19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 June 2015

~Bubur Lambuk Pak Hassan~

Assalamualaikum.. happy Ramadhan ke8.. syukur alhamdulillah.. masih diberi kekuatan untuk meneruskan puasa meskipun kadang2 demam ni datang tak bagi hint pun.. siang nampak molek je.. elok.. siap bleh ketawa2.. tetiba.. sampai malam.. sejuk beku.. badan panas mcm baru keluar dari oven..  e2 yang En. Hubby sampai cuak dibuatnya.. kecut perut gak la dia.. klu dh badan panas mcm baru keluar dari oven kn.. ntahlah.. lately ni byk sgt dugaan.. dugaan dibulan Ramadhan agknya.. sakit kan untuk menghapus dosa-dosa kecil.. Ome redho kalau itu yang Allah berikan.. kadang-kadang sakit ni buat kita rasa lebih muhasabah diri kan.. terima kasih Allah.. atas nikmat yang Kau berikan padaku selama ini.. tiada nikmat yang lebih nikmat selain dari nikmatMu.. syukur syukur syukur.. 

Tapi kan.. bila ulcer menyerang di tekak.. nak makan apa pun jadi tak berselera.. so nak tak nak kena la cari bubur.. nasib la bubur memang fav food Ome.. tak kira sihat ke.. sakit ke.. mmg Ome suka makan bubur.. n alhamdulillah.. ade jugak yang prihatin ketika Ome bertanya-tanya mana la bubur lambuk yang ter 'best' di abad ini..  n yg bgsnya ade la dua tiga orang yang suggest.. and yang paling best my BFF masa poly dulu.. Fifi aka Feeza.. nak tolong belikan bubur lambuk Pak Hassan Kg Bharu.. sedap ke idak? ntah ler.. n hari ni jgk kebetulan ada kakak ofis ni pun bgtau ade orang jual bubur lambuk Pak Hassan.. xpasti bubur lambuk tu dibuat oleh orang yang sama atau tidak.. xkesah la.. janji bubur lambuk.. terima kasih both of u.. muahhh cikedd.. memang waktu2 gini Ome mencari makanan yang soft and senang telan.. kdg2 nk telan kurma pun rasa payah.. ulcer di tekak oii.. klu di mulut tu bleh di tahan2 lagi.. huhu..


Semoga ramadhan ini memberi seribu makna untuk kita semua.. kepada mereka-mereka yang suka cari pasal tu.. sudah-sudah la tu.. Ome ni jenis memaafkan orang.. sebab Ome tau kte masing-masing pernah buat silap.. nama pun manusia.. tapi janganlah jadikan e2 sebagai alasan untuk uols buat benda yang sama berulang-ulang.. kemon la.. apabila bercerita pada orang dan mengaibkan orang untuk kepentingan diri sendiri.. apakah maksudnya tu? cukuplah tu.. sempena bulan baik ni.. banyakkan beramal ye.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. *Sekali buat, minta maaf.. 2x buat, minta maaf.. kalau 3x buat benda yang sama? perlu maaf lagi ke? canang dekat orang yang tak dikenali.. bercerita untuk dapatkan simpati? atau utk kepentingan diri? rasa bersalah atau nak larikan diri? ehhh.. klu bleh cili jari tu dh lama, Me cili jari tu tau.. eeeeeee..  lu pk la sendiri.. assalamualaikum.. #kbye




24 June 2015

~Demam Melambai-Lambai~

Dugaan di bulan Ramadhan.. lately ni tak tau la kenapa bila malam je mesti rasa nak demam.. dari start awal bulan sampai la semalam.. semalam memang rasa terkulai terus.. En. Hubby yang mula2 dia ingat Ome main2 pun balik dari terawih terus tanya dah solat ke belum.. sebab Ome solat mesti buka aircond.. tapi semalam dia balik2 tengok ekon pun tak buka.. pastu berselubung satu badan.. bila dia pegang je badan terus dia laju2 ajak g Klinik.. hah!!! tau pun cuakk.. dia ingat Ome main agknya.. tapi macam biasa.. jawapan Ome malas.. sumpah xlarat.. nak tukar baju pun tak larat.. mata dh meleleh.. sebab panas dalam sangat kot.. bangun pagi tadi sahur, ingt dh ok.. buat air panas.. minum air suam.. sekali, laju2 masuk toilet.. bluwerrkkk.. habes segala isi perut untuk sahur keluar balik.. ya tuhan.. terus tarik selimut minta permission kat bos masuk lewat ofis.. klinik??? malasss.. malas nk tunggu.. boleh? lagipun klu pergi siang takut Dr amik darah.. bila amik darah mesti tak bleh puasa kan.. takpelah.. gagahkan diri... ujian di bulan Ramadhan..


