19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 July 2015

~Imran Ajmain - Ghaibmu~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Morning.. woot woot woott... happy working and keep smiling bebeh.. semoga hari ini lebih baik dari hari sebelum ini.. in Shaa Allah.. muahh cikedd.. tetiba pagi ni terlayan lagu ni pulak.. bleh kata semua lagu2 Imran Ajmain ni tangkap leleh..wooohhaaa!


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *i need short vacay.. hmmm.. kemanakah kita? utagha? dapat masuk Hat Yai pun mcm bestt.. on the bike! ehh.. #babyboo dh jual.. hmmmmmm.. ets ke utagha skg pun dah ade kan.. hmmmm.. menarik! #kbye

noted! im thankful for all the happiness, experience, lesson and memories.. thank you..

28 July 2015

~The Biggest Family Day #AmizahClan~

 
Daebak!!!! #kbye

Holaaaaaa.. Assalamualaikum..  11th Syawal kini berlalu pergi.. pejam celik pejam celik rupanya dah dekat 2 minggu kte berhari raya kan.. siapa yang sudah start Puasa 6??? angkat tangan!!! hihi.. alhamdulillah.. Ome dh start dari last week.. cuma last week dapat buat sehari je.. almaklumlah.. sebulan berpuasa.. bila habis raya je mula la tengok orang post roti canai, kte pun terliur nak makan roti canai.. orang post kat fb pic tosei , kte pun terliur tengok tosei.. e2 yang pepagi dah mencari sarapan.. alahaiii.. nafsu.. nafsu.. sabor je lah.. disebabkan last week dah puas melantak sakan.. in shaa Allah disweek berazam untuk settlekan.. klu berjaya alhamdulillah.. go Ome goooo!!! daebak!!! (padahal yang wajib kena gantikan dulu yang tertinggal tu kan.. ceh)

Assalamualikum Semua.. saya Omeanat Aminuddin dari #TeamMakKoHijo #kbye
Last weekend Ome dan sekeluarga besar hadir Hari Keluarga di Kolam Air Panas Kerling.. yang ni sebelah kerabat sebelah ayah.. kira Hj Limbang dan Hajah Senah Kulop ni moyang Ome.. ibu ayah kepada Opah Ome.. so, anak beranak sebelah ayah Ome.. faham ke idak?? tak faham buat2 faham aje lah.. hiihihi.. apa yang penting, walaupun arwah Onyang dah lama pergi.. arwah Opah dan Atok pun dh lama meninggalkan kami.. tapi keluarga belah ayah kami ni memang rapat jugak la kiranya.. Ome dengan sepupu sepapat Ome ngam ngam soi.. kadang-kadang kami ni bergurau senda mmg tak hengat dah sepupu sepapat.. dah macam anak beranak.. dh mcm adik bradik.. so, masing-masing mmg sempoi habes.. tak caya?? bleh cekedot video yang sempat dirakamkan ketika di hari keluarga disana.. bayangkan kalau keluarga sebelah ayah ni pun dah dkt 80 orang, campur pulak keluarga adik beradik Opah.. dengan atok sedara nye.. dengan nenek saudaranya yang masih hidup.. dengan mak-mak sedara yang kebanyakkannya sebaya dengan umur kami.. kadang-kadang nak panggil pakcik makcik pun rasa kelakar kan.. dah sama baya.. kdg2 kteorang panggil abang kakak je.. dh umur sama aje memasing kan.. orang dulu-dulu kawen kan awal.. bila kawen awal anak-anak ramai pulak.. bila anak2 ramai ade tu pulak mak beranak anak sulung pun beranak.. x ke sama baya umur anak dengan pakcik.. anak dengan makcik.. hehehe.. alhamdulilah.. walaupun tak semua yang dapat hadir.. tapi Hari Keluarga ni pun dah cukup meriah.. 

Ni baru setengah.. ramai lagi yang tak dapat hadir.. almaklumlah.. baru lepas raya.. masing-masing ada komitmen tersendiri..
Alfatihah buat semua ahli keluarga yang telah kembali kepada penciptaNya..


