!

Suka Tak??? Kte suka! #kbye
So, nexttt destination.. disebabkan semalamnya dah penat satu hari dok dok terjah sana sini.. n we ols check out lambat sikit.. dalam jam 1 petang baru gerak pulang ke pangkal jalan.. tapi!!!! sebelum balik KL.. kena hantar barang printing pada customer.. kebetulan customer tu dok Penang.. and kebetulan pulak satu laluan odw nak balik guna jambatan baru, pergila hantar barang and kakak ni buka kedai laksa.. hehehe.. dapat la jugak melepaskan rindu walaupun kali ni tak sempat nak g terjah laksa janggus kesayangan Me.. sorry laksaa.. bln 11 ni, Kte bersua lagi ya.. muahhh!  #missmylaksajanggus

Laksa Janggus takde, laksa customer pun jadilah.. hehe
Sebelum balik tu, singgah pulak check point seterusnya.. Nasi Bamboo Sg Klah.. Gegeh ni call dorang tnya jam berapa tutup.. we ols time tu baru kuar jambatan Penang.. jam 6 ptg dorg kata tutup kedai.. apa lagi.. zassssss.. sampai sana lbh kurang 5.30 petang.. gegeh tak gegeh?? sebab apa lambat? sebab jalan jem!!! setewess kte wak tgk jalan jem.. nasib la berbaloi gak la sampai sana.. En. Hubby makan sampai menjilat jari.. hahaha.. selesai makan,  next check point is rumah kakak ipar Me di Kampar.. ok.. ok.. cuba uls google apa yang salah nye kat sini? hahaha.. hat ni memang klaka.. punyala bertahun kakak ipar me dah pindah dari Teluk Intan ke Kampar.. dengan yakinnya me ckp Teluk Intan.. yang En. Hubby pulak mengiyakan.. bila tengok location yang dia bagi.. rupanya Kampar dah lepas dari Sungkai ni.. nak kata apa???? benda dah jadi.. disebabkan ade tujuan jugak ke sana.. nak tengok baby dan ibu yang dalam pantang, naik balik ke Kampar.. sebab dah janji dengan kakak ipar nak mai kesana kan..  nasibla  dari Sungkai ke Kampar tu tak jauh.. kalau dah sampai Teluk Intan tadi? patah balik ke? idakk la citernya kan.. kan.. selesai tengok baby, laju-laju terus balik ke rumah masing-masing sebab esoknya dah kena kerja.. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. e2 semua auto belaka.. ini semua poyo!!!! hahaha..  disebabkan x larat gler.. sampai rumah pun dah dkt tengah malam.. esoknya dengan gembiranya hati mintak EL dengan Bos.. huhuhu.. thank you bos.. sayang bos ketat2..

Tengok En. Hubby me yang feel sangat makan kat sini.. lapar sangat lettew.. hihihi..
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Keadaan dah takkan sama.. Keadaan dah berbeza.. Ianya takkan sama.. Tiada lagi tempat untuk mengadu.. Tiada lagi tempat menumpang bahu.. hanya kepadaNya tempat ku mengadu.. thank you for being there.. thank you for everything.. komawo chinguya..  #kbye

 

Nota Kaki : Tips.. kalau kantoi menangis.. cepat2 buka lagu Korea sebegini.. hahaha.. its work!!! demn!!! nape eh lagu-lagu Korea ni boleh buat seseorang jadi sendu gler.. weyo???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...