19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 January 2016

~Suria Hot Spring Bentong~

Holllaa.. Assalamualaikum.. Anneyeo.. taraaaa!!!! im back!!! haahahaha.. asyikla bersawang en3 Ome ni kan.. kejap ade.. kejap tade.. kejap ade.. kejap tade.. dah mcm biskut chipsmore.. huhuhu.. ehh awaaaaa.. hari ni Ome nak story telling pasal percutian singkat Ome dengan my love patzi.. huhaaarrhh!!!!

Assalamualaikum awaaa awaaa seme

Disebabkan 3 minggu ni we ols yang stay di Kuala Lumpur/ Putrajaya ni akan bercuti setiap hari Isnin untuk tiga minggu berturut-turut.. dimulai dengan  Thaipussam, next week Hari Wilayah (Finally!!! setelah 4 tahun dapat juga merasa cuti Hari Wilayah sebab 4 tahun lepas time ni asyik ke Penang untuk intensif course) dan minggu ke3 cuti sempena Chinese New Year.. yeahaakk!!! and tiap2 minggu ni Ome takde kat umah.. kemana??? Ome akan update dari semasa ke semasa k.. 

*kenyit2 mata*

Minggu lepas disebabkan dah lama sangat rasa tak bercuti bersama family kesayangan Me, Me bagi cadangan kat ayah untuk bercuti.. walaupun percutian ni singkat, tp Ome bahagia tengok family Ome.. tapi sedih sebab tak cukup korum cuti kali ni.. adik Ome dapat anak ke2.. baru je seminggu.. adik Awisy! somel tomel cumil macam Ome.. ehh.. hahaha.. dah nama keturunan Vietnam, raut wajah Chinese India tu tak boleh lari.. kali ni memang sepet habes si budak kenit ni.. eeee.. geramnya kita tengok dia waaaa.. rasa nak kenyet2..sebelum we ols terjah ke destinasi percutian, we ols singgah dulu rumah mertua adik ipar Ome kat Sentul.. dah alang2 satu laluan perjalanan nak ke Bentong kan.. kami decided terjah dulu nengok dak kenit ni.. disebabkan kecik kenonet 2.3 kg je, Ome tak berani nak pegang.. seriauuu oii! anak orang tu.. huhu..

Assalamualaikum.. nama saya Muhammad Daiyan Rizqin bin Muhammad Mu'adz

Lepas dah gomol, we ols berangkat ke destinasi percutian.. dekat-dekat aje.. lebih kurang 1 jam dari Putrajaya... dalam 80 km sahaja uols.. selama 2 hari 1 mlm tu dapat la luangkan masa bersama keluarga tercinta Me.. not bad tempat ni.. kolam renang sampai 4.. 1 ruang untuk kanak-kanak.. 1 ruang pool untuk dewasa.. 1 ruang pool air panas.. dan 1 ruang lagi air panas yang sangatlaaaa panas.. letak kaki x sampai 5 minit merah merah kaki dibuatnya... panas!!! for me untuk stay setakat 2 hari 1 mlm tu ok.. tapi kalau nak stay lebih dr tu.. hmmmm.. pk 10x sebab area situ bukan mcm Cameron Highlands ye uols.. kiri kanan hutan belantara.. untuk tenangkan fikiran... untuk hirup udara segar memang Ome bagi thumbs up!! tapi kalau untuk percutian yang nak lebih kepada have fun, better pergi tempat-tempat lain k.. nak cari tempat makan pun susah.. kalau siang ada maaf nye lagi.. malam? oh tidak.. masing-masing rela makan maggie.. jalan kecik.. lampu jalan tak ada.. nak keluar? huhu.. sebab tu Ome kata.. setakat nak tenangkan fikiran.. hirup udara semulajadi.. thumps up!! bukan takde cafe kat dalam tu.. tapi tak worth it.. a la carte pun takde sebab management kata dapur bz sebab ada group besar (family day) yang mereka kena uruskan untuk siapkan makan mereka.. mereka sediakan buffet utk cust lain, tapi harganya sangat la tak worth it.. so, tengahari tu memang Ome tapau je untuk family.. kenyang pun kenyang.. sedap pun sedap.. alhamdulillah..

Kesayangan Me
my Love Patzi
Odw balik dari Bentong tu, kami decided g Bukit Tinggi.. permintaan adik Ome nak tengok Bukit Tinggi katanya.. ehhh.. selama ni tak pernah sampai.. huhu.. Ome pun lebih kurang sama gak.. 1st time sampai Bukit Tinggi tu 3 tahun lepas.. boleh??? hahaha..salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Mungkin ini yang terbaik.. terima kasih untuk segalanya.. semoga lebih baik.. semoga menjadi lebih baik.. selamat maju jaya... take care.. have a blast.. memories remain 4 eva.. in shaa Allah.. daaaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

singgah Mini Cameron kat Genting Highlands.. pun jadi lah! hahaha
tata! til we met again Bentong!
budak kenit yang suka selfie.. pantang nampak hp camera.. hahaha.. somel nye awakkkk ni!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...