19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 March 2016

~Welcome Home Bowdigat~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Salam Jumaat Yang Penuh Barokah.. Masih diberi kesempatan untuk terus berada di muka bumi Allah.. menghirup udara segar dan dibekalkan dengan oksigen untuk terus bernafas.. nikmat apa lagi yang perlu didustakan.. kan kan kan.. Semoga hari jumaat yang mulia ini, kita diberikan kekuatan dan kesabaran dalam meniti perjalanan sebagai hambaNya..  Allahuma Aamiin.. 



Yeahhh! Alhamdulillah.. bowdigat Me selamat pulang ke tanah air pada jam 1 petang.. Rindu gilak wei.. almaklumlah.. Bila dua minggu bowdigat takde disisi, jadi rindu pulak.. bila ada depan mata, gado tetap gado.. kadang-kadang.. hahaha.. e2lah orang dulu-dulu pernah kata.. bila dekat bau taik.. bila jauh rindu-rinduan.. tapi kteorang gado takdelah sampai bertumbuk bagai.. chill chill.. wat lex wat pis la kan.. adat la.. mana ada orang tak bergado.. suami isteri pun kadang-kadang bergado.. apatah lagi sahabat.. hehehe.. Yang penting bowdigat Me selamat landing di Malaysia.. Welcome Home Bowdigat!!!! *hugs ketat*

Bowdigat Me! Hye awaa! Welcome Home :D

Bowdigat punya bahagian dah lepas.. lepas ni in Shaa Allah kalau tiada aral melintang, turn Ome pulak.. bila dengar cerita-cerita dari bowdigat sepanjang dia disana, hati ni meronta-ronta nak ke sana jugak.. Bowdigat kata, sepanjang kat sana tenang je jiwa.. Rasa macam tak mo balik.. Tak puas berada di rumah Allah.. Tak puas beribadah disana.. Allahuakhbar.. Sesungguhnya Allah SWT sebaik-baik perancang kan.. 


So, lepas ni kalau uols nak g umrah, ada je duit, cepat-cepat pergi k.. Ome pun rasa dah tak sabar nak ke sana.. Setiap manusia ada bahagian masing-masing.. Kita sebagai hambaNya perlu redha dan ikhlas dengan setiap takdirNya.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Tak perlu nak judge orang lain.. Fikir diri sendiri.. Cermin diri tu sendiri.. Boleh? #kbye




16 March 2016

~POWER OF BESTFRIEND~

Selamat Hari Setiausaha!!!!
chia chia chia!!!

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Taaaraaa!!! Hari ni nak selfie sikit.. Walaupun bukan Hari Setiausaha, walaupun Me dah mok mok (nanges tepi bucu katil).. Walaupun pagi-pagi dapat message yang menyakitkan dan menyempitkan sanubari.. ADE ME KESAH????? Pfffttt..

Keep Calm and Smiling Omenat!!!!
Allah Maha Mengetahui..
Dialah sebaik-baik perancang.. Terima kasih Allah :D

Sebenar-benarnya Me nak story mory pasal kejutan dari sahabat-sahabat ting tong Me.. al-kisahnya, kelmarin me rasa down sangat.. perasaan yang dah lama Me pendam bertahun-tahun.. perasaan yang sudah lama Me tak rasa.. perasaan yang Allah sahaja yang tahu.. jadi, disebabkan rasa down tu, terjadilah kisah tacing menggila dibuatnya hari ini.. Dikala bowdigat berada di kejauhan.. agaknya dua orang manusia ni yang dinamakan sahabat ni, mainkan peranan 'bowdigat' sementara bowdigat Me berada jauh nun di sana.. Allahuakhbar.. Patut la semalam beriya benar tanya alamat ofis.. konon-konon bos nak tau katanya ye, Puan Shazila Norbati Binti Zaini!!! yang sorang ni lagi plak dok puji-puji Me pagi-pagi.. cistat betul, Siti Zuriha Binti Marzuki !!! nasib baik ME tak nanges guling-guling depan brader macho tadi tau.. hahahatuih!! #hugsketatketat

Bowdigat!!! Bety dan Rynn Hantar Cekelat!!! Me tacing!

Anyway, thank you korang.. thank you Bet! Thank you Rynn!! Allah sahaja yang dapat balas kebaikan kalian.. Aku tau, aku jenis manusia yang jarang nak kongsi perasaan aku pada korang.. Bukan aku tak mahu.. Bila korang tanya, baru aku jawab kan.. Sorry ye korang.. Bukan aku tak mempercayai korang.. Tapi kadang-kadang aku fikir, masalah dan tanggungjawab korang lagi besar dari aku.. kadang-kadang aku fikir, aku ni kuat.. hakikatnya.. nan hadoo!!! almaklumlah.. hati sebesar fishball belah doblas.. Terima kasih korang.. Terima kasih hantar bunga cekelat ni.. Aku tau, korang memang kawan/ teman/ sahabat yang terbaikk!!!.. Terima kasih tau!!! sayang korang dunia akhirat!!!! Semoga Allah yang dapat membalas kebaikan korang.. lebiuhhhhh !!!! muahhh cikedddd.. 


video


Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!!! * DONT WORRY, ALLAH IS NEVER BLIND TO YOUR TEARS. NEVER DEAF TO YOUR PRAYERS AND NEVER SILENT TO YOUR PAIN. HE SEES, HE HEARS AND HE'S NEVER TOO FAR.. #Assalamualaikum






15 March 2016

~SahabatMe Buat Umraht~

Assalamualaikum.. Hari ni Ome teruja nak story telling pasal my lovely bowdigat aka my bestfriend Juna Jani.. Hari ni, hari ketiga bowdigat berada di Tanah Suci Mekah.. Alhamdulillah.. Me excited tahap gaban, bilamana bowdigat di pilih oleh Allah untuk ziarah ke rumahNya.. Kalau ikut plan awal, Me yang mungkin akan terbang ke sana dulu.. Tapi last minute, bowdigat dapat jemputan dulu.. Mama ajak bowdigat buat Umrah.. Allahuakhbar.. can u see? Allah melihat hambaNya tidak kira siapa pun kan.. kalau dah rezeki dia, tetap rezeki dia..Giler tak excited dengar kan.. Apapun bowdigat, Me doakan mu sentiasa dalam perlindungan Allah SWT.. Please come back safely sister! 

Somel kan bowdigat Me? mcm kokping arh.. hihihi :p

1st day, Me dapat whatsapp dari bowdigat.. sampai di Tanah Suci, bowdigat dapat buat umrah pertama.. Alhamdulillah.. urusan di hari pertama bowdigat di permudahkan olehNya.. setiap kali bowdigat whatsapp pic-pic dia bersama mama dan papa, Me rasa happy sangat.. sebab Me tau, bowdigat happy kat sana mengerjakan ibadah umrah dan menunaikan ibadah di rumah Allah.. Siapa yang tak mahu ke sana kan? Ome minta pada Allah, jaga bowdigat Me sepanjang dia berada di sana.. Ome nak dia balik ke sini dengan selamat.. e2 je doa Me harapkan.. sob sob sob.. rindu mu bowdigat.. deeply.. terasa gler bowdigat takde.. seriously..  im miss u sister! *mata masuk habuk* 

Bowdigat kata nampak je Kaabah terus dia menangis.. Allah.. betapa hebatNya Kuasa Dia kan.. kalau Me, teresak-esak kowt.. huhu.. almaklumlah.. hati sebesar fishball belah doblas.. :D

Im happy for u bowdigat!!! Me tau, Mu happy sebab sama-sama dapat lakukan ibadah ni bersama insan yang Mu paling sayang.. of coz with both of your parents kan.. Bowdigat!!! Balik Malaysia dengan selamat hokay!!!  Doakan Me dapat jejakkan kaki ke sana jugak tau, One find day.. in shaa Allah.. Bowdigat.. Mu tau tak.. time Mu takde, Allah menguji lagi Me bowdigat.. Allah menguji ketabahan hati Me. Allah usik  hati Me bowdigat.. Allah berikan sedikit ujian untuk Me belajar sabar, redha dan tabah dengan setiap ujianNya.. semalaman Me teriaq mu tau tak bowdigat.. Me terasa kali ni, hebat lagi ujian dariNya.. tapi alhamdulillah.. hari ni Me become stronger yesterday.. sebab Me tau.. Mu selalu doakan Me kan.. Mu selalu doakan Me dalam setiap sujudmu.. Terima kasih bowdigat! Terima kasih sebab jadi sahabat Me.. Terima kasih sebab sentiasa ada ketika Me gembira mahupun sedih.. Jangan lupa doakan Me di Raudah tau bowdigat!!!  Jaga diri.. jaga mama.. jaga papa.. Jumpa lagi 9 hari ya.. Muahhh!!!

Miss u sista.. please come back safely.. muahh!

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah.. Aku terima ujianMu dengan redha.. Aku pasrah dengan setiap takdirMu.. Cuma ku mohon padaMu Ya Allah.. Berikan aku kekuatan, ketenagan, ketabahan dalam setiap ujianMu itu.. #Assalamualaikum..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...