19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 February 2016

~Tahniah Mok Yoh & Ismail~

Assalamualaikum.. Seperti biasa hari ni Ome nak update minggu ke3 weekend yang padat dengan aktiviti sempena cuti raya cina.. Minggu ke3 ni, Ome balik kampung mertua di Terengganu.. Disebabkan minggu ni adik ipar kawin.. kali ni balik sana memang dok dang nok g mana pong (tubik dah ganu die).. Kalu balik Terengganu,  mmg longhat Terengganu diguna pakai selama beberapa hari.. hohh laa.. dinung cakak ganu sokmo.. sawan ganu bawa sampai ke Putrajaya la.. nak2 En. Husband Me sejenis manusia yang memang cakap Terengganu plak dengan Puan Wife dia ni.. tak boleh nak move on cakap standard arh jadinya.. sampaikan bowdigat Me lening pun cakak Ganu ngn kteorang.. lawok ar mung nih bowdigat.. orang panah dering.. dia panah leting.. manih leting laaa.. panah dering.. berghakk.. berghakk.. keh keh keh.. Yang pasti minggu ni memang aktiviti padat! almaklumlah.. dinu masih lagi rewang.. gotong royong sesama jiran tetangga.. best best! masakan lauk gulai kawah.. ayam masak merah.. ikang singgang.. sayur labu ikang.. rojok buah (home made hokay) .. huk aloh.. sedaakk molekk! balik sana tak payah berangan la nak diet.. nan hado!! hihihi.. 

UPIN IPIN KATA BETUL BETUL BETUL!

Persiapan awal untuk balik Terengganu di musim Cuti Raya Cina dengan membeli tiket flight awal-awal untuk pulang ke kampung halaman En. Husband.. tapi apakan daya.. Kita hanya merancang Tuhan yang menentukan.. ntah mana silap nya, malam sebelum flight, Ome tertido tanpa mengecas bateri hp.. padahal awal-awal lagi Ome dah set alarm jam nak bangun jam 4.30 pagi.. Allahukhbar.. bila terjaga dari lena nampak En. Husband kelam kabut tengok hp.. nah!!! hamikk kau.. flight jam 7.00 pagi jam 6.00 pagi baru bangun.. sudahnya nanges tepi bucu katil (hat ni tipu).. kah kah kah.. mengenang nasib.. dok mikir nak balik Terengganu naik apa.. check in memang awal-awal check in doh.. tapi masalahnya kalau naik bas buleh lagi nok kejar.. masalahnya naik kapal terbang.. Airasia pulak.. 6.20 pagi gate close.. dh tu memang ini makan dia laa kan.. tengok flight lain, seme mahal belaka.. sudahnya call adik ipar yang duk kat Bangsar.. wohaa!!! deal punya deal jumpa kat area rumah dia, terus gerak sama-sama balik Terengganu pagi tu jugaK! tapi kesedihan mereputan tidak berhenti disini.. memang dah agak dah.. setiap kali cuti perayaan comfirm sesak!!! jem!! dari sebelum tol Gombak sampai la Tol Bentong ambil masa 3 jam lebih nak sampai.. Ome sampai beberapa kali bangun tido bangun tido..  tanya sampai mana dah.. tengok sekeliling.. demN!! masih di KL.. ingatkan dah sampai sekurang2nya setengah perjalanan la kan.. pffttt.. akhirnya setelah 8 jam lebih mereput dalam kereta sampai la kami di Terengganu.. nasib dari Bentong ke Terengganu jalan hooouu liauuu.. . 1st time tertinggal flight wei.. dan-dan bateri hp mati.. En. Husband jangan cakap la.. memuncung la dia kan.. bodow bodow je derma pada AA. nasib tak mahal mana.. kalau tak nanges sungguh-sungguh guling-guling kat airport tu kowt.. huhuhu..

Selfie ciked! haha.. #jangankejamsaya #kbye

Anyway, Tahniah Mok Yoh & Mail.. Ini perkahwinan ke 11 adik beradik En. Husband.. ade lagi sorang lagi adik bongsu En. Husband yang belum kahwin.. apa? ramai? haahaha.. klu uols tengok rumah En. Husband lagi meriahh.. seronok wei!! Mok Yoh &  Mail, Semoga hubungan kalian berpanjangan hingga jannah.. Cik Fara doakan kalian bahagia dunia akhirat.. Kalau gaduh tu selesaikan cara molek deh.. biasa aar alam rumahtangga ni.. sedangkan lidah  lagi tergigit.. senduk lagi berantuk.. eceeewahh.. macam pakar motivasi.. hihih.. ehhh.. pejam celik pejam celik.. tahun ni masuk tahun ke-10 perkahwinan Ome dan En. Husband.. siyes.. rasa kejap sangat masa berlalu.. cuma impian yang satu itu belum dimakbulkan Allah lagi.. doakan Ome dan En. Huband diberikan zuriat yang sempuran sifatnya, sihat walafiat orangnya.. cukuplah untuk Ome melengkapi keluarga kecil Ome ni.. huhu.. Terima Kasih Sang Pencipta.. Terima kasih kerana memberikan segala nikmat di dunia ini.. Syukur alhamdulillah.. 

Tahniah!

Minggu ke3 selesai.. minggu ni ada lagi program yang Ome perlu hadir.. Aktiviti apa? tungguuu.. yang pasti menarik tertarik kau memang deboom.. demi masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang! daebakkk!!! hihihi.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Kakak! Bowdigat! BFF! Kesayang Me! Me doakan Mu lebih istaqamah dalam menjadi insan yang lebih baik untuk membawa dirimu ke Jannah.. Terima kasih kerana sentiasa bersama Me ketika susah mahupun senang.. sayang mu hingga akhir hayat Me.. thank you sista!!! i Love u!!! muaaahhhhhh #kbye

Taraa!!!! my new bowdigat.. muahh!!! semoga istiqomah sista!!! *im happy!!!*
Disebabkan me suka lagu melewe (cari dalam kamus).. bowdigat hantar lagu ni.. kah kah kah.. kalau ye pong agak2 la semek oi! ni lagu zaman tondan bila Mu dengar nih.. pffttt.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...