19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 April 2016

~Get Well Soon Buddy~

Assalamualaikum WBT.. Saya sebagai seorang sahabat, memohon kepada yang mengenali Zubaidah Binti Mohamad Ali atau lebih dikenali sebagai Joon, Cik Joon, Jojo atau apa-apa nick name la yang uols bagi pada dia.. Mohon doa semoga beliau di ringakan beban dan ujian yang ditanggungnya.. Disembuhkan segala penyakit merbahaya, Dilapangkan dadanya, Diberikan kekuatan dan ketabahan pada dirinya, Di panjangkan umurnya, Di Ampunkan segala dosa-dosanya, Di luaskan pintu rezekinya dan Dijauhi dari anasir-anasir jahat jin, iblis dan syaitan laknatullah..

Allahuma aamiin.. 

Semoga dengan doa di antara kita semua, dibukakan pintu-pintu langit, dimakbulkan doa hambaNya.. terutama doa-doa yang dekat dengan dirinya.. doa-doa dari keluarganya.. Joon, I doakan U, diberikan kekuatan dan ketabahan dalam menempuh dugaan Allah ini.  Semoga ada sinar harapan untuk U kembali ke pangkuan keluarga U dalam keadaan sihat seperti dulu.. Ceria seperti dulu.. Happy seperti dulu.. and "bengis" seperti dulu..  I doakan U sentiasa dalam perlindungan Yang Maha Esa.. In shaa Allah.. sekiranya tiada aral melintang, I akan kotakan janji I untuk bertemu U pada sabtu ini.. Hang On Buddy.. I will be there soon.. Maaf tidak dapat terbang dengan lebih awal, atas kekangan yang tidak dapt di elakkan.. I harap I dapat kotakan janji I, untuk jumpa U..

Get Well Soon Buddy!!!!

Hold On.. See U there buddy.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Just Sit Back And See The Game! #kbye

#friendlyreminder


still tak boleh move on dengar lagu ni.. hahaha.. 

18 April 2016

~Majlis Makan Malam Jasamu Dikenang Anjuran Usahanita Wilayah Kuala Lumpur~

Hollaaaa.. Assalamualaikum.. Panjang nyeeee title En3 kali ni kan kan kan.. hadowwww.. hahaha.. Weekend yang penuh dengan aktiviti! i loike!!! rasa macam rasukan ablasa.. dari start hari sabtu pagi sampai la hari ahad.. masa-masa terluang dipenuhi dengan aktiviti.. wooohhaa!!! Tapi yang peliknya tak rasa penat pulak.. Yup.. sekarang ni Ome amalkan Habatusauda.. ehhh.. bukan nak promote tau.. Ome x jual pun suppliment ni.. Tapi alhamdulillah sejak amalkan suppliment ni badan bertenaga.. tak caya?? hahaha.. tak caya sudah! try dulu baru tauu.. selain tu Ome ambil jugak jamu dari negara China yang pembekalnya Syarikat Besar Hi-O.. tenaga cenggini wei! alhamdulillah.. hihihi..


 sila hadam kan! #selfreminder

Yaww!!! Hari ni Ome nak story mory pasal Dinner anjuran Usahanita.. Dinner ni diadakan di Hotel Grand Continental Kuala Lumpur.. Walaupun hakikatnya pagi sabtu tu Ome ada training dengan coach.. Training apa?? biarlah rahsia.. Untuk kesihatan yang sihat.. jom kte bersukan! hehehe.. Tapi serious.. Habissss satu badan, sendi - sendi, otot-otot ni rasa nak tercabut.. Balik dari training, bergegas pulak balik ke rumah untuk masak tengahari.. Kakak ipar dari Kemaman datang rumah sebab anaknya nak konvo di PICC.. balik-balik terus zaasss.. masakk! masak apa? simple je.. asam pedas telur ikan, ayam golek madu wuwuwuwuwu, ikan keli goreng dan kailan telur masin (ni bowdigat masak, Ome serender.. penat oi).. huhu..  Auuuuchh! telan air lettew.. keh keh keh..


159! Not My Lucky Number.. huhuhu... 

