19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 December 2015

~ I Did What I Want To Do.. ehh.. #kbye~

Assalamualaikum.. Hollaa.. Hollla.. Hollllaaa..
Ewahhh.. kemain ceria lagi ko ye Ome.. apehal? alaaa.. nak ceria2kn diri sendri pun salah ke? takkk kaan? sementara Allah berikan nikmat gembira.. kte bersyukur la dengan segala nikmat yang telah diberikan.. jangan nak merungut 24 jam.. Allah tarik satu2 nikmat nanti.. baru ada akai kan..


Hari ni rasa nak story telling pasal throwback.. ewahh.. meh sini kte throwback sikit-sikit apa yang telah Ome lalui sepanjang Ome tak berapa nak aktif menceceh kat en3 ni.. lama kan Ome menyepi lately ni.. almaklumlah.. bz katanya.. bz la sangat.. apapun, hari ni Ome start dengan entertaiment yang Ome sempat pergi.. jangan nak sentap sgt.. bukan tak mo hajak.. tapi semuanya last minute planning.. hehehe.. kte start dengan throwback semalam k..anyway, sebelum tu nak ucap terima kasih kepada Bahagian Khidmat Pengurusan kerana selama 5 tahun ni, mereka banyak mengajar Ome erti kerjasama di pejabat.. mereka dah macam sebahagian keluarga Ome.. Terima kasih kepada Mr Wong Tin Song yang akhirnya menerima Ome seadanya sebagai PA nya.. klu tak kena marah atleast sekali dengan dia, bukan Mr Wong namanya.. salam perkenalan katanya.. hahaha.. yang ke2nya, of coz terima kasih buat kawan baik Me di pejabat.. klu g mana-mana kursus mmg Ome sebilik dgn dia klu dia ada.. dua2 sawan bila berjumpa.. tapi tak boleh blah klu dia bersengkongkol dgn bowdigat Me.. pernah depa ber2 ni kenakan Ome dok baling belon air kat Ome.. dushhh.. setepek kena badan.. dr jauh tgk bowdigat dok gelak2kn Ome.. haremonnnn sungguh.. tq Norazlina binti Yusoff kerana mung meme arh antara kawan ofis terbaik Me.. thank youuuu.. muahh muahhh.. lebiuhhh!!! n terima kasih juga buat kawan-kawan seperjuangan yang lain terutama kak Fais, Ecah, Kak Liza (hat ni pencinta kucing macam Ome), kak Wani , kak Yati , Kak Nanu dan yang lain-lain tu la sekali.. uols mmg the best!!! sayang semuaaa!!!

Lina pilih Pink sebab dia tau Me gilak Pink.. tq na.. sayang ko!!!
Thank you guys.. muahhh!!
Semalam makngah Ome yang tinggal kat Sepang tu ajak Ome sekeluarga g tengok Magic Show kat Sunway Pyramid.. so, disebabkan sepupu Ome punya wife ni bekerja dengan Sunway Group, dia dapat tiket free yang banyak.. Makngah pun ajak la kami sekeluarga.. yang dapat pergi semalam kakak Ome sekeluarga dan Ome je.. disebabkan En. Husband standby, macam biasalah.. kte hangkut la kte punya bowdigat merangkap kakak, girlfriend, sahabat dan kesayangan hamba ni jugak kan.. rugi oooo En Hubs tak pergi.. meleleh air liuq dia klu tengok.. bukan takat dia buat magic.. selingan dari magic tu ada plak persembahan ala-ala penyanyi gabret.. pergghhh.. gabret sgt bunyinya kan.. for me, klu dewasa je nengok takpe.. boleh dimaafkan lagi.. tapi kanak-kanak yang tgk rs mcm x sesuai pulak.. adehhh.. takesima kte dibuatnya.. bak kata kakak sepupuku.. rasa mcm di Las Vegas kaaauu.. curlass.. hahaha. tapi apapun, anak-anak yang dtg happy je tgk muka depa.. bukan anak-anak je.. bapakkkk nye lagi happy.. rsnya mmg tido lenaaa kot depa malam td.. hahaha.. tq makngah sekeluarga! sebab beri tiket free utk kami.. sorry tak dapat nak celebrate sama2 birthday cucu makngah Shamir sebab kami masing-masing dah menguap2 ngntok tahap gaban lepas habis show tu.. Ome yang sampai umah solat isya', terus tdo.. tak bleh nak pk apa dah.. sebab mmg mengantok tahap dewa.. Happy Birthday Shamir.. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan baik yang berpanjangan, diberikan cerdik pandai yang berkekalan, dan menjadi anak yang soleh kepada Ummi dan Walid.. Have a blast nephew.. muahhhh!!!