Anak Beranak Cucu Cicit Omar dan Saodah.. #TeamMakKoHijo

Disebabkan setiap keluarga masing-masing ade tema tersendiri.. kami anak beranak Omar dan Saodah ni memilih warna hijau.. act pemilihan baju ni dah  lama dah.. sebelum bulan puasa lagi.. sebelum viral kes budak yang dok gado dengan kawan-kawan dia yang dok sebut mak ko ijo apak ko hitam tu.. atlast bila tiba harinya, masing-masing terus gelarkan kami #teammakkoijo .. ahahaha.. klu dh sepupu sepapat berjumpa.. xpayah nak gelak simpul sangat la.. kaver ayu sngt pun dah bertempiran lari dah.. Ome???? jangan cakap la weiiii.. kadang-kadang dorang confuse.. Langsuir yang gelak ke, Ome yang dok gelak.. kah kah kah kah.. nak buat cemana.. dah memang peel nya sejak azali cenggini.. nk gelak tade kaver2 dah.. pedulik hape katanya.. adehhh.. nasib la dah kawen kn.. Hubby i redho je nok.. dapat bini ketawa tak hengat donia cenggini.. huhu.. maafkan saya..i tak pandai nak kaver2 ni.. i am who i am katanya.. sekejap je uols bleh tengok kesopanan dan kelembutan tu.. lama-lama uols terkejut berok dengan perubahan Me bila lama2 dh kenal.. gilakk! huhu.. oh ye.. buat pertama kalinya Ome dan En. Husband berjaya menjadi juara untuk game Belon Kekasih.. tapi nak menang tu mendapat jugak la kecelepet belon tu muka.. ciss!!! bedebah!!  usaha tanpa kejayaan tidak membuahkan hasil.. usaha tangga kejayaan.. daebak!!! haha..
Sebahagian dari Keluarga Ayah Ome.. anak beranak cucu kepada Omar dan Saodah.. nenek dan atok Ome.. love them!

 Ini sebahagian dari game yang berlangsung.. klu tengok hat lain2 tu, mmg gelak guling2x.. eeeeeeee.. sabor je lah..


Syukur alhamdulillah.. family day berjalan dengan lancar.. walaupun kadang-kadang hujan membasahi bumi.. tapi sekejap je hujannya.. kiranya hujan ni membasahi bumi agar cuaca tak panas sangat la time tu kn.. Terima kasih Allah.. kerana permudahkan urusan kami.. kerana memberi kami peluang mengeratkan silaturahim.. tapi btol jugak.. ramai dari ahli keluarga saudara mara yang tidak dikenali.. bayangkanlah adik beradik Opah 11 orang.. anak beranak Omar Saodah (Opah me lettew) ade 80 orang..  nak ingat satu2 mmg amik masa la kan.. ade yang duduk 1 Putrajaya rupanya dengan Ome kat sini.. sebelum-sebelum ni tahu tapi tak tahu yang mana satu.. bila dah buat hari keluarga ni barulah tahu.. ooo.. ade jugak kerabat me dok sini.. hehehe..kan bagus tu.. mengeratkan lagi tali persaudaraan.. sekarang ni dah generasi yang ke5.. start dari Onyang, Opah, Ayah, Kami (adik beradik) dan cucu kepada Omar dan Saodah.. semoga generasi yang seterusnya dapat diteruskan hingga akhir hayat.. AAMIIN Ya Robalamin.. klu sebelah ibu Ome Pulak dah sampai ke generasi yang ke6.. Ome dah ade cucu hokay.. anak buah sulung dah ade anak perempuan umur setahun tak silap Ome.. hat tu pun rapat jugak.. walaupun jarang-jarang jumpa.. n syukur sebab ibu Ome punya Mak pun sampai sekarang masih lagi ade.. kira atok Ome dah ade CUIT la kan? klu cicit dia panggil dia YOT, CUIT dia nak panggil apa eh??? huhu..