Settle masak, ingat sempat la nak ulit mimpi sekejap.. tapi nan hadowww.. jam 4.00 petang dah gerak g rumah mak andam.. mak andam? ewahhh.. mcm nak kawen kali ke2 pulak kan.. coiii!!! Disebabkan event ni bersama-sama usahanita-usahanita yang berkecimpung dalam perniagaan, takmo kalah kenalah make up jugak kan untuk dinner kali ni.. last Ome make up cenggini 10 tahun lepas.. time tu nak kawen.. kali ni make up sebab konon-konon nak nampak kebabom kebabas ala-ala Erra Fazira.. tapi nan hadoooowww.. hahahah.. Ade ke dorang cakap macam Amelina.. phewitt! Patutla malam tu rasa seperti Amelina.. asyik nak gelek je.. kah kah kah.. apapun, Ome suka make up kali ni sebab simple  jew (simple tak simple la 2 jam gak la tadah muka ni).. hahaha.. Ome puas hati! Kalau berminat nak ambil mak andam ni untuk sebarang event boleh hubungi nya di talian 017-6722004 Nurul Azieha.. comey lote mek ni wei.. mak andam ni selagi dia xpuas hati dia punya make up selagi tu la dia akan buat sampai dia sendiri puas hati.. gittew.. faham ke idak?? apa lagi?? contact direct la kan.. harga nya terbaekk dari ladang! just try~! hew hew hew..

Hye!!! Kte adik dengan Erra Fazira.. #kbye
OOTD katanya... pfftt..
Selfie Itu Penting.. Puas dah telek.. Takde Pun Macam Erra.. Sendu la cenggini.. huhu..

Malam tu dinner selesai jam 12 malam.. ingatkan nak balik awal.. Tapi apakan daya.. Rasukan ablasa menghantui kami malam itu.. tetiba rasa seperti menggamit memori silam uols.. hadow la.. e2pun nasib la ade sorang lagi kawan weols, tak dpt datang dinner ni sebab Family Day Ofis dia.. kalau dia ade??? hadoww.. hadooww.. matilanak.. Esk pagi bangun tidur mesti pengsan.. Rasukan Ablasa nya lagi hebakk.. hahaha.. e2pun malam tu, Ome dengan Elly dah di cop most wanted! halaa halaaa.. sampai la bowdigat Me, yang Me ingat keras kematu tu?? puihhhh!!! lembik lentuk mu ye.. kemahennn.. cairr me tengok dia gelek.. kah kah kah.. yang pasti bowdigat me pun make up uols.. make up sendiri je.. cantik muuuuu.. Me rasa dia make up lagi cantik dari Me.. jojes!!! suwittt.. cair kte wakkk.. rasa nak pitam.. Walaupun bowdigat Me moody, tak de hati nak pergi.. tapi sebab Me, dah beriya.. tempah baju.. tempah make up.. beli tudung.. gara-gara nak vasss kevavass katanya.. halaaa halaaa.. bukan selalu pun boleh kebabom cengini kan.. tak hengat donia masing-masing.. Tq Mu.. sebab Mu teman Me, Mu dapat bawa balik hadiah cabutan bertuah kan kan kan.. seee... hampeh kan.. bowdigat Me yang  dapat hadiah? Me??? hahaha.. jangan di tanya Me dapat apa.. siangnya dah kena lanyak dengan coach.. padahal dah sakit otot-tot sendi-sendi, malamnye kena lanyak pulak kaw kaw dengan kakak-kakak divasss... hadoww hadoww.. nak video? tak payahh.. kang ada yang pengsan.. ada yang juling tengok.. kang ada yang tak tidur malam.. cair weii .. cair.. hahaha.. Esok pagi, bangun tido, Ya Allah.. satu badan sakit.. rasa nak tercabut otot-otot sendi-sendi ni dibuatnya.. hamikkk!!!! Rasa-rasa 1000 kalori dapat di lupuskan dari badan ni.. kah kah kah..


Tara!!!! Kacak tak bowdigat Me? wuwuwuuw.. nak sign di dada.. hahaha..
Kacak Vs Handsome? ehhh #kbye
The Divasss!

Serious dinner tu adalah dinner havoc yang Ome pernah pergi.. tarian hindustan? goyang dumang? joget lambak? poco-poco? hahaha.. seme ada.. siap kena tarik menari pun ada.. hadoww.. hadoww.. penghabisan lagu goyang inul plak.. dah macam kat konsert.. penyanyi? rasa-rasa? hahaha.. ni semua gara-gara Eleyna Khazali!!! x kira!!! jangan di hajakkk akak ni wei.. pantang nampak Microphone! biarlah suara tak sedap pun.. hahaha.. Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *nexttt!!! Tournament Bola jaring pulak weii.. Lama dah tak terbang-terbang ni.. Tenaga! Tenaga! Malam ni training tyre.. mari kita sihat cargas!!! Himnae!!! daebak!!! #kbye


Sahabat Gonjeng.. shhy.. Puan Eleyna Khazali.. otai masih berbisa.. ko hade? haha..
Black & Gold.. Tema Untuk Usahanita Putrajaya..


