19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 December 2015

~Demam Dilwale~


Hollaa.. Assalamu'alaikum.. wah wah wah.. 4 hari cuti sakan ye uols.. amacam cuti-cuti uols? happy ke idak? best kan hadap jem strawberry nutella bagai.. hahaha.. ada member kata nak g Cameron je pun 10 jam perjalanan? huuuuuwaaahh!!! 10 jam tu kalau g Korea tambah pergi balik baru 12 jam.. ehh. Korea jugak yang disebut2 ye.. hahaha.. nak buat cemana.. Korea dan Me berpisah tiada.. lalalala.. alhamdulillah.. cuti-cuti Ome dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang telah di rancang dari awal.. actually, cuti panjang kali ni tak kemana pun.. bz dengan rancangan family..

ade sesiapa nak bertanya? soalan akan ditapis sekiranya mengjengkelkan.. hahaha.. #kbye

Weekend hari tu bz dengan persiapan aqiqah anak buah me yang ke4.. syukur alhamdulillah.. majlis berjalan dengan lancar.. dengan lafaz bismillah Ome kenalkan anak buah Me yang ke4 dan diberi nama NAUREEN NIA SORAYA BINTI MUHAMMAD ANNAS.. syukur.. semuanya berjalan dengan lancar.. semoga Nia membesar dengan sihat.. menyenangkan hati semua orang terutama ibu ayah Nia.. dan menjadi anak yang solehah buat keluarga Nia ya.. mama love u sayang.. muahhh!!!

Assalamu'alaikum acik-acik.. nama saya Nia.. :D
My Love Patzi :p
pozing itu perlu.. ehh.. hye Nia! hahaha.. 
bowdigat Me! kacak kan dia pakai tudung.. hihihi :

Semalam pulak Ome teman bowdigat buat part time job.. jaga butik vendor di Bangi Sentral.. owner Vendor tu kawan bowdigat masa belajar dulu.. dia minta tolong bowdigat jaga kedai sementara dia nak holiday dengan anak-anak nya sekeluarga.. sebagai peneman memang takde keje la kan jwbnya.. syyyy.. jangan bgtau orang tau.. habes 1 butik tu Ome try baju-baju yang ada.. huhu.. klu ada CCTV tu maafkan saya ye Puan Ollie.. saya try je.. kot2 ada yang berkenan.. semuanya baju blouse dgn skirt.. tapi atlast baju gigirl jgk yang Ome pilih.. adehh.. bila la nk tukar personaliti keibuan kan.. huhu.. apapun, semalam satu pengalaman yang menarik.. we ols try jugak promote our product.. tapi sayangnya semalam tak ramai customer.. mungkin ramai yang balik kampung agknya.. its ok.. its alright.. bukan senang nak senang kan.. adatla berniaga.. ada masa naik.. ada masa turun.. ada masa kang naik balikk.. ada masa turun plak dah.. xpe.. xpe.. rezeki Allah yang beri.. siapa kte nak menidakkan rezeki yang DIA berikan.. syukur alhamdulillah.. yang penting pengalaman itu sendiri.. yeahh!!

hye little poney.. little poney.. habes poney anak Vendorise Butik tu Me kejekan.. aduyai..
jangan kecam Me.. Me bosan time ni.. hehe.. 
Vendorise Butik Aras 2 Bangi Sentral
kacau bowdigat buat keje.. lalala.. 

