19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 July 2015

~Selamat Hari Raya~

Assalamualaikum.. Hollaaaa.. Selamat Hari Raya.. Woohaaa!!! Pejam celik pejam celik.. dah sebulan umat islam di dunia ni dapat melaksanakan ibadah puasa bagi tahun ini kan.. syukur alhamdulillah.. hari ni 5 Syawal Tahun 1946h.. And im back to office!!! daebakkk!!! sebakk ooo tengok orang lain masih lagi bercuti.. me??? tahun depan in shaa Allah.. di panjangkan usia dimurahkan rezeki dapat la beraya lama sket.. almaklumlah.. sejak sambung belajar ni, cuti tahunan tak pernah nye cukup.. tapi takpe.. mudah2an tahun hadapan Me diberi kesempatan untuk bertemu ya Ramadhan dan Syawal lagi.. aamiin Ya Rob..

#kosongkosong #syukurselalu #Maafzahirbatin
Macam mana raya uols tahun ni? meriah ke idok??? alhamdulillah.. tahun ni me dapat beraya bersama My love Patzi.. turn beraya bersama keluarga belah Me tahun ni.. hihihi.. tema tahun ni?? Emerald Green uols.. n Ome prasan jugak tahun ni ramai yang pakai kaler mak ko ijo..  ikutkan hati nak pilih warna elektrik blue tahun ni.. since bln 9 thn lps adik Ome kawen and tema kaler family kami Emerald Green, En hubby takmo buat baju melayu.. dia kata baju tu baru je sekali pakai masa wedding adik Ome thn lps.. so, dia kata tahun ni takmo membazir.. tak pyh buat baju melayu lagi.. so, dah En. Hubby kata begitu.. SYMP je la.. tapiiiiii.. Ome kena cari baju baru.. niatnya nak cari dress ala2 jubah gitew.. so, memandangkan moodrepublic tahun ni diadakan lagi kat PTWC.. Ome decide gagahkan diri, amik cuti rehat sehari (sangguppp muuu ye Ome) g rempuh jgk la kn event jualan raya tu.. gegehhh oiii g 2x mode republic tu.. nandiaaaa.. gegehhh!! demimu raya katanya.. kat situ macam2 jubah baju raya dijual.. n yang penting.. harga meletops nok.. bleh dikatakan semua harga yang ditawarkan masih lagi mampu milik.. yeahh! 

rasa macam cinderella pulak... ala ala fairy tales gitew.. ehh.. hehe

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin.. #kosongkosong #syukurselalu #HangatnyaRaya
My Love Patzi.. always.. always be my love until Jannah.. lebiuhhh 4eva..
He is my man..He is my friend.. He is my bestfriend.. He is my ChintaHatiBeta.. He is everything.. thank you for being apart of my life En. Husband..
Meletopss gitewww kan.. ahaks.. alaaaa.. raya setahun sekali je uols.. bukan tiap2 hari menjojeskan diri kn.. hehe.. alhamdulillah.. tahun ni macam biasa.. 1st day beraya di kampung ayahku di Kerling.. uols tau tak Kerling tu kat mana? atas sikit dari Kuala Kubu Baru tapi bawah sikit dari Tanjung Malim.. pernah dengar kolam air panas Kerling? tak pernah jugak??? tak pernah uols google.. malas Ome nk story mory lebey.. ahaks.. 2nd day pun seperti tahun tahun sebelumnya.. balik kampung ibu di Muor Johor.. e2lah rutin tahunan Ome.. klu tak balik Terengganu, wajibulghunnah balik kampung ibu.. almaklumlah.. jumpa pun jarang2 sgt kan.. time ni la nak kenal sedara mara.. eratkan silaturahim dan ukhwah sesama saudara mara kan.. oh ye.. atok Ome still ade lagi.. umurnya sama baya dengan Tun Dr Mahathir.. syukur alhamdulillah.. sihat lagi.. still bleh berjalan mcm biasa.. bayangkanla skg ni dh siap ade cicit.. anak buah pertama Ome dari keluarga ibu ni dh ade sorang anak.. me dah ade cucu uols.. huhu.. odw balik dari Muor, Ome and adik bradik singgah umah parents Juna kat Pengkalan Balak.. ini pun aktitivi raya tahunan.. 2 tahun sekali.. hehe.. setakat Ome kenal Juna, ini raya ke2 Ome singgah umah parents dia.. mcm biasa jugak la.. Ome menanti kuih bako mak ko ijo jiran belakang umah parents Juna.. demn!!! setakat ni memang tak jumpa lagi kuih bako sesedap ni uols.. Ome pun tak tau la nape Ome suka sgt makan kuih ni.. 1st Ome cuba, trus fall in love.. siap mama tapau lagi kuih bako ni utk Ome.. hihih.. tq ma.. tq papa.. terima kasih kerana melayan family Me.. in shaa Allah.. umur panjang kita jumpa lagi ya.. terima kasih untuk tapau tapauan yang Me dpt bawa balik.. rambutan.. kuih bako.. mangga colek.. ahaks.. rs mcm baru pulang dari kampung halamanku.. keh keh keh.. terima kasihhh!!!! *hugs and kisses*

Ini atok me.. comel tak??? nape Ome tak comel kecik mcm atok? yer.. sebab ikut ayah.. adik badik Me yang paling rendah uols.. caya tak? adik badik Me seme tinggi2 gonjeng..
2nd Syawal.. on the way balik my mom hometown.. klu tak pink bukan Ome namanya.. every year warna pink wajib ade.. ahaks..
Sepanjang odw balik ke Muor, inilah keje kami ber2.. selfie!!! budak ni tak reti dok diam dalam keta.. ade je keje dia.. my nephew.. Muhammad Darwisy Rizkin.. gerammnyeee nengok diaaa..
My love Patzi.. Adik bongsu je takde tahun ni.. ikut wife beraya di Kelate.. huhu..

Kuih Fav Me.. nama kuih ni.. #kuihmakkoijo #akuyangpostkoyangpanas #kbye
#mylovepatzi #rayasakan #PengkalanBalak #hometownJuna #ParentsJuna
Raya tahun ni tak semeriah seperti tahun-tahun dulu.. mungkin sebab tahun ni ramai yang ikut belah-belah keluarga hat sana.. so, tak dpt la jumpa sepupu sepapat yang ramai gilos tu.. klu tak family ayah Ome saje nk dekat 100 orang.. belum campur hat2 lain tu.. meriah sgtttt.. syukur syukur syukur.. diberi kesempatan untuk bertemu lagi Syawal pada tahun ni.. meraikan hari kemenangan bersama insan2 tersayang.. terima kasih Allah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * i think i need some short vacation.. sebelum Ome bercuti pada bulan 9 ni.. lambat lagi oii nk tunggu bln 9.. tapi  kemanakah arah tuju kte? hmmmmmm.. #kbye

Kemanakah Kita?





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...