19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 December 2015

~JEJAK JEPUN OME~

Assalamualaikum..
Holla.. holla...holla..
Semalam Ome dah zanzi kan nak story mory pasal Jejak Jepun Ome bersama-sama kawan-kawan baik Ome ketika di Politeknik dulu.. we ols ber5 (Ome, Fifi, Lisma, Ido dan Yana).. act plan ni setahun jugak la we ols plan nak together2 reunion di Jepun.. Jepun ooo..Jepun.. alhamdulillah.. setelah hampir 10 tahun menamatkan pengajian di peringkat di Diploma di Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam dengan bantuan dan kepakaran Ms Feeza Sabri aka Fifi dapatlah kami terbang bersama-sama melihat negara yang maju dari segi kehidupan mereka.. wa tabik spring arh! walaupun hakikatnya suatu ketika dulu mereka telah menjajah negara Malaysia.. agk2 klu Ome bgtau penduduk dorang, dulu negara dorang pernah jajah Malaysia, agak2 dorang percaya tak? agak2 dalam matapelajaran sejarah dorang ada tak cerita pasal Malaysia? haruslah tak ada kan? klu ada meh sini tunjuk kat Ome.. nak tau jgk dorang story mory apa kat anak cucu cicit dorang dalam buku sejarah tu kn.. ke kat sekolah dorang tak belajar pasal sejarah? huhuhu.. mungkin jugak kan.. apapun, Ome bangga kerana melihat majunya negara Jepun dan yang penting nilai-nilai dan adat budaya mereka tidak lupakan.. wa tabik spring!!!


Sebenarnya banyak cerita nak story pasal Jepun ni.. tapi memandangkan hari ni macam tak sempat je nak story telling percutian 5 hari 4 malam ni, Ome tepek dulu pic-pic yang sempat Ome dan kawan-kawan click click click.. uols cekedot dulu eh.. next time Ome sambung story mory..

hello Tokyo.. Miss U.. 
Sahabat-sahabat Me di Politeknik.. miss uols guys..
Tara!!! En Husband kita ada la uols.. dia ikut trip kali ni.. 
hah! cuba teka kteorang main apa time ni.. haha
bawaaa.. aku pergi.. :p
HRC Tokyo yaw!
Nampak tak? Gunung Fuji.. 
Tata!!! panjang umur jumpa lagi Tokyo! tq.. Trip yang Osem!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * sejak rambut boleh ikat tocang ni, rasa nak potong rambut balik.. nak buat style apa eh? Rosnah Mat Aris? acah-acah hipster gittew.. lalala #kbye





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...