Wahhhh! tajuk lain.. cerita panjang lebar lain.. boleh? hahaha.. ok2.. kte berbalik pada main point story mory hari ni.. Dilwale Dulhania Lejayenge.. ewahhh.. siapa pernah tengok movie bollywood era 90 an dulu? Ome rasa movie tu tahun sekitar 1996 - 1998 kan? Ome tak ingat.. tp yang pasti time tu memang demam hindustan melanda negara Malaysia ni.. Dil to Pagal Hai.. Kaho Na Pyar Hai.. Dulhan Hum Le Jayenge.. Maan, Har Dil Jo Pyar Karega.. ewahhh.. kemain ingat ko ye Ome segala tajuk hindustan.. cuba tanya kisah para nabi.. aaa aaa aaaa.. gagap gagap tergagap gagap.. huhuhu.. bukan tak tau.. tak ingat.. (alasan lettew).. hahaha.. hari rabu lepas Ome ajak bowdigat teman Me layan bollywood.. tak pernah abad dok layan hindustan kat panggung wayang kan.. tak pasal-pasal bowdigat pun terjebak sama layan movie ni.. keh keh keh.. siapa suh kawan dengan Ome.. disebabkan En. Hubby refused takmo tengok movie ni, bowdigat jadi mangsa keadaan.. nasib la bowdigat Me boleh sama-sama layan..Ome tanya gak dia, sblm ni kawan2 dia pernah ajak tgk cite hindustan.. dia kata xpernah.. hahaha.. nasib mu la bowdigat... nak wat cemana.. dari kecik sampai besor memang segala jenis hindustan Ome layan.. sebab masa Ome duk kat umah pengasuh, setiap hari sabtu pengasuh suka tengok movie bollywood kat TV3.. jadi disebabkan dah imune dengan hindustan, sampai ke besar la trus demam hindustan kan.. klu tanya Ome pelakon bollywood mana yang Ome suka.. sudah tentulah Amir Khan dan Kajol.. tak tau la kenapa dan bagaimana.. mungkin dorang ni lain dari yang lain kot.. ntahlah.. taste Ome ni pelik2 sket.. so, jangan di tanya kenapa.. klu orang lain suka, blum tentu Ome suka.. klu orang tak suka belum tentu Ome tak suka.. jadi, siapa yang pernah Ome suka tu, maksudnya ada la tu yang special pada korang yang Ome tertarik.. klu bukan sebab rupa paras, mesti lebih kepada dalaman.. tp klu sebab rupa paras selalunya tak lama.. paling-paling pun 6 bulan je.. lepas tu.. hye hye bye bye.. kalau lebih dari 3 tahun tu, anggapla uols memang special di mata Ome.. siapa yang dah kawan dengan Ome lebih 3 tahun??? u r the best!!! in shaa Allah.. we r friend 4 eva. muahhhh!!  



So kengkawan, mana yang nak layan bollywood tu, dipersilakan.. Nora bagi 5 bintang untuk filem SRK dan Kajol ni.. serious kelakar!!! dari awal hingga akhir ketawa aje.. part sedih? jangan di tanya.. dah nama pun hindustan.. babak hujan panas petir kilat tu haruslah ada bila time nyanyi.. jangan la tanya Ome ade ke tak scene nanyi2 dalam filem bollywood ni kan.. klu xde scene2 nyanyi tu bukan bollywood namanya.. cuma Ome nak pesan pada ibu ayah yang ada anak kecik2 lagi tu.. kesian la kat kami yang bayar tiket ni.. kalau dah tau anak tu kecik2 lagi, silalah bawa anak2 tonton filem yang lebih sesuai.. sekarang ni ada cerita Alvin and the chipmunk kot.. bawa anak2 g tengok cerita tu kan bagus.. ini tak.. anak-anak dok nanges main tangga keluar masuk panggung.. kte yang nak tgk pun jadi tak fokus.. jangan la selfis sgt kn.. tauuu.. uols tak sabaq nak tgk SRK dan Kajol kembali ke layar perak.. tapi masalahnya anak2 hangpa tak mo tengok.. dok teriakk 1 panggung.. aiyarkkk.. kesian tau dak.. kesian kat kami ni jgk.. tolong nah.. hopefully lepas ni lebih sensitif pada persekitaran k.. kesian kat anak angpa jugak.. hangpa jgk tak senang nk tgk dari a - z.. tetiba saja angpa tgk kat h.. la tu tak tau siap jahat siapa baikkk.. tak ke rugi duit hangpa dok beli tiket tu.. kan kan kan.. rasa nak repeat lagi.. siapa rasa nak repeat kte geng! jom! siapa nak join Ome kali ni? huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * tak sabaq nak p bercuti.. semoga dipermudahkan urusan kami.. bismillahirahmanirahim.. see yaaaaaa.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...