19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 February 2016

~LEGOLAND JB~

Holllaaa... Assalamualaikum.. yeahhakk!!! story telling hari ni pasal short vacay last minute planning.. ehh.. tapi sebelum tu, Ome nak ucap tahniah kepada my bowdigat aka my sayangnes aka my bff 4eva.. i doakan semoga ibadah u mendapat ganjaran yang sempurna sisiNya.. i lebiuh sista.. muahhh!!!


My sayangness! muaahh!

Last weekend Ome, Husband dan Juna ke JB.. Sebenarnya short vacay ni percutian yang tidak dirancang dari awal.. Awalnya En. Husband beritahu TNB nak bagi tiket Free Legoland and sebenarnya dah lama TNB buka peluang pada orang ramai join contest ni.. Actually bukanlah contest sangat pun.. just install aplikasi TNB dalam googles apps.. pastu download apps TNB.. register 5 email.. dapat 2 tiket Free Legoland.. mudah kan??? tapi itulah.. mungkin tiada sambutan dari orang ramai, En Husband register kan la email-email yang kami ada.. sudahnya dapat la 4 tiket Free masuk ke Legoland.. yang bestnya tiket tu kalau kat kaunter harga RM200++ sebab tiket tu combo hokay.. Theme Park + Water Park.. e2 yang jadikan more excited! Memang sebelum2 ni ada jugak terfikir nak ke Legoland ni.. But since ramai yang cakap kalau bawa budak more worth it dan untuk adult ni, tak berapa nak worth it, so pendamkan je la niat nak ke sana.. Tetapi oleh sebab dah dapat tiket free.. apa lagik!!! woohaa!! pucuk dicita ulam mendatang.. rezeki datang bergolek, jangan di tolak musuh jangan di cari.. maka jadilah percutian singkat di hari minggu! hehehe.. :D


Taaara!! Marketing Comp - Combo tu.. Free je.. hehe :p
Maps Legoland JB

Hari Jumaat kami bergerak ke Melaka.. alasannya En. Husband kata awal sikit sampai di Legoland nanti.. malam tu kami berteduh di rumah mama bowdigat di Melaka.. so planning nya esok pagi2 terus gerak ke Legoland.. almaklumlah kan.. nama pun percutian singkat.. semuanya perlu dirancang dengan baik supaya aktiviti dan jadual disusun dengan baik.. hah!! uols mesti tertanya-tanya.. siapa lagi sorang yang ikut g Legoland ni kan.. sebab we ols ada 4 tiket free.. So, fikir punya fikir ajak la Fifi.. also my BFF masa di Politeknik dulu.. En Husband kata, bawa la yang bujang memandangkan tiket ada satu je.. kalau bawa yang ada partner kesian pulak yang ada partner tu.. takkan nak biarkan husband/wife sorang-sorang kat rumah kan.. sudahnya call la Fifi.. Fifi pun kata dia ada program Sabtu lepas.. kalau bagitau awal2, dia bley rancang elok2 kan.. tapi Fifi! We ols ni pun planning last minute.. mana pulak nak bgtau awk awal2 kn.. Fifi tanya Lismawati Ismail.. Lis bagitau dia Free.. nak ikut.. tapii!!! Dia kata dia segan.. plus dia kata ingat nak gerak sabtu petang.. pagi tu dia nak g laundry la.. nak wat itu la.. ini la.. bla bla bla.. taikk ang laaa.. cakap je la hang bz.. puih!! hahaha.. sudahnya, kami bertiga sahaja yang teruskan short vacay ni.. Actually tarikh luput tiket tu sebelum 27 Mac 2016 ni.. tapi disebabkan start minggu ni agak bz dengan aktiviti (bz sokmo la mung ni Ome), so, terpaksa jugak la redah last week.. 

Hello JB!
Once Upon A Time.. Bla.. Bla.. Bla...

Pagi sabtu tu, kami terus gerak ke Legoland.. booking hotel area Danga Bay tu..  kali ni ke JB drive sendiri. For me, kalau nak ke JB drive sendiri lagi syiokk.. bukan jauh sangat pun dari Putrajaya ni kan.. setakat 3 jam setengah tu.. Boleh tahan lagi la.. nak jalan-jalan cari makan pun lebih mudah.. malam di JB dapat cuci mata di Pasar Karat area town.. makan-makan kat Restoran Singgah Selalu.. Hello.. sekarang ni dengan adanya aplikasi waze ni, lagi mudah nak ke mana-mana.. n yang penting bilik hotel lebih besar dari hotel area town masa weols ke USS hari tu.. selesa pun selesa.. cuma takde lift.. tak kesah la.. stakat tido semalam kan.. no big deal.. yang penting kos dalam bajet.. hihihi.. we ols stay kat Golden Leaf Hotel Danga Bay je.. kalau uols suh comment hotel ni, Ome boleh cakap worth it dengan harga.. selesa pun selesa.. cumanya kalau yang pakai wheel chair tu tak sesuai sebabnya tiada ift untuk pelanggan yang OKU ni.. e2 je Ome nak comment.. yang lain tip top! selesa!!


