19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 July 2015

~The Biggest Family Day #AmizahClan~

 
Daebak!!!! #kbye

Holaaaaaa.. Assalamualaikum..  11th Syawal kini berlalu pergi.. pejam celik pejam celik rupanya dah dekat 2 minggu kte berhari raya kan.. siapa yang sudah start Puasa 6??? angkat tangan!!! hihi.. alhamdulillah.. Ome dh start dari last week.. cuma last week dapat buat sehari je.. almaklumlah.. sebulan berpuasa.. bila habis raya je mula la tengok orang post roti canai, kte pun terliur nak makan roti canai.. orang post kat fb pic tosei , kte pun terliur tengok tosei.. e2 yang pepagi dah mencari sarapan.. alahaiii.. nafsu.. nafsu.. sabor je lah.. disebabkan last week dah puas melantak sakan.. in shaa Allah disweek berazam untuk settlekan.. klu berjaya alhamdulillah.. go Ome goooo!!! daebak!!! (padahal yang wajib kena gantikan dulu yang tertinggal tu kan.. ceh)

Assalamualikum Semua.. saya Omeanat Aminuddin dari #TeamMakKoHijo #kbye
Last weekend Ome dan sekeluarga besar hadir Hari Keluarga di Kolam Air Panas Kerling.. yang ni sebelah kerabat sebelah ayah.. kira Hj Limbang dan Hajah Senah Kulop ni moyang Ome.. ibu ayah kepada Opah Ome.. so, anak beranak sebelah ayah Ome.. faham ke idak?? tak faham buat2 faham aje lah.. hiihihi.. apa yang penting, walaupun arwah Onyang dah lama pergi.. arwah Opah dan Atok pun dh lama meninggalkan kami.. tapi keluarga belah ayah kami ni memang rapat jugak la kiranya.. Ome dengan sepupu sepapat Ome ngam ngam soi.. kadang-kadang kami ni bergurau senda mmg tak hengat dah sepupu sepapat.. dah macam anak beranak.. dh mcm adik bradik.. so, masing-masing mmg sempoi habes.. tak caya?? bleh cekedot video yang sempat dirakamkan ketika di hari keluarga disana.. bayangkan kalau keluarga sebelah ayah ni pun dah dkt 80 orang, campur pulak keluarga adik beradik Opah.. dengan atok sedara nye.. dengan nenek saudaranya yang masih hidup.. dengan mak-mak sedara yang kebanyakkannya sebaya dengan umur kami.. kadang-kadang nak panggil pakcik makcik pun rasa kelakar kan.. dah sama baya.. kdg2 kteorang panggil abang kakak je.. dh umur sama aje memasing kan.. orang dulu-dulu kawen kan awal.. bila kawen awal anak-anak ramai pulak.. bila anak2 ramai ade tu pulak mak beranak anak sulung pun beranak.. x ke sama baya umur anak dengan pakcik.. anak dengan makcik.. hehehe.. alhamdulilah.. walaupun tak semua yang dapat hadir.. tapi Hari Keluarga ni pun dah cukup meriah.. 

Ni baru setengah.. ramai lagi yang tak dapat hadir.. almaklumlah.. baru lepas raya.. masing-masing ada komitmen tersendiri..
Alfatihah buat semua ahli keluarga yang telah kembali kepada penciptaNya..


Anak Beranak Cucu Cicit Omar dan Saodah.. #TeamMakKoHijo

Disebabkan setiap keluarga masing-masing ade tema tersendiri.. kami anak beranak Omar dan Saodah ni memilih warna hijau.. act pemilihan baju ni dah  lama dah.. sebelum bulan puasa lagi.. sebelum viral kes budak yang dok gado dengan kawan-kawan dia yang dok sebut mak ko ijo apak ko hitam tu.. atlast bila tiba harinya, masing-masing terus gelarkan kami #teammakkoijo .. ahahaha.. klu dh sepupu sepapat berjumpa.. xpayah nak gelak simpul sangat la.. kaver ayu sngt pun dah bertempiran lari dah.. Ome???? jangan cakap la weiiii.. kadang-kadang dorang confuse.. Langsuir yang gelak ke, Ome yang dok gelak.. kah kah kah kah.. nak buat cemana.. dah memang peel nya sejak azali cenggini.. nk gelak tade kaver2 dah.. pedulik hape katanya.. adehhh.. nasib la dah kawen kn.. Hubby i redho je nok.. dapat bini ketawa tak hengat donia cenggini.. huhu.. maafkan saya..i tak pandai nak kaver2 ni.. i am who i am katanya.. sekejap je uols bleh tengok kesopanan dan kelembutan tu.. lama-lama uols terkejut berok dengan perubahan Me bila lama2 dh kenal.. gilakk! huhu.. oh ye.. buat pertama kalinya Ome dan En. Husband berjaya menjadi juara untuk game Belon Kekasih.. tapi nak menang tu mendapat jugak la kecelepet belon tu muka.. ciss!!! bedebah!!  usaha tanpa kejayaan tidak membuahkan hasil.. usaha tangga kejayaan.. daebak!!! haha..
Sebahagian dari Keluarga Ayah Ome.. anak beranak cucu kepada Omar dan Saodah.. nenek dan atok Ome.. love them!

