19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 October 2015

~Salam Maal Hijrah 1437H~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Salam Maal Hijrah 1437 Hijrah.. Im back!!!!  Terasa seperti lama sudah tidak update en3 ni kan.. mood pun swing swang swing swang.. ntahlaa.. hormon tak berapa nak stabil  lately ni.. berangin moody tak tentu hala.. pffftttt.. nak story mory vacation pun takde mood.. tunggu la mood Me kembali menerjah ya.. sebab klu nk story mory mesti kena mood stabil.. sebab banyak benda nak di story mory kan..

Salam Maal Hijrah 1437H /2015
Just nak share pic 3 hari lepas.. buat pertama kali Me join perarakan Maal Hijrah untuk tahun ni mewakili Ofis Me.. yang kelakarnya siap kena interview dengan wartawan dari TV3.. katanya untuk siaran MHI semalam.. siapa ada tengok Me masuk tv semalam? kah kah kah.. Me rasa mcm kembang semangkuk je bila masuk tv.. patut la celebrity Malaysia ni nk kurus kan.. padahal dorang pun bukan la besar sangat.. tapi bila masuk tv.. ya Ampun.. rasa mcm raksasa dari angkasa jatuh ke bumi.. uargghhh.. senduuuu.. senduuu.. 


Sesi Interview.. Me maluuuuu hokay.. #kbye
Me paling murung bila kena pakai shawl.. masa dapat tudung ni Me murung setengah jam.. siap tengok tutorial utube cara2 pakai shawl.. me rs selekeh bila pakai shawl.. huhu..
Ok.. tak tau dah nk story apa lagi.. yang pasti.. minggu ni minggu senduuuu.. menduuu.. murungg.. hahaha.. give me back my  peace plssss!!!!  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * it's time to move on.. keep calm.. keep calm.. #kbye


01 October 2015

~Short Vacation With My Sayagness!~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. im back!!! bz nau mengalahkan Perdana Menteri lately ni kan.. padahal takde mood nak menaip panjang lebar.. boleh? hmmmm.. Disebabkan minggu ni dapat merehatkan diri seketika.. dapat melapangkan fikiran dari bandaraya Malaysia.. Me nak story mory sket pasal short vacation last weekend yang lepas.. sebelum long vacation bermula.. Ome story dulu short vacation eh.. supaya balik nanti tak tertindan dengan long vacation.. huhu.. long vacation? long la sangat.. padahal 5 hari je.. huhuhu.. ok2.. next en3 Ome story hat tu k.. skrg ni just nk story pasal our short vacay.. wooohaa!!!!

Actually asalnya this week bestfriend Me Achu (Angelz) adik dia kahwin.. sebelah lelaki di buat pada minggu ni.. tapi disebabkan minggu ni Ome takde, Ome kenalah pergi sebelah perempuan.. kira ala2 menghantar la kononnya.. yang bestnya wedding tu di Pantai Merdeka Kedah.. hahaha.. senyum kamben la Ome bila cakap pasal utagha kan.. sejak habis study di USM Pulau Pinang, ceq xtau nak habaq lagu mana.. im in luv dengan utagha.. makanan depa kat sana sedap2 bak ang.. awat 4 thn lepas belajar, baru tau utagah tu best? huhu..

And yang bestnya short vacay ni bukan Ome dengan En. Hubby je yang pergi.. of coz my bowdigat also pergi sebab Achu jemput dia jugak.. termasuk Angah (Angelz).. tapi sayangnya kali ni Angelz tak cukup korum.. Alang tak dapat nak join disebabkan kekangan keadaan yang tidak dapat dielakkan.. sedih gak la.. tapi nak wat cemana.. bila masing2 dah berumah tangga ni.. tak boleh nak pentingkan diri masing-masing kan.. masing-masing ada tanggungjawab untuk keluarga.. so, pergila kami ber6 termasuk dak kenit little muslim anak angah.. ehh.. haruslah hubby Angah pun ikut.. naik 1 keta senang.. sesi penjimatan perlu dilakukan disaat ekonomi negara yang tengah sakit.. hailah Malaysia.. #malasnak fikir


Angelz.. Angah.. Along.. Achu.. 4eva.. in shaa Allah..
Terima kasih sahabat..
Kalau tak wefie bukan kami namanya.. hihihi.. Sayang korang deep deep..

