19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 April 2015

~Seminar Aspirasi Setiausaha 2015~

Hollaaa... Im backkk!!! huhu.. lepas seminggu bercuti dan berkursus.. hari ni baru masuk ofis.. yabedabeduuu.. esk keje lagi sehari.. lusa cuti balik sampai hari isnin.. heaven on earth.. huuhuhu.. uols sihat? Ome alhamdulillah.. balik bercuti ni kembali stress la kan.. thesis melambai-lambai.. kena siapkan sebelum 15 Mei ni pulak.. pffttt.. rasa macam kena pakai enjin turbo dah ni... huhuhu.. komengaaaaa.. help me.. help me.. dah puas bercuti sakan pastu komenga komenga pulakkk.. nk kena geget telinga? huhuhu..

goodies bag untuk secretary yang hadir.. i like!
Hari ni Ome nk story dulu tentang Seminar Setiausaha yang baru je Ome hadir.. 3hari 2mlm dan bermalam di Grand Season Hotel Kuala Lumpur..  last 3 years Ome attend jugak seminar ni.. n tahun ni Ome decided untuk pergi kali ke2.. sebab apa??? sebab ada Gala Dinner kau.. time ni la nk melawa sikit dari hari2 biasa.. walaupun tak berapa nak lawa kan.. ade hakakk kesah dik.. yang penting tomey dari hari2 biasa kan kan kan.. ahaks.. 

tuan tanah yangTAK cantik tapi comel kan.. ok.. KITA SEDAR DIRI.. pakai camera beauty face bleh la nampak flawless cenggini.. hakikatnya.. hahaha.. #kbye
n one of the reason Ome attend seminar ni sebab nk dengar Kamal Effendi buat lawak tak hengat.. serious.. memang best! walaupun b4 this Ome penah tengok dan dengar seminar dari Kamal Affendi, Ome tetap nk jugak attend seminar ni.. ntah eh.. mungkin sebab cara dia memberi taklimat tu yang kelakar x hengat buat Ome suka dengar dan tengok kot.. susah la rasa nk ngantok org kata klu Kamal Affendi yang bagi talk... tapiiiii.. OMe tak sempat wefie dengan dia.. lagi sedeyy.. sebab masa nk bergambar ramai dah kerumun dengan dia.. can u see.. hot lagi dia hokay.. hahaha..

kawan pertama yang tegur Me masa kat sana.. kami dua2 lone ranger.. kementerian hantar kami sorang2.. so, berkawan la dengan Adik me.. namanya Shifa..sorry.. taken! hihihi
with Fahrin uols.. hehe..
rawkkkk!!! Aweera.. hihihi..
selain dari Kamal Affendi speaker untuk 3 hari 2 malam tu jugak ade Fahrin Ahmad, Ally Iskandar, Nazril Idrus dan Puan Suraya Daud..  penceramah skg mmg dorang ambil retis agknya skg ni kn.. n yang penting artis jemputan untuk Gala Dinner tu Aweera uols..   alaa.. kumpulan Mojo dulu tu.. hah! ingt pun.. hahaha.. okeyyy.. melting skejap.. kacak oii kacak.. putih uols.. putih dr i hokay.. stress tgk retis2 zmn skg ni.. baik laki ke pompuan ke.. kulit mesti mulus tulus nalaaaaa. adeh.. maskulin sgtt.. dh nama retis kan.. Fahrin Ahmad dan  Nazril Idrus (hubby Sazzy Falak) pun jangan cakap la.. bak kata Fifi.. kacak! hahaha.. tapi dont worry.. Chinta hati beta tetap ensem in deep my heart.. ahakz.. muahhh cikedd..

selfie lebih mulia dari selfish.. #kbye
my roomate.. hidayah..
alhamdulillah.. tercalon untuk top 10 queen of the night.. dapatla sagu hati.. dari tak hadoo.. hehe.. syukur dah..
apapun selama 3 hari 2 malam tu memang sangat2 dihargai.. biaq p la orang nak kata PA ni takde keje.. pedulik! yang penting ko hadoooo??? ehhh.. Happy Secretary to All Secretaries In This World.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Cinta tak semestinya bersatu namun kasih tetap berakhir dalam hati selamanya.. #kbye -love-


