19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 January 2016

~Suria Hot Spring Bentong~

Holllaa.. Assalamualaikum.. Anneyeo.. taraaaa!!!! im back!!! haahahaha.. asyikla bersawang en3 Ome ni kan.. kejap ade.. kejap tade.. kejap ade.. kejap tade.. dah mcm biskut chipsmore.. huhuhu.. ehh awaaaaa.. hari ni Ome nak story telling pasal percutian singkat Ome dengan my love patzi.. huhaaarrhh!!!!

Assalamualaikum awaaa awaaa seme

Disebabkan 3 minggu ni we ols yang stay di Kuala Lumpur/ Putrajaya ni akan bercuti setiap hari Isnin untuk tiga minggu berturut-turut.. dimulai dengan  Thaipussam, next week Hari Wilayah (Finally!!! setelah 4 tahun dapat juga merasa cuti Hari Wilayah sebab 4 tahun lepas time ni asyik ke Penang untuk intensif course) dan minggu ke3 cuti sempena Chinese New Year.. yeahaakk!!! and tiap2 minggu ni Ome takde kat umah.. kemana??? Ome akan update dari semasa ke semasa k.. 

*kenyit2 mata*

Minggu lepas disebabkan dah lama sangat rasa tak bercuti bersama family kesayangan Me, Me bagi cadangan kat ayah untuk bercuti.. walaupun percutian ni singkat, tp Ome bahagia tengok family Ome.. tapi sedih sebab tak cukup korum cuti kali ni.. adik Ome dapat anak ke2.. baru je seminggu.. adik Awisy! somel tomel cumil macam Ome.. ehh.. hahaha.. dah nama keturunan Vietnam, raut wajah Chinese India tu tak boleh lari.. kali ni memang sepet habes si budak kenit ni.. eeee.. geramnya kita tengok dia waaaa.. rasa nak kenyet2..sebelum we ols terjah ke destinasi percutian, we ols singgah dulu rumah mertua adik ipar Ome kat Sentul.. dah alang2 satu laluan perjalanan nak ke Bentong kan.. kami decided terjah dulu nengok dak kenit ni.. disebabkan kecik kenonet 2.3 kg je, Ome tak berani nak pegang.. seriauuu oii! anak orang tu.. huhu..

Assalamualaikum.. nama saya Muhammad Daiyan Rizqin bin Muhammad Mu'adz

Lepas dah gomol, we ols berangkat ke destinasi percutian.. dekat-dekat aje.. lebih kurang 1 jam dari Putrajaya... dalam 80 km sahaja uols.. selama 2 hari 1 mlm tu dapat la luangkan masa bersama keluarga tercinta Me.. not bad tempat ni.. kolam renang sampai 4.. 1 ruang untuk kanak-kanak.. 1 ruang pool untuk dewasa.. 1 ruang pool air panas.. dan 1 ruang lagi air panas yang sangatlaaaa panas.. letak kaki x sampai 5 minit merah merah kaki dibuatnya... panas!!! for me untuk stay setakat 2 hari 1 mlm tu ok.. tapi kalau nak stay lebih dr tu.. hmmmm.. pk 10x sebab area situ bukan mcm Cameron Highlands ye uols.. kiri kanan hutan belantara.. untuk tenangkan fikiran... untuk hirup udara segar memang Ome bagi thumbs up!! tapi kalau untuk percutian yang nak lebih kepada have fun, better pergi tempat-tempat lain k.. nak cari tempat makan pun susah.. kalau siang ada maaf nye lagi.. malam? oh tidak.. masing-masing rela makan maggie.. jalan kecik.. lampu jalan tak ada.. nak keluar? huhu.. sebab tu Ome kata.. setakat nak tenangkan fikiran.. hirup udara semulajadi.. thumps up!! bukan takde cafe kat dalam tu.. tapi tak worth it.. a la carte pun takde sebab management kata dapur bz sebab ada group besar (family day) yang mereka kena uruskan untuk siapkan makan mereka.. mereka sediakan buffet utk cust lain, tapi harganya sangat la tak worth it.. so, tengahari tu memang Ome tapau je untuk family.. kenyang pun kenyang.. sedap pun sedap.. alhamdulillah..

Kesayangan Me
my Love Patzi
Odw balik dari Bentong tu, kami decided g Bukit Tinggi.. permintaan adik Ome nak tengok Bukit Tinggi katanya.. ehhh.. selama ni tak pernah sampai.. huhu.. Ome pun lebih kurang sama gak.. 1st time sampai Bukit Tinggi tu 3 tahun lepas.. boleh??? hahaha..salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Mungkin ini yang terbaik.. terima kasih untuk segalanya.. semoga lebih baik.. semoga menjadi lebih baik.. selamat maju jaya... take care.. have a blast.. memories remain 4 eva.. in shaa Allah.. daaaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

singgah Mini Cameron kat Genting Highlands.. pun jadi lah! hahaha
tata! til we met again Bentong!
budak kenit yang suka selfie.. pantang nampak hp camera.. hahaha.. somel nye awakkkk ni!!!

07 January 2016

~Company Trip~

Hollaaa.. Im back!!!! Assalamu'alaikum.. yeahakk!!! orang lain tahun baru masuk keje masuk sekolah masuk belajar, Me pergi bercuti jalan-jalan sebab i is setewes tengok orang lain bukan main cuti tak hengat bak ang kan masa cuti sekolah ritu.. me mereput di ofis gara-gara cuti tahunan Me dah habes.. jadi di sebabkan tahun baru.. permulaan tahun 2016 yang baru ni, cuti tahunan pun baru.. me balas dendam.. hahahaha.. yang penting tahun ni tak payah ambil cuti lelama untuk exam.. untuk g kursus intensif.. yeaahaakk!!! bley cuti sakan.. yeahh.. yeahh.. yeahh.. tahun ni kena plan lebih cuti dengan sebaiknya.. mungkin nak pakai lama jugak.. sebab apa.. wait and see.. :)

Hello Singapore!

Story mory hari pasal percutian singkat 3h2m ke JB-USS-JB.. Disebabkan company En. Hubs capai target.. Boh suh kami pilih destinasi di bawah bajet.. pilih punya pilih, pk punya pk, so, kami decided ke Universal Studio Singapore je..  sebab percutian ni percutian yang paling best dan di bawah bajet boh kami.. actually ini kali ke2 Ome jejakkan kaki di sana.. last time pergi 3 years back.. time tu Me pergi dengan my bowdigat.. act plan nye lain.. tapi yang jadinya lain.. e2lah detik permulaan Ome dan bowdigat baik sampai sekarang.. tq bowdigat.. coz temankan Me time tu.. nape pilih USS lagi? sebab boh pun tak sampai lagi ke sana.. and time Me pergi tu, we ols tak dapat main semua games.. time tu boleh tahan jugak ramainya manusia.. n yang menjadikan we ols stop main sebab gediks sgt naik roller coaster yang bapokkk la scary tu.. tapi kali ni Ome decided tak naik 2 menatang tu.. cukupla sekali dulu.. never!!!! ever!! e2pun main games lain pun rasa berpusing2 dunia ni dibuatnya.. En. Boh sampai la ni pening pale sebab main 1 games dalam USS tu.. nasib la time2 hujung tu baru dia rasa senakknya pale otok.. we ols??? selagi tak tutup USS tu selagi tu kami redah.. sebab tak tau lagi bila nak sampai sana kan.. boleh dikatakan semua games dalam tu we ols main.. Transformers 3D Ride?? haruslah naik.. masuk2 je USS tu, e2 yang dulu kami terjah.. 45 minit jugak Q pasai dalam banyak2 games dalam tu, Transformers 3D Ride ni la yang paling we ols excited gilakk nak g terjah.. naik kali ke2 pun still terpekik terlolong.. hahaha.. dan games baru yang Ome suka naik Revenge of the Mummy.. hat ni memang boleh tahan gak la giler nya games.. sampai En. Boh sakit pale.. roller coaster dalam gua tertutup.. gelap gelita.. tapi u can feel it!!! pfffttt... and kalau g USS jugak uols kena naik The Lost World.. hat ni make sure uols pakai raincoat.. kebetulan masa we ols main game ni dah nak balik.. bowdigat basah lencun gak la.. sebab game ni main air  hokay.. ome basah separuh badan.. yang selamat En. Boh.. sebab percikan air tu tak sampai kat dia.. pfftttt.. klu ikutkan e2 last game kteorg nak main.. tp sebab basah, terpaksa la cari game lain konon2 sambil tu bley keringkan baju.. nan hadooo! setakat 2 minit atas rollercoaster (rollercoaster budak2) yang tak berapa nak rollercoaster tu mana sempatnya baju nak kering.. haha.. sudahnya keluar dari USS dengan baju seluar basah.. hihihi.. best2!!! Disebabkan 10 jam kami dah bertapa dalam USS, marilah pulang ke pangkal jalan.. jam 10 pagi kami sampai USS tu, jam 10 malam baru kami sampai hotel.. 10 jam bertapa dalam USS.. kaki pulak rasa nak patah.. bowdigat sampai cari selipar.. kasut basah.. kaki sampai kejang.. huhuhu..