Tshirt ni hanya dijual di Pasar Karat JB.. Me suka design ni dari 1st time Me tengok masa datang sebelum ni.. tapi time tu Me ingat boleh dapat kat tempat lain.. Jenuh cari kat Airport.. Still tak jumpa.. Since dah datang JB, kte grab satu! yeahhh!

Hah!! nak comment pasal Legoland ke? Macam mana nak cakap eh.. hhmmmm.. senang citer macam ni la.. Bagi Ome, kalau nak bawa anak-anak sekitar umur dari 6 tahun keatas memang Ome suggest ke sini.. Sebab game dalam ni kebanyakkan untuk anak-anak kecil.. Untuk orang dewasa pun ada jugak.. senang cite apa yang kanak-kanak boleh main tu, orang tua pun boleh main.. takde hal lah.. tapi kalau yang jenis suka thrill ala-ala USS tu, memang tak sama la level thrill tu kan.. tapi untuk Ome, apa je game yang dalam tu Ome tak melalak melolong.. Semua game Ome melalak.. hahaha.. tapi Ome suka Game Dino Island woii!!! gedebuss!!! merecikkk air.. Game tu dalam Theme Park je.. uols tak masuk water park pun takpe.. dapat berendam gak.. kah kah kah.. paling teruk kena percikan air tu En. Husband me.. En. Husband kata menyesal tukar baju.. sedangkan sebelum tu we ols berendam dalam Water Theme Park tu sejam.. Ada beberapa jenis game air yang we ols main.. sampai pening lalat gak la dibuatnya.. Tapi tak lama pun we ols dalam Water Park tu.. we ols tukar baju kering, pergi makan tengahari, terus masuk Theme Park.. konon-kononya masuk Theme Park tadelah game percikan air ni.. Nan hado!!! memang dorang bagi peluang pada yang tak masuk Water Theme Park tu boleh gak rasa berendam.. keh keh keh..


Mini Lego Traditional House di Malaysia
Semua tu lego tau! sila la percaya!
Fav En Husband.. Star Wars.. sengih je dapat tengok replika Star Wars.. huhu..
Ni la Game Dino Island.. Basah lencun En. Husband.. kah kah kah.. 
Geng baju merah.. senang nak cari kalau hilang.. hahaha.. 

Yang bestnya time we ols datang ni, tak ramai manusia yang masuk theme park ni.. Mungkin sebab sekejap-sekejap hujan skejap skejap hujan, jadi tak ramai pengunjung.. Sebab kalau hujan kilat sabung menyabung, Theme Park ini akan ditutup untuk semua pengunjung.. Untuk keselamatan kan.. tapi ok la.. setiap game weols main tak perlu nak beratur panjang.. ada satu game tu weols tak turun.. weols cakap kat adik tu nak main lagi sekali sebab tak dapat nak score untuk game tembak-tembak.. hahaha.. tak pernah abad eh Ome g mana2 Theme Park boleh main game tak payah Q panjang.. syiiookkk oooo.. tak macam g USS dulu.. g Disneysea Jepun..  semua game nak kena beratur.. paling sekejap pun kena beratur 30 minit.. ada yang sampai berejam-jam nak kena Q sebelum main.. tapi kali ni we ols puas hati la sebab habis satu Theme Park tu we ols terjah..  almaklumlah, tiket free! boleh dikatakan semua game we ols main.. sampai En. Husband surrender la.. pening - pening dibuatnya.. hahaha..

Thank you En. Husband.. Bawa Kami Lari Tepat Pada Masa! 
The Sewelness!
Kanak-kanak riang! #kbye
Me tak tau apa nama menatang ni.. tapi dok terkekek dengan bowdigat.. hadoww.. malam masih muda.. time ni En. Husband xmo ikut.. we ols pusing-pusing  jenjalan .. g Dangan Bay.. hihih.. 

Terima kasih TNB.. Terima kasih sebab beri tiket Free.. tak sabar nak tunggu Theme Park Animasi di Ipoh Perak dan Taman Tema di Genting (Under construction lagi).. woohaa!! tak payah dah g luar negara.. dalam negara ni pun dah banyak theme park.. bezanya luar negara datang musim sejuk, bulu-bulu roma pun terangkat.. tapi kalau Malaysia??? rasain!!!! nasib time kami pergi ni hujan rintik rintik air bergelora.. hehehe.. tapi balik Putrajaya, adik Me kutuk! hitam nye ko kak.. woii!! ni yang rasa nak makan Qu putih Qu putih barulah putih..  time tu hujan mendung hokay.. celah mana pulak berpanas terik sampai hitam ni.. pfffttt.. hadoowww.. im stress!!! xpelah.. hitam hitam si tampuk manggis.. yang penting hati tak hitam hokay.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * disini kata "i miss u badLY" (pic gambar mata).. disinun pula kata "hye awak, boleh kita berjumpa?".. n lastly tetiba kang.. sayang.. im coming home.. im coming home (gittew).. ehhhh!!!! kevavian apakah ini???? y boder y boder??? pffttt.. #kbye

Hadamkan!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...