Kami bertolak jumaat malam.. lepas office hour.. ambil angah kat Shah Alam.. terus berdosupp naik ke Kedah.. jam 2 pagi sampai di Kedah.. bermalam di rumah penginapan yang telah pihak perempuan sediakan.. esoknya bangun siap2 check out, terus ikut rombongan lelaki.. makan2.. ambil lgambar.. terus ke check point seterusnya.. ehhh.. dah nama short vacay kan.. xkn nak terus balik KL.. dah alang-alang berada di utagha, marilah terjah Penang.. check point pertama kami haruslah char kuey tiaw Penang.. kali ni Cumei hubby Angah yang ambil alih tugas En. Hubby Me drive di area Penang.. sebab apa? hahaha.. 4 tahun Ome blaja kat Penang tu.. satu je yang Ome belajar dari orang Penang ni.. "hang koajaq dengan aku, aku koajaq balik dengan hang".. gittew.. malas arh nk ckp.. uols sendiri la drive kat sana.. En. Hubby 1st time drive kat sana dia stress yang amat..bila dia stress yang jadi mangsa siapa??? Ome jugakk.. Ome dh ckp awal2 kat dia.. next time p Penang, biar Ome yang drive.. Ome xkn bagi dia pegang sterring tu.. pfftttt!  

So, bila sampai Penang, tempat pertama dituju adalah char kuey tiaw.. xtau la celah mana Cumei bawa kedai tu.. kawan dia orang sana pulak.. siap masuk dapur terus.. bagi menu special.. sedapp bakk ang.. kebetulan hujan pulak.. perut tengah lapar.. hahaha.. lepas makan laju2 plak cari homestay yang dah di tempah awal.. takut pulak takde penginapan kan.. so, kenalah tempah awal.. i loike!!! serious homestay ni sangat selesa dan ekonomi sangat.. nampak luar mcm tak berapa nak menarik.. tp bila masuk dalam.. wahhh!! Dengan harga RM200 semalam, rasanya berbaloi kot.. homestay ni ade 3 bilik dan 2 bilik air.. Setiap bilik disediakan sebuah aircond.. berbaloi kan? i told u.. mmg berbaloi.. kalau rasa nak buat tempahan homestay (click this) ni, boleh call Kak Kay ye.. yang bestnya homestay ni dekat sangat dengan USM Pulau Pinang.. Untuk graduation day nanti, mmg Ome dah book homestay ni.. hehe.. dah!!!  xpayah nak call buat kepastian ye.. sebab Ome dah booking awal2 dengan Kak Kay.. hihihi.. #kbye

CKT sedappppp dari CKT Ipoh.. hahaha.. btol.. tak tipu.. sedapp bak ang.. see.. ternganga mulut muslim tengok Mommy.. hihihi..
 
Highly Recommended!
Check point ke2.. destinasi melantak sebelum tido... haruslah kena cari nasi 7 Benua.. memang itu yang ditunggu2 oleh ku.. hahaha. gegeeehh! mandi2.. siap2.. terus kuar.. En. Hubby dah xlarat katanya.. so, kami ber5 je la pergi terjah kedai ni.. tau sebab apa Ome pilih Homestay ni? sebab Homestay ni dekat sgt dengan Kedai Nasi 7 Benua ni..  hahaha.. teringin sangat punya pasal kan.. apa tu nasi 7 Benua??? nasi ni ade 7 jenis.. nasi lemak, nasi putih, nasi minyak, nasi lemuni, nasi hujan panas, nasi kacang dan  nasi tomato.. kalau tanya Ome sedap tak? haruslah sedap!! comey giler scoop nasi nye tu.. kecikkk tau dakkk.. kecik.. tapi Ome tak berapa gemar nasi lemuni dan nasi kacang.. mungkin tak kena selera tekak Ome.. yang hat lain Ome suka.. jangan risau.. kalau rasa tak suka boleh tukar dengan nasi-nasi yang lain.. contoh klu tak makan nasi lemuni dan nasi kacang, boleh amik 2 mangkuk nasi lemak dan nasi 2 nasi putih).. takut gemok??? ekk eelleyy.. uols jangan risau ler.. 7 nasi tu sama besar portion nye dengan nasi ayam satu mangkuk yang uols selalu makan tu.. ntah2 nasi2 lagi sikit portion nye kan.. yang pasti Ome puas hati! yeah! Terima kasih awaaaaa awaaaa sebab teman kan Me makan.. muahhhh!