Tq boh! Kami zanzi akan cuba sedaya upaya menaikkan lagi sale tahun ini.. pic terghejal kat belakang tu abaikan.. hahaha.. 
with En. Boh! muaaxxh!
hello Bumble Bee! we met again.. :D
Abaikan muka En. Boh yang x reti senyum bila bergambar tu.. pffttt... 
The craziest person that i have met!
Korea x spek mata baru kte..  ni namanya Korea style.. saranghae!!! hehe

1st day sampai JB we ols terjah JPO dulu.. kali ni kami naik flight je.. En. Boh malas drive.. dia nak relax relax ontok ontok.. sampai airport naik shuttle bas (free) ke JPO.. settle cuci mata terus terjah town JB.. kali ni kami stay kat area town je.. sebab senang nak dapakatn pengangkutan awam.. hotel pun dekat dengan pasar karat.. nama pun percutian bajet kan.. we ols stay kat T-Hotel JB je.. dekat dengan Merlin Tower.. dekat dengan shopping mall.. and disebabkan juga esknya kami ke USS by bus, we ols kena tunggu berhadapan dengan Citrus Hotel.. so, everything dekat dan mudah.. lagi 1 klu bawa keta payah oo nak parking.. nasib tak bawa kereta.. area town tu mcm KL jugak.. sesak!!! 

Johor Premium Outlet

Nama pun short vacation.. cukuplah 3 hari di sana.. keje pun melambai-lambai.. bowdigat sampai terpaksa heret laptop walaupun bercuti.. alhamdulillah.. business masih berjalan walau kami tiada di Putrajaya ni.. order still masuk.. walau pun tak banyak mana.. almaklumlah.. awal2 tahun kan.. biasalah.. dah nama pun business.. boh dah bgtau awal2.. klu nak bercuti lagi tahun depan, make sure sale kena double dari target tahun ni.. wooohaaa!!!! boh kata kalau sale tahun depan dua kali ganda boleh pilih Korea atau Jepun pulak.. wowowowow.. kalau Me, haruslah me pilih Korea.. wlupun dh dobles puluh kali pun Korea tetap di hati.. saranghae!!! hahaha.. tp klu bowdigat maybe dia pilih India kowt.. almaklumlah.. skg ni dia tengah demam dilwale.. demam terokkk oiii.. tak boleh blah.. lagi teruk dari Me.. hahaha.. ehhhh.. *lari pecut*

hye Pogo! bluwerkkk!! hhahaha :p
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * alvidaaa... alvidaaa... alvidaaa... alvidaaaaa!!!! #kbye

Alvidaaaaa.. alvidaaa... ehhh.. demam dilwale tak habes lagi.. pfftttt... #kbye

01 January 2016

~Happy New Year 2016~

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِالرَّحِيْــــــــــــــمِ 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّه وَبَرَكَاتُهُُ

Doktor kata saya normal.. Doktor juga kata saya tak mandul.. cuma belum ada rezeki.. semoga tahun ke10 ini memberikan sinar untuk kami sekeluarga.. AllahumaAamiin.. penantian 2006 - 2016.. -xoxo-


SELAMAT DATANG 2016

YA ALLLAH,
Kami memohon kepada-Mu ya Allah, Berilah kami Iman yang sempurna,
Ilmu yang memberi manfaat, 
Rezeki yang halal,
Rakan2 yang terbaik,
Rumahtangga yang bahagia,
Usia yang berkat,
Doa yang mustajab,
Hajat yang tertunai,
Kesihatan yang berterusan, 
Hutang yang terbayar,
Keselamatan dan kesejahteraan di dunia dan akhirat. ...

آمِينْ... آمِينْ..يَا رَبَّ الْعَالَمِين

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tungu ar 15 tahun 4 bulan 10 hari lagi ye.. kalau panjang umur, murah rezeki,  hahahahaha.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa #kbye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...