Errmmmm.. lately ni tak tau la nape rasa sebak sangat.. emosi tak stabil.. macam semalam ade selisih fhm sket dengan kawan2 dlm group.. dengan tak semena-mena jari ni laju je menaip.. smash kawan tu tanpa rasa bersalah..  ya Tuhan.. padahal bulan puasa ni.. tapi bila pk2 blk hal semalam tu, ade la jugak rasa bersalah  bila smash mcm tu pada kengkawan kn.. maaf la.. lately ni emosi Ome tak stabill.. kdg2 rasa ok.. kdg2 rasa happy.. kdg2 rasa sedih.. aigooo.. pembawakan budak pun tak macam ni rasanya.. ni pembawakan buang tebiat kot.. huhu..

Apa yang nak di ceritakan.. nothing.. hanya mampu bersabar dengan dugaan yang mendatang.. in Shaa Allah.. oh ye.. hari ni satu Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Putrajaya ni dari Parcel A hingga B, Alamanda dengan Hotel Everlyn takde aircond.. Ome tak tau la klu yang Hotel Everlynn tu takde aircond macam mana dengan customer yang check in hotel tu kan.. dalam ofis ni pun rasa tak bernafas.. mengharapkan kipas kaki ni je la.. e2pun pinjam kat bos skejap... klu bos masuk kang mmg kena pulangkan blk la kan.. huhu.. dengan kepala rasa nk pecah.. ohooiii laa.. jgn blk ni tercongok lagi dalam selimut.. nk berbuka ptg ni masak simple je.. nk x nk kena gagahkan diri jgk.. daebak!!!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*sebak.. rindu.. #kbye


23 June 2015

~Salam Ramadhan Al-Mubarak~

Assalamualaikum.. holla holla holla.. im back!!!! setelah 3 minggu berhempas dan pulas mengadap my final exam, finally im free!!! yahooooo.. yabebedabeduuuu.. eewahhhh.. kemain happy ye mu ni Ome.. mu tak ingat result mu tak habes keluar lagi.. jangan nk happy sangat lah.. kalau ada paper yang kena repeat.. padan muka mu.. huhu.. anyway, tepuk2 bahu diri sendiri jugak! yeahhh.. finally after 4 years, pelbagai dugaan onak ranjau dilalui, dapat dilalui dengan sabar dan sabar dan sabar.. weii.. orang tua klu belajaq supo gini laa.. rasa macam ada satu batu terletak di kepala ni tau.. e2lah.. time muda remaja dulu takmo study.. gate nak kawen awal.. hahaha.. apapun, syukur alhamdulillah.. berharap sangat keputusan yang dapat nanti tidak la sangat mengecewakan.. yang penting apa? graduate!!! wooohhhaaa!!!

Anyway, hari ni genap Ramadhan yang ke6.. adeh.. dh Ramadhan ke6 baru dapat udpate story mory untuk en3 kali ni.. dh bersawang blog ni sejak akhir2 ni kan.. almaklumlah.. bz la kononnya.. uols puasa ke idak???? hah! jangan nak monteng2 eh.. in Shaa Allah.. di bulan Ramadhan yang mulia ini, marilah kita sama2 meningkatkan dan melipat kali gandakan amalan.. 1 bulan ni, jom kte berusaha untuk menambahkan amalan.. ntah esk lusa kte mungkin tak sempat bertemu ramadhan yang seterusnya.. so, y not kan kte memperbanyakkan amalan di bulan yang mulia ni.. hahaha.. ustazah wannabe tetiba muncul kn.. cehh.. 

Tiidak terlewat kan untuk Ome memohon maaf kepada semua yang mengenali Ome secara dekat mahupun tidak.. Ome hanya manusia biasa yang tak lekang dari melakukan kesilapan.. sejujurnya Ome pohon ampun dan maaf atas keterlanjuran kata, perbuatan atau apa sahaja yang menyebabkan uols tersakit hati dengan Ome.. in Shaa Allah.. Ome seikhlasnya juga memaafkan orang-orang yang melukai hati Ome secara sengaja mahupun tidak.. semoga di bulan Ramadhan ini akan mengajar kita semua erti kesabaran dan keikhlasan dalam menempuh dugaaan dan ujian dari Yang Maha Esa..



salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*thank you for everything.. halalkan makan minum Me.. ampun dan maaf dari hujung rambut ke hujung tumit kaki.. yang baik datang dari Allah.. yang buruk itu dari Me sendiri.. take care.. #imgonnamissu.. #kbye



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...