Suka Tak??? Kte suka! #kbye
So, nexttt destination.. disebabkan semalamnya dah penat satu hari dok dok terjah sana sini.. n we ols check out lambat sikit.. dalam jam 1 petang baru gerak pulang ke pangkal jalan.. tapi!!!! sebelum balik KL.. kena hantar barang printing pada customer.. kebetulan customer tu dok Penang.. and kebetulan pulak satu laluan odw nak balik guna jambatan baru, pergila hantar barang and kakak ni buka kedai laksa.. hehehe.. dapat la jugak melepaskan rindu walaupun kali ni tak sempat nak g terjah laksa janggus kesayangan Me.. sorry laksaa.. bln 11 ni, Kte bersua lagi ya.. muahhh!  #missmylaksajanggus

Laksa Janggus takde, laksa customer pun jadilah.. hehe
Sebelum balik tu, singgah pulak check point seterusnya.. Nasi Bamboo Sg Klah.. Gegeh ni call dorang tnya jam berapa tutup.. we ols time tu baru kuar jambatan Penang.. jam 6 ptg dorg kata tutup kedai.. apa lagi.. zassssss.. sampai sana lbh kurang 5.30 petang.. gegeh tak gegeh?? sebab apa lambat? sebab jalan jem!!! setewess kte wak tgk jalan jem.. nasib la berbaloi gak la sampai sana.. En. Hubby makan sampai menjilat jari.. hahaha.. selesai makan,  next check point is rumah kakak ipar Me di Kampar.. ok.. ok.. cuba uls google apa yang salah nye kat sini? hahaha.. hat ni memang klaka.. punyala bertahun kakak ipar me dah pindah dari Teluk Intan ke Kampar.. dengan yakinnya me ckp Teluk Intan.. yang En. Hubby pulak mengiyakan.. bila tengok location yang dia bagi.. rupanya Kampar dah lepas dari Sungkai ni.. nak kata apa???? benda dah jadi.. disebabkan ade tujuan jugak ke sana.. nak tengok baby dan ibu yang dalam pantang, naik balik ke Kampar.. sebab dah janji dengan kakak ipar nak mai kesana kan..  nasibla  dari Sungkai ke Kampar tu tak jauh.. kalau dah sampai Teluk Intan tadi? patah balik ke? idakk la citernya kan.. kan.. selesai tengok baby, laju-laju terus balik ke rumah masing-masing sebab esoknya dah kena kerja.. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. e2 semua auto belaka.. ini semua poyo!!!! hahaha..  disebabkan x larat gler.. sampai rumah pun dah dkt tengah malam.. esoknya dengan gembiranya hati mintak EL dengan Bos.. huhuhu.. thank you bos.. sayang bos ketat2..

Tengok En. Hubby me yang feel sangat makan kat sini.. lapar sangat lettew.. hihihi..
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Keadaan dah takkan sama.. Keadaan dah berbeza.. Ianya takkan sama.. Tiada lagi tempat untuk mengadu.. Tiada lagi tempat menumpang bahu.. hanya kepadaNya tempat ku mengadu.. thank you for being there.. thank you for everything.. komawo chinguya..  #kbye

 

Nota Kaki : Tips.. kalau kantoi menangis.. cepat2 buka lagu Korea sebegini.. hahaha.. its work!!! demn!!! nape eh lagu-lagu Korea ni boleh buat seseorang jadi sendu gler.. weyo???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...