 Ini sebahagian dari game yang berlangsung.. klu tengok hat lain2 tu, mmg gelak guling2x.. eeeeeeee.. sabor je lah..


Syukur alhamdulillah.. family day berjalan dengan lancar.. walaupun kadang-kadang hujan membasahi bumi.. tapi sekejap je hujannya.. kiranya hujan ni membasahi bumi agar cuaca tak panas sangat la time tu kn.. Terima kasih Allah.. kerana permudahkan urusan kami.. kerana memberi kami peluang mengeratkan silaturahim.. tapi btol jugak.. ramai dari ahli keluarga saudara mara yang tidak dikenali.. bayangkanlah adik beradik Opah 11 orang.. anak beranak Omar Saodah (Opah me lettew) ade 80 orang..  nak ingat satu2 mmg amik masa la kan.. ade yang duduk 1 Putrajaya rupanya dengan Ome kat sini.. sebelum-sebelum ni tahu tapi tak tahu yang mana satu.. bila dah buat hari keluarga ni barulah tahu.. ooo.. ade jugak kerabat me dok sini.. hehehe..kan bagus tu.. mengeratkan lagi tali persaudaraan.. sekarang ni dah generasi yang ke5.. start dari Onyang, Opah, Ayah, Kami (adik beradik) dan cucu kepada Omar dan Saodah.. semoga generasi yang seterusnya dapat diteruskan hingga akhir hayat.. AAMIIN Ya Robalamin.. klu sebelah ibu Ome Pulak dah sampai ke generasi yang ke6.. Ome dah ade cucu hokay.. anak buah sulung dah ade anak perempuan umur setahun tak silap Ome.. hat tu pun rapat jugak.. walaupun jarang-jarang jumpa.. n syukur sebab ibu Ome punya Mak pun sampai sekarang masih lagi ade.. kira atok Ome dah ade CUIT la kan? klu cicit dia panggil dia YOT, CUIT dia nak panggil apa eh??? huhu..

Copy and Paste dari group blog sebelah

ehhh.. silap rupanya.. klu Cuit tu generasi ke 4 rupanya.. ade lagi 3 generasi yang perlu dilalui.. e2 yang dulu ade citer dongeng pasai Makam Mahsuri tu kan.. Aisyah dari seberang Thailand tu dari keturunan Mahsuri.. klu uols baca kisah Mahsuri, uols akan tahu serba sedikit.. mmg cantik orangnya.. tapi mungkin dah bercampur darahnya.. so, mukanya mix minah salleh sket.. ehhh.. uols cari search sendiri la kat google.. Ome nak tepek kat sini pun Ome gerun..  apapun, terima kasih buat keluarga besar Hj Datar Limbang dan Hajah Senah Kulop kerana merealisasikan impian Tok Itam Syukor untuk pertemukan kan sebagai kerabat anak beranak Datar dan Senah.. 1st time hokay kami buat family day ni.. Family Day terbesar dari Keluarga Ayah.. happy dapat kenal ahli keluarga ayah.. dapat mengeratkan silaturahim.. in shaa Allah.. family day akan datang mungkin boleh di perbesarkan lagi.. aamiin.. oh ye.. dah alang2 story mory pasal family day.. teringat pulak baju yang sempat kami buat untuk family day ni.. design memang khas dari Tar Printing Collection.. uols masih lagi ingat tak? Hubby Ome ade buka bisness printing.. kami buat secara kecilan je.. klu uols berminat untuk menempah sebarang tshirt family day.. tshirt personal, barangan cenderahati seperti inner mug, magic mug etc boleh pergi ke page FB Tar Printing Collection (clikc je sini) k.. tak pun sekarang ni pun kami dah sediakan Instagram untuk uols cekedot..type saja Tar Printing Collection.. mana la tau kot2 berkenaan untuk tempah.. boleh stalk ig we ols k.. tade hal.. or trus je contact Ome ditalian 0123836939.. in shaa Allah pertanyaan uols akan dilayan dalam masa 24 jam.. 

#buttonbadge pun kami sediakan.. berminat? hubungi kami Tar Printing Collection..
T-shirt dan design dari kami #kamiJual #TarPrintingCollection

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Im sorry 4 everything i've done.. im sorry for all this while..TIDAK MAHU ADA DENDAM.. TIDAK MAHU ADA KEBENCIAN.. yang hanya diperlukan ketenangan untuk di bawa sebagai amalan.. Cukup setakat ini.. Me datang secara baik.. Biarlah Me pergi secara baik.. thank you 4 everything.. Memories will remain 4eva.. have a blast #kbye

proven! Me lebih tenang.. Me face it.. Me Redha.. in Shaa Allah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...