tq makngah.. next time klu ada tiket free lagi habaq mai nah.. hihihi.. 
Sabtu lepas Ome lepas gian jumpa adik-adik Ronin.. depa ajak TT kat Puchong.. woiii rindu babyfoxieboo woiii.. rinduu tahap cipanzi.. huhu.. tgk depa dok konvoi dgn kuda masing-masing terus rasa nak g terjah kedai motor la ni jgk.. tgk la eh.. klu ada rezeki Ome, kuar la satu jentera berkuda Ome.. masih lagi dok riki2 sama ada kuda 250, 300 or 390 punya cc tu.. mesti uols tertanya2 nape tak amik bike trus.. nape amik cc kecik2 je.. x main ar cc kecik2 ni kan.. e2 pandangan orang la.. helloo.. nak beli sesuatu tu biar ukur di badan sendiri hokay.. tak payah nak ikut sgt org lain punya pandangan.. lagipun Ome memang minat motor motard je setakat ni.. bagi Ome motard ni nampak lebih klasik, gagah dan aummm bila dibawa bersama penunggang yang kacak mcm Ome.. hahaha.. kacakk sgtt.. bowdigat arh ni.. suka sgt panggil Ome si kacak.. jadah sgttt.. mentang2 dari pandangan luaran Me nampak gagah perkasa kan.. xpe xpe.. ko tengok ar si kacak ni beraksi nanti.. jangan kata abang kacak tak payung.. eh eh eh.. berangan lebih tu.. jangan takburr riakk ye Omeanat.. Allah bagi nikmat untuk disyukuri.. bukan untuk riak sana sini ye.. husnuzdon Ome.. husnuzdon.. ehhhh.. tp husnuzdon tu bersangka baik la ngeng.. hahaha.. #kbye

tasaabar Family Day Ronin.. yeahhh!!!
Ni plak cerita teater muzikal.. sebenarnya 24 ratus ribu kali dok pk nak up ke tak en3 ni.. sebab takut ada yang sentap dengan en3 kali ni..  hopefully takdala yang gila vavi dok sondol2 serang tak tentu pasai kan.. bila fikir2 balik, ehh.. sukahati Me la kan.. en3 Me.. bukan Me kacau kucing dia berak pun kan.. klu Me kacau kucing dia berak, mmg patut la dia marah kan kan? ke cemana.. ahhhhh.. lantakkk!!! suka hati la.. jangan nak sondol2 je eh.. tak suka skip! jangan baca... so, berbalik pada entertaiment ke3 ni.. Ome dan semestinya bowdigat Ome pergi layan teater Mok Cun di Istana Budaya.. fine! dah kata.. mesti ada yang sentap nanti.. alaa.. alaaa.. relax arh.. chill! bukan tamo hajakkk.. tapi dah kata pun LAST MINUTE PLANNING kan.. btol.. x tipu.. kebetulan masa tu kte tertengok ASK2015 .. dorang dok promote teater mok cun melalui persembahan di dalam ASK tu.. tetiba2 ckp dgn bowdigat! jom!!! kte g serang Istana Budaya.. rugi plak rasa tak p tgk.. wlu time tu duit pun tinggal saki baki, gigih jugak click click gara-gara lagu dalam teater Mok Cun tu.. sumpah! suka sgt dengan lagu MEROYAN dalam teater tu.. terbaik dari ladang.. bijak btol Eirma Fatima ni klu buat drama/movie/teater.. cuma terkilan sebab Ome xdpt duduk kat seat area bawah.. sebab harga tiket nya umakngaihhh.. sodeyy!!! so, kteorg ambil tiket yang paling murah je.. disebabkan tiket paling murah, kteorang duduk seat kat stall paling atas.. okeyla.. setakat tgk je kan.. xpuas hati sebenarnya sbb ada part yg we ols tak bley nk tgk sebab terlindung dek border yang ada.. tapi apapun, kte harus bersyukur dengan apa yang Allah dah berikan ye uols.. yang penting dapat tengok.. dan yg penting dapat gelak-gelak hilangkan rasa duka di hati.. rasa lara di hati.. dpt la jgk hilangkan stress gara-gara lakonan Mok Cun dan anaknya si Atul ngn si Aton tu..lawak habesss.. Nora bagi 4 setengah bintang untuk teater Mok Cun kali ni!!! daebakkk!!! Teater bawang putih bawang merah je tak sempat nak g terjah.. e2pun arahan Eirma Fatima katanya.. hailahh.. rugi plak tak dapat nak tengok teater ni.. xpe.. xpe.. kte tunggu next teater arahan Eirma Fatima ni eh.. for me, setakat ni, tak de lagi nurkilan Eirma Fatima yang Ome xsuka.. karya-karya dia memang the best!!! go Kak Eirma.. goooo!!!

Tq bowdigat.. sentiasa bersama Me sepanjang perkenalan ni.. tqsm! muahh!
kte dpt bergambaq dengan Mok Cun!!! yeahh!
Atun dah kuwus banyak! shantek.. 
Okey.. cukupla setakat ni.. next en3 Ome nak story pasal Jejak Jepun Ome.. kalau ada masa la eh.. and klu Ome still ingat.. hahaha.. almakumlah.. umur makin meningkat.. banyak benda asyik la lupa.. memory lost katanya.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * mula-mula rasa gak la bersalah.. nak-nak bila siap sumpah seranah bukan main macam takde agama.. tapi tak tahan guna nama Allah bagai.. tapi bila dapat story sebenar.. dapat cerita sebenar yang sahih.. jadi btol la instinct selama ni.. YA ALLAH.. bersyukur nya diriku kerana apa yang aku lakukan ini adalah yang terbaik untukku.. my instinct mmg tepat!!! aku percaya setiap apa yang ALLAH telah takdirkan untukku adalah jalan yang terbaik dan tersembunyi hikmah yang kita tak sedar sebenarnya.. TERIMA KASIH ALLAH.. kerana menyelamatkan aku dari syaiton yang direjam.. SYUKRANJAZILAN.. assalamualaikum.. daaaaaaaaaaaaaaa... #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...