17 April 2016

~Family Day Omar & Saodah~

Assalamualaikum.. Wiwiwiwiiw.. Omeanat In The House Yaww! hehe.. Lama jugak kan Ome tak bebel - bebel kat sini.. Tapi hari ini Ome nak story mory pasal Family Day Keluarga Besar Ayah Ome di Damar Suria Resort, Kampung Gong, Pengkalan Balak, Melaka.



Last weekend adalah Bonding Time with My Love Patzi.. Tapi sayangnya last minute, adik Ome yang ketiga tak dapat ikut sebab kerja.. Operasi katanya.. di Agensi Anti Dadah.. Malam keje.. Siang keje.. hadoww laa.. SYMP katanya ya.. 

Selfie!!! #Kbye

Weols gerak hari Sabtu tengahari.. Disebabkan setiap keluarga perlu bawa lauk (pot luck) jadi, Ome decided bawa ayam kampung golek madu wawawwawaw!! yes!! Resepi pakai boh je.. asal ade katanya.. yang penting Feedback! Makcik Ome kata ala-ala Kenny Rogers.. hahaha.. Ada ke kakak Ome cakap Ome beli ayam tu.. hampesss.. Dia pun ingat Ome beli ayam tu.. helloo!!! pagi-pagi bangun tido, terus ke dapur hokay.. kung kleng kung kleng.. siapkan sarapan pagi.. tengahari tu baru gerak ke Melaka.. Bowdigat pun suh repeat.. katanya terngiang-ngiang.. ewahhh.. ye ke ni bowdigat.. hari tu xpuas makan eh.. dap eh ? eh? wuwuwuwuw.. 

Kesayangan Dunia Akhirat

Hari pertama kami anak beranak just chillax2.. Masing-masing menghabiskan masa bersama keluarga.. The best part is, disebabkan 80% challet situ kami konker, jadi swimming pool tu pun penuh anak beranak kami je.. orang lain gigit jari la.. anak-anak buah memang dari sampai sampaila ke maghrib habis kecut-kecut satu badan.. baru sedor diri nak naik.. e2pun dah hampir senja.. sabor ajelah.. lepas solat berjemaah.. bacaan yaasin untuk arwah Opah dan Atok, Pakcik-Pakcik Yang telah kembali ke rahmatullah.. Walaupun kali ni ade sekeluarga adik ayah yang tak dapat join, kami tetap bergumbira.. Nak buat cemana kan.. Semua perancangan Allah adalah yang terbaik..

Wajib la kena ada baju family.. hehe :D

Bonding Time!!!
Malam tu pulak ada pertandingan Karoeke.. Juri-juri tetap antaranya my bowdigat.. Yer, disebabkan rumah mama papa bowdigat dekat sgt dengan penginapan kami, bowdigat di jemput untuk jadi juri jemputan pada malam karoeke.. Bukan takat sepupu sepapat je yang pulun karok, kali ni pakcik makcik Me pun join hokay.. termasuk Ayah Me.. hahaha.. selama hampir 30 tahun Ome hidup, 1st time Ome dengar ayah karok.. lagu Oh Fatimah ditukar versi jadi Oh Zaharah.. Khas untuk ibondaku tercinta.. Puan Zaharah Ahmad... hahaha.. I love U Aminuddin Omar!!!


hahaha.. daddy oh daddy! u made my day.. abaikan suara latar belakang yang macam kak ponti gelak tu ye.. excited bila tengok my daddy nyanyi.. hahaha.. 

Hari seterusnya bermula la sukaneka yang ditunggu-tunggu.. dah nama pun Family Day kan.. wajib la ada sukaneka.. hahaha.. jangan cakap la macam keadaan kami anak beranak kan.. Challet tu penuh dengan anak beranak kami je.. Alhamdulillah.. Family Day Tahun ni berjalan dengan lancar dan dipermudahkan urusan kami.. time-time gini je dapat berjumpa sanak saudara.. semoga ikatan dan ukhwah yang terbina sehingga akhir hayat kami.. Allahuuma Aamin..

Wefie!!! ehh.. Family Potret! hehehe :D.. sayaangg semua!!

All my sayangess

Salam sayang teramat sayang... KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Jangka masa pendek.. Jangka masa panjang.. Banyak yang perlu di fikirkan.. Apapun Mari Hidup Sihat!!! Himnae!!! Daebak!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...