15 April 2015

~OMAI OMAI~

 
aKu tanYa Apa khabar.. semua.. lalala.. *ade aku kesah???*
Hollaaa.... Assalamualaikum.. puhhh puhhh puhhh.. bersawang sudah en3 ni.. ya Ampun.. makin lama makin menjadi-jadi tahap malas ni.. tahap dewa sungguh.. aishhh.. uols sihat??? Me?? sangatlah sihat alhamdulillah.. cuma lately ni kelam kelibut dengan urusan pembelajaran.. every week memang susah nak tengok Ome dok umah.. ade saje urusan yang perlu diselesaikan.. ya Tuhan.. percaturan Allah itu adalah yang terbaik.. klu Ome ade anak kecik, rasanya tunggang terbalik dah Ome ni.. sekarang ni pun dh rasa nk tunggang terbalik.. adehhh.. 

what????
Thesis oh Thesis.. tak sampai sebulan nk kena submit.. masalahnya SPSS pun tak pandai guna lagi.. omai omai.. rasa nk pengsan bila memikirkan due date yang hampir tiba.. help me... help me.. rasanya nak tak nak kena naik jugak Penang kali ni.. kalau tak memang ke longkang la jawabnya thesis ni.. huhu.. ( can u see? asalan nk makan laksa janggus.. nampak tak nampak tak permainan kat situ.. bahaha).. The best part is bln 6 ni my final exam.. yabedabeduuuu.. klu thesis pun tak siap.. apatah lagi preparation untuk final exam.. &8&^^%*((0.. sewetessnya sayaaa.. huhu.. mmg kena struggle lebih.. coz this is my last final exam.. doakan me ya uols.. doakan me berjaya menempuh liku-liku hidup sebagai hambaNya.. sometimes im feel down..  but most all the time im so blessed.. thank you Allah.. thank you..


Im not beautiful likes you.. Im beautiful likes Me..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *tolong simpan bangang tu sikit untuk hari tua boleH??? klu tak suka jangan ganggu hidup orang lain.. jangan dikendong tak dapat yang dikejar berciciran.. stop disturb others life!!! batik2 aku, aku rasa batik lagi ko tu.. puihhh!!!! #kbye -Love XOXO-


#friendlyreminder

nah! lagu untuk sejukkan hati uols yang tengah panas tu.. selamat beramal.. #kbye

06 April 2015

~ONCE BROKEN CONSIDERED SOLD~

Sebelum balik nak tepek en3 untuk hari ni.. perasan jgk lately ni jarang update dh blog ni.. bukan takde idea.. bukan takde story mory.. tapi kemalasan tahap dewa tu membuatkan jari jemariku yang mulus ni tidak berjaya untuk meng'update' en3 yang terkini.. hoi hoi hoi hoiiii.. jadahnya pemalas sangat mu ni Omeanat oiiii.. huhu..

takmo story panjang2.. takmo takmo lebey2.. just nak tepek selfie tuan tanah hari ni.. boleh??? puihh!!!!!

jaga mata .. jaga hati.. jaga kata-kata.. once broken considered sold.. muahhh cikeddd.. aaauuum..
Dengan ingantan tulus ikhlas.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!!! *magieee ooh magiee.. ngidam magie plop.. ppffttt.. muahhhh cikeddd.. auuuummm.. #kbye -love-



01 April 2015

~Disgrace!~



Hanya dengan sekeping gambar pelbagai spekulasi.. hanya dengan sekeping gambar pelbagai cemuhan.. hanya dengan sekeping gambar tanpa mengetahui hujung pangkal disebalik gambar tersebut pelbagai tomahan dilemparkan.. mana letaknya kewarasan akal dan fikiran.. mana letaknya susu2 ibu yang mengalir dari badan supaya sel2 otak dapat berhubung dengan baik.. dimana letaknya hati nurani sebagai seorang manusia? 

♡ dont ever mistake my silence
♡ dont ever mistake my calmness for acceptance
♡ dont ever mistake my kindness for weakness

If u dont know? Then ask me..
If u dont agree, then argue with me
If u dont like, then say it to me
But dont disgraced urself
Thank you..


 salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Bukanlah kesabaran jika masih mempunyai batas dan bukanlah keikhlasan jika masih merasakan kekecewaan.. #kbye




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...