Copy and Paste dari group blog sebelah

ehhh.. silap rupanya.. klu Cuit tu generasi ke 4 rupanya.. ade lagi 3 generasi yang perlu dilalui.. e2 yang dulu ade citer dongeng pasai Makam Mahsuri tu kan.. Aisyah dari seberang Thailand tu dari keturunan Mahsuri.. klu uols baca kisah Mahsuri, uols akan tahu serba sedikit.. mmg cantik orangnya.. tapi mungkin dah bercampur darahnya.. so, mukanya mix minah salleh sket.. ehhh.. uols cari search sendiri la kat google.. Ome nak tepek kat sini pun Ome gerun..  apapun, terima kasih buat keluarga besar Hj Datar Limbang dan Hajah Senah Kulop kerana merealisasikan impian Tok Itam Syukor untuk pertemukan kan sebagai kerabat anak beranak Datar dan Senah.. 1st time hokay kami buat family day ni.. Family Day terbesar dari Keluarga Ayah.. happy dapat kenal ahli keluarga ayah.. dapat mengeratkan silaturahim.. in shaa Allah.. family day akan datang mungkin boleh di perbesarkan lagi.. aamiin.. oh ye.. dah alang2 story mory pasal family day.. teringat pulak baju yang sempat kami buat untuk family day ni.. design memang khas dari Tar Printing Collection.. uols masih lagi ingat tak? Hubby Ome ade buka bisness printing.. kami buat secara kecilan je.. klu uols berminat untuk menempah sebarang tshirt family day.. tshirt personal, barangan cenderahati seperti inner mug, magic mug etc boleh pergi ke page FB Tar Printing Collection (clikc je sini) k.. tak pun sekarang ni pun kami dah sediakan Instagram untuk uols cekedot..type saja Tar Printing Collection.. mana la tau kot2 berkenaan untuk tempah.. boleh stalk ig we ols k.. tade hal.. or trus je contact Ome ditalian 0123836939.. in shaa Allah pertanyaan uols akan dilayan dalam masa 24 jam.. 

#buttonbadge pun kami sediakan.. berminat? hubungi kami Tar Printing Collection..
T-shirt dan design dari kami #kamiJual #TarPrintingCollection

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Im sorry 4 everything i've done.. im sorry for all this while..TIDAK MAHU ADA DENDAM.. TIDAK MAHU ADA KEBENCIAN.. yang hanya diperlukan ketenangan untuk di bawa sebagai amalan.. Cukup setakat ini.. Me datang secara baik.. Biarlah Me pergi secara baik.. thank you 4 everything.. Memories will remain 4eva.. have a blast #kbye

proven! Me lebih tenang.. Me face it.. Me Redha.. in Shaa Allah..

21 July 2015

~Selamat Hari Raya~

Assalamualaikum.. Hollaaaa.. Selamat Hari Raya.. Woohaaa!!! Pejam celik pejam celik.. dah sebulan umat islam di dunia ni dapat melaksanakan ibadah puasa bagi tahun ini kan.. syukur alhamdulillah.. hari ni 5 Syawal Tahun 1946h.. And im back to office!!! daebakkk!!! sebakk ooo tengok orang lain masih lagi bercuti.. me??? tahun depan in shaa Allah.. di panjangkan usia dimurahkan rezeki dapat la beraya lama sket.. almaklumlah.. sejak sambung belajar ni, cuti tahunan tak pernah nye cukup.. tapi takpe.. mudah2an tahun hadapan Me diberi kesempatan untuk bertemu ya Ramadhan dan Syawal lagi.. aamiin Ya Rob..

#kosongkosong #syukurselalu #Maafzahirbatin
Macam mana raya uols tahun ni? meriah ke idok??? alhamdulillah.. tahun ni me dapat beraya bersama My love Patzi.. turn beraya bersama keluarga belah Me tahun ni.. hihihi.. tema tahun ni?? Emerald Green uols.. n Ome prasan jugak tahun ni ramai yang pakai kaler mak ko ijo..  ikutkan hati nak pilih warna elektrik blue tahun ni.. since bln 9 thn lps adik Ome kawen and tema kaler family kami Emerald Green, En hubby takmo buat baju melayu.. dia kata baju tu baru je sekali pakai masa wedding adik Ome thn lps.. so, dia kata tahun ni takmo membazir.. tak pyh buat baju melayu lagi.. so, dah En. Hubby kata begitu.. SYMP je la.. tapiiiiii.. Ome kena cari baju baru.. niatnya nak cari dress ala2 jubah gitew.. so, memandangkan moodrepublic tahun ni diadakan lagi kat PTWC.. Ome decide gagahkan diri, amik cuti rehat sehari (sangguppp muuu ye Ome) g rempuh jgk la kn event jualan raya tu.. gegehhh oiii g 2x mode republic tu.. nandiaaaa.. gegehhh!! demimu raya katanya.. kat situ macam2 jubah baju raya dijual.. n yang penting.. harga meletops nok.. bleh dikatakan semua harga yang ditawarkan masih lagi mampu milik.. yeahh! 

