19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 March 2016

~SahabatMe Buat Umraht~

Assalamualaikum.. Hari ni Ome teruja nak story telling pasal my lovely bowdigat aka my bestfriend Juna Jani.. Hari ni, hari ketiga bowdigat berada di Tanah Suci Mekah.. Alhamdulillah.. Me excited tahap gaban, bilamana bowdigat di pilih oleh Allah untuk ziarah ke rumahNya.. Kalau ikut plan awal, Me yang mungkin akan terbang ke sana dulu.. Tapi last minute, bowdigat dapat jemputan dulu.. Mama ajak bowdigat buat Umrah.. Allahuakhbar.. can u see? Allah melihat hambaNya tidak kira siapa pun kan.. kalau dah rezeki dia, tetap rezeki dia..Giler tak excited dengar kan.. Apapun bowdigat, Me doakan mu sentiasa dalam perlindungan Allah SWT.. Please come back safely sister! 

Somel kan bowdigat Me? mcm kokping arh.. hihihi :p

1st day, Me dapat whatsapp dari bowdigat.. sampai di Tanah Suci, bowdigat dapat buat umrah pertama.. Alhamdulillah.. urusan di hari pertama bowdigat di permudahkan olehNya.. setiap kali bowdigat whatsapp pic-pic dia bersama mama dan papa, Me rasa happy sangat.. sebab Me tau, bowdigat happy kat sana mengerjakan ibadah umrah dan menunaikan ibadah di rumah Allah.. Siapa yang tak mahu ke sana kan? Ome minta pada Allah, jaga bowdigat Me sepanjang dia berada di sana.. Ome nak dia balik ke sini dengan selamat.. e2 je doa Me harapkan.. sob sob sob.. rindu mu bowdigat.. deeply.. terasa gler bowdigat takde.. seriously..  im miss u sister! *mata masuk habuk* 

Bowdigat kata nampak je Kaabah terus dia menangis.. Allah.. betapa hebatNya Kuasa Dia kan.. kalau Me, teresak-esak kowt.. huhu.. almaklumlah.. hati sebesar fishball belah doblas.. :D

Im happy for u bowdigat!!! Me tau, Mu happy sebab sama-sama dapat lakukan ibadah ni bersama insan yang Mu paling sayang.. of coz with both of your parents kan.. Bowdigat!!! Balik Malaysia dengan selamat hokay!!!  Doakan Me dapat jejakkan kaki ke sana jugak tau, One find day.. in shaa Allah.. Bowdigat.. Mu tau tak.. time Mu takde, Allah menguji lagi Me bowdigat.. Allah menguji ketabahan hati Me. Allah usik  hati Me bowdigat.. Allah berikan sedikit ujian untuk Me belajar sabar, redha dan tabah dengan setiap ujianNya.. semalaman Me teriaq mu tau tak bowdigat.. Me terasa kali ni, hebat lagi ujian dariNya.. tapi alhamdulillah.. hari ni Me become stronger yesterday.. sebab Me tau.. Mu selalu doakan Me kan.. Mu selalu doakan Me dalam setiap sujudmu.. Terima kasih bowdigat! Terima kasih sebab jadi sahabat Me.. Terima kasih sebab sentiasa ada ketika Me gembira mahupun sedih.. Jangan lupa doakan Me di Raudah tau bowdigat!!!  Jaga diri.. jaga mama.. jaga papa.. Jumpa lagi 9 hari ya.. Muahhh!!!

Miss u sista.. please come back safely.. muahh!

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah.. Aku terima ujianMu dengan redha.. Aku pasrah dengan setiap takdirMu.. Cuma ku mohon padaMu Ya Allah.. Berikan aku kekuatan, ketenagan, ketabahan dalam setiap ujianMu itu.. #Assalamualaikum..



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...