rasa macam cinderella pulak... ala ala fairy tales gitew.. ehh.. hehe

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin.. #kosongkosong #syukurselalu #HangatnyaRaya
My Love Patzi.. always.. always be my love until Jannah.. lebiuhhh 4eva..
He is my man..He is my friend.. He is my bestfriend.. He is my ChintaHatiBeta.. He is everything.. thank you for being apart of my life En. Husband..
Meletopss gitewww kan.. ahaks.. alaaaa.. raya setahun sekali je uols.. bukan tiap2 hari menjojeskan diri kn.. hehe.. alhamdulillah.. tahun ni macam biasa.. 1st day beraya di kampung ayahku di Kerling.. uols tau tak Kerling tu kat mana? atas sikit dari Kuala Kubu Baru tapi bawah sikit dari Tanjung Malim.. pernah dengar kolam air panas Kerling? tak pernah jugak??? tak pernah uols google.. malas Ome nk story mory lebey.. ahaks.. 2nd day pun seperti tahun tahun sebelumnya.. balik kampung ibu di Muor Johor.. e2lah rutin tahunan Ome.. klu tak balik Terengganu, wajibulghunnah balik kampung ibu.. almaklumlah.. jumpa pun jarang2 sgt kan.. time ni la nak kenal sedara mara.. eratkan silaturahim dan ukhwah sesama saudara mara kan.. oh ye.. atok Ome still ade lagi.. umurnya sama baya dengan Tun Dr Mahathir.. syukur alhamdulillah.. sihat lagi.. still bleh berjalan mcm biasa.. bayangkanla skg ni dh siap ade cicit.. anak buah pertama Ome dari keluarga ibu ni dh ade sorang anak.. me dah ade cucu uols.. huhu.. odw balik dari Muor, Ome and adik bradik singgah umah parents Juna kat Pengkalan Balak.. ini pun aktitivi raya tahunan.. 2 tahun sekali.. hehe.. setakat Ome kenal Juna, ini raya ke2 Ome singgah umah parents dia.. mcm biasa jugak la.. Ome menanti kuih bako mak ko ijo jiran belakang umah parents Juna.. demn!!! setakat ni memang tak jumpa lagi kuih bako sesedap ni uols.. Ome pun tak tau la nape Ome suka sgt makan kuih ni.. 1st Ome cuba, trus fall in love.. siap mama tapau lagi kuih bako ni utk Ome.. hihih.. tq ma.. tq papa.. terima kasih kerana melayan family Me.. in shaa Allah.. umur panjang kita jumpa lagi ya.. terima kasih untuk tapau tapauan yang Me dpt bawa balik.. rambutan.. kuih bako.. mangga colek.. ahaks.. rs mcm baru pulang dari kampung halamanku.. keh keh keh.. terima kasihhh!!!! *hugs and kisses*

Ini atok me.. comel tak??? nape Ome tak comel kecik mcm atok? yer.. sebab ikut ayah.. adik badik Me yang paling rendah uols.. caya tak? adik badik Me seme tinggi2 gonjeng..
2nd Syawal.. on the way balik my mom hometown.. klu tak pink bukan Ome namanya.. every year warna pink wajib ade.. ahaks..
Sepanjang odw balik ke Muor, inilah keje kami ber2.. selfie!!! budak ni tak reti dok diam dalam keta.. ade je keje dia.. my nephew.. Muhammad Darwisy Rizkin.. gerammnyeee nengok diaaa..
My love Patzi.. Adik bongsu je takde tahun ni.. ikut wife beraya di Kelate.. huhu..

Kuih Fav Me.. nama kuih ni.. #kuihmakkoijo #akuyangpostkoyangpanas #kbye
#mylovepatzi #rayasakan #PengkalanBalak #hometownJuna #ParentsJuna
Raya tahun ni tak semeriah seperti tahun-tahun dulu.. mungkin sebab tahun ni ramai yang ikut belah-belah keluarga hat sana.. so, tak dpt la jumpa sepupu sepapat yang ramai gilos tu.. klu tak family ayah Ome saje nk dekat 100 orang.. belum campur hat2 lain tu.. meriah sgtttt.. syukur syukur syukur.. diberi kesempatan untuk bertemu lagi Syawal pada tahun ni.. meraikan hari kemenangan bersama insan2 tersayang.. terima kasih Allah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * i think i need some short vacation.. sebelum Ome bercuti pada bulan 9 ni.. lambat lagi oii nk tunggu bln 9.. tapi  kemanakah arah tuju kte? hmmmmmm.. #kbye

Kemanakah Kita?





07 July 2015

~Durian Hunting~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. woohhhaa! sekejap je dah masuk Ramadhan-20 kan.. sumpah! tak rasa langsung dan terbeban.. im gonna miss this Ramadhan.. ntah sempat atau tidak kte bertemu Ya Ramadhan untuk tahun hadapan.. but im blessed.. selama 29 tahun ni masih berkesempatan untuk sama-sama menjalani ibadah puasa ini.. syukur alhamdulillah.. persiapan raya? emmm.. tahun ni mungkin agak berbeza dengan tahun-tahun sebelum ni.. sesi jimat cermat perlu dilakukan.. nak2 dengan keadaan ekonomi Malaysia yang semakin tenat.. kejatuhan mata wang Ringgit Malaysia yang semakin terasa akhir-akhir ni.. Kalau Ome yang hidupnya sederhana pun bleh terasa.. apatah lagi mereka-mereka yang tidak berkemampuan diluar sana.. kemon Malaysia.. takkan sampai negara dah tergadai baru nak nampak kan.. so, it's time 4 us utk berusaha berjimat cermat slagi boleh.. bukan kedekut.. tapi jimat ye kengkawan.. jgn la sampai kedekut sangat.. tak baik kedekut2.. ok! 

Aamiin Ya Rob

Oemji.. tgk tajuk en3 kali ni pun dh bleh terbayang-bayang kn.. siapa peminat durian???? woohaaa! meh sep muntot dgn Ome meh... hahaha.. rasa mcm dh bertahun-tahun tak makan durian sebegini rupa.. lately ni tekak ni meminta-minta pulak.. klu dulu tak de la seteruk ni kot.. sampai sanggup g terjah kat SS19 PJ tu semata2 nak makan durian secara buffet katanya.. tak cukup dgn tu, hari tu tiga hari berturut2 dok melantak durian.. klu check kencing manis ni, slp hb suspek kencing manis kot.. huhu.. tp no worry.. Ome ni jenis hari2 nak je.. ehhh.. dh mcm lain pulak bunyinya.. haipp! bulan2 posa ni tak payah nak blue sgt eh.. maksud Ome klu hari2 makan pun takpe.. sebab Ome makan dalam kuantiti yang kecil.. dpt sebiji pun dh puas hati dah.. ade orang kn jenis skali hadap 4 biji pun belum tentu cukup kn.. tp Ome tak dela sampai hadap 4 biji oi.. kdg2 2 biji pun dh cukup puas.. yang penting apa??? doyan tu kena dengan tekak dan selera Ome.. nyum nyum.. 

nampak tak kenikmatannya kat situ? nampak?? wooahhhaa! #kbye

Masa sekarang ni klu ikutkan tak sesuai nak makan durian.. dengan cuaca panas.. puasa pulak sebab tak boleh kerap minum air.. tapi e2 yang pelik Ome tu.. bleh tahan pulak badan ni kan.. takde la rasa panas dalam ke apa padahal hari tu dok melantak doyan tu hari2.. cuma ade la hari tu prasan tekak sakit sebab ulcer.. hah! hat tu mmg rasa mcm nk korek2 je tekak ni.. nk makan nasi pun payah.. tp masa tu bukan kira.. tekak sakit2 pun g jgk cari durian.. degil!!! e2lah Omeanat.. huhu.. ingt nak hunting doyan ni lagi la.. tak tahan tekak ni dok meminta-meminta.. nak2 skrg ni tgh musim kan.. peniaga pun jual murah2 belaka.. klu hat mahal tu pun bleh la dpt rm15 sekilo.. yang tu mmg tok sah ckp la.. sampai la ni terngiang2 dalam pale otak ni.. trasa lagi betapa melting nya  rasa durian tu dalam mulut.. ooii posa oooii.. matilanakk... huhu..

ome tak kasut raya kte??? kte rasa mcm dalam cite fairy tales plak bila pakai kasut ni.. haha.. #kbye

im gonna hunting b4 raya.. woohhaaa!! makan sampai tak mo cari dah durian lepas setahun.. klu tak mesti rinduuuuuuuu.. duyan ni klu bukan musimnya mahalnya ya ampun.. tok sah ckp la kn.. sakit hati kte wak.. sementara tgh murah ni.. nk g hunting sampai btol2 puas hati.. puas tekak.. puas perut.. puasssssss (riak muka puas) puihhh! hahah..jom!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Hati kata Ya.. Otak kata Jangan.. A Journey Of A Thousand Miles Begins With A Single Step Right?  in shaa Allah.. mungkin ini permulaan yang baik.. daebakkk